امروز چهارشنبه 03 بهمن 1403

Wednesday 22 January 2025

اعلام جزئیاتی از نحوه برگزاری امتحانات نهایی حضوری دانش‌آموزان


1401/07/27
کد خبر : 6935
دسته بندی : اجتماعی
تعداد بازدید : 161 نفر

امتحانات دانش آموزان از ۲۷ اردیبهشت آغاز می‌شود و علاوه بر دانش‌آموزان پایه دوازدهم (برای امتحانات نهایی)، دانش‌آموزان پایه نهم  هم باید در امتحانات حضوری شرکت کنند؛ با وجود موافقت ستاد ملی کرونا با امتحانات حضوری اما همچنان اعتراضات برخی دانش آموزان ادامه دارد.

مخالفت دانش آموزان با امتحانات حضوری علاوه بر نگرانی از بیماری کرونا به این دلیل است که آنها می‌گویند " یکسال گذشته تمام دروس را به شیوه مجازی فراگرفته‌اند و هم‌اکنون انتظار امتحانات مجازی دارند."

مسئولان وزارت آموزش و پرورش در بحث برگزاری امتحانات مجازی برای پایه نهم و دوازدهم، تکلیف را روشن و این استدلال را مطرح کردند "نمرات این دو پایه در انتخاب رشته تحصیلی و انتخاب رشته کنکور دخیل است بنابراین باید حضوری برگزار شو چون نمرات قابل استنادتر است." البته برای همراهی با دانش آموزان، ۳۰ درصد محتوای کتاب‌های درسی نیز حذف شده است.

اما در بحث رعایت پروتکل‌های بهداشتی و حفظ سلامت دانش آموزان در بازه زمانی برگزاری امتحانات ( ۲۷ اردیبهشت تا ۲۴ خرداد) برخی نگرانی‌ها از سوی خانواده‌ها مطرح می‌شود.

به عنوان مثال برخی از سوالات اصلی بدین شرح است:

    در مدرسه‌ای با سه یا ۴ کلاس در پایه‌ نهم و حضور حدود ۱۰۰ دانش آموز در هر امتحان چگونه می‌توان سلامت دانش آموزان را تضمین کرد؟

    تأمین اقلام بهداشتی (ماسک، الکل، مایع دستشویی، موارد ضدعفونی کننده و... ) چگونه انجام می‌شود؟

    کارکنان حوزه‌های امتحانی اعم از معلمان و مدیران مدارس برای اجرای دقیق دستورالعمل‌های بهداشتی آموزش دیده‌اند؟

البته پروتکل بهداشتی برای برگزاری امتحانات شامل بندهای مختلف و سختگیرانه‌ای است که اجرای دقیق آنها و نظارت بر شیوه  اجرا پاشنه آشیل برگزاری موفق امتحانات حضوری است.

در همین رابطه محمد محسن بیگی؛ مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش  درباره آموزش کارکنان حوزه‌های امتحانی برای رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی به تسنیم گفت: تمام مسئولان حوزه‌های امتحانی و مدیران مدارس آموزش دیده و دوره ضمن خدمت برای آنها برگزارشده است که در این آموزش‌ها، پروتکل‌های بازگشایی مدارس و برگزاری آزمون‌ها ارائه شده است همچنین در روزهای اخیر چند جلسه ویدیو کنفرانس برای مدیران کل آموزش و پرورش استان‌ها، رؤسای سنجش، معاونان و ناظران برگزار شد.

وی افزود: بخش زیادی از نکات در آموزش نیروی انسانی ذکر شده است البته پروتکل برگزاری آزمون‌ها تقریباً مشابه سال گذشته است و شاید ۱۰ درصد از بندها تغییر کرده باشد؛  همین تجربه را سال قبل داشتیم بنابراین قرار نیست کار جدیدی انجام شود.

مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش درباره تأمین مواد مورد نیاز حوزه‌های امتحان ( ماسک، مایع ضدعفونی‌کننده، الکل) گفت: این موضوع به تمام حوزه‌های امتحان اعلام شده است و از قبل مواد لازم را پیش بینی و تأمین کرده‌اند بنابراین در بخث تأمین مایحتاج توسط حوزه‌های امتحان و مدارس مشکلی نداریم.

محسن بیگی متذکر شد: بخشی از مسائل در اختیار دانش آموزان و خانواده‌ها است به عنوان مثال حتماً باید ماسک و مواد ضدعفونی کننده شخصی همراه داشته باشند و دانش آموزان از تجمع در کنار هم قبل و بعد از امتحان خودداری کنند.

وی در پاسخ به این پرسش که برای جلوگیری از تجمع دانش آموزان در امتحانات چه تدابیری اندیشیده شده است؟ گفت: به مسئولان حوزه امتحانی و مدیران مدارس درباره جلوگیری از تجمع دانش آموزان تذکر داده شده است همچنین اطلاعیه و پوستر در حوزه‌های امتحان نصب می‌شود البته در پایه نهم چون امتحانات مدرسه‌ای است، مشکلی نخواهیم داشت و در پایه دوازدهم نیز تعدد حوزه‌های امتحانات نهایی به شدت افزایش داشته بنابراین تعداد دانش آموزان در هر حوزه کاهش یافته است.

مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش که در مدرسه‌ای با چند کلاس در پایه نهم و حضور ۱۰۰ دانش آموز در روز امتحان رعایت پروتکل‌های بهداشتی دشوار نیست؟ بیان کرد:  در روز امتحان فقط دانش آموزان پایه نهم در مدرسه حضور دارند و بین کلاس‌ها تقسیم می‌شوند به عنوان مثال اگر مدرسه‌ای دو پایه نهم دارد حدود ۵۵ تا ۶۰ دانش آموز در یک روز به مدرسه می‌آیند چون میانگین کلاس‌های درس دوره متوسطه اول ۲۷ تا ۲۸ نفر است، این تعداد را می‌توان در کل فضای مدرسه توزیع کرد.


لینک کوتاه :
https://aftabir.com/article/show/6935
PRINT
شبکه های اجتماعی :
PDF
نظرات

مشاهده بیشتر

با معرفی کسب و کار خود در آفتاب در فضای آنلاین آفتابی شوید
همین حالا تماس بگیرید