ایرنا: بخش دوم نخستین مناظره سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری درباره موضوعات اقتصادی ادامه داشت و عبدالناصرهمتی دربخش سوم اولین مناظره انتخابات ریاست جمهوری و درخصوص برنامههای اقتصادی خود بیان کرد: برنامه من تغییر حکمرانی اقتصادی است و اینکه سیاست تابع اقتصاد باشد و برنامه را برای مردم منتشر می کنم.
وی ادامه داد: من برای جناب آقای رییسی احترام قائلم اما باید نکاتی بگویم آقای دکتر آیا به من امان نامه میدهید بعد از اینها با توجه به گفتههای آقای رضایی پیگیری اقتصادی نکنند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: آقای رضایی با توجه به شکایتهایی که در مورد برخی عملیات ها برای شما باز است همین که پیگیری نمی شود باید خدا را شکر کنید. شما فرمانده جنگ و قابل احترامید اما خواهش می کنم اینگونه صحبت نکنید اگر رییس جمهور شوم شما را به عنوان مخل اقتصادی به آقای رییسی معرفی می کنم.
اگر پایتان را از زندگی مردم بیرون بکشید همه چیز اصلاح میشود
همتی ادامه داد: شما تمام ارتباطات را با خارج بسته اید جناب اقای جلیلی شما می گویید چرا صادرات ما کمتر از افغانستان است زیرا کسی از شما کالا نمی خرد از زمانی که بیانیه را صادر کردید، رشد اقتصادی ما رشد نداشته است.جناب اقای جلیلی این موضوعات خنده ندارد بلکه گریه دارد. باید سالی ۸ درصد رشد اقتصادی می داشتیم و به ۸۰ درصد می رسید اما شما ۵ درصد کردید و مردم را فقیر کردید و حالا ایده می دهید. خواهش می کنم شما، نهادهایتان و شرکت هایتان پایتان را از زندگی مردم بکشید بیرون همه چیز اصلاح می شود.
وی در رابطه با تعطیلی کارخانه ها ادامه داد: این نهادهای تولیدی را بانک های تعطیل کردند یا خود قوه قضاییه، حضرتعالی دادستان و معاون اول بودید در آن زمان جلو آن را میگرفتید و حالا که این کارها را می کنید بسیار خوب است و من نیز تقدیر می کنم اما چرا اخبار ٢٠:٣٠ شما را مثل سوپر من نشان می دهند معلوم است که شما میخواهید برای انتخابات بیایید. اما من از مسوولیت عزل شدم و به عنوان یک ادم عادی در مقابل رییس قوه قضاییه ۵ نفر نامزد پوششی از خودم دفاع می کنم. مگر می شود ۵ نفر به یک نفر حمله کنند. مردم خودتان قضاوت کنید.
به دلیل اختلاف نظر با روحانی از بانک مرکزی کنار گذاشته شدم
همتی در بخش اول از نیمه دوم اولین مناظره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوال، کنترل قیمت و تنظیم بازار در طول دهههای مختلف یکی از ابزارهای دولتها برای کنترل ثبات در بازارها، اقدامات دستوری از جمله قیمتگذاری بوده است. از نظر شما این شیوه تا چه میزان در کنترل قیمتها موفق بوده است؟ آیا این شیوه در دولت شما ادامه خواهد یافت و در غیر این صورت راهکار شما برای تنظیم بازارها چیست؟ گفت: من نماینده آقای روحانی نیستیم. من از بانک مرکزی کنار گذاشته شدم به دلیل اختلاف نظیری که با ایشان داشتم اما این را بگویم که آقای روحانی قویتر، هم سیاسیتری، هم دنیادیده تر و هم از نظر فن بیان بهتر از شما بود ولی ایشان هم مشکل شما را داشت و بینش اقتصادی نداشت و گرفتاری من هم همین بود. من خواهش میکنم دوستان به این نکته توجه کنند.
وی افزود: آقای رئیسی گفتند که دو گروه اقتصاددان میآیند و نظر میدهند اگر فرد بینش نداشته باشد دو گروه اقتصاد دان کدام را انتخاب میکنید؟
نامزد انتخابات تاکید کرد: در دنیا این مساله حل شده است آن کسی که تصمیم اقتصادی میگیرد باید بینش اقتصادی داشته باشد.
وی گفت: چون در قسمت اول همه پنج نفر علیه من صحبت کردند مجبور شدم پاسخ دهم ولی برنامه مفصلی دارم.
معتقد به قیمتگذاری دستوری نیستم
همتی درمورد قیمتگذاری گفت: من معتقد به قیمت دستوری نیستم و دولت نباید در این مسائل جزئی قیمتگذاری گندم، واردات لاستیک و اقداماتی نظیر نهادههای کشاورزی وارد شود. دولت باید در زیرساختها سرمایهگذاری کند و در آن مسائل وارد شود.
وی تاکید کرد: مشکل قیمت در نقدینگی است ما باید نقدینگی را کنترل کنیم. رابطه بین کسری بودجه و بانک مرکزی حل شود.
نامزد انتخابات ادامه داد: من حتما از استقلال بانک مرکزی به طور جدی حمایت خواهم کرد.
وی گفت: مشکل ما ساختاری است، ساختار بودجه است که هر روز هزینهها را افزایش میدهند و بعد هم در بانک مرکزی تبدیل به پایه پولی و نقدینگی میشود. درآمدهای ارزی کشور هم به دلیل تحریم کاهش پیدا کرده و مشکل مضاعف شده است.
همتی افزود: نکتهای که باید تاکید کنم این است که قیمتگذاری در دنیا شکست خورده است. اینکه میگویند با گرانفروشی مبارزه کنیم با گرانی و گرانفروشی نمیشود مبارزه کرد. گرانی و گرانفروشی نتیجه تورم است.
وی ادامه داد: قیمتهای نسبی پاسخ میدهد، وقتی در بازاری قیمتها افزایش مییابد در مابقی بازارها نیز اتفاق رخ میدهد بنابراین طبق برنامه ما دولت باید کنترل نقدینگی داشته باشد و اگر نقدینگی کنترل شود و پایه پولی که به جامعه تزریق میشود را خنثی کنیم.
نامزد انتخابات گفت: یکی از راههای خنثی کردن ابزار پایه پولی ارز بود ارزها مسدود شده است و ارز جدید وارد کشور نشده است بنابراین فکر میکنم راه آن اقتصادی است.
وی ادامه داد: برای تولید، تورم، رشد برنامههای وسیعی دارم و به موقع توضیح مفصل خواهم داد.
