امروز دوشنبه 12 شهریور 1403

Monday 02 September 2024

دکتر صفورا امامی متخصص درمان ریشه دندان ؛ چرا به درمان مجدد ریشه نیازداریم؟


1401/07/27
کد خبر : 26091
دسته بندی : سلامت
تعداد بازدید : 14 نفر

درمان مجدد ریشه چیست و چرا به آن نیاز داریم؟

زمانی که دندان‌پزشک برای اولین بار درمان روت کانال را انجام می‌دهد، از قسمت بالایی دندان (تاج) وارد می‌شود تا کانال‌های دندان را بازکرده و آن را کاملاً پاک‌سازی کند. طی این فرایند، تمام بافت‌های عصبی و باکتری‌های موجود در داخل کانال نیز برداشته می‌شود و سپس کانال‌ها و حفره ایجادشده در تاج با مواد پرکننده بسته و مهروموم می‌شوند تا از هرگونه امکان نفوذ باکتری جلوگیری شود.

درمان ریشه دندان

گاهی ممکن است باکتری به داخل دندان نفوذ کند و کانال دندان مجدداً آلوده شود. این اتفاق می‌تواند از قسمت پایین دندان نزدیک ریشه یا از طریق تاج دندان که در آن مواد ترمیمی درمان اولیه را قرار داده‌اند، اتفاق بیفتد. در بیشتر مواردی که عفونت از بالای دندان وارد می‌شود، ترمیم اولیه دندان به‌خوبی انجام‌نشده و از همان ابتدا دندان کاملاً بسته نشده است.
درهرصورت، زمانی که باکتری‌ها مجدداً وارد کانال ریشه دندان می‌شوند، باید درمان مجدد ریشه دندان را انجام داد و یا دندان را کشید. بهترین راه‌حل این است که دندان‌های اصلی را تا حد ممکن نگه‌داریم و به‌جای کشیدن، درمان مجدد ریشه را انجام دهیم.
 

عدم بهبودی دندان و درمان مجدد ریشه

دندان شما ممکن است به دلایل مختلف از جمله موارد زیر پس از درمان اولیه ریشه دندان بهبود نیابد و نیاز به درمان مجدد ریشه دندان توسط متخصص داشته باشید:
•    کانالهای باریک یا منحنی در طی درمان اولیه تحت درمان قرار نگرفتند.
•    در درمان اولیه آناتومی پیچیده کانال قابل شناسایی نبوده است و یک یا چند کانال دست نخورده باقیمانده اند.
•    به دلایل مختلف مسیر کانال مسدود شده و پاکسازی و ضدعفونی کل مسیر کانال امکانپذیر نبوده است.
•    قرار دادن روکش یا ترمیم  پس از درمان ریشه دندان به تعویق افتاده است.
•    ترمیم از نشت آلودگی بزاقی به داخل دندان جلوگیری نکرده است.


درمان ریشه دندان

متخصص درمان ریشه دندان

یک مشکل جدید همچنین می تواند دندانی را که با موفقیت درمان شده است به خطر بیندازد؛ بطور مثال می توان به موارد زیر اشاره کرد:
•    شکستگی و پوسیدگی جدید می تواند مواد پر کننده کانال ریشه دندان را در معرض باکتری ها قرار دهد و باعث ایجاد عفونت جدید در دندان شود.
•    ترمیم یا روکش نامناسب، ترک خورده و شکسته می تواند دندان را در معرض عفونت جدید قرار دهد.
 
در طی درمان مجدد ریشه دندان، متخصص درمان ریشه دندان شما را دوباره باز میکند و مواد پر کننده ای را که در درمان اولیه در کانال های ریشه قرار داده شده بود، خارج می کند. سپس متخصص درمان ریشه دندان را به دقت بررسی میکند، به دنبال کانال های اضافی یاعفونت میگردد. بعد از این مرحله متخصص درمان ریشه دندان هرگونه عفونت را برطرف میکند، کانال ها را تمیز و شکل میدهد و مواد پر کننده جدیدی را قرار میدهد. سپس دهانه با یک پر کردن موقت مهر و موم میشود. پس از بهبود دندان، که ممکن است به بیش از یک بار مراجعه نیاز داشته باشد، روکش جدید یا ترمیم دیگری برای محافظت از آن بر روی دندان قرار میگیرد.
بنابر این مهم است بدانیم ممکن است دندانی که تحت درمان ریشه دندان قرار گرفته است به طور نامناسب بهبود یابد و نیاز به درمان اضافی داشته باشد؛ در نتیجه شما باید با صرف زمان، وقت و هزینه دوباره مراحل درمان را تحت نظر متخصص درمان ریشه سپری کنید.


 
 درمان ریشه دندان


چطور بدانیم به درمان مجدد ریشه نیاز داریم؟

احساس درد در دندانی که قبلاً درمان روت کانال  یا درمان ریشه دنان برای آن انجام‌شده باشد و یا آبسه (تورم در لثه)، ازجمله علائم عفونت و نیاز به درمان مجدد ریشه هستند. همچنین توجه به این نکته مهم است که بسیاری از آبسه‌ها در ابتدا بسیار کوچک هستند و چون با درد همراه نیستند، ممکن است متوجه آن‌ها نشوید. به همین دلیل، بسیاری از دندان‌پزشکان معتقدند که بررسی 6 ماه یک‌بار وضعیت دندان‌ها می‌تواند به درمان سریع دندان در همان مراحل اولیه بروز مشکل کمک کند.

