ایرنا: سومین و آخرین مناظره نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری امروز (شنبه- بیستودوم خردادماه) و از ساعت ۱۷ با موضوع «دغدغههای مردم» برگزار شد. موضوع مناظره نخست اقتصاد و موضوم دومین مناظره این نامزدها فرهنگ سیاسی و مسائل اجتماعی بود.
قاضیزاده هاشمی: منابع کشور به شکل نادرست در حال توزیع است
امیرحسین قاضی زاده هاشمی نخستین نامزدی که به قید قرعه به بیان دیدگاههای خود پرداخت، با تاکید بر لزوم ریشه یابی دغدغه ها اظهار داشت: قبلا نشان داده بودم که نحوه توزیع منابع در کشور، نحوه کسب درآمد، عدم توازن سراسر کشور و توزیع بیکاری به چه ترتیبی هست. این موارد، روندهایی است که از سال ۱۳۴۵ تاکنون براساس شاخص و آمار همچنان تکرار میشود.
وی با اشاره به وضعیت افزایش نرخ بیکاری و اشتغال در کشور گفت: بخشهای تولیدی ما در حال کاهش و بخش خدمات به خصوص کارمندی در حال افزایش است. نحوه توزیع نرخ بیکاری در استانها را میبینید که به چه شیوه است.
قاضی زاده هاشمی تصریح کرد: موضوع دیگر عدم توازن در بخش آموزش و مسکن است. به طور مثال با اینکه افزایش تولید مسکن داریم اما این امر مربوط به چند استان است. این موضوع باعث شده کم کم یک مهاجرت سراسری شکل گیرد و وضعیت ترکیب جمعیتی کشور تغییر یابد. این مهاجرت سراسری آسیبهای اجتماعی مانند طلاق را افزایش میدهد و هویت اجتماعی را از بین میبرد و وضعیت سرمایه اجتماعی کاهش مییابد.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: دلایل این مسائل روشن است زیرا منابع کشور به صورت نادرست در حال توزیع است و مجموعه منابع بانکها، بودجه در جاهای مختلف و نادرست توزیع میشود و متاسفانه این ساختارها «استضعافگر» هستند.
قاضی زاده اضافه کرد: مردم این موضوعات را از چشم چه افرادی می بینند؟ آنها این موضوعات را از نحوه مدیریت ناکارآمد و کارنابلد مسوولان میبینند که این امر سبب دلزدگی مردم میشود. آنها میبینند که ما در پنجره طلایی هستیم اما وضعیت کشور به جای رشد، دچار یک انسداد شده است.
وی تاکید کرد: کارنامه همه دولتها در این زمینه روشن است و همه دولتها نقاط مثبت و ضعفی داشتند و اما موضوعات اساسی حل و فصل نشده است و مشکلاتی که در گذشته در مناظرات دوره قبل ذکر می شد الان هم ذکر میشود. حتی افت کردیم و مفاهیم متعالی مانند آزادی و امثال آن در مناظرات قبلی ذکر میشد و الان این مناظرات مربوط به حداقل معیشت شده است.
قاضی زاده هاشمی تصریح کرد: این اختلالات اجتماعی و کاهش سرمایه اجتماعی را مردم از نحوه مدیریت میبینند که بیاعتمادی به دولتها را شکل داده است. در موضوع کرونا مردم چقدر گرفتار شدهاند؟ خانواده ای را میشناسم که مادر سرپرست خانوار فوت کرده و دو فرزند یتیم دارد و پدر سرپرست خانوار فوت کرده و یک اختلال رفتار و یک نوع سوء تصمیم گیری میبینند و بعد هم تقصیرها گردن مردم میافتد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: مردم بین نان و جان مانده اند و ۶۰ درصد مشاغل ما به صورت روز مزد است و به آنها میگوییم که کار نکنید. مردم مجبور هستند برای آنکه از گرسنگی نمیرند، فعالیت کنند. وقتی صحبت میشود مورد عتاب و خطاب قرار میگیریم.
وی با بیان اینکه در این جمع فردی حاضر نیست عملکرد دولت را بر گردن بگیرد، خطاب به مسوولان گفت: اگر رییس جمهور از دفتر خارج شود و به صدا و سیما بیاید و حاضرم در موضوع کرونا و دیگر موضوعات مناظره کنم.