برنامه وسیعی برای نجات کشاورزی دارم
همتی در بخش دوم نیمه دوم از مناظره در پاسخ به اینکه به طور کلی ٢۴ درصد محصولات کشاورزی به ارزش دهها هزار میلیارد تومان به ضایعات تبدیل میشود و برای تولید این مقدار محصول سالانه ۱۳ میلیرا متر مکعب آب تولید می شود، چه راهکاری برای جبران این ضرر هنگفت به ویژه در حوزه مصرف آب اتخاذ خواهید کرد، تصریح کرد: بحث بخش کشارزی بسیار مهم است. زندگی روستایان وابسته به بخش کشاورزی است و برنامه وسیعی دارم تا کشاورزی را نجات دهم.
وی ادامه داد: در کشاورزی سالی ١۴ میلیارد دلار نهاده کشاورزی وارد می کنیم که اخیرا مقداری کاهش پیدا کرده است. بخشی از آن با ارز ۴ هزار و ٢٠٠ تومانی و بخشی از آن با ارز نیمایی وارد می شود که عمدتا نهادههای ضروری است.
همتی گفت: مسئله بحران آب و ۷۵ درصد آب که بخش کشاورزی مصرف می کند مسئله مهم ماست و مسئله آب مسئله ٣٠ سال آینده همه کشورها است واز نظر نوع کشت و آبیاری اقدامات جدی انجام دهیم. نکته ای که در بخش کشاورزی وجود دارد قیمت گذاری محصولات کشاورزی است. ما باید تضمین خرید به قیمت روز کنیم و مشکل کشاورزان همین موضوع است.
وی با بیان اینکه انتقال به بازار مصرف مسئله دوم کشاورزان است، گفت: ما دیدیم شب عید چه اتفاقی افتاد و واسطه ها میوه ها را ۲ هزار تومان خریدند و در بازار به قیمت ۲۰ هزار تومان فروختند. واسطه های فعال در بخش کشاورزی فعال هستند، ما باید و انبارهایی درست کنیم وباید بتوانیم آنها را از طریق بازار بورس کالا بفروشیم و اینگونه نباشد که تولید کننده با قیمت پایین کالای خود را بفروشد.
همتی تصریح کرد: باید بپذیریم در روستاها نتوانستیم در روستاها نظام پایدار را برگزار کنیم و نتوانستیم استان هایی که جنبه کشاورزی دارند مثل استان های شمالی صنعتی کنیم. آب، برق، کود و سم مسئله مهمی است که با قیمت بالا به دستشان می رسد و بخش قیمت گذاری هم بسیار اهمیت دارد.
محسن رضایی در بخش دیگری از اظهاراتش در خصوص برنامه های اقتصادی خود گفت: موضوع دیگری که به آن توجه می شود، پیشرانهای اقتصادی است. هرکدام که فعال شود ۳۰۰ و یا ۴۰۰ صنعت را به دنبال خود میکشد. نهضت مسکن سازی، انرژی و جهانگردی و دیگر امورات، هر کدام از این پیشرانها فعال شود واگنهای بسیاری در صنایع را به جلو میکشاند البته این فعالیت ها به این مربوط است که حکمرانی تغییر کند.
رضایی اظهار کرد: در این راستا از اصل ۱۲۷ استفاده کرده و اقتصاد متمرکز که موجب فساد و افزایش هزینه شده از مرکز به دیگر استانها و شوراها واگذار میشود،مردم در هر استانی سپرده و درآمدهای خودشان را سرمایه گذاری خواهند کرد و مدیران محلی که در شوراهای شهر و استان ها هستند اختیاراتشان افزایش پیدا می کند.
وی گفت: از طرفی در تمام استانها اقوام نقش در اداره کشور خواهند داشت و در اداره استانهای از خودشان استفاده خواهد شد، تغییر حکمرانی بسیار مهم است و مبارزه با فساد باید از آغاز آن باشد.
دولت روحانی اقتصاد را شرطی کرد
این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در نیمه دوم مناظره در پاسخ به سوالی درخصوص فرایند خصوصی سازی در کشور و اینکه آیا باور دارید فرایند خصوصی سازی در ایران ناموفق بوده است و دلیل این موفق نبودن چیست و چه برنامهای برای اصلاح آن دارید، گفت: دلیل شکست مسئله خصوصی سازی در این دولت این بود که دولت آقای روحانی که متاسفانه سیاهترین دولتهای ۴۰ سال اخیر انقلاب بوده است، نه تنها قفلهای بیرونی را باز نکرد بلکه درهای درونی اقتصاد را با شرطی کردن اقتصاد بست.
وی افزود: متوسط رشد اقتصادی در این دولت صفر درصد، متوسط تورم ۲۴ درصد، متوسط رشد سرمایه ناخالص منهای ۵۲ درصد بوده است. در ۵۰ سال اخیر برای اولین بار رشد استهلاک سرمایه از سرمایه گذاری پیشی گرفته است یعنی اقتصاد در این دهه که آن را دهه فرصت های از دست رفته نامیدهام اقتصاد به جای اینکه جلو برود عقب آمد و کیک اقتصاد کوچکتر شد. اما در سه سال اخیر در دولت آقای روحانی و آقای همتی که نماینده آقای روحانی هستند تورم تجمعی ۱۱۰ درصد بوده است اما افزایش حقوق کارگران ۶۰ درصد و حقوق کارمندان ۴۵ درصد بوده است.
رضایی با طرح این سوال که در این شرایط خصوصیسازی چگونه میتوانست شکل بگیرد، گفت: بزرگترین اشتباه این بود که به اهلیت توجه نکردند افرادی میآمدند کارخانههای دولتی را میخریدند و سرمایه ملتی را تصاحب میکردند که اهلیت نداشتند.
وی با اشاره به شکل و مدل خصوصی سازی در کشور روسیه گفت: آییننامه تحویل کارخانجات در روسیه ۱۰۰ صفحه است و هر فرد مورد پرسش و تحقیق قرار میگیرد تا کارآمدی وی ارزیابی شود.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: الان کارخانهها در برخی از شهرهای کشور مانند آذربایجان، اراک و اردبیل فروخته می شود و خریدار زمین و تجهیزات را فروخته است. آقای همتی میگوید در جریان نبودم و کاره ای نبودم ، شما دارید جاخالی می دهید شما که امروز به عنوان نماینده آقای روحانی اینجا هستید، افتضاح کردهاید و خون شهدا را پایمال کرده اید باید به ملت پاسخگو باشید.
۱۴۰۰ سال گشایش و عبور از سختیهاست
وی در پاسخ به اینکه برنامه شما برای رفع فقر، فساد و تبعیض سه درد کهنه که با وجود وعدههای داده شده به ویژه در مناطق کمبرخوردار هنوز خودنمایی میکند، چیست، گفت: معتقدم سال ۱۴۰۰ سال گشایش و عبور از سختی هاست اما به عنوان یک سرباز که از ۱۷ سالگی افتخار می کنم این شغل را برای خود تعیین کرده ام، دو نکته را باید بگویم، یکی اینکه هشدار بدهم و دوم اینکه چرا دوباره سینه خود را سپر حوادث ملت ایران می خواهم بکنم.
