امروز شنبه 01 دی 1403

Saturday 21 December 2024

ایران پیشتاز دیپلماسی علمی دنیا شد


1401/07/27
کد خبر : 4128
دسته بندی : علمی
تعداد بازدید : 171 نفر

به گزارش روز یکشنبه پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، محمدجواد دهقانی اظهار داشت: توسعه مشارکت‌های علمی در سطح بین المللی و دیپلماسی علمی یکی از سیاست‌های اصلی جمهوری اسلامی ایران است که نظام آموزش عالی کشور نیز تاکید ویژه ای بر آن دارد.

وی گفت: یکی از شاخص‌های مهم مشارکت‌های علمی، سهم انتشار آخرین یافته‌های علمی مشترک بین المللی از کل انتشارات علمی کشور است.

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام افزود: بررسی و تحلیل‌های علمی مستخرج از پایگاه استنادی بین المللی اسکوپوس (Scopus) نشان می‌دهد در حالی که سهم دیپلماسی علمی از علم ایران در سال ۲۰۲۰ تاکنون به ۳۱ درصد رسیده است، مقایسه سهم مشارکت سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ مشخص می‌کند جمهوری اسلامی ایران با ۱۴ درصد رشد، پیشتاز دیپلماسی علمی دنیا شده است.

به گفته دهقانی، بر اساس بررسی‌ها، میزان مشارکت‌های علمی پژوهشگران کشور با دنیا در ۱۰ سال اخیر از ۱۷ درصد در سال ۲۰۱۱ به ۳۱ درصد در سال ۲۰۲۰ افزایش یافت و به خصوص در پنج سال اخیر روند افزایشی داشت.

وی خاطرنشان کرد: در سال ۲۰۱۶ سهم مقالات با مشارکت بین الملل از کل تولید علم ۲۰ درصد بود که در سال ۲۰۱۷ به ۲۲ درصد، در سال ۲۰۱۸ به ۲۴ درصد، در سال ۲۰۱۹ به ۲۷ درصد و در سال ۲۰۲۰ به ۳۱ درصد رسیده است.

وی گفت: بعد از ایران، کشورهای لهستان، انگلستان و تایوان هر کدام با ۶ درصد بیشترین رشد را در دیپلماسی علمی داشتند. همچنین در بین کشورهای اسلامی، مالزی بعد از ایران بیشترین رشد را داشته که به پنج درصد بود.

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ادامه داد: سهم مقالات با مشارکت بین الملل از کل مقالات تولید شده در تمامی حوزه‌های موضوعی شتاب بیشتری گرفته است. اما با محاسبه رشد سال ۲۰۱۹ در مقایسه با سال ۲۰۱۸، حوزه‌های علوم انسانی و علوم پایه بیشترین میزان رشد را داشته‌اند.

دهقانی یادآور شد:: در بین حوزه‌های موضوعی در سال ۲۰۱۹، حدود ۳۰ درصد انتشارات علمی حوزه علوم پایه کشور با مشارکت پژوهشگران بین المللی بود که بالاترین سهم در بین حوزه‌های موضوعی است.

وی افزود: بعد از آن مقالات ۲ حوزه فنی و مهندسی و علوم کشاورزی با ۲۹ درصد در جایگاه بعدی قرار دارد. سهم مقالات با مشارکت بین الملل پژوهشگران علوم اجتماعی از کل مقالات این حوزه ۲۸ درصد است. به همین ترتیب ۲۲ درصد مقالات حوزه علوم پزشکی نیز در سال ۲۰۱۹ با مشارکت بین الملل بود.


لینک کوتاه :
https://aftabir.com/article/show/4128
PRINT
شبکه های اجتماعی :
PDF
نظرات

مشاهده بیشتر

با معرفی کسب و کار خود در آفتاب در فضای آنلاین آفتابی شوید
همین حالا تماس بگیرید