قاضی زاده هاشمی خاطرنشان کرد: در موضوع گرانی بنزین معلوم نشد چه فردی مسوول است. یک ساختارها و ستادهایی درست شد و پشت آن پنهان میشوند و در نهایت مقام معظم رهبری مجبور می شوند وسط کار بیایند زیرا هیچ فردی حاضر نشد تا در این زمینه اظهار تاسف، استعفا یا عذرخواهی کند.
وی گفت: مساله ما درباره دولت، موضوع گرانی، مسکن و برنامههای مختلفی است که میدانید. برای اصلاح موضوعات برنامه آماده کردهایم. اما مساله اصلی کشور نظام دیوان سالار کشور است که ۷۰ سال است تغییر نکرده و باعث شده روز به روز مردم مستضغعفتر شوند. یک عده خاصی که به رانت دولت و سیاست وصل هستند، برخوردارتر میشوند و مردم ضعیفتر میشوند.
قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه باید ساز و کار اداره کشور و طرز تفکر مدیران و نوع نگاه آنها به مردم تغییر کند، تاکید کرد: اصل ۵۶ قانون اساسی نحوه حاکمیت را اعمال حاکمیت مردم ذکر کرده است. روز به روز مردم را از میدان خارج کردند. حاج قاسم سلیمانی گفته بود که هر جا مردم در عرصه بودند، آن عرصه موفق بوده و هر جا مردم را از عرصه خارج کردیم با شکست روبرو شدیم.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: پیش بینی کردیم دولت را به مردم واگذار کنیم و منظومه ای را به نام دولت مردم تشکیل دادیم و این واگذاری اختیارات اجرایی طبق اصل ۱۲۷ قانون اساسی به فرمانداران بودجهها تجمیع شده و سرانه به فرمانداری ها و شورای برنامه ریزی شهرستان و اختیار و عزل و نصب مدیران به مردم واگذار شده است.
وی ادامه داد: اگر یک سوم مردم شهرستان یا مجموعه ای از مدیری ناراحت باشند، دولت موظف است تا او را عزل کند. نظام هرمی تمام اختیارات را از مردم گرفته و فقط در اختیار دولت مرکزی قرار داده است ولی ما این اختیارات را در سراسر کشور توزیع میکنیم. از نظر ما همه شهرستانها پایتخت هستند و اختیارات هیات وزیران را دارند. یک ماموریت ملی را به عنوان پایتخت موضوعی به او واگذار کردیم که او مسوول توسعه کل سرزمین ایران باشد و با این روش نظام ۷۰ ساله ای که رو به تبعیض است و این تبعیض ساختاری را از بین میبریم.
قاضی زاده هاشمی گفت: مردم عزیز ایران، سپردن درمان و حل مسائل امروز به بانیان وضع موجود مثل سپردن درمان مالاریا به پشه آنوفل یا درمان کرونا به ویروس کرونا است.
نامزد انتخابات ریاستجمهوری افزود: دوستان طوری حرف میزنند که انگار در مجموعه مدیریتی کشور نبودند و از بیرون آمده اند. در حالی که از سابقه سی تا چهل ساله مدیریتی خود سخن میگویند. کمترین سابقه کاری را در این جمع من دارم و حال نماینده منتخب مردم هستم. امروز حرفهایی میزنند که هشت سال پیش با بیان قویتری از تحریم و موضوعاتی از این دست زده اند.
وی درباره اختیار فوق العاده رهبری به دولت برای مذاکره خوب و نه مذاکره بد، اظهار کرد: این روندها چهل تا پنجاه ساله است؛ بلد نبودید کشور را اداره کنید و ساختارها استضعاف گر بود.جوانان و زنان کنار گذاشته شده اند. تقصیر کس دیگری است؟
تغییر نسل سیاستمداران باید مورد توجه قرار گیرد
قاضیزاده هاشمی، راه حل تغییر را تغییر نسل سیاستمداران عنوان و خاطرنشان کرد: امروز زنان و جوانان قوی داریم نه اینکه آنها به ما محتاج باشند ما به آنها احتیاج داریم تا از توانایی آنا استفاده کنیم تا ما را از وضع موجود رها کنند.
