امروز یکشنبه 04 آذر 1403

Sunday 24 November 2024

نمکی: نامزدهای انتخابات به موضوع سلامت و کرونا ورود نکنند


1401/07/27
کد خبر : 7459
دسته بندی : سلامت
تعداد بازدید : 107 نفر

ایرنا: سعید نمکی روز چهارشنبه در همایش ایمنی غذا در دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: خواهش کردم در بحث انتخابات به موضوع سلامت ورود نکنید. تلاش من همواره این بوده که وزارت بهداشت را از سیاست عاری کنم. من وزیر همه مردم اعم از شیعه، سنی، کلیمی، مسیحی، زرتشتی، اصولگرا، اصلاح طلب، بی دین، بی خط و خطی، زندانی محکوم به اعدام هستم.
وزیر بهداشت گفت: برخی به اشتباه و ناشیانه ابراز ارادت من به مقام معظم رهبری را تفسیر به خطی بودن کردند، بسیار اشتباه می کنند، بنده به هیج جریان سیاسی وابسته نیستم و نخواهم بود، من سیاست بلدم اما در این وادی نیستم زیرا سیاست انسان را جزم اندیش می کند، صداقت و رفتار صادقانه را از بین می برد، زیرا شاعر دیارم گفت، «من قطاری را دیدم که سیاست می برد و چه خالی می رفت». اینکه از راست ترین راست و چپ ترین چپ ضربه می خوردیم معنایش این است که به هیچ جریان سیاسی تعلق نداریم.

نمکی افزود: از حرف های که می زنند نمی رنجم اما این حرفه های بی انصافانه دل همکاران من را که در ۱۶ ماه گذشته با دست های خالی و بسته اما با چشم های باز و دل های مالامال از عشق لحظه ای درنگ نکردند، می شکند، مدیریت کرونا نشانه لیافت و بی لیاقتی کشورهاست و در آینده کشورها را بر اساس مدیریت کرونا ارزیابی می کنند.

وی ادامه داد: در ۱۶ ماه گذشته با دست خالی با خزانه خالی و بانک مرکزی بدون پول، همکاران من با بزرگ منشی پای کار بوده اند. من فقط یک سرباز بودم. فرماندهان اصلی کسانی بودند که شهید شدند. کسانی که زمانی که ماسک نداشتیم تن به آتش زدند و جلو رفتند و خود را به طوفان بلا سپردند.  

وزیر بهداشت گفت: زمانی که گوشت و مرغ نبود زمانی که تخم مرغ مشکل داشت،  نگذاشتیم ۴۷۵۰ قلم دارو کمیاب شود نگذاشتیم مثل انگلیس و فرانسه  حتی یک بیمار کووید و غیرکووید و حتی یک بیمار ضربه مغزی پشت در بیمارستان بماند، اگر یک بیمار دچار ضربه مغزی پشت در بیمارستان می ماند همین اصحاب رسانه آن را منتشر می کردند.

نمکی ادامه داد: مدیون اصحاب رسانه هستم، کسانی که به خاطر ماسک نزدن مردم و تذکر دادن کتک هم خوردند اما همکاران من چهار موج سنگین را مدیریت کردند. نگذاشتند به مردم فشار بیاید. حتی یک اتاق عمل اورژانسی تعطیل نشد. یک میلیارد و و ۲۰۰ میلیون یورو کمتر از ارز سال ۹۷ برای دارو هزینه کردیم اما کمبودی نداشتیم.

وی گفت: آدمی که نمی داند کرونا یعنی چی و این ویروس با ویروس های دیگر چه فرقی دارد، در مورد مدیریت کرونا اظهار نظر می کند، همه اختیارات را سه روز به شما تفویض می کنیم اگر توانستید کرونا را مدیریت کنید به شما رأی می دهیم و اعلام می کنیم شما نه سه ماهه بلکه ۳۰ روزه می توانید مشکل کرونا را حل کنید.

وزیر بهداشت ادامه داد: اگر می خواهید به اقتصاد، به فرهنگ به هر چه می خواهید حمله کنید اما پا به عرضه کرونا نگذارید چون نه بلد هستید و نه این مجموعه جایی نیست که افراد نا بلد اظهارنظر کنند. با امکاناتی که داشتیم بی نقص ترین و موفق ترین کارنامه را داشتیم ای. این را من نمی گویم، سازمان بهداشت جهانی می گوید. ۲۰ روز پیش یک هیئت آمدند و از کاهای انجام شده حیرت کردند.

