دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی: «پیام طبرسی» افزود: هر روز با علائم جدیدی از بیماری کرونا در جهان مواجه میشویم، سکتههای مغزی و قلبی برای جوانانی که هیچ زمینه بیماری و سابقهای ندارند را میتوان بخشی از آثار و علائم نو ظهور بیماری کرونا عنوان کرد.
وی با اشاره به احتمال بالای ابتلاء افراد به کرونا در مکانهای شلوغ و تجمعها آن هم بدون ماسک، اظهار داشت: قرار گرفتن در اماکن پر ازدحام همچون نمایشگاهها و جشنوارهها، بدون استفاده از ماسک و عدم رعایت فاصله ایمن از جمله خطرناکترین لحظات برای ابتلاء به کرونا محسوب میشود.
به گزارش ایرنا، ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.
بیماری کووید ۱۹ بر اساس آمار رسمی کشورها تاکنون بیش از ۹۲ میلیون نفر را در دنیا مبتلا کرده و بیش از یک میلیون و ۹۸۰ هزار نفر نیز بر اثر این بیماری جان خود را از دادهاند.
ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه و سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل میشود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس دچار بیماری خفیف میشوند.
بر اساس اعلام وزارت بهداشت، اکنون مجموع مبتلایان به کرونا در کشور به یک میلیون و ۴۸۸ هزار و ۹۸۱ نفر رسیده و از تعداد بیماران بستری در بیمارستانهای کشور تاکنون یک میلیون و ۲۷۲ هزار و ۲۸۷ نفر بهبود یافته و از بیمارستان ترخیص شدهاند.
تا کنون ۵۸ هزار و ۶۸۶ نفر در کشور بر اثر بیماری کرونا جان خود را از دست داده اند.