امروز چهارشنبه 03 بهمن 1403

Wednesday 22 January 2025

پاسخ کوبنده هواشناسی به گلایه‌های اخیر مردم!


1401/07/27
کد خبر : 13143
دسته بندی : اجتماعی
تعداد بازدید : 224 نفر

صادق ضیائیان، قصور احتمالی صورت‌گرفته از ناحیه سازمان هواشناسی را تکذیب می‌کند و توضیح می‌دهد: «واقعیت این است که تمام این اتفاقات پیش‌بینی شده، اینکه مطرح می‌شود سیلاب سال 98 بیشتر از این بود، از لحاظ حجم بارشی بله بیشتر از این بارندگی‌های اخیر بود ولی در زمان متفاوت بود، یعنی در زمان بارش اتفاق افتاده بود، در فصل بارش، آن زمان بارندگی‌ها در فروردین و اواخر اسفند بود و مردم و طبیعت، زیرساخت‌های لازم برای عبور از آن بحران را داشتند، اگرچه همان هم خیلی خسارت وارد و مشکلات زیادی را ایجاد کرد.

این سیل‌های اخیر اما خارج از فصل است و بارش‌هایی است که در زمان کوتاه در حجمی بسیار زیاد واقع می‌شوند. فارغ از هر هشداری که داده باشیم، اینکه در مقابل بلای جوی و اقلیمی این‌چنینی تصور کنیم بشر می‌تواند کاملا بدون هیچ‌مشکلی جلوی اینها را بگیرد، تصوری عبث است. همین الان پاکستان در اثر همین بارش‌های موسمی 400 نفر کشته داده است. تلفات جانی ما را با پاکستان مقایسه کنید، انصافا همه نیروهای عملیاتی و امدادی پای‌کار هستند و زحمت می‌کشند و با کم‌ترین تلفات جانی کار می‌کنیم. فیلم‌های عمان، قطر و... را ببینید، در اثر بارش‌های موسمی چه خساراتی دیده‌اند. آنجا چند توریست در عمان و کشورهای دیگر از بین رفته‌اند؟ اگر این اتفاق در کشور ما می‌افتاد چه می‌شد؟

رسانه‌های بیگانه چه می‌کردند؟ دوهفته پیش هزار نفر در اثر گرما در اروپا جان خود را از دست دادند، هیچ‌رسانه‌ای دنبال مقصر گشت؟ اصلا این اتفاقات مقصر ندارد. اساسا بلایای جوی و طبیعی مقصر ندارد. به‌هرحال یک‌سری در مسیل‌ها تاسیساتی درست کردند و مشکلاتی برای آنها ایجاد می‌شود و برخی مسائل شهری وجود دارد که در همه‌جا رایج است اما واقعا حجم این بارش‌ها به‌قدری بوده که به نظر من از لحاظ کارشناسی این خسارات و اتفاقاتی که رخ‌داده لاجرم بوده، یعنی گریزی از این امر نبوده است.

به‌هرحال سازمان هواشناسی تمام هشدارها را از روزهای شنبه و یکشنبه هفته گذشته داده است. به‌طور وسیع هم اطلاع‌رسانی شده است. تمام رسانه پوشش کافی داده‌اند و مردم در جریان بوده‌اند. اگر اتفاقی افتاده جزء بلایای طبیعی است. در زلزله دنبال مقصر گشتن درست نیست. اینها جزء بلایای طبیعی است و به اعتقاد من نمی‌توان دستگاه اجرایی را در این خصوص مقصر دانست. دیوان محاسبات نیز وظایفی دارد و بررسی می‌کند دستگاه‌های مختلف اجرایی کار خود را به‌درستی انجام می‌دهند یا خیر. این بدین معنا نیست که سازمان هواشناسی مقصر است. این یک اتهام است که ما یا از آن تبرئه یا محکوم می‌شویم.