نمکی گفت: اگر از کارهای انجام شده در بدترین شرایط تشکر نمی کنید، نمک به زخم عزیزان نپاشید همه رفتند مرخصی اما همکاران ما یک روز به مرخصی نرفتند. مملکت داری کار ساده ای نیست. دچار سوء تفاهم نشوید کار سختی است آدم های با جنبه می خواهد.

وی ادامه داد: می گوید وزیر بهداشت شعر شناس است، چه اشکالی دارد کسی که نمی تواند شعر استاد شهریار را از رو بخواند و روح استاد شهریار را در گور می لرزاند از وزیر بهداشت ایراد می گیرد. شعرشناسی وزیر بهداشت که عیب نیست. باید به سمت حکمای قدیم برگردیم مگر بوعلی سینا که بود. بوعلی هم شاعر بود و هم عرفان و فلسفه و طب می دانست. اگر در شما هنری نیست نباید بر هنرمندی بقیه خرده بگیرید.

نمکی گفت: همکاران من که در این مدت بیمار شدید، داغدار شدید، شما با خدا معامله کردید مردم شما را دوست دارند.

وی گفت: در روزهای اخیر حرف هایی شنیدیم که دل همکاران مرا شکست، من به اندازه همکارانم از این مسائل نمی رنجم. ما دل به خدا بستیم و برای سلامت مردم از روز اول روی مین رفتیم. به هیچ حزب و گروه و دسته ای هم وابسته نبودیم. نشان دادیم مستقل هستیم. نمایش ناشیانه دیروز در مناظره هم نشان داد که از هم راست راست و هم از چپ چپ خوردیم و ثابت کرد آدم های مستقلی هستیم و دل در  گروه عشق مردم و رضایت خداوند داریم.

وزیر بهداشت افزود: هر زمان که به دانشگاه علوم پزشکی تهران می آیم یاد دارالفنون و امیرکبیر می افتم و به این فکر می کنم چرا با وجود داشتن افرادی مثل امیرکبیر از ریل توسعه خارج شدیم. چه شد عده ای در این  راه ماندند و به ایستگاه های بزرگتر رسیدند و عده ای از مسیر توسعه عقب ماندند.

 ماهی های شمال و جنوب آلوده اند

وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنان به موضوع ایمنی غذا اشاره کرد و گفت: در حوزه غذا هم با موضوع کمیت و هم کیفیت غذا مواجه هستیم، مشکلی که وجود دارد این است که با وجود سازمان غذا و دارو، وزارت بهداشت نقش کمی در مدیریت غذا دارد و متولی همه امور نیست گرچه می توانیم نقش آفرینی کنیم اما بخش های متعددی از حکومت و نه فقط دولت باید در امر امنیت غذایی همکاری کنند تا به نتیجه برسیم.

وی ادامه داد: دنیا با مسائل مختلفی در حوزه غذا مواجه است، از بی عدالتی، فقر فرهنگی، آلاینده های زیست محیطی، عوارض صنعتی شدن، استفاده نادرست از ابزارهای صنعتی، توسعه ناپدار و بی رویه همه اینکه ابزار کافی برای تهیه غذای سالم و امنیت غذایی را لگد مال می کنند.

نمکی گفت: خاک، آب، زمین حاصلخیز و هوای سالم از مسائل بسیار مهم است که امنیت غذای کشورهای در حال توسعه را به شدت تهدید می کند. کمیت  غذا و تامین غذای کافی مساله بسیار مهمی است اما آنچه مروز در دنیا به شدت زیر سوال است کیفیت مواد غذایی است.

وزیر بهداشت افزود: آیا ۱۰۰ گرم گوشت آن قدر که باید پروتئین لازم را دارد. آیا دام ها تغذیه مناسب دارند، میزان باقیمانده سموم و مواد سمی در محصولات گیاهی و دامی ارزیابی شده است.

وی ادامه داد: دو هفته در استان گیلان بودم زرجوب و گوهر رود را دیدم. این دو رودخانه ۱۷ کیلومتر سم را به تالاب انزلی می برند. جایی که زیستگاه تخم گذاری ماهی های خاویاری خزر است. اطراف این تالاب شالیزار و زمین های کشاورزی است و مقدار زیادی کود شیمیایی نیترات و نیتریت به تالاب انزلی می ریزد.

نمکی گفت: به جز حوضچه های آب زیرزمینی که مواد سمی دارند، ایستگاه زباله ها در زمان عادی چهار لیتر در ثانیه و در زمان بارانی ۲۴ لیتر شیرابه مسموم را به خزر می برد بعد ما به مردم توصیه می کنیم ماهی بخورند.   اوضاع در خلیج فارس و آبهای جنوب هم به علت ریختن فاضلاب های صنعتی بهتر از این نیست.