مراحل درمان روت کانال دندان

نکته بسیار مهمی که باید درباره درمان روت کانال ریشه دندان در نظر داشته باشید، این است که باید برای انجام این کار به یک دندان‌پزشک ماهر مراجعه کنید. دکتر صفورا امامی یکی از بهترین متخصص‌های درمان روت کانال است که می‌تواند با استفاده از به‌روزترین ابزارها و باکیفیت‌ترین مواد درمان روت کانال را انجام دهد. به‌این‌ترتیب درد ناشی از این عمل به حداقل رسیده و دوران نقاهت پس‌ازآن نیز بسیار کوتاه می‌شود. مراحل اصلی درمان کانال ریشه از قرار زیر است:
•    عکس‌برداری از دندان با اشعه ایکس: در این مرحله متخصص درمان روت کانال با استفاده از اشعه ایکس شکل کانال‌های ریشه را می‌بیند و تشخیص می‌دهد که آیا علائم عفونت در استخوان‌های اطراف وجود دارد یا خیر؟
•    استفاده از بی‌حسی موضعی برای بی‌حس کردن ناحیه نزدیک دندان: معمولا زمانی به درمان روت کانال احتیاج می‌شود که عصب مرده باشد. درنتیجه ممکن است دندان‌پزشک شما ترجیح دهد که این کار را بدون تزریق بی‌حسی انجام دهد. اما متخصصان درمان کانال ریشه، این منطقه را بی‌حس می‌کنند تا بیمار احساس آرامش بیشتری داشته باشد.
•    قرار دادن یک سد لاستیکی در اطراف دندان: برای اینکه ناحیه تحت درمان در حین عمل خشک و بدون بزاق باشد، دندان‌پزشک اطراف دندان را با یک سد یا ورق لاستیکی می‌پوشاند که به آن رابردم می‌گویند.
•    تهیه حفره برای دسترسی به دندان: در این مرحله با تراش دندان، متخصص درمان کانال ریشه می‌تواند به ناحیه عمل دسترسی پیدا کرده و درنتیجه باکتری‌ها و بافت‌های عصبی پوسیده را از دندان خارج کند. به‌این‌ترتیب منطقه تحت درمان از وجود هرگونه باکتری و بافت پوسیده خالی خواهد شد. متخصصان تلاش می‌کند تا در این مرحله، تراش را به‌گونه‌ای انجام دهد که علی‌رغم دسترسی کامل به کانال های دندان ساختار دندان حفظ و دندان ضعیف نشود همچنین امکان کار در تمام طول ریشه دندان وجود داشته باشد. به‌این‌ترتیب می‌تواند کانال های ریشه را تمیز و با شستشو با هیپوکلریت سدیم یا سالین ریشه دندان را از وجود هرگونه عامل آسیب‌زا پاک کند.
•    پرکردن ریشه: پس از اتمام مراحل تمیزکاری و از بین بردن آثار عفونت، باید ریشه دندان پر شود. برخی از دندان‌پزشکان ترجیح می‌دهند پیش از انجام این کار حدود یک هفته صبر کنند. به‌عنوان‌مثال در صورت وجود عفونت در داخل دندان، ممکن است متخصص درمان کانال ریشه دارویی را در درون دندان برای از بین بردن عفونت قرار دهد. در موارد این‌چنینی یک پانسمان موقت در حفره ایجادشده قرار می‌گیرد تا از نفوذ بزاق یا غذا به داخل دندان تا زمان مراجعه بعدی جلوگیری شود. اما برخی از متخصصان ترجیح می‌دهند این کار را در انتهای فرایند پاک‌سازی در یک جلسه انجام دهند. از یک خمیر سیلر و یک ترکیب لاستیکی به نام گوتا پرکا برای پر کردن کانال ریشه استفاده می‌شود. حفره دسترسی ایجادشده با کامپویت یا آمالگام پر می‌شود.
•    ترمیم بیشتر دندان در صورت نیاز: معمولا دندانی به درمان کانال ریشه احتیاج پیدا می‌کند که به‌دفعات زیاد پر شده یا اینکه دچار پوسیدگی گسترده شده باشد. به همین دلیل این دندان در برابر آسیب‌های آینده نیز بسیار آسیب‌پذیر است. درنتیجه یک متخصص ماهر درمان روت کانال برای محافظت از دندان در برابر شکستگی و بازگرداندن کارایی کامل به این دندان، ترجیح می‌دهد ترمیم نهایی به گونه‌ایی باشد که از ساختار باقیمانده دندان در برابر نیروهای وارد به آن محافظت کند. در این درمان پیش از انجام هر اقدام اضافه موضوع را با شما در میان خواهد گذاشت و شما به‌طور کامل در جریان عمل قرار خواهید گرفت.



لینک کوتاه :
https://aftabir.com/article/show/26091
PRINT
شبکه های اجتماعی :
PDF
نظرات

مشاهده بیشتر

با معرفی کسب و کار خود در آفتاب در فضای آنلاین آفتابی شوید
همین حالا تماس بگیرید