گفتنی است تمام هشدارها از قبل داده‌شده بود، بنابراین قطعا هیچ‌دلیل و ادله‌ای مبنی‌بر ترک فعل وجود ندارد و ممکن است به‌خاطر این جو رسانه‌ای که ایجاد شده بود، دیوان محاسبات ورود کرده باشد اما درنهایت نتایج مشخص می‌شود.» ضیائیان در ادامه صحبت‌هایش درباره منشأ بارش‌های اخیر به «فرهیختگان» گفت: «این نوع بارش‌ها اثرات تغییر اقلیم است. تغییر اقلیمی که در دنیا واقع‌شده و چالش‌هایی هم دارد، یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های دنیا درحال‌حاضر بحث تغییر اقلیم است. چرا؟

چون افزایش تعداد سال‌های خشک در کشور ما تابع همین بحران جهانی تغییر اقلیم است، یکی از چالش‌های دیگر افزایش تعداد پدیده‌های حدی است، یعنی همین بارش‌های سیل‌آسا، تگرگ و صاعقه و... افزایش می‌یابد؛ هم تعداد این بلایای طبیعی افزایش می‌یابد و هم شدت آن افزایش می‌یابد. شاید حداقل در 15-10 سال اخیر در تابستانی شاهد بارش با این گستردگی نبودیم. باید این بارش‌ها تمام شود و مقایسه آماری صورت بگیرد در کدام تابستان این اتفاق افتاده است. این بارش‌های اخیر نیز حجم بارش سالانه را به‌شدت تغییر می‌دهد، چون پهنه وسیعی از کشور درگیر بارش بوده و میزان بارش سالانه را قطعا تغییر می‌دهد. مباحث تغییر اقلیم اثرات این‌چنینی دارد و در همه‌جای دنیاست و بوده و خواهد بود و بیشتر هم می‌شود.

وقتی شما درجایی که قطب اقتصادی دنیاست، یعنی اروپای غربی صدها کشته در اثر سیلاب دارید نباید در جهان سوم انتظار داشته باشید که برای نفر هم اتفاقی نیفتد. این جزء تبعات تغییر اقلیم است و یکی از امور مهمی است که هرسال همه سران دنیا دور هم جمع می‌شوند تا این معضل را حل کنند. این نشان از اهمیت ویژه این موضوع دارد.» رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا همچنین درخصوص پیش‌بینی بارندگی‌ها و سیلاب‌های احتمالی در روزهای آتی گفت: «تا روز دوشنبه این پدیده را کم‌وبیش در استان‌های مختلفی داریم. امروز یعنی جمعه بارش‌ها را در استان سیستان‌وبلوچستان خواهیم داشت، استان فارس، استان یزد، استان کهگیلویه‌وبویراحمد، چهارمحال‌وبختیاری، بوشهر، غرب استان لرستان بارش خواهیم داشت و این نواحی مناطق پرخطر هستند. همچنین در دامنه‌ها و ارتفاعات استان تهران و البرز و همچنین در استان‌های سمنان و گلستان وضعیت می‌تواند خطرناک باشد.  در خراسان‌شمالی هم امروز خطر وجود دارد.

برای روز شنبه انتظار داریم بارش‌های خطرناک در استان کرمان، سیستان‌وبلوچستان، فارس، دامنه‌ها و ارتفاعات استان تهران و البرز و سمنان، کهگیلویه‌وبویراحمد، بوشهر و نیمه‌شرقی استان خوزستان داشته باشیم، برای روز یکشنبه، قدری از خطر کاسته می‌شود ولی کماکان خطر در استان‌های کرمان، فارس، بوشهر، کهگیلویه‌وبویراحمد، بخش‌هایی از استان خوزستان، ارتفاعات و دامنه‌های استان تهران و البرز و سمنان وجود دارد. همچنان در ارتفاعات شمالی استان قزوین خطر وجود دارد. برای روز دوشنبه هم استا‌ن‌های فارس و کرمان درگیر این پدیده هستند، کهگیلویه‌وبویراحمد و دامنه‌ها و ارتفاعات تهران و البرز و سمنان و همچنین بخش‌هایی از استان هرمزگان درگیر هستند. برخی نقشه‌ها نشان می‌دهند که این اوضاع ادامه‌دار است اما اجازه دهید برای بعد از روز دوشنبه را در روزهای دیگر بیان کنیم.»


لینک کوتاه :
https://aftabir.com/article/show/13143
PRINT
شبکه های اجتماعی :
PDF
نظرات

مشاهده بیشتر

با معرفی کسب و کار خود در آفتاب در فضای آنلاین آفتابی شوید
همین حالا تماس بگیرید