رضایی ادامه داد: هشدار اینکه ۸ سال آینده چالشها و ابرچالش هایی مانند آب، جمعیت، صندوق های بازنشستگی، ناترازی بانک ها، نقدینگی، بیکاری، گرانی و بدتر شدن محیط کسب و کار را داریم. اگر میخواهیم فقر، فساد و تبعیض از بین برود اولین کار این است که از تکرار دولت های گذشته به طور جدی جلوگیری کنیم.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: از این صحبت آقای همتی کاملا می توانید درک کنید چه اوضاعی وجود دارد. ایشان گفت که به خاطر اختلاف بینش اقتصادی آقای روحانی مرا کنار گذاشته است، جناب همتی چرا کنار آقای روحانی مانده اید؟ اگر روحانی تخصص اقتصادی نداشته است، به دست شما این کار را انجام داده و شما این کار را کردید. چرا به شعور ملت ایران توهین می کنید و می خواهید دولتهای گذشته تکرار شود.
رضایی خطاب به همتی گفت: همانطور که در سال ۹۲ یک هزار تومانی را نشان دادم به والله قسم اگر دولتهای گذشته تکرار شود فاجعه بزرگی به وجود میآید.نباید بگذاریم این اتفاق بیفتد، من برای همه این مسائل خودم را آماده کردم و بیست سال درباره مسائل اقتصادی کار کرده ام.
وی گفت: از این جناح بازی سیاسی دست بردارید. دولت آینده باید قویترین باشد و از اصولگرایان، اصلاحطلب و اهل سنت ، تشیع ، جوانان، زنان استفاده شود و حتی تا یک ثانیه را نمیتوان از دست داد.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: نباید به مردم خیانت کرد، از خودخواهیها ، جنگهای روانی ها دست بردارید، خدا خوشش نمیآید مردمی که پس از ۲۰۰ سال آمده ،آغازی رو شروع کنند، تا تمدن بزرگی را بسازد . کشور نباید دستاویز جناحهای سیاسی و افراد قرار بگیرد . یک بار بیاییم در برابر مردم تعظیم کنیم و خودمان را در برابر آنها قرار دهیم و قویترین دولت را تشکیل دهیم.
رضایی در بخش پایانی نخستین مناظره با جمعبندی سخنانش گفت: دولتهای گذشته نباید تکرار شوند. در دولتهای گذشته سفره مردم از سفره دولتها جدا شد، جوانگرایی کنار گذاشته شد، خودباوری و خلاقیت از بین رفت؛ بنابراین باید دولت نو به وجود بیاوریم. دولتی که کارآمد، قوی، پاسخگو و مسئولیت پذیر باشد؛ مردم و دولت کنار هم قرار بگیرند و یک دولت جوان انقلابی درست خواهیم کرد. شعار ما میتوانیم را دوباره به عرصه مدیریت کشور برمیگردانیم.
وی با برشمردن برنامههای خود، ادامه داد: یارانههای ۴۵۰ هزار تومانی برای ۴۰ میلیون نفر را تضمین می کنم. شغل خانهداری که تربیت فرزند و بهداشت و سلامت خانگی است را برقرار می کنم. علاوه بر ساخت یک میلیون مسکنی که در مصوبه مجلس هست یک میلیون مسکن به صورت نوسازی برای بافتهای فرسوده در دستور کار قرار میدهم.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ادامه داد: ایجاد صندوق جبران ضرر مالباختگان بورس را در پیش میگیرم و علاوه بر اینها اصل ۱۲۷ را استفاده و ایالتهای اقتصادی را طبق قانون اساسی ایجاد می کنم.
وی در پایان تاکید کرد: موضوع کشاورزی و کشاورزان که امروز در بحث قیمت های تضمینی با مشکل مواجه هستند ۵ درصد بیشتر از محصولات وارداتی، محصولات کشاورزان را می خرم و بیمه کشاورزان را حل می کنم. دست دلالان و واسطه گران را در این زمینه حل خواهیم کرد و کشورم ایران را به هاب غذایی منطقه ۵۰۰ میلیونی تبدیل خواهم کرد.
رضایی یادآورشد: فضای مجازی را در دسترس همگان قرار می دهم ، خود را سرباز وطن میدانم و آبرویم را کف دست قرار داده و با جانفشانی و ایثار و فداکاری دهه اول انقلاب جوانان به صحنه می آورم.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: با کمک پژوهشگران، نظام تصمیم سازی و تصمیم گیری و نظارت را در جامعه و دولت تقویت خواهم کرد و در این عرصه بزرگ، در حقیقت شرمنده مردم هست. من شرمنده صبر و تحمل مردم هستم شرمنده زباله گردها، نان قرض ها و کولبرها هستم.
وی گفت: هیچ گاه فکر نمی کردم که وقتی خرمشهر آزاد میشود و آوارگان به خرمشهر بازمیگردند من باقی بمانم و وضع اسفبار جامعه در پشت سر اقتدار ملت ایران که تا ساحل مدیترانه به دوستانم که عنوان مشاوران و صلح ساز هستند، ببینم.
رضایی یادآورشد: مردمی که با انواع ناملایمات دولتمردانی که بازیچه قرارشان دادند، حمل کنم. من به جای همه دولتمردان کشورمان از محضر مردم عذرخواهی کرده و خدای متعال توفیق به من دهد که این گذشته را جبران کنم.
معتقد به رقابت و مشارکت هستم
سید ابراهیم رییسی در بخش دوم از نیمه اول مناظره اقتصادی در نقد اظهارات سایر نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: نظر سنجیها از بسیاری مردم انجام شده و باید به آنها عنایت داشت؛ یکی از دغدغههای مردم بیصداقتی برخی مسئولان است و مردم انتظار دارند مسئولان در سطوح مختلف با صداقت با آنها سخن بگویند.
وی اضافه کرد: بسیار بد است که کسی در کسوت کاندیدای ریاست جمهوری فقط برای جلب آرا، دیگران را تخریب کند. اگر این کارها جواب می داد، در همین سالن بسیاری تخریب و اهانت کردند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: مردمی که اکنون پای سخنان ما نشستهاند، جوانان عزیزی که دسترسی دارند، روی سایت آموزش عالی میتوانند مدرک بنده یا هر یک از آقایان را ببینند و آیا بد نمیشود برای کسی که اینجا ادعایی داشت.
وی ادامه داد: از تهمت زدن و اهانت کردن خسته نشدهاید؟ اگر مشکلات مردم با اهانت و تهمت به من حل می شود، اشکالی ندارد. اکنون جریان معاندین علیه من بسیج شدهاند و نگاهی که اکنون برخی نامزدها علیه من دارند، همین است.
