امروز پنج‌شنبه 01 آذر 1403

Thursday 21 November 2024

اغلب پرستاران سالمندان آموزش کافی ندیده‌اند


1401/07/27
کد خبر : 157
دسته بندی : سلامت
تعداد بازدید : 223 نفر

به گزارش خبرگزاری مهر، حمید سوری، با اشاره به مطالعات انجام‌شده در کشورهای مختلف اظهار داشت: تحقیقات نشان می‌دهد که سالمندان بیش از سایر گروه‌های سنی درمعرض خطر ابتلای شدید و مرگ ناشی از این ویروس کووید ۱۹ هستند.

وی با اشاره به اینکه متوسط سن فوت‌شدگان کرونا در کشور ما نیز بالاتر از ۶۰ سال است افزود: مطالعه‌ای در ایالات‌متحده نشان داد که بیش از ۸۰ درصد مرگ و میر در بین افراد ۶۰ ساله و بالاتر رخ‌داده و بیشترین درصد پیامدهای شدید در بین افراد ۸۵ ساله مشاهده‌شده است.

سوری خاطرنشان کرد: با شروع اپیدمی کرونا، قرنطینه خانگی و پرهیز از حضور در اجتماعات و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی مناسب در دستور کار جوامع قرار گرفت. فاصله گذاری اجتماعی برای همه سنین توصیه می‌شود ولی سالمندان بالای ۶۰ سال به دلیل خطر ابتلای بالا و به خصوص سالمندان مبتلای مسن‌تر به دلیل مرگ‌ومیر بالا نیاز به مراقبت‌ها و توجهات خاص دارند.

وی گفت: از طرفی نیز ممکن است، فاصله‌گذاری اجتماعی و یا قرنطینه به‌ویژه در افراد سالمند سبب بروز مشکلات روانی و شدت یافتن بیماری‌های مزمن آن‌ها شود.

استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، اظهارکرد: بسیاری از سالمندان نیز از بیماری‌های مزمن مانند فشارخون بالا، دیابت یا بیماری‌های قلبی عروقی رنج می‌برند و به‌طورمعمول و به‌صورت دوره‌ای تحت حمایت مراقبت‌های بهداشتی درمانی هستند همچنین اپیدمی کووید ۱۹ به‌خصوص در این گروه سبب اختلال در دسترسی به این خدمات می‌شود بنابراین برای این افراد هرچه سریع‌تر باید سیستم مراقبتی جایگزین مناسب در نظر گرفته شود تا از بروز عواقب بعدی در آن‌ها پیشگیری شود.

سوری با اشاره به اینکه به حداقل رساندن نیاز به خروج از منزل در سالمندان نکته‌ای اساسی است، توضیح داد: سالمندان باید منابع کافی از مواد غذایی فاسد نشدنی را در دسترس داشته باشند و داروهای لازم برای حداقل ۳۰ روز خود را تهیه کنند تا نیاز نباشد از منزل خارج شوند. آن‌ها باید از مسافرت‌های غیرضروری تا حد امکان خودداری کنند تا خطر قرار گرفتن در معرض ویروس کاهش یابد.

لزوم پیش‌بینی و اجرای تمهیدات مناسب برای پیشگیری از ورود ویروس کووید ۱۹ به محیط‌های مستعد گسترش بیماری مانند سرای سالمندان نکته‌ای اساسی است که این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به آن اشاره کرد و گفت: به علت وجود افراد مستعد در سرای سالمندان انتقال و گسترش بیماری کووید ۱۹ در این محیط‌ها به سرعت صورت می‌گیرد بنابراین اجرای غربالگری علامتی و سیاست‌های محدودکننده برای ملاقات‌کنندگان و کارکنان غیرضروری، اجرای غربالگری کارکنان، پایش علامتی ساکنان سرای سالمندان، فاصله‌گذاری اجتماعی شامل محدود کردن رفت‌وآمد ساکنین و فعالیت‌های گروهی همین‌طور آموزش کارکنان جهت کنترل آلودگی و استفاده از تجهیزات حفاظت فردی و رفع کمبود تجهیزات حفاظتی از نکات اساسی است.

