امروز یکشنبه 30 دی 1403

Sunday 19 January 2025

بهترین نوع سیم و کابل


1401/07/27
کد خبر : 25188
دسته بندی : اقتصادی
تعداد بازدید : 27 نفر

در ایران برندها و کارخانه‌های معتبر بسیاری به تولید سیم و کابل می‌پردازند. محصولات آن‌ها از استانداردهای لازم پیروی می‌کنند و کیفیت خوبی دارند. به طور کلی بهترین نوع کابل و سیم باید با توجه به کاربرد مورد نظر مشتری انجام شود.
البته برخی از سیم‌ها و کابل‌ها به صورت غیر استاندارد تولید می‌شود. آن‌ها تقلبی هستند اما ممکن است لوگو یا نام برندهای معتبر را روی محصولات خود حک کنند. تشخیص محصول اصلی از تقلبی ساده نیست. به همین دلیل بهترین راه برای اطمینان از خرید کابل و سیم اصلی، خرید از یک فروشگاه معتبر است.
عایق‌های سیم‌ها و کابل‌ها باید با استفاده از متریال باکیفیت و مقاوم تولید شود. لازم است عایق‌ها از هادی در برابر تغییرات فیزیکی و شیمیایی محافظت کنند.
⦁ عایق‌ها باید مانع مهمی برای رطوبت باشند.
⦁ آن‌ها باید با شرایط محیط سازگار باشند.
⦁ تغییرات دما نباید عایق‌ها را از بین ببرد.
⦁ قطر آن‌ها نیز باید متناسب با سطح مقطع هادی باشد.
فلزهای مورد استفاده در سیم و کابل نیز در تعیین کیفیت بهترین محصول حائز اهمیت هستند.
 کابل

نوع رسانای به کار رفته در ساخت سیم و کابل

همه‌ مواد رسانا فلز هستند. میزان رسانایی در فلزهای مختلف متفاوت است. به عنوان مثال طلا و نقره بهترین رساناها هستند. اما هزینه زیاد این دو فلز مانع از استفاده‌ی آن‌ها در صنعت سیم و کابل شده است.
مس مهم‌ترین و کاربردی‌ترین فلزی است که برای تولید رسانای کابل‌ها و سیم‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. این فلز رسانایی خوبی دارد و مقاومت و طول عمر آن نیز محدود است. البته در سال‌های اخیر قیمت مس نوسانات بسیاری داشته است. این موضوع مشکلاتی را به دنبال داشته است.
⦁ برخی از کارفرمایان توانایی خرید سیم‌ها و کابل‌های مسی گران قیمت برای تمام مجموعه را ندارند.
⦁ سرقت سیم‌ها به دلیل ارزش مس بیشتر شده است.
⦁ نوسان قیمت سیم‌ها بسیار زیاد و ثبات بازار از بین رفته است.
رسانای آلومینیوم، فلز دیگری است که به عنوان هادی در سیم‌ها و کابل‌ها استفاده می‌شود. این فلز نسبت به مس نرم‌تر است و به آن اندازه مقاومت ندارد. اما نسبت به مس سبک‌تر است و از مهم‌تر اینکه هزینه کم‌تری دارد.
به همین دلیل بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند از سیم‌ها و کابل‌های آلومینیومی استفاده کنند. البته به کار بردن آن‌ها در برخی از صنایع مجاز نیست و ممکن است باعث ایجاد حادثه شود. به همین دلیل بهتر است پیش از انتخاب نوع رسانای هادی با افراد متخصص در این زمینه صحبت کنید.
در این مقاله در مورد مهم‌ترین ویژگی‌های سیم و کابل صحبت کردیم. انواع سایزهای استاندارد را ارائه دادیم و جنس رساناهای به کار رفته در آن‌ها را بررسی کردیم. یکی از نکات مهمی که در طول مقاله به آن اشاره شد، انتخاب فروشگاه معتبر برای خرید است.