رییسی خطاب به نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: شما قبل از هر کس در محضر خدا هستید و مردم هم باشعور هستند و تشخیص می دهند چرا به مردم اهانت میکنید؟ مردم مرا دیده و تجربه کردهاند، شما را نیز دیدهاند. من با مردم باصداقت سخن می گویم.
وی یادآور شد: اولین بار در تاریخ سیاسی ایران، در دوره قبلی بود که شخصی به عنوان نامزد پوششی در انتخابات عمل کرد و رسما اعلام کرد که نمیخواهد رئیس جمهور شود و فقط آمده است از شخص دیگری دفاع کند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: من معتقد به رقابت و مشارکت هستم و این دیدگاه من است. در نخستین روز در قوه قضاییه نه یک سایت و روزنامه بستیم و نه از کسی به دلیل انتقاد از خود شکایت کردیم.
وی خطاب به یکی از نامزدها اظهارداشت: شما به جایی ربط دارید که صدها شکایت دارد در حالی که من در دوره انتخابات قبل، یک شکایت از کسی نداشتم.
رییسی در پاسخ به اینکه چرا در شهرهای مختلف به واحدهای تولیدی سر زده است، گفت: من نمیخواهم سر بزنم شما مردم را گرفتار کردهاید. تاکنون قوه قضاییه و دادگستریها بیش از دو هزار کارخانه را راهاندازی کردهاند و می توان در هر شهر این کارخانه را دید.
وی با بیان اینکه من مدیر نشسته در اتاق نیستم، اضافه کرد: من حتی به همه زندانها را سر میزنم و شما باید پاسخ دهید چرا کار را به جایی رساندهاید که من در هر استان که می روم باید جلسه با کارآفرینان داشته باشم و آنها دردل و صدایشان بلند باشد که به آنها کسی توجه نمیکند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: سوال جدی از شما این است که چرا داد همه از جمله کارآفرین و کارگر و کشاورز را درآوردهاید؟
دنبال علل فساد برویم
رییسی گفت: من در مسئولیت ریاست قوه قضاییه پرونده های بسیاری را رسیدگی کردم که این پرونده ها در دستگاه اجرایی تولید می شود؛ یعنی ساز و کار های نادرست، بسترهای فساد، زمینه های رانت پرونده تولید می کند. پرونده ها را ما رسیدگی می کنیم، مردم خوب می دانند ما در رسیدگی خط قرمز نداریم نه در ادعا در عمل، این نکته بسیار مهم است باید رفت سراغ مجموعه ای که امروز تولید پرونده می کند، این یعنی رفتن دنبال علل فساد.
وی تاکید کرد: من در قوه قضاییه جایگاهم خدمت به مردم و بسیار مغتنم است. اما با خواست عموم مردم مواجه شدم که قابل مشاهده و ارزیابی است. خواست مردم از من است اقشار مختلف از ظلم، فساد و تبعیض، ناکارآمدی ها و بسترهای فساد صدایشان در آمده وگرنه درست می گویید من در قوه قضاییه جایگاه مطالبه گر دارم، اگر رییس جمهور شوم جایگاه پاسخگو پیدا می کنم. همه آقایان (روسای پیشین قوه قضائیه) پنج سال و ده سال بودند من مطلقا دنبال مقام و پستی نیستم در آستان قدس رضوی خادم امام رضا (ع) بودم. امروز مردم با عملکرد من آشنا هستند چرا از این عملکرد ناراحت هستید، چرا با تخریب جایگاه من می خواهید خودتان را اثبات کنید؟
وی گفت: شما می گفتید چرا واحدهای تولیدی را رفتی؟ خب شما هم چهار تا واحد می رفتید؟ چرا به من اعتراض می کنید. دو هزار واحد تولیدی را دوستان من از تعطیلی نجات دادند. خب چهار تا را شما نجات می دادید. می گویید مشکل قضایی داشت. این مشکل قضایی را چه کسی ایجاد کرد؟ اولا یک درصد مشکل قضایی داشت که یک درصد هم نمی شود، نوع اقدامات بی حساب و کتاب شما در دولت است. داد کارگر، کشاورز مردم در آمده است، ما بی توجه باشیم فرق ما و شما همین است، ما به فرمان رهبری به خواست مردم توجه می کنیم پای کار می آیم.
رییسی ادامه داد: برای دولت کسب و کار و معیشت مردم برنامه داریم جایگاه و ظرفیت ایجاد می کند. مدیریت؛ حلقه مفقوده کشور است. بسیاری از اقتصادان را بنده می توانم برای رفع مشکلات کشور به خط کنم، امروز مردم قدرت مدیریت می خواهند امروز مردم دنبال مدیر مقتدر اقتصادی می گردند که مشکلات را حل کند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در بخش دوم از اولین مناظره سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوالی درباره زمینخواری اظهارداشت: یکی از مشکلات جدی کشور، مساله زمینخواری است و به جای اینکه زمین برای کشاورزی یا سکونت استفاده شود تبدیل به کالایی سرمایهای مانند ارز و طلا شده و کسانی با تغییر کاربریها با زمین سوداگری میکنند.
وی ادامه داد: در قوه قضاییه پروندههای زیادی در رابطه با زمینخواری تولید میشود و اگر سازوکارهای آن در دولت اصلاح شود، طوری که دستگاههای مرتبط و مسئولان بخشهای مختلف بتوانند درست عمل کنند، کار به دستگاه قضایی نمیرسد.
رییسی با اشاره به تشکیل شورای حفظ حقوق بیت المال گفت: این شورا با حضور همه مسئولان اجرایی و قضایی تشکیل شده تا از اینگونه زمینخواریها پیشگیری کند.
ضرورت تبدیل سند عادی به سند رسمی برای جلوگیری از زمینخواری
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری درباره سامان بخشی به وضعیت زمینخواری توضیح داد: اولا سند عادی باید تبدیل به سند رسمی شود زیرا یکی از ضروریات کشور است و از ابتدای ورود به قوه قضاییه این موضوع را با مجلس شورای اسلامی پیگیری کردم و مجلس هم این موضوع را تصویب کرد که اکنون درگیر مسائل اداری است.
وی با اشاره به قانون جامع حدنگار (کاداستر) افزود: مساله بعدی اجرای قانون حدنگار و کاداستر است. متاسفانه کشور ما در اجرای قانون حدنگار عقب است و شاید در دنیا فقط یک کشور است که این قانون را اجرا نکرده است.
