امروز یکشنبه 04 آذر 1403

Sunday 24 November 2024

آموزش نجاری


1401/07/27
کد خبر : 24894
دسته بندی : اقتصادی
تعداد بازدید : 39 نفر

نجاری یکی از مشاغلی است که امروزه کارهایی است که بیشتر افراد به آن علاقه مند هستند. در نجاری ایده و خلاقیت حرف اول را می‌زند چرا که از آن دسته هنرهایی است که می‌توان با استفاده از آن روی چوب مانور زیادی دارد. البته نجاری مانند هر حرفه و هنر دیگری ریزه کاری‌های زیادی دارد و فردی که بخواهد در این حرفه مشغول به کار شود باید فوت و فن‌هایی را یاد بگیرد. برای آموزش نجاری باید نه تنها چوب، جنس آن و نحوه کارکرد روی آن را بشناسید بلکه به ابزارهای آن هم آشنا شوید و با کار با آن‌ها تسلط کافی داشته باشید. در واقع این جمله بدان معناست که نجاری کاری ساده و آسان نیست؛ اما همان قدر که سختی دارد می‌تواند برای شما لذت بخش و البته درآمد زا باشد. تحقیقات نشان داده که نجاری یکی از مشاغل پولساز در سراسر دنیاست و فردی که این مهارت را به خوبی بلد باشد نه تنها در ایران بلکه در کشورهای دیگر هم می‌تواند برای خودش درآمد زایی داشته باشد تمام این دلایل سبب می‌شود تا افراد به یادگیری نجاری تمایل داشته باشند و به اصطلاح دوره‌های آموزش نجاری را طی کنند و میلیاردر شوند. در این مقاله به شما مراحلی از آموزش نجاری را خواهیم گفت پس با ما همراه شوید.

روش‌های یادگیری نجاری

اولین مورد برای کسی که می‌خواهد به سراغ یادگیری نجاری و دوره‌های آموزش نجاری برود، این است که از چند طریق می‌تواند نجاری را یاد بگیرید. اولین روش یا شاید متداول ترین روش کار کردن در کارگاه‌های نجاری است. در این کارگاه‌ها، کارآموزد در کنار اوستا کار و کاملا به صورت تجربی مراحل نجاری کردن و کار کردن با ابزارهایی مثل اره را می‌آموزد و به مرور زمان تجربه کسب می‌کند تا زمانی که خودش به صورت مجزا یک اوستا کار و صاحب کار شود. از طرفی روش‌ دیگری که برای یادگیری نجاری وجود دارد این است که در آموزشگاه‌های فنی و حرفه ای شرکت کنید و دوره‌های آموزش نجاری و درودگری را طی کنید. در این دوره‌ها همانند کارگاه‌های بیرونی، فضایی متناسب با این شغل طراحی و ایجاد شده است و استاد تمام مراحل نجاری را هم به شما تئوری و هم به صورت عملی و با دستگاه و ابزار آموزش می‌دهد. تفاوت آموزش نجاری در آموزشگاه با بیرون است است که در موسسه شما کار را اصولی و از پایه با تمام ریز نکات یاد می‌گیرید و همه چیز برای شما مفهومی است و مهم تر از همه در آخر پس از پذیرش در امتحان معتبر فنی و حرفه ای به شما مدرک معتبری ارائه داده شده که نه تنها در داخل کشور بلکه در خارج هم می‌تواند با آن کار پیدا کنید و به سراغ درآمد زایی بروید. در واقع شما با طی کردن این دوره‌ها می‌تواند در هر جایی که هستید کار پیدا کنید؛ چون که مصنوعات نجاری و کار با چوب به جزئی از زندگی مردم و وسایل روز مره آن‌ها تبدیل شده است. مبلمان، کمد، تخت، کابینت و .... که در زندگی امروزی کارایی بالایی دارند به شغل نجاری بستگی دارد. از این رو در آموزش نجاری درباره فرصت‌های شغلی آن شک نکنید.

شناخت انواع ابزارهای پر کاربرد در نجاری

دومین مرحله در آموزش نجاری شناخت ابزار آلات پرکاربرد نجاری است زمانی که بتوانید با این ابزار به خوبی کار کنید و زیر و بم آن را دربیارید به راحتی در این شغل موفق می‌شوید در ادامه به بررسی چند ابزار پر کاربرد در نجاری می‌پردازیم، ما را دنبال کنید.