وی با تاکید بر اینکه دغدغه مردم چرایی حل مسائل و مزمن ماندن آن است، یادآور شد: جواب این است که عده ای بجای برداشتن تومور بدخیم و برداشتن پا از گلوی مردم، دولتها را ریاستی و متعلق به طبقه خاص و فرزندان خود کرده اند و فامیلها رفته اند تبارگرایی و قوم گرایی آمده است.
قاضی زاده هاشمی خاطرنشان کرد: ۲۰ پروژه دارم اما به عنوان راه حل عرض میکنم، تغییر مدل حکمرانی به سمت مردم باید اتفاق بیافتد و جوانانی که دانش آموخته اند و تجربه کسب کرده اند و دنیا را دیدهاند بر سر کار بیایند.
رییسی: کسانی که زمینه رانت و فساد داشته باشند، جایی در دولت ندارند
همچنین در ادامه این مناظره حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی ضمن گرامیداشت میلاد حضرت معصومه (س) و دهه کرامت افزود: دغدغه های مردم بسیار است و ما در نشستهای کارشناسی و نشستهایی که با مردم به ویژه در دستگاه قضا و دورانی که در آستان مقدس رضوی داشتم، از نزدیک در جریان خواستهها و مشکلات مردم قرار دارم.
وی ادامه داد: به دلیل ارتباط با مردم برای مهمترین دغدغهها، راهکار داریم و اگر رأی مردم به بنده تعلق بگیرد، برنامه اقتصادی را در سه بخش در نظر گرفتهایم.
رئیسی توضیح داد: اصلاح دولت، مبارزه با فساد، ناکارآمدی و تبعیض، حمایت از خانوادهها و اقشار محروم، جهش تولید و تقویت کسب و کارها بخش اصلی است که به آنها پرداخته خواهد شد.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: یکی از مشکلات مردم، مساله فساد است. ما در دستگاه قضایی با مفسدان برخورد کردیم اما برخورد با فساد و بسترهای فسادزا باید در دولت باشد.
وی اضافه کرد: حتما افرادی که آلوده باشند یا کسانی که زمینه رانت و فساد داشته باشند، جایی در دولت ندارند و حتما باید سامانه جامع اطلاعات اقتصادی ایجاد کرد که همه دادههای اقتصادی را بتواند رصد کند.
رئیسی ادامه داد: از برنامههای دیگر، سامانه شفافیت است که همه قراردادها، عملکرد شرکتها و مدیران دولتی را در سامانه ای پشت ویترین قرار دهد.
رضایی: دو جراحی بزرگ در حکمرانی و اقتصاد ایران ضرورت دارد
محسن رضایی نامزد دیگر سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوالی در مورد دغدغههای مردم گفت: دغدغههای مردم بیشتر از هفت دغدغهای است که صداوسیما مطرح کرد. همچنین این دغدغهها منظومهای است که کنار هم شکل گرفته است.
وی با طرح این پرسش که چرا این دغدغه هاحل نشده است، ادامه داد: ۵۰ سال است گرانی، بیکاری، کاهش ارزش پول ملی و معیوب بودن رشد اقتصادی را می بینیم. ایران اقتدار از دست رفته خود را بعد از ۳۰۰ سال به دست آورده و در برخی زمینههای دفاعی و امنیتی پیشرفتهای خارقالعاده داشته است.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: وقتی مردم این دو را کنار هم می بینند، احساس میکنند مشکلی وجود دارد. شخص رهبر معظم انقلاب فرمودند راهحلها مشخص است اما چرا مشکلات حل نمی شود که من در این جلسه از چرایی این مساله رونمایی می کنم.
وی ادامه داد: وقتی نگاه می کنیم می بینیم چادر مشکی، گوشت، ذرت و اینها هر کدام در اختیار یک عده است. آن طرف تر که میرویم آقازادهها و جلوتر که میرویم دانه درشت ها را میبینیم؛ دولتها و مدیران کشور در این میان چه میکنند؟
رضایی با بیان اینکه مدیران در جای دیگر درگیر جنگ زرگری بین جناحهای سیاسی هستند، گفت: ناگهان بحث حجاب مطرح میشود، یا اینکه بعضی میگویند چرا ایران در سوریه است؟ یک بار بحث موشک، دیوارکشی و کنسرت مطرح میشود و هر بار یک موضوع درست می شود که عدهای مخالف و عده ای موافق هستند تا جنگ زرگری درست شود و همه در آن سمت هستند. امام جامعه می آید آن را پایان می دهد و بعد از مدتی دوباره غائله راه می افتد.