رییسی اظهارداشت: برای اجرای این قانون برنامهریزی کردیم و اکنون اجرای کاداستر چهار برابر شده است و تا پایان سال ۱۴۰۰ قانون جامع حدنگار به سامان خواهد رسید. این کار ۴۰ ساله بود و اکنون استان به استان در حال اجراست.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به فعالیت سازمانهای مردم نهاد گفت: مردم شهر و روستا باید در قضیه زمینخواری و تغییر کاربریها فعال شوند و از این اقدامات جلوگیری کنند.
رییسی درباره نقش دولت در جلوگیری از زمینخواری افزود: دولت موظف است راه قانونی برای مردم باز کند تا مردم سراغ کار غیرقانونی نروند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: با پیگیری دستگاه قضایی، امروز جریان زمینخواری در کشور کاهش یافته و این مساله به دلیل جدیت است و ما امروز مدیریت جدی در امور می خواهیم زیرا قوانین و مقررات موجود است اما به آنها عمل نمیشود. اگر به قوانین عمل شود، کاملا جلوی زمینخواریها گرفته میشود.
رییسی در بخش بعدی مناظره در پاسخ به سوالی درباره راهکارش برای تورم گفت: متاسفانه از مشکلات جدی که امروز مردم به آن گرفتار شدند تورم است. قیمت ها افزایش یافته، قیمت مسکن هفت برابر، خودرو هشت برابر، قیمت گوشت و مرغ تا شش برابر بیشتر شده است. امروز آنچه مردم را بسیار نالان کرده سفره مردم کوچک شده است. در همین سالن برخی در سال ۹۶ گفتند اگر فلانی بیاید قیمت دلار پنج هزار تومان می شود، بعد دیدیم به ۳۰ هزار تومان رسید.
وی افزود: بعد هم اعلام می کنند اگر ما نبودیم مملکت قحطی می شد این مثل یک دروازه بانی است که ۱۷ گل خورد گفت اگر من نبودم ۳۰ گل می خوردند این که پاسخ به مردم نشد. تورم راهکار دارد ثبات بازار بسیار مهم است. دخالت کردن دولت در بازار معنی ندارد،شان دولت حمایت و هدایت است. از بازاری باید برای اداره بازار کمک گرفت از تولید کننده برای اداره واحدهای تولیدی باید نظر گرفت.
وی تاکید کرد: ثبات بازار بسیار مهم است. ارز تک نرخی باید در کشور باب شود. ارز ۴۲۰۰ تومانی چه قدر پرونده در قوه قضاییه درست کرده؟ ما موارد را اعلام می کنیم. ارز باید به سمت ارز تک نرخی و ثبات بازار برود و ارز صادراتی را باید مدیریت کرد.
رییسی گفت: یک وقت اعلام می شود در کشور صادرکنندگان ارز صادراتی نیاوردند، اما باید پیگیری کرد نه اینکه فقط اعلام کنیم. باید این را به سمت تهاتر برد، مدیریت کردن ارز صادراتی بسیار مهم است. ما باید تسهیلات بانکی را مدیریت کنیم اگر در این مسیر نسبت به خلق نقدینگی و تسهیلات مدیریت شد درست می شود.
رییسی در بخش پایانی و جمعبندی سخنان خود نیز گفت: رئیس جمهور، رئیس همه مردم، تمام جناحها، گروه ها و دغدغهمندان مردم و انقلاب از هر جناح و هر حزب با هر گویش و در هر اقلیمی است.
وی ادامه داد: نگاه، نگاه خدمتگزاری به همه است؛ زن، پیر، جوان، دختر و پسر بنابراین رفع مشکل همه باید در دستور کار رئیس جمهور باشد و با یک نگاه عمیق نسبت به مسائل کشور، به تعیین اولویتها برای مسائل کشور با داشتن برنامه اقدام کند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری یادآور شد: روزی که به قوه قضاییه رفتم برنامهای به عنوان سند تحول ارائه دادم و این سند را در اختیار همه اندیشمندان، صاحبنظران و قضات قرار دادم و اعلام کردم که تحولی که می خواهم ایجاد کنم، سند دارد.
رییسی اضافه کرد: مردم هم احساس کردند بعد از دو سال و چند ماه فعالیت، اتفاقی در قوه قضاییه افتاده است و حتی نگاه جناحهای مختلف این است که وضعیت متفاوتی در قوه قضاییه ایجاد شده است.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: این نگاه برنامه نویسی را از قوه قضاییه داشتم و از زمانی که تصمیم به ورود به عرصه انتخابات گرفتم، ۱۲ اندیشکده فعال در کشور در این رابطه به خط کردیم. دوستان کارهای بسیار خوبی انجام دادند و برای بخش های مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی برنامهای داریم.
در فضای مجازی عقب هستیم
رییسی با اشاره به مساله فضای مجازی گفت: معتقدیم در فضای مجازی عقب هستیم و آنطور که بایسته است در زمینه فضای مجازی کار نشده است. زیرساختها مشکل دارد.
وی خطاب به جوانان و کودکان افزود: از بچهها سوال می کنم؛ چقدر وسط بازی حالتان گرفته میشود؟ پژوهشگران چقدر زمان انجام پژوهش و ارتباط با یک کتابخانه در جای دیگران دنیا دچار مشکل میشوند؟ معلوم است که زیرساختها کامل نیست و باید تکمیل شود.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهارداشت: در تولید محتوا در فضای مجازی مشکل داریم و حق بسیاری از خانم ها حتی خانم خانه داری که در زمینه فضای مجازی تولید محتوا دارد، ضایع می شود.
رییسی تاکید کرد: در ارتباط با فضای مجازی کار بسیار باید انجام شود و من خودم در این فضا هستم و دو میلیون فالوئر دارم و بسیاری از مسائل از این طریق به من منتقل می شود اما برخی آقایان خلط مبحث می کنند در حالی که این اقدامات وظیفه آنها بوده است و به مسائل فرعی توجه دارند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: امروز سفره، کسب کار و ولت مساله مردم است؛ چطور نتوانستیم بعد از گذشت این سالها یک دولت طراز انقلاب اسلامی و خواست مردم عزیز با همه نگاههای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی ایجاد کنیم.
وی تصریح کرد: حتما ما توانمند هستیم؛ ما اصحاب «ما می توانیم» هستیم و نمی شود و نشد را نمی پذیریم.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: یک زمانی با مسئولان بانکی در رابطه با بانک ها صحبت کردم و گفتند بانک ها به حرف ما عمل نمی کنند. اما گفتیم هر مدیری پای کار محکم و جدی بیاید، کار انجام خواهد شد.
قاضی زاده هاشمی در بخش نقد دیدگاه های نامزدهای دیگر انتخابات ریاست جمهوری، اظهار کرد: در حال گوش دادن به گفت و گوی دوستان، به این فکر میکردم که مردم انتظار بیان چه مطالب را از نامزدها دارند؛ انتظار آنان این است که وقتی تا گلو در مشکلات غرق هستند نامزدها بگویند برای مشکلات آنان و فرزندانشان چه برنامه هایی دارند.