مشخصات کابل برق


کابل برق ویژگی‌های مختلفی دارند. تفاوت در ویژگی‌ها موجب تنوع این محصول شده است. مهم‌ترین مشخصات یک کابل برق شامل موارد زیر است.
•    هادی کابل می‌تواند شکل‌های گوناگونی داشته باشد. هر یک از این شکل‌ها نماد خاص خود را دارند. گرد تک رشته (RE)، گرد چند رشته (RM)، مثلثی شکل تک رشته (SE) و مثلثی چند رشته با نماد (SM) شکل‌های مختلف هادی کابل برق هستند.
•    دیگر مشخصه‌ی کابل‌های برق جنس و تعداد لایه‌های عایق آن‌هاست. عایق کابل برق می‌تواند از جنس پلاستیک، پی‌وی‌سی یا پروتودور، پلی‌اتیلن، تفلون یا کاغذ‌های آغشته به روغن مخصوص باشد.
•    رنگ عایق کابل برق دیگر مشخصه‌ی این وسایل است. برای تشخیص آسان‌تر سیم کابل‌ها از یکدیگر، عایق‌ها را در رنگ‌های متنوعی انتخاب می‌کنند. رنگ‌های سبز، سیاه، زرد، آبی و قهوه‌ای رنگ‌هایی هستند که برای عایق‌ها انتخاب می‌شوند و بر اساس استاندارد از مفهوم خاصی برخوردارند.
•    مشخصه‌ی دیگر کابل‌های برق نوع غلاف یا زره آن‌هاست. غلاف‌ها برای محافظت از کابل برق در برابر عوامل خارجی روی کابل قرار می‌گیرند و انواع مختلفی دارند. غلاف بافته شده، یکپارچه و موج دار بدون درز انواع آن هستند.
کابل

مقایسه‌ کابل‌های برق


کابل‌های برق بر اساس کاربرد و ویژگی‌هایی که دارند به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند. انواع کابل‌های برق را در ادامه نام برده‌ایم.
•    کابل‌های فشار ضعیف: این کابل‌ها برای سطح ولتاژ ۶۰۰ تا ۱۰۰۰ ولت تولید می‌شوند. از کابل‌های فشار ضعیف برای کاربرد‌هایی چون روشنایی منازل و انتقال نیروی محرکه به الکترو موتور‌ها استفاده می‌شود‌.
•    کابل‌های فشار متوسط: این کابل‌ها در سطح ولتاژی ۱ تا ۳۶ کیلو ولت هستند. این دسته کابل برق‌ها در مناطق شهری و صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرند.
•    کابل‌های فشار قوی: این مدل از کابل‌ها در سطح ولتاژی بالای ۳۶ کیلو ولت قرار دارند.
•    کابل‌های ابزار دقیق: این کابل‌های برق در سیستم‌های کنترلی و برای ارسال و دریافت سیگنال‌های آنالوگ و دیجیتال از سنسور‌ها استفاده می‌شوند. این کابل‌ها معمولا در سطح ولتاژی ۲۴ تا ۱۱۰ ولت تولید می‌شوند.
•    کابل‌های ساختمانی: این دسته از کابل‌ها خود دارای انواع گوناگونی هستند. وظیفه‌ی این کابل‌ها تقسیم برق در ساختمان است.
•    کابل‌های ضد حریق: این نوع از کابل‌ها که بیشتر در اماکن عمومی قرار دارند، باید مقاوم در برابر آتش، کم دود و خفه کننده‌ی شعله باشند.
هر یک از انواع کابل‌ها نام برده شده در ویژگی‌ها و ساختار با یکدیگر متفاوت هستند. به همین دلیل کاربرد آن‌ها نیز با هم متفاوت است
سیم‌ها از دو قسمت اصلی تشکیل می‌شوند. یک قسمت آن هادی نام دارد و نام قسمت دیگر عایق است. هادی سیم‌های برق از فلزهای رسانا مانند مس، آلومینیوم، طلا، نقره، روی، نیکل، قلع، آهن، سرب، فولاد ساخته می‌شود. همچنین می‌توان برای تولید این بخش، رساناهای مختلف را باهم ترکیب کرد..
عایق سیم‌های برق نیز از مواد پلاستیکی تولید می‌شود. این مواد خاصیت ضد رطوبت دارند و غیر قابل اشتعال هستند. جنس مواد عایق سیم‌های برق، PVC، پلی اتیلن، پلی پروپیلن، ترموست‌ها و… است. عایق‌ها جهت محافظت در برابر ولتاژ به صورت یک لایه و چند لایه ساخته می‌شوند.

کابل


لینک کوتاه :
https://aftabir.com/article/show/25188
PRINT
شبکه های اجتماعی :
PDF
نظرات

مشاهده بیشتر

با معرفی کسب و کار خود در آفتاب در فضای آنلاین آفتابی شوید
همین حالا تماس بگیرید