محمدمهدی تندگویان در گفتوگو با ایسنا، پس از گذشت حدود یک ماه از قتل رومینا اشرفی دختر گیلانی که توسط پدرش کشته شد، اقدامات دفاتر مشاوره و روانشناسی زیر نظر وزارت ورزش و جوانان در این منطقه را طی این مدت تشریح کرد و گفت: در محل وقوع این حادثه دو دفتر مشاوره مشغول فعالیت هستند که به آنها ماموریت داده شد تا بررسی محیطی و اجتماعی لازم برای ریشه یابی این موضوع و کمک به کاهش تبعات آن را انجام دهند.
وی افزود: بررسیهای مشاوران و روانشناسان حاضر در منطقه نشان میدهد که اهالی ناحیه ترکیبی از اقوام گیلک و ترک هستند که این موضوع به دلیل ضعف مهارت ارتباطی مشکلاتی را برای برخی افراد ایجاد کرده است، به طوریکه بخشی از اتفاقات پیش آمده در کنار تفاوت مذهبی عنوان شده، می تواند از این موضوع هم متاثر بوده است.
معاون امور جوانان با بیان اینکه علت اصلی ورود دفاتر مشاوره وزارت ورزش و جوانان به این موضوع تاثیر این اتفاق روی سلامت روانی خانوادههای منطقه بوده است، اظهار کرد: به طوریکه روان شناسان حاضر در منطقه به وجود ترس و نگرانی برخی دختران در ارتباط با پدرانشان بعد از وقوع این حادثه اشاره میکردند. این موارد موضوعاتی هستند که باید مورد توجه قرار بگیرند و برطرف شوند، چراکه در صورت بی توجهی، تاثیرات ماندگاری را به جا می گذارند. این اتفاق باعث شده بود در مراحل اول اهالی منطقه حتی با روانشناسان ارتباط موثری برقرار نکنند، اما با تلاش های آنها این ارتباط برقرار شده و باعث شده است تا فضا تا حدی عادی شود.
تندگویان با اشاره به اینکه روانشناسان تلاش کردند مواردی نظیر روشهای بهبود روابط خانوادگی، توجه به حقوق متقابل بین اعضای خانواده، مهارتهای ارتباطی و گفتگویی و کنترل خشم را به مردم منطقه آموزش دهند تا احتمال وقوع چنین حوادثی به حداقل برسد، تصریح کرد: همچنین برای خانواده رومینا نیز خدمات روانشناسی فراهم شده است تا تبعات این حادثه و سوگ ناشی از این اتفاق برای آنها به حداقل برسد و بتوانیم بخشی از مشکلات و ناراحتی آنها را کاهش دهیم و آرامش روانی آنها را بازگردانیم.
وی با بیان اینکه نکته دیگری که باید به آن توجه کرد موضوع دوران بلوغ و نوجوانی است که باید خانواده ها نسبت به آن جدی باشند و از افراد متخصص کمک بگیرند تا با چالشهای این دوران بهتر رو به رو شوند، ادامه داد: همچنین یکی از موضوعاتی که باید مورد توجه قانونگذاران قرار گیرد، رسیدگی به وضعیت یک خانواده در زمان غیبت سرپرست آن است. معاونت جوانان تلاش کرده است این موضوع را مدنظر قرار دهد، اما لازم است تمام خانوادههایی که دچار مشکلاتی از این دست می شوند مورد حمایت قرار گیرند.
معاون امور جوانان با اشاره به اینکه اگر نهادهای حمایتی دیگری مانند سازمان بهزیستی کشور که از ظرفیت مشاوران و روانشناسان برخوردارند، همراهی لازم را انجام دهند میتوان تبعات این حادثه برای خانوادههای این منطقه به ویژه دختران نوجوان و جوان به حداقل رساند، افزود: یکی از نگرانیهای معاونت جوانان افزایش خشونت در جامعه و حوادثی نظیر قتل، تجاوز، زورگیری و ... است. اگر تکلیف این پروندهها و مجازاتها به گونهای نباشد که از حوادث آتی جلوگیری کند ممکن است باعث تابوشکنی در جامعه شود.
تندگویان تاکید کرد: به همین دلیل امیدواریم که با برخورد مناسب، به موقع و همراه با اطلاع رسانی نسبت به این حوادث از قبح شکنی چنین جرائمی جلوگیری شود. با استفاده از آموزش مهارتهای اجتماعی و ارتباطی به جوانان قبل، حین و بعد از ازدواج میتوان زمینه توقف رشد چنین جرائمی را تا حد زیادی فراهم کرد.
انتهای پیام