وی ادامه داد: اینکه بحث از مناظره اقتصادی به انحراف کشیده میشود نشان میدهد بعضی از دوستان که تا الان برنامه نداشتند الان هم ندارد و با ایجاد جوسازی، دوقطبی سازی و پوششی عنوان کردن دیگری می خواهند بی برنامگی خود را نشان دهند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: من با جمعی از جوانان برای دولت سلام برنامههایی تهیه کردیم و به موضوع ساختاری عدم بازگشت بدهی ها، بازگشت بدهی بدهکاران و موضوع های مالیاتی پرداخته ایم.
قاضی زاده هاشمی با تاکید بر اینکه مساله ما مدیریت است، تصریح کرد: اما مهمتر از مدیریت، وجود ساختارها و سازکارهای نادرست استضعاف گری است و اگر میخواهیم با فساد مبارزه کنیم به طور مستقیم باید با این سازو کارها مبارزه کنیم.
وی افزود: نقدینگی تولید شده در این هشت سال به ازای هر نفر به ۴۰۰ میلیون تومان میرسد اما متاسفانه توزیع منابع بانکی اینگونه است که با وام بانکی به بزرگترین رانت در کشور تبدیل شده است. همچنین وقتی نرخ سود تسهیلات زیر نرخ تورم است به بدهکار انگیزه می دهد که هیچوقت بدهی خود را صاف نکند.
این نامزد با بیان اینکه ۶۵ درصد منابع بانکی به دهک اول واگذار شده است، خاطرنشان کرد: ۸۰ درصد این تسهیلات بانکی به شهر تهران و ۲۰ درصد آن به بیست و پنج استان رسیده است. وقتی منابع را اینگونه تقسیم می کنیم باید مشکلات در خوزستان و بشاگرد بروز کند، قیمت خانه چند برابر و این منابع در ترکیه آپارتمان شود.
قاضی زاده هاشمی افزود: نحوه توزیع منابع اشکال دارد دیگر تفاوت نمی کند مدیران عوض شوند یا از چه جناحی باشند. اگر می خواهیم واقعا مشکلات اقتصادی حل شود باید دنبال اصلاحات ساختاری برویم.
وی عنوان کرد: هر چقدر به رفقا نصیحت میکنم، فایده ای ندارد. در٤ دقیقه نمیتوان همه مسایل اقتصادی را گفت. روش حکمرانی و اداره کشور ما فرسوده و ۱۰۰ ساله است و باید قانون تجارت، بانک و بیمه ما اصلاح نهادی شود. انقلاب اسلامی که آمد، امام خمینی (ره) یک سری نهاد انقلابی ایجاد کردند اما معماری سازمانی دستگاههای مختلف با انقلاب تغییر پیدا نکرد و الان هم فرسوده و مانع شده است.
قاضی زاده هاشمی اضافه کرد: دولت وظیفه دارد تا استیفای حقوق مردم را استیفا کند نه استیفای حقوق دولت از مردم. مانند کاری که در بورس، بانک ها و مالیات شد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری یادآور شد: نظام تحولی را طراحی کردیم تا مجموعه اکوسیستم کشور تغییر کند و معتقدیم باید دگردیسی و انقلاب سازو کاری اتفاق بیفتد تا مشکلات حل شود و دیگر با پروژه و برنامه مشکلات حل نمی شود.
وی افزود: ٢٠ مساله و ٢٠ راهکار را طراحی کردیم. یکی از مسایل اصلی ما بحث تورم و گرانی است و طراحی کردیم تا در عرض ٤ سال تورم نه تنها تک رقمی شود بلکه به زیر پنج درصد برسد. طراحی کردیم تا مساله اشتغال و ازدواج جوانان برطرف شود. وزارت خانواده را برای سه یا چهار کارکرد ایجاد خواهیم کرد.
قاضی زاده هاشمی تصریح کرد: صندوق اعتبار خانواده را پیش بینی کردیم تا پشتیبان وزارت خانواده باشد و ٥٠٠ میلیون اعتبار برای زوج های جوان برای ازدواج، اشتغال و خرید مسکن در نظر گرفتیم تا از آنها بتواند حمایت کند. الان ٧ میلیون نفر بیکار یا با شغل ناقص داریم و ما نرخ بیکاری بالا را پیش بینی میکنیم به طور موقت در طی سه سال اول بتوانیم ٤ یا ۵ میلیون نفر را به سمت مشاغلی ببریم که حداقل معیشت خود را تامین کنند.
وی ادامه داد: بورس موضوع حاد و مسایل مزمن و ساختاری دارد و مسایل ساختاری و مزمن الان در مجلس در قانون بازار و سرمایه و قانون سهامداران حقیقی در حال اصلاح است و مساله حاد با سه دستورالعمل در طی ٤ روز اول دولت اتفاق خواهد افتاد به سمت بهبود بازار سرمایه و رشد ارتقای بازار سرمایه میرویم. به طور کلی روی بحث هزینه خانوار شامل خوراک ایستاده ایم و بسته های معیشتی ٣٠٠ هزار تومانی در نظرگرفتیم و روی هزینه حمل و نقل، بهداشت و درمان و مسکن آنها ایستاده ایم و برای تک تک آنها پروژه طراحی کردیم.
قاضی زاده هاشمی در بخش پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه در صورت گشایش ارزی و ریالی، راهکار شما مقابل جلوگیری از واردات بی رویه چیست، گفت: در حال حاضر شاهد یک مافیای بزرگ در هم تنیده واردات هستیم که با برخورداری از رانتهای مختلف اعم از دریافت مجوز، دریافت ارز ارزان قیمت و انحصار واردات تولید را تهدید میکنند.
وی تاکید کرد: باید هدف اصلی یک دولت مسوول، حمایت از تولید و اشتغال داخلی باشد. در حال حاضرقانونگذار مکانیسم تعرفه گذاری در اختیار دولت قرار داده است اما راهکارهای عملی بوجود آمده همواره تهدید کننده است.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با یادآوری اینکه یکی از راهکارهای عملی بوجود آمده مسیر قاچاق از مبادی رسمی یعنی مناطق آزاد و ویژه است، تصریح کرد: همچنین قرار دادن ارز ارزان قیمت در اختیار وارد کننده باعث شده تولید داخلی تهدید شود به عنوان نمونه در فصل تولید برنج داخلی، اجازه حجم زیاد واردات برنج داده می شود که تولید داخلی را تهدید می کند.
قاضی زاده هاشمی ادامه داد: دولت مسوول نباید بازار را دچار کمبود کالا کند از سویی باید از بخش اندک واردات برای تنظیم بازار استفاده کند در واقع باید سمت صادرات محور باشد.
