سید علی مفاخریان با اشاره به لایحه ساماندهی پیادهروها اظهار کرد: این لایحه فقط به ده گروه شغلی با رعایت ضوابط تعیینشده اجازه بهرهبرداری از پیادهروها را میدهد. همچنین بخش زیادی از پیادهروهای شهر تهران هماکنون در تصرف واحدهای صنفی است و افراد سودجو بدون رعایت هیچ ضابطهای از آن بهرهبرداری و حقوق شهروندان را تضییع میکنند؛ بنابراین تصویب و اجرای لایحه ساماندهی پیادهروها به مدیریت بهتر فضاهای شهری میانجامد.
وی تصریح کرد: با توجه به لایحه مستثنا شدن شهرداری از قانون مالک و مستأجر مصوب ۵۹ و تبصره ۶ ماده ۹۶ قانون شهرداریها، پیادهروها در حوزه اختیارات شهرداری تهران است و شهرداری و شورای شهر مجاز به تعیین تکلیف نسبت به وضعیت محورهای پیادهرو هستند.
مفاخریان گفت: فاز مطالعاتی برای آییننامه اجرایی این لایحه در حال انجام است تا طی آن شناسایی ظرفیتها، ارزیابی عملکرد بهرهبرداران، آسیبشناسی شرایط موجود و ارائه پیشنهادهای کارآمد بهدقت بررسی شود.
مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران با اشاره به اینکه ۴ هزار واحد صنفی در شهر تهران فعالاند که کمتر از ۱۵۰۰ واحد صنفی مخاطب لایحه ساماندهی پیادهروها میشوند، افزود: واحدهای صنفی متقاضی، باید درخواست خود را برای بهرهبرداری از این طرح به کمیته اجرایی ارائه کنند. کمیته اجرایی پس از وصول تقاضا از سوی واحدهای صنفی، از محل بازدید و با بررسی ظرفیت آن منطقه، همینطور ارزیابی وضعیت پروانه کسب متقاضی درباره این درخواست تصمیمگیری میکند.
وی در پایان گفت: نباید فراموش کنیم که در حال حاضر پیادهرو در تصرف مشاغل مختلف شهر است اگر قرار بر ساماندهی باشد باید فضای موجود را به صنوفی اختصاص دهیم که به بهبود حیات شهری و اقتصاد شهری کمک میکنند.
۴۷۲۳۱