وی اضافه کرد: تاخت و تازی که در سیاست راه افتاده و انحراف میدانی که ایجاد شده اجازه نمیدهد انرژی ایران روی عدالت اقتصادی و یارانه های پنهان مصرف شود. باید مساله را حل کرد.
رضایی با طرح این پرسش که اگر رئیسجمهور بعدی مانند روسای جمهور گذشته شود، تکرار دولتهای گذشته را شاهد خواهیم بود، گفت: باید این موضوع را پایان دهیم. برای تحقق این امر به دو جراحی بزرگ، یکی اصلاح از درون قدرت و دیگری معماری نوین اقتصاد ایران نیاز داریم. اصلاح از درون قدرت یعنی در حکمرانی، قوانین، ساختارها و رفتارها باید اصلاح انجام شود و در کنار آن اقتصاد ایران باید معماری شود.
رضایی با بیان اینکه مساله دوم معماری نوین و اقتصاد ایران است، گفت: اگر این اصلاحات انجام نگیرد، شرایط بهبود پیدا نمی کند. زیرا در غیر این صورت گرانی و تورم ادامه پیدا می کند. مانند بارش برف روی زمین گرم میماند و هرچقدر برف باریده شود، چون زمین گرم است، زود آب می شود.
وی گفت: برنامه دولت ما این است که با بکارگیری همه اقوام ایرانی، همه شایستگان از اصولگرایان، اصلاحطلبان، بانوان کشور و از تمام ظرفیتها از اهل سنت، تشیع و دیگر اقلیت ها استفاده شود. دوباره حرکتی مانند انقلاب، بسیج در دفاع مقدس درست کنیم، دولت کارآمد ایجاد شود که پاسخگو باشد.
رضایی گفت: این دولت شروع می کند از درون قدرت اصلاحاتی انجام می دهد و وضعیت نهادهای درون قدرت از جمله نهادهای منتسب به رهبری که برای دولت کار میکند تا خود دولت و رابطه سه قوه با یکدیگر که برخی اوقات با یکدیگر دست به یقه میشوند، جلوگیری کند.
وی با بیان اینکه برخی اوقات، سه قوه مشکلات مردم را فراموش میکنند و به دعوا با یکدیگر مشغول می شوند، افزود: این دولت برای اصلاح دیوانسالاری برنامه دارد تا این موضوع اصلاح شود.
رضایی گفت: در مساله اقتصاد در سه سطح اقتصاد زندگی، اقتصاد استانی و اقتصاد ملی برنامه داریم. یارانه ۴۵۰ هزار تومان را میدهم؛ نگران نشوید که منابع آن را از کجا می دهیم. اگر رانتها حذف شود، مشکلی برای تخصص یارانه ۴۵۰ هزار تومانی نداریم.
وی افزود: برای خانم های خانه دار حقوق در نظر گرفته ایم. ما برای مسکن ارزان و کسب و کار خانوادگی در تمام استانها برنامهریزی کردهایم.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه اجازه ندادند تمام اسناد را به این برنامه بیاورم، گفت: اسناد برخی از استانها را آوردهام. برای تمام استانها برنامهریزی کردهایم. برای اقتصاد ملی ۱۴ پروژه بسیار بزرگ در زمینه مسکن و انرژیهای نو برنامه ریزی شده است که در سطح اقتصاد ملی است. اقتصاد زندگی و اقتصاد ملی ایران را باز معماری خواهیم کرد تا بتوانیم این نوع مشکلات را که ۵۰ سال است ادامه پیدا کرده پایان دهیم.
عدهای نفوذی بر نزاع داخلی سوار شدهاند
رضایی در بخش دوم صحبتهایش که نقد اظهارات سایر نامزدها بود، با کامل کردن بحث قبلی خود گفت: این نزاع سیاسی ابتدا درونی بود و نفوذی ها سوار آن شدند و امروز به طور عملی فضای سیاسی کشور را مدیریت میکند.