وی خاطرنشان کرد: ما در دولت سلام، در بخش های اقتصادی مدیریت زنجیره را مدنظر قرار داریم و تولید را به مدیران زنجیره تامین میسپاریم که از تامین ماده اولیه از طریق معادن، کشت و کشاورزی به تامین مصرف مردم بپردازند یا صادرات یک مجموعه را مدیریت کند و در مورد عملکرد خود پاسخگو باشد. اینطور نباشد که قاچاق را ساماندهی کند.
قاضی زاده هاشمی در بخش پنجم مناظرات در پاسخ به این سوال که بیکاری و مهاجرت قشر جوان از مناطق روستایی به شهرهای بزرگ به عنوان مهم ترین چالش ها است و مهم ترین برنامه شما در جهت ایجاد فرصت های شغلی در روستاها و ماندگاری آنها در روستاها چیست؟ عنوان کرد: وقتی میگویم ساختارها استضعافگر هستند و منابع مالی را نادرست توزیع میکنند، هم بین گروههای مختلف اجتماعی و دهکهای مختلف اقتصادی و اجتماعی و مناطق مختلف نتیجه آن مهاجرت گسترده روستاییان و از بین رفتن مشاغل کشاورزی میشود.
وی تصریح کرد: ۶۰ سال پیش آمریکایی ها برای ما طراحی کردند تحت عنوان اصلاحات ارضی و براساس نظریات آلوین تافلری نظام برنامه ریزی برای ما درست کردند. هدف آنها توسعه شهرنشینی بود. درآمدهای نفتی و هزینه درآمدهای نفتی هم در شهرها و به ویژه کلان شهرها سبب شد تا سطح رفاه اجتماعی در شهرها شغل و درآمدهای شغلی افزایش یابد بنابراین تمایل به مهاجرت سریع شود.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری عنوان کرد: یکی از سریعترین جابجایی جمعیت از روستا به شهر را در جهان داریم. در طی ۵۰ سال گذشته ترکیب جمعیتی ۷۰ به ۳۰ روستایی به شهری ما برعکس شده و ۸۰ به ۲۰ شد، یعنی ۸۰ درصد شهری و ۲۰ درصد روستایی شده است.
وی اضافه کرد: عمده ترین مساله در این زمینه هم بازتوزیع نامناسب منابع است و برای الان مثلا در کشورهای دنیا ما بیشترین درصد مالیات را بر تولید را داریم یا وقتی سپردههای بانکی را نگاه میکنید می بینید که دهک اول بیشترین سپرده و دریافتی را دارد و دهک های پایین تقریبا صفر هستند و عمده اینها روستایی هستند. الان جوانان روستایی علاقه ای به ماندن در روستا را ندارند زیرا درآمد کافی برای اداره زندگی و رفاه ندارند.
قاضی زاده یادآور شد: اگر منابع را طوری توزیع کنیم تا بیشترین سرمایه گذاری روستا شود یعنی شیب بندی اقتصاد را طوری انجام دهیم تا منابع بانکی ما آنجا رود و مالیات کمتری داده شود و آن بومی گزینی و بحث استخدام و به کارگیری نیروی انسانی، اشتغال مولد و اختیارات کافی باشد. یعنی ما شبکه توزیع و اختیارات را طوری انجام دهیم تا هر شهرستانی پایتخت شود و مجموعه منابع بودجه ای آن در اختیارش باشد. فرماندار بتواند آن را مدیریت کند و مردم محل هم بتوانند بر او نظارت کنند.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری در جمع بندی سخنان خود در نخستین مناظره نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری، یادآور شد: در جمع حاضر، بنده جوانترین هستم و خصوصیت جوانان، داشتن آرمان های بلند و خواستن تحولات عمیق است. وی ادامه داد: جهت رفع مشکلات اقتصادی و بیکاری، بعد از بیانیه گام دوم انقلاب به این جمع بندی رسیدیم که نحوه اداره کشور و زیرساخت ها مشکل دارد. نباید بیمار خطرناک را با مسکن درمان کرد بلکه باید جراحی شود حال که برنامه های اقتصادی آثار موقت و کوتاه مدت دارد نمی توان پیشرفت کرد بلکه باید کارهای اساسی تر انجام دهیم.
وی با بیان اینکه برای موضوعات اضطراری باید دستورالعمل داشته باشیم، افزود: ۱۹ برنامه اجرایی را در کتاب دولت سلام تدوین کردیم که ۲۱۳ پروژه در آن تعبیه شده است.
قاضی زاده هاشمی یادآور شد: باید نگاه ها به مردم را تغییر دهیم و دولت سلام، حاکمیت مردم را تعمیق می کند. دولت باید به مردم پاسخگو باشد و مردم بر او نظارت داشته باشند.
وی تاکید کرد: نباید سطح نگاه ما به مردم رای دادن باشد؛ ما وقتی به سراغ مساله سربازی می رویم یعنی مانع توسعه استارتاپ ها است. تلاش ما باید به این سمت برود که مسایل ۵۰ ساله را حل کنیم.
قاضی زاده با بیان اینکه نقدینگی هفتاد هزار برابر شده چه کس عامل است، تاکید کرد: این موضوعی نیست که مربوط به خارج از کشور باشد بلکه ساختارهای معیوب در نظام بودجه و ساختار بانکی این حوادث را ایجاد کرده است تا آنجا که متاسفانه دنبال ایجاد ساختار مولد فقر هستیم.
وی تاکید کرد: متاسفانه طبقه مرفه کنار منابع دولت قرار گرفته است و خصوصی سازی به اختصاصی سازی تبدیل شده و کل هنر این است که مدیریت صندوق ها جابه جا شود. در حالی که اگر منابع طبیعی درست تقسیم می شد ماهی سه میلیون تومان به هر نفر می رسید.
محسن مهرعلیزاده از دیگر نامزدهای ریاست جمهوری در بخش دیگر اظهارات خود گفت: یکی از مشکلات که در این ۴۲ سال با آن مواجه بودیم این بود که هیچ وقت یک الگوی صحیح در کشور حاکم نبوده و هر دولتی، وزیری یا یک جمع اقتصادی در دولتی، آمده اند حسب فکر وایده خود کارهایی انجام داده اند؛ یکی به نئولیبرالریستی و یکی به سوسیالیستی اعتقاد داشت و مجموعا ملغمه ای از کارها انجام شده است.