وزیر بهداشت افزود: نوع سم پاشی ها و موارد دیگر چه گندمزار، چه شالیزار و چه مرتع به گونه ای است که باقیمانده سموم یکی از تهدید کننده های جدی سلامت مردم است.

وی ادامه داد: آیا سبزی که مردم را به خوردن آن توصیه می کنیم با آب سالم تهیه می شود یا آبی که به باقیمانده فلزات سنگین آلوده است سبزی ها را سیراب می کند. کمیت را اگر با کیفیت مناسب ارزیابی نکنیم منبع غذایی مناسب هیچ وقت تامین نمی شود. برعکس هزینه های زیادی که مردم باید برای درمان سرطان بیماری های غیر واگیر و گرفتاری مختلف متحمل می شوند به قدری است که این غذاها را نخوریم بهتر است تا مسموم شویم.  

نمکی گفت: این  همه گرفتاری و بیماری ها ناشی از آلودگی های غذایی و زیست محیطی است و من از سازمان غذا و دارو خواهش می کنیم برنامه سلامت غذا مزرعه تا سفره  را با جدیت بیشتری اجرا و به عنوان حرکت اساسی ملی دنبال کنند.

وزیر بهداشت افزود: مدیریت و بهبود کیفیت مواد غذایی نیازمند همکاری دستگاه های مختلف با وزارت بهداشت است اگر سازمان محیط زیست؛ وزارت صنعت، وزارت کشاورزی همکاری نکنند به جایی نمی رسیم. این همه رنگ های غذایی که برای تولید محصولاتی برای بچه ها استفاده می شود باید نظارت شوند و این کار نیازمند همکاری بین بخشی است، وزارت بهداشت بر مواد غذایی قاچاق نظارتی ندارد و بسیاری مسائل از حیطه اقتدار و نظارت وزارت بهداشت خارج است.

نمکی گفت: مساله بسیار مهم دیگر آموزش شیوه درست تغذیه و طبخ درست مواد غذایی است، از نظر من بهترین مکان برای ارائه این آموزش ها مدرسه است و باید این کار را هر چه زودتر شروع کنیم.

وی افزود: گرچه چاقی مساله بسیار مهم و نگران کننده ای است اما همه جای کشور مشکل چاقی نیست و در این سرزمین گسترده حتی در یک استان و یک شهرستان هم الگوی واحدی نداریم، گاهی در یک شهرستان دو روستا با فاصله و کیلومتر از نظر سطح سواد و زبان با هم بسیار متفاوت هستند.

وزیر بهداشت گفت: در همان شهرها و روستاهایی که چاقی مساله است، افراد زیادی داریم که به علت گرسنگی و فقر استخوان هایشان بیرون زده است و در جای دیگر که فقر گسترده داریم عده زیادی دچار چاقی هستند. گاهی دچار نگاه های اشتباه هستیم. همه کشور را با یک الگو نمی توان اداره کرد.

نمکی افزود: مشکل سوء تغذیه همیشه چاقی و گرسنگی نیست. هله هوله خوردن و ناپرهیزی غذایی هم عامل سوء تغذیه است. باید حرف هایمان را بزنیم و مشکلات را مطرح کنیم نترسیم که رادیو اسرائیل چه می گوید. بترسیم که مردم ما را دروغگو فرض کنند و قبول نداشته باشند.

وی تاکید کرد: آموزش های سلامت، آموزش تغذیه مناسب، طبخ درست غذا باید برای همه گروه های هدف شروع شود، خیلی با اینکه مواد غذایی با کیفیت دارند اما با طبخ نامناسب آن را هدر می دهند.

مرگ سالانه ۳۸۵ هزار نفر به علت بیماری های غیر کرونا

وزیر بهداشت گفت: آموزش برای همه گروه های هدف با زبان قابل فهم از رسالت های همه ماست. اگر آمار را مرور کنیم. ۳۸۵ هزار مرگ غیر کووید در سال داریم در ایران ۳۱۳ هزار مرگ ناشی از بیماری های غیر واگیر است و ۱۰۰ هزار مرگ هم به علت فشار خون بالا، مصرف بی رویه نمک و سبک زندگی غلط است.

برچسب ها :
# کرونا

لینک کوتاه :
https://aftabir.com/article/show/7459
PRINT
شبکه های اجتماعی :
PDF
نظرات

مشاهده بیشتر

با معرفی کسب و کار خود در آفتاب در فضای آنلاین آفتابی شوید
همین حالا تماس بگیرید