وی افزود: بازیگران این صحنه ناآگاه هستند یا آگاهانه دارند وقت کشور را می گیرند و اجازه نمی دهند انرژی و توانایی ملت روی مسائل اصلی متمرکز شود.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه رهبر بزرگوار انقلاب بارها به این موضوع وارد شده و برای حل موضوع، سیاستهای اصل ۴۴ و اقتصاد مقاومتی را ابلاغ کردند، اظهار داشت: متاسفانه هیچکدام از این مسائل تبدیل به قانون نشده؛ این درحالی است که اگر اینها ابلاغ، برنامه ریزی و تبدیل به قانون می شد، اقتصاد خود به خود راه می افتاد.
وی ادامه داد: رهبر انقلاب در بحث مذاکرات با خط مشی نرمش قهرمانانه امکانات فوق العادهای به دولت دادند و جانانه از این موضوع حمایت کردند. قرار بود اقدامات دولت به شاهکار بزرگ در رفع تحریمها تبدیل شود اما اتفاقی که افتاد این بود نه تنها تحریمهای قبلی برطرف نشد بلکه تحریم های بسیار سنگینی هم به وجود آمد.
رضایی خاطرنشان کرد: این نشان می دهد مساله اینطور حل نمیشود. کشور به جراحی بزرگ نیاز دارد. دولت ما با اقتدار قانون، نظم و آرامش را در جامعه مستقر می کند؛ سیاست های نظام را عملیاتی می کند و حق شما مردم را از گردن کلفت ها می گیرد و به شما می دهد.
رضایی با بیان اینکه خواسته های مردم را با برنامهریزی و با دست خود آنها عملیاتی خواهد کرد، گفت: این نفوذیها که پشت صحنه هستند و با نمایش و دعوای زرگری وقت، انرژی، نگاه، دولت ها را به انحراف میکشند از پستوها بیرون می آوریم.
وی افزود: نشان میدهیم این آلودگی امنیتی از کجاست. با انتشار یک نوار نباید فردی کنار رود و نفری دیگری جلو بیاید. مگر میشود هدف و برنامه ملت بزرگ را هر کسی را تغییر دهد؟ ما نیاز به اقتدار داریم؛ برای اجرای برنامه من نیاز به جراحیهای بزرگ است.
رضایی گفت: البته این جراحیها را تنها روی کاغذ نمی توان نوشت و باید اجرا کرد که این موضوع نیاز به اقتدار دارد البته اقتدار کافی نیست نیاز به عقلانیت جمعی هم هست، نیاز به گفتوگو با مردم و نخبگان داریم.
وی افزود: تا هواپیماها تأخیر می کند، یا مرغ گران می شود وام های میلیاردی بدون ضابطه پرداخت می شود، میگویند همین است که هست. مردم باید بیایند و تعامل کنند. اگر نتوانیم تعامل داخلی را شروع کنیم، تعامل با خارجی ها بینتیجه است.
جلیلی: مشکلات مردم مثل کرونا ناشناخته نیست
سعید جلیلی دیگر نامزد انتخابات ریاست جمهوری در سومین مناظره درباره مقابله با تورم، گسترش عدالت، رکود، مقابله با فساد، یارانهها، اشتغال و مسکن اظهار داشت: این هفت دغدغه درستی است. اما دغدغه مردم چیز دیگری است. چرا این موضوعات حل نمی شود؟
وی افزود: این هفت موضوعی که بیان شده است دوستان پاسخهایی را دادند و من هم پاسخهایی دارم. اما دغدغه و مشکلات مردم مانند کرونا نیست که هم مساله و هم پاسخ ناشناخته باشد. سوال این است که چرا وقتی هم مساله و هم مشکلات مشخص است اما چرا حل نمیشود؟
نامزد سیزدهمین دوره ریاست جمهوری ادامه داد: امروز متوسط نرخ تورم در کشورهای دنیا ۲.۵ درصد است. بیش از صد کشور تورم خود را تا زیر ۵ درصد پایین آورده اند. سوال این است چرا تورم در ایران حل نشده است. پاسخ ها هم که مشخص است که چرا حل نشده است.