وی گفت: مطالعه‌ای نشان داد که آلودگی یک نفر از سالمندان مقیم یک مرکز نگهداری سالمندان، منجر به آلودگی ۱۲۹ نفر شامل ساکنین، کارکنان و ملاقات‌کنندگان و فوت ۲۳ نفر شد. لذا پیشگیری، غربالگری و شناسایی سریع مبتلایان و اجرای محدودیت‌هایی نظیر ملاقات و تماس‌های فیزیکی غیرضروری حیاتی هستند.

سوری ادامه داد: با توجه به میزان بالای ابتلا، گسترش و مرگ‌ومیر افراد مسن که اغلب بیماری‌های زمینه‌ای نیز دارند، پیش‌بینی و اجرای تمهیدات مناسب جهت جلوگیری از ابتلا، تشخیص سریع و مراقبت مناسب در محیط‌هایی نظیر سرای سالمندان لازم است.

وی گفت: رعایت نکات بهداشتی و محافظتی، سالمندانی که توسط پرستار یا اعضای خانواده در منزل نگهداری می‌شوند الزامی است.

سوری ادامه داد: متاسفانه اغلب پرستاران سالمندان نیز آموزش کافی ندیده‌اند و در شرایط اپیدمی نیز در صورتی‌که برای مراقبت صحیح از سالمند توانمند نشوند می‌توانند ناخواسته موجب ابتلا و یا مرگ سالمند شوند. پرستاران سالمند علاوه برای تقویت اقدامات بهداشت فردی مانند استفاده از ماسک به خصوص در زمان ارائه خدمات به سالمند، شستن مرتب دست‌ها با مواد ضد عفونی‌کننده و پرهیز از مواجهه با سایر افراد و حضور در اجتماعات یا تماس با افراد مبتلا یا محتمل، برای محافظت از سالمند تحت نظر خود در برابر کووید ۱۹ تلاش کنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، توصیه کرد: تا جایی که ممکن است تماس سایرین با سالمندان را به حداقل ممکن رسانید و ملاقات اقوام از سالمند به خصوص به صورت تجمعی را تا جایی که ممکن است کم کنید. همچنین لازم است مرتباً علائم بالینی و پیش‌آگهی کرونا در این افراد مانند اندازه‌گیری تب، غلظت اکسیژن موجود در خون، مشکلات تنفسی و مانند این‌ها در سالمندان چک شود.

وی ادامه داد: مراکز بهداشتی درمانی و سایر مراکز خدماتی مانند بهزیستی نیز می‌توانند با زیرپوشش قرار دادن فعال سالمندان نیازمند به این خدمات با تماس و مراجعه با آن‌ها در به حداقل رساندن بار بیماری در میان سالمندان نقش مهمی داشته باشند. حتی نیروهای داوطلب و آموزش‌دیده محلی با سازمان‌دهی مناسب می‌توانند برخی خدمات معمول یا مایحتاج سالمندان را تهیه و به دست آن‌ها برسانند تا مجبور به خروج از خانه نشوند.

سوری در مورد سالمندانی که امکان حضور در جامعه را دارند و ناچار به تأمین مایحتاج خودشان هستند نیز توضیح داد: لازم است سوپرمارکت‌ها، مراکز خدماتی مانند بانک‌ها، مراکز پلیس +۱۰، درمانگاه‌ها و مانند آن ارائه خدمات به سالمندان را در اولویت قرار دهند و تسهیلات ویژه‌ای را برای به حداقل رساندن زمان یا حضور در تجمعات ایشان در این مکان‌ها فراهم آورند. این کار می‌تواند شامل اختصاص زمان ویژه‌ای برای خرید یا ارائه خدمات به سالمندان و کم کردن خطر سرایت به ایشان باشد.

این استاد اپیدمیولوژی اظهار کرد: متاسفانه تعداد قابل‌توجهی از قربانیان کووید ۱۹ را کارکنان بهداشتی درمانی به خصوص سالمندان این گروه تشکیل می‌دهند. مطالعات نشان می‌دهد که حتی در کادر پزشکی بهتر است سالمندان در خط اول مواجهه با بیماران کورونایی قرار نگیرند و حتی‌المقدور از کارکنان جوان‌تر استفاده شود.


لینک کوتاه :
https://aftabir.com/article/show/157
PRINT
شبکه های اجتماعی :
PDF
نظرات

مشاهده بیشتر

با معرفی کسب و کار خود در آفتاب در فضای آنلاین آفتابی شوید
همین حالا تماس بگیرید