وی با بیان اینکه دکتری مهندسی اقتصاد خوانده ام و اقتصاد را مهندسی میکنم، خاطرنشان کرد: به این نتیجه رسیده ام که روشی به نام الگوی حکمرانی اقتصاد اجتماعی که الان در کشورهای اروپایی به ویژه در آلمان به عنوان یک کشور پیشرفته اقتصادی حاکم است، می تواند مشکلات کشور را حل کند.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری به تشابه جمعیت ایران و آلمان اشاره کرد و افزود: آلمان با حدود ۸۰ میلیون وضعیت جمعیتی مشابه دارد اما ما با درآمدهای نفتی و غیره، حداکثر ۵۰ یا ۶۰ میلیارد دلار ممکن است درآمد ارزی یا فروش داشته باشیم و آلمان بیش از هزار و ششصد میلیارد دلار درآمد دارد. این وضعیت به خاطر این است که آلمانی ها الگوی صحیحی را در اقتصاد به کار گرفته اند. در الگویی که من برای ایران طراحی کرده ام، وضعیت موجود، ارقام و اطلاعات و فرهنگ ایران بومی شده است.
مهرعلیزاده با بیان اینکه مانع زدایی از تولید را در این الگو یک اصل قرار داده ام، گفت: تسهیل تولید و صادرات، ارائه معافیت مالیاتی و تسهیلات مالی با نرخ پایین، هدایت نقدینگی به سوی بخش مولد و گردشگری و افزایش تولید و درآمد سرانه را در دستور کار قرار خواهم داد. زمینه های پرداخت مالیات و جلوگیری از فرار مالیاتی از دیگر دستورکارهاست تا با افزایش درآمدهای دولت بتوانم تسهیلات با نرخ ارزان تر به بخش های تولید تزریق کنم.
وی خود را مهندس مکانیکی معرفی کرد که از ۲۵ سالگی آچار به دست در کف کارخانه کار را شروع کرده است و گفت: برنامه ریز بودم و حدود ۶ سال معاون صنایع سنگین بودم و کیش را از صفر به عنوان منطقه آزاد طراحی و شرکت های سرمایه گزاری شاهد را برای فرزندان شهدا ایجاد و هلدینگ های بزرگ را مدیریت کردم. استاندار بزرگترین استان کشور یعنی استان خراسان بزرگ بودم در زمانی که خراسان تقسیم نشده بود و دکترای مهندسی اقتصاد را در دانشگاه هلند و دکترای مدیریت مالی را در دانشگاه تهران خواندم و آنچه در دانشگاه خواندم را در عمل هم تجربه کردم.
این فعال سیاسی گفت: باتوجه به این سابقه تحصیلی و مدیریتی باید بگویم باید با مدیریت منطقی، برنامه محور و عملگرایانه بر اساس علم روز دنیا، اقتصادمحور، تولیدگرا و کارآفرین با سیاست های رفاهی و حمایتی مناسب، وضعیت اقتصاد را بهبود بخشیم تا «دولت زندگی» بتواند تحقق پیدا کند.
مهر علیزاده در نیمه دوم مناظرهها در پاسخ به پرسشی در زمینه اولویت سرمایه گذاری برای توسعه صنعتی و اقتصادی، اظهار داشت: برای انجام طرحهای بزرگ و توسعه اقتصادی نیاز به سرمایه است و این سرمایه باید در ۲ بخش داخلی و خارجی تامین شود. بخش داخلی مشکلات زیادی دارد و ما هر سال کسری بودجه داریم و امسال نیز مبلغ آن ۲۸۰ هزار میلیارد تومان بوده است. نمایندگان این رقم را ۳۵۰ و برخی کارشناسان آن را ۵۰۰ هزار میلیارد تومان میدانند.
وی ادامه داد: بیش از ۹۰ درصد از بودجه کشور در بخش اجرایی و جاری خرج میشود و ۱۰ درصد در بخش عمرانی است. باید زمینه را برای توسعه سرمایهگذاری فراهم کنیم. دولت سرمایه گذار نیست بلکه فراهم کننده مسیر سرمایه گذاری و یکی از این مسیرها امنیت سرمایه گذاری است. سرمایه گذار داخلی و خارجی باید احساس کند که امنیت دارد و فرار سرمایه نباشد. اگر قرار باشد با سنگ یک گنجشک را از روی درخت بزنیم دیگر گنجشکها فرار خواهند کرد.
مهر علیزاده در تبیین شرایط سرمایه گذاری نیز افزود: نداشتن تنش داخلی و خارجی از جمله پیش شرط های سرمایه گذاری است و ما باید با مردم منطقه همزیستی و دوستی داشته باشیم. ما در سطح توسعه علمی بالاتر از دیگران قرار داریم. ما یک بازار ۵۰۰ میلیون نفری را در اختیار داریم و باید از آن استفاده کنیم.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری این را هم گفت: زمانی که استاندار اصفهان بودم در بحث مانعزدایی اقداماتی انجام دادیم اما یک نفر از بیرون یک نوشتار داشت و به قوه قضاییه داد و طرح به مدت یک سال نگه داشته شد. همین شورای حفاظت از بیتالمالی که رییسی میگوید در قوه قضاییه درست کردند، تجربه من از استانداری اصفهان این است که باعث دخالت قوه قضاییه در مسایل اجرایی و تعویق کارها میشد.
مهرعلیزاده در خصوص ریشههای تخریب محیط زیست نیز گفت: تغییر کاربری یا برای ایجاد صنایع است یا برای ایجاد و احداث ساختمان ها و مراکز مسکونی که برای هر کدام در جاهای متفاوتی تصمیم گیری می شود و باید تصمیمات مشخص آن بخش را در بررسی ها در نظر بگیریم.
وی با بیان اینکه متاسفانه محیط زیست ما بسیار در خطر است، خاطرنشان کرد: تشکیل شوراهای اسلامی در مراکز روستاها و معین نبودن دقیق اختیارات آنها در مقایسه با اختیاراتی که سایر ارگان ها در ارتباط با مساله زمین دارند و ارتباط شوراها با شهرداری ها باعث می شود اعمال نفوذهایی شود و این تغییر کاربری ها فراتر از آنچه قانون اجازه می دهد، صورت گیرد.
21 آبان 1403
21 آبان 1403
22 آبان 1403
23 آبان 1403
23 آبان 1403
23 آبان 1403
23 آبان 1403
28 آبان 1403
28 آبان 1403
28 آبان 1403
23 آبان 1403
23 آبان 1403
25 آبان 1403
25 آبان 1403
09 آبان 1403
26 آبان 1403
26 آبان 1403
26 آبان 1403
مشاهده بیشتر
01 آذر 1403
04 آذر 1403
04 آذر 1403
04 آذر 1403
07 آذر 1403
11 آذر 1403
20 آذر 1403
20 آذر 1403
21 آذر 1403
11 آذر 1403
19 آذر 1403
19 آذر 1403
22 آذر 1403
22 آذر 1403
19 آبان 1403
20 آبان 1403
20 آبان 1403
20 آبان 1403