امروز جمعه 18 آبان 1403

Friday 08 November 2024

همه گروه‌های خونی خون اهدا کنند


1401/07/27
کد خبر : 3816
دسته بندی : سلامت
تعداد بازدید : 92 نفر
ایرنا: بشیر حاجی بیگی افزود: با شیوع ویروس کرونا و پاندمی آن در جهان میزان اهدای خون در همه کشورها کاهش یافته و در برخی کشورها تا ۷۰ درصد کاهش مشاهده شده و در ایران نیز این روند تا ۳۵ درصد هم گزارش شد، اما اکنون شاهد کاهش ۱۰ درصدی اهدای خون در کشور هستیم.

وی ادامه داد: پس از شیوع ویروس کرونا شاهد تشکیل کمپین هایی برای اهدای خون بودیم و مردم هم ما را در این امر یاری کردند و از سویی دیگر همکاری بسیج، ارتش، نیروی انتظامی، وزارتخانه ها، ورزشکاران، هنرمندان و هلال احمر موجب شده که خون مورد نیاز بیمارستان ها و مراکز درمانی تامین شود و کاهش ۳۵ درصدی به ۱۰ درصد برسد.

سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: آنچه که مهم است این است که اهدا کنندگان خون باید توجه داشته باشند که نیاز به خون و فرآورده های آن روزانه است و وظیفه سازمان انتقال خون در سراسر کشور این است که خون مورد نیاز بیمارستان ها و مراکز درمانی را تامین کند و این اکسیر حیات و نجات بخش فقط در رگ های مردم جاری است و خون تنها چیزی که تا کنون برای آن جایگزینی نیامده و از سویی دیگر هم وارادت خون در همه جهان ممنوع است، بنابراین تامین خون فقط باید توسط اهدا کنندگان خون باشد.

وی ادامه داد: از سویی دیگر باید توجه داشت که برخی از اجزای خون مانند پلاکت نیاز روزانه است و نجات بخش زندگی بیماران سرطانی و بیماری های خونریزی دهنده است و بیشتر از سه روز هم نمی توان، پلاکت را نگه داشت و بنابراین نیاز است که اهدا کنندگان به صورت روزانه پلاکت اهدا کنند.

حاجی بیگی گفت: در کشور ۲۰ درصد از خون های اهدایی به مصرف بیماران خاص مانند بیماران تالاسمی می رسد و باید نیاز آنها تامین شود و آنها از مصرف کنندگان دایمی خون هستند.

وی افزود: بیماران تالاسمی در استان های جنوبی شامل سیستان و بلوچستان بخصوص در شهرهای های نیک شهر، سراوان، ایرانشهر، زاهدان و چابهار و همچینن دراستان های شمالی مازنداران، گیلان و بخصوص گلستان و استان های هرمزگان، بوشهر، خوزستان و خراسان رضوی از مصرف کنندگان دایمی خون هستند و خون مورد نیاز آنها باید تامین شود.

سخنگوی سازمان انتقال خون تاکید کرد: از سویی دیگر گسترش مراکز آنکولوژی در بیمارستان ها و به دلیل افزایش تشخیص ها، میزان مصرف خون را بالاتر برده و از طرف دیگر ایجاد بیمارستان های جدید و افزایش پیوند اعضا و جراحی های بزرگ نظیر جراحی باز قلب و ارتوپدی و تصادفات نیز نیاز به مصرف خون را افزایش داده و باید خون مورد نیاز آنها تامین شود.

وی افزود: همچنین میزان درخواست پلاکت از مراکز انتقال خون در سال یک میلیون واحد است که باید تامین شود تا نجات دهنده جان بیماران سرطانی و بیماری های خون ریزی دهنده باشد و همچنین سالانه حدود ۷۵۰ هزار واحد پلاسما هم در کشور بین مراکز درمانی توزیع می شود که به مصرف بیماران سوختگی، بیماران کبدی و جراجی های بزرگ می رسد و برای تامین همه اینها نیاز است که مردم برای اهدای خون در همه گروه های خونی بخصوص گروه های خونی منفی که فقط  ۱۰ درصد مردم کشور را تشکیل می دهند، اقدام کنند تا ما هم در سازمان انتقال خون بتوانیم خون مورد نیاز بیماران به خون و فرآورده های آن را تامین کنیم.