اره دستی و انواع آن

اره دستی وسیله ای است که از سیم، زنجیر و یک تیغه تشکیل شده است و برای برش دادن مورد استفاده قرار می‌گیرد. اره مناسب برای برش دادن چوب نه تنها باید تیغه تیزی داشته باشد بلکه باید خم و انحنا هم در طول آن وجود نداشته باشد و همین طور زاویه دندانه‌های آن شبیه به هم باشد تا چوب را بتواند به راحتی و با فشار مناسب ببرد. اره‌ها انواع گوناگونی دارد که با توجه به کارایی‌شان متفاوت هستند که عبارتند از:

اره دستی

اره دستی دندانه بزرگی دارد که دارای زاویه‌های مختلفی است. اره دستی بزرگترین دندانه را در بین دیگر اره‌ها دارد که برای برش چوب خیلی مهم و پرکاربرد است. از طرفی برخی از این مدل اره‌ها از یک صفحه نازک و محکم فلزی برخوردارند که این امکان را به کاربرد می‌دهند تا دست خود را در بالای تیغه بگذارد، همین ویژگی سبب شده تا فرد بتواند برش را دقیق تر انجام دهد چون که کنترل آن چندین برابر می‌شود.

اره دو طرفه

اره دو طرفه مدل دیگری از اره است که دارای تیغه دو طرفه می‌باشد همان طور که از اسمش مشخص است. این مدل اره در دو طرف هم دسته دارد تا دو نجار بتوانند هم زمان و با وارد کردن گشتاور و انرژی بیشتر کار کنند. این مدل اره برای برش داده تنه درخت و الوارهای سنگین چوب استفاده می‌شود و در کارگاه‌های امروزی جای آن از اره زنجیری استفاده می‌کنند.

اره مویی

مدل دیگری از اره است. اگر کارهای چوب که ظریف کاری زیادی دارند را دیده باشید، این کار با استفاده از اره مویی انجام شده است. اره مویی شکل منعطفی داشته و برای برش دادن کارهایی که ظرافت زیادی می‌خواهند مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اره عمود بر

اره عمود بر یکی از ابزارهای برقی صنعت چوب و نجاری است. از اره عمود بر برای برش دادن سطوحی از چوب استفاده می‌شود که شکل و شمایل خاصی دارند. اره عمود بر معمولا دو دسته صنعتی و نیمه صنعتی دارد که نیمه صنعتی معمولا برای افراد به کار می‌رود که تازه کار هستند. این مدل اره قدرت کمتری نسبت به اره عمود صنعتی کامل دارد؛ اما در کارگاه برای برش چوب کار را راه می‌اندازد. اره عمود بر صنعتی گیربکس فولاادی دارد که در جلوی دستگاه قرار داده می‌شود. این دستگاه طول عمر خوبی دارد و معمولا فشار زیادی روی آن می‌آورند.

سنباده زن برقی

از مراحل مهم در طراحی و ساخت چوب سنباده زنی آن است. سنباده زندی برای یکی کردن سطوح نامتقارن و برجستگی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد در واقع هدف از سنباده زدن دست یافتن به سطح صیقلی و صاف چوب است. در واقع این سنباده کاری است که سبب شده تا چوب قدیمی رنگ و بوی تازه به خود بگیرد. سنباده زن برقی در اشکال و با سیستم‌های گوناگون مورد استفاده قرار می‌گیرند و به انواع مختلفی اعم از سنباده گیر دستی چوبی، دستگاه سنباده دیسکی، دستگاه سنباده لرزان یا صفحه تخت، سنباده گرد و استوانه‌ای تقسیم می‌شود که در بین آن‌ها سنباده دستی نسبت به گذشته کمتر کارایی دارد چون که فشار زیادی به دست وارد کرده و نجار را زود خسته می‌کند؛ در واقع صنعت نجاری هم از پیشرفت تکنولوژی دور نمانده و خیلی از وسایل برقی شده‌اند.

رنده گندگی

رنده گندگی که در گذشته به آن گنده گیر می‌گفتند برای یکسان کردن عرض در چوب به کار می‌رود. ماشین رنده گندگی به دو دسته اتوماتیک و دستی تقسیم می‌شود. وظیفه دستگاه رنده گندگی به این صورت است که چوب‌های غیر هموار را می‌گیرد وبا توجه به اندازه‌‌ای که برای تعریف شده است چوب را یک دست می‌کند. گندگی اتومات کاملا خودکار است و اصلا نیازی به نیروی دستی نیست.  از رنده گندگی عموما در مراحل آخر الوار به چوب کاربرد دارد و وجود آن سرعت را چند برابر می‌کند.


لینک کوتاه :
https://aftabir.com/article/show/24894
PRINT
شبکه های اجتماعی :
PDF
نظرات

مشاهده بیشتر

با معرفی کسب و کار خود در آفتاب در فضای آنلاین آفتابی شوید
همین حالا تماس بگیرید