وی گفت: درباره مسکن که بیان میشود می گویند ما زمین، مصالح و نیروی انسانی داریم پس امکان ساخت مسکن را داریم، چرا حل نشده است؟ دغدغه مردم این است که چرا دولتها عقب هستند؟ ما صحبت از مقام رییس جمهور می کنیم آن هم رییس جمهور ایران یعنی کشوری با این همه ظرفیتهایی که دارد و میتواند موفق باشد و جهش داشته باشد. ما امروز سوالمان این است که چگونه ابتداییترین موضوعات را حل کنیم؟ به نظر من دغدغه مردم این طور چیزها است. مساله ها که مشخص است در کوچه و بازار اینها را می دانند و با زندگی خود لمس می کنند.
جلیلی افزود: دغدغه این است که چرا این راه حلها پایدار نیست؟ دولت می گوید من ظرف دوسال یا سه سال تورم را کنترل کردم در حالی که تورم مثل باران نیست که بگوییم سال دیگر باران می آید یا نمیآید؟ بحث این است که مردم نگرانی دارند که آیا سال دیگر هم تورم پایین خواهد بود یا نه؟ این روند ثابت خواهد بود یا نخواهد بود؟ چند سال خوب می شود و یکدفعه فنر تورم در می رود و گران می شود؟ سوال و دغدغه مردم این است.
این نامزد سیزدهمین دوره ریاست جمهوری ادامه داد: همین هفت موردی را که می گویید دغدغه مردم است و درست هم است. می گویند پس چرا مسایل دیگر به عنوان مسایل اصلی مطرح می شود؟ چرا مسایل دیگر ضریب پیدا می کند؟ چرا مسایل دیگر توی کار می آید و با قدرت بیشتر مطرح می شود؟
وی گفت: رویکرد دولت من این است که هر کدام از این مسایل پاسخ های خاص خود را دارد که برخی درست است و برخی را هم نامزدهای دیگر عنوان کردند. بحث ما این است اگر می خواهید این مسایل را حل کنید نیازمند یک برنامه جدی است. اگر میخواهید یک قالی ایرانی هم ببافید، نیازمند یک نقشه جامع هستید تا رج به رج و گره به گره مطابق نقشه بافته شود.
جلیلی افزود: کار رئیس جمهور همین است و با کار وزیر فرق می کند؛ باید به این نقشه اشراف داشته باشد؛ باید به کار وزارتخانههای مختلف اشراف داشته باشد. باید مسکن، نظام سلامت و اقتصاد را بشناسد. رئیس جمهور باید بتواند در بزنگاهها تصمیمگیری کند و موانع را پشت سر بگذارد.
وی با تاکید بر اینکه برنامه یک شبه و با سفارش به اندیشکده نوشته نمیشود، ادامه داد: رییس جمهور از روزی که مسوولیت را عهده دار می شود زمان را چقدر مغتنم می شمارد؟ یکی از دغدغه های مردم این است که بعد از گذشت چهار یا ۸ سال کاری انجام شده است یا نه؟ اگر منصف باشد نسبت به کمکاری خود معذرتخواهی میکند و اگر نباشد طلبکار هم میشود.
این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: رئیس جمهور، رئیس جمهور ایران با همه ظرفیتها است؛ حل یکی دو مساله خیلی حداقلی است. یا ایران را نشناخته یا ظرفیتها را نشناخته است؟ یا اشراف به موضوع ندارد؟ دغدغه مردم این است که آیا رئیس جمهور، تعارفات را کنار خواهد گذاشت یا نخواهد گذاشت؟ آیا دوباره مشغول کارهای نمایشی خواهد شد یا کار واقعی خواهد کرد؟ آیا میخواهد مصلحت مردم را پیگیری کند یا اینکه ببیند چه موضوعی را خوششان می آید؟
وی گفت: اگر ما از مسایل و دغدغه های مردم تعریف می کنیم، به این دلیل است که مردم می خواهند نسبت به آینده ای که در ۴ سال دیگر پیش رو دارند، اطمینان داشته باشند. دولت با کارهای جدی، نتیجهمند و مبتنی بر برنامههای کارشناسی و میدانی میتواند مشکلات را حل کند و الا بسیاری از برنامهها مشترک است.
همتی: تحریم، مبادلات اقتصادی ما با دنیا بر هم زده است
عبدالناصر همتی نیز دیگر نامزد انتخابات ریاست جمهوری در بخش اول از نیمه نخست سومین مناظره تلویزیونی انتخابات ریاست جمهوری درباره هفت پرسش موجود اظهار داشت: بدون اعاده رشد اقتصادی در حد ۵ درصد نمی شود مشکل بیکاری را حل کرد و شاهد رشد اقتصادی باشیم و بدون سرمایه گذاری رشد اقتصادی امکان پذیر نیست.
وی با بیان اینکه علم اقتصاد می گوید باید محیط سرمایه گذاری امن باشد، اظهار داشت: گرانی وجود ندارد و تورم عامل گرانی است. تحریم در یک دهه گذشته مبادلات اقتصادی ما با دنیا را بر هم زده است. شما یک کشور نشان دهید که بدون مبادلات اقتصادی با جهان رشد داشته است.
همتی با بیان اینکه بدون رشد اقتصادی در کشور، نمیتوان مشکل بیکاری را حل کرد، تصریح کرد: ظرف چند دهه گذشته میانگین رشد اقتصادی ایران نیم درصد بیشتر نبود. در طول یک دهه گذشته تقریبا می توان گفت سرمایه گذاری شیب منفی نزولی داشته و بدون سرمایهگذاری رشد اقتصادی معنا ندارد.
وی ادامه داد: دوستان راجع به یکسری روبنا ها صحبت می کنند. اقتصاد مفاهیم و معادلات خود را دارد. علم اقتصاد به ما میگوید باید محیط سرمایه گذاری امن باشد و بر مبنای یک محیط سرمایه گذاری بتوانیم به رشد اقتصادی برسیم و این رشد اقتصادی را می توان در بین مردم عادلانه تقسیم کرد.
همتی عنوان کرد: آقای رئیسی می گویند «گرانی سازی» و باید جلو گرانی سازی را بگیریم. تورم عامل گرانی است. در دنیا مشکل تورم حل شده است و نگرانی وجود ندارد. شما در اروپا ایا دیدهاید که مبارزه با گرانی وجود داشته باشد؟ چرا قیمت ارز بالا رفت؟ چرا قیمت مسکن بالا رفت؟ خود را به راه دیگری نزنیم جناب آقای رئیسی.
وی ادامه داد: توجه کنید؛ تحریم در یک دهه گذشته مبادلات اقتصادی ما با دنیا را بر هم زده است. چرا این اتفاق افتاده است؟ شما یک کشور در دنیا نشان بدهید که بدون مبادلات اقتصادی جهانی بتوانند پیشرفت کرده باشند و رشد کرده باشند. جناب آقای جلیلی میفرماید اگر این هفت مشکل است چرا راجع به موضوعات دیگر حرف میزنیم، چیزهای دیگر بسیار مهم است، تحریم بسیار مهم است.
همتی عنوان کرد: من برنامه خاص برای اشتغال جوانان، مسکن جوانان، کنترل تورم اعاده رشد حداقل ۵ درصدی و برگرداندن تورم به دامنه ۸ تا ۱۲ درصد دارم. اما در این هفت دقیقه فرصت نمی شود. باید چند نکته را عرض کنم. همین جریانی که دوستان میگویند چرا از آن صحبت نمیکنید، من میگویم این جریان میخواهد بدون دنیا زندگی کنیم.
وی تصریح کرد: بدون دنیا زندگی یعنی چه؟ شما بلد نیستید بدون دنیا زندگی کنید و اگر بلد باشید نتیجه آن میشود رشد ۸ درصدی تبدیل به رشد صفر درصدی یا رشد اقتصادی منفی. من میگویم هزینه آن را چه کسی می دهد؟ از جیب مردم برمیدارند. این هزینه ها را مردم می دهند.
نامزد سیزدهمین دوره ریاست جمهوری عنوان کرد: به مردم بگویید؛ یک کشتی با پرچم جمهوری اسلامی نمیتواند روی دریا بفرستیم، پرسپولیس و استقلال نمی تواند پول خود را از AFC بگیرند؛ این تیمها برنده می شوند و نمی توانند پول خود را بگیرند.