ذخیره خون در کشور فقط برای ۵ روز

حاجی بیگی تصریح کرد: در حال حاضر میزان ذخیره خون در کشور به طور میانیگن پنج روز است که براساس استاندارد های جهانی قابل قبول است، اما از آنجایی که نیاز به خون فرآروده های آن همیشگی است و ازسویی با شیوع ویروس کرونا و سردی و آلودگی هوا مردم کمتر از خانه ها خارج می شود، از همه اهدا کنندگان خون می خواهیم که برای اهدای خون اقدام کنند و اهدا ی خون را در اولویت های خود قرار دهند.    

وی ادامه داد:  استان تهران با دارا بودن ۱۶۰ بیمارستان و مرکز درمانی، بزرگترین مصرف کننده خون و فرآورده‌های آن در کشور محسوب می‌شود در حالیکه ۱۶درصد از خون های اهدایی توسط تهرانی هاست، اما ۲۵درصد از خون های اهدایی در کشور در تهران مصرف می شود.

شیوه نامه های بهداشتی در بالاترین سطح در مراکز اهدای خون رعایت می شود

سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: شیوع گسترده ویروس کرونا و ایجاد نگرانی های زیاد در جامعه، یکی از دلایل جدی در کاهش آمارهای حضور و اهدای خون مردم است که برای از بین بردن نگرانی ها، بارها اعلام کرده ایم که مراکز اهدای خون به دلیل رعایت شیوه نامه های بهداشتی، در بالاترین سطح سلامت قرار دارد و البته مراقبت از سلامت اهداکنندگان خون، وظیفه اصلی ما بوده و خواهد بود.

وی ادامه داد: اهدا کنندگان خون باید توجه داشته باشند که مراکز انتقال خون، مرکز درمانی نیست که بیماران برای مداوای خود مراجعه کنند، بنابراین جایی برای نگرانی اینکه امکان ابتلا به برخی بیماری ها یا کرونا وجود داشته باشد نیست و از سویی دیگر تا کنون هیچ گزارش از ابتلای به کرونا به دلیل اهدای خون نشده و همچنین در همه جهان و همین طور در ایران اهداکنندگان خون همیشه از سالمترین افراد هستند و از سلامتی خود مراقبت های خاص دارند و اهدا کنندگان با اطمینان خاطربرای اهدای خون مراجعه کنند .

سن قابل قبول برای اهدای خون ۱۸ سال و حداکثر سن ۶۰ سال تمام است

سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: حداقل سن قابل قبول برای اهدای خون ۱۸ سال و حداکثر سن ۶۰ سال تمام است و حداکثر سن برای اولین اهدای خون ۶۰ سال است و برای دفعات بعدی اهدا کننده مستمر(با سابقه حداقل ۲بار اهدای خون در سال) حداکثر ۶۵ سال است.

وی  ادامه داد: از هر فرد سالم بالای ۵۰ کیلوگرم وزن و سن بالای ۱۸سال تا سن ۶۰ سال ۱۰.۵ سی سی یا میلی لیتر به ازای هر کیلوگرم وزن بدن خون گرفته می شود و  حجم کیسه های خون اهدایی ۴۵۰ سی سی یا میلی لیتر است.
برچسب ها :
# اهدای خون

لینک کوتاه :
https://aftabir.com/article/show/3816
PRINT
شبکه های اجتماعی :
PDF
نظرات

مشاهده بیشتر

با معرفی کسب و کار خود در آفتاب در فضای آنلاین آفتابی شوید
همین حالا تماس بگیرید