زاکانی: تورم را در سال نخست ریاست جمهوری نصف میکنم
علیرضا زاکانی هم به عنوان یکی دیگر از نامزدهای انتخابات ۲۸ خرداد در سومین مناظره نامزدهای ریاست جمهوری درباره برنامههای دولت خود برای مبارزه با گرانی و تورم، افزایش عدالت و کاهش فاصله طبقاتی، رفع رکود، ایجاد شفافیت و مقابله با فساد اداری و مالی، ساماندهی یارانهها، مبارزه با بیکاری و ایجاد اشتغال و تامین مسکن، گفت: مساله نخست کشور گرانی و تورم است به ویژه اینکه در حوزه خوراک و پوشاک این موضوع بیشتر تشدید شده است و مردم بیچاره شدهاند. تورم در سال ۱۳۹۰ به میزان ۱۹ درصد و در سال ۹۲ به میزان ۳۹ درصد و بهشکل مستمر و نقطهای به حدود ۵۲ درصد رسید و این فاجعهای است که دولت ایجاد کرده است.
نامزد انتخابات ریاستجمهوری به افزایش نقدینگی از ۶۰۰ هزار میلیارد تومان به حدود ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان، اشاره کرد: نقدینگی با این شرایط ۶ برابر شده و پایه پولی از ۲۰۰ هزار میلیارد تومان به حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده است که باید آقای همتی پاسخگو باشند. من حتما در کوتاه مدت نرخ ارز را کنترل کرده و در میان مدت اصلاح ساختار بودجه و شفاف سازی را انجام خواهم داد تا تورم نصف شود.
زاکانی افزود: ناترازی بانکها ۷۰۰ هزار میلیارد تومان است که باید حجم نقدینگی را به سمت تولید سوق داد و حتماً در سال اول تورم را نصف تورم موجود خواهم کرد.
مهرعلیزاده: ریشه مشکلات کشور سیاستزدگی است
محسن مهرعلیزاده نامزد دیگر انتخابات ریاست جمهوری هم در سومین مناظره نامزدها در پاسخ به هفت سوال مطرح شده خاطرنشان کرد: مهمترین دغدغه من، مساله از بین رفتن اعتماد مردم به مدیران و دولت است. مردم بیصداقتی را در رفتار، کردار و گفتار مدیران احساس میکنند و بر همین اساس، به مجموعه عملکرد دولت بیاعتماد هستند و این بیاعتمادی باعث می شود که مردم با دولت همکاری نکنند و کارهای خوب آنرا هم نبینند و دنبال همکاری با دولت نباشند.
وی با بیان اینکه دغدغه دیگر من عملکرد صداوسیما است، اظهار داشت: کاری شده که مرجعیت رسانه از تهران به لندن انتقال پیدا کرده و الان کمتر از ۱۰ درصد مردم اخبارشان را از رسانه ملی دریافت میکنند. صداوسیما فیلم تبلیغاتی بنده را سانسور کرد زیرا در آن از تصویر حضرت امام خمینی(ره)، رهبر معظم انقلاب، آیت الله طالقانی و شهید بهشتی استفاده شده بود. صداوسیما متاسفانه امروز نماینده اقلیت اقلیتها هم نیست.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: ریشه مشکلات امروز عمدتا در سیاست زدگی است. بینشها، روش ها و نگاه ها باید عوض شود و نگاه ارباب-رعیتی باید از بین برود.
مهرعلیزاده خاطرنشان کرد: بعضیها میخواهند همه جا بوده و همه کاره باشند و در همه جا دخالت کنند. آنها آنجا که باید باشند، نیستند و آنجا که نباید باشند، هستند. امروز اقتصاد و معیشت ما هم متاسفانه دچار همین فضای سیاستزدگی سنگین است. بعضیها هیچ التزامی به قانون و برنامه ندارند. این همه برنامه وجود دارد ولی افسوس که هیچ التزامی به اجرای قانون نیست. مشکل از عملکرد مدیران و ساختارهاست.
21 آبان 1403
21 آبان 1403
22 آبان 1403
23 آبان 1403
23 آبان 1403
23 آبان 1403
23 آبان 1403
28 آبان 1403
28 آبان 1403
28 آبان 1403
23 آبان 1403
23 آبان 1403
25 آبان 1403
25 آبان 1403
09 آبان 1403
26 آبان 1403
26 آبان 1403
26 آبان 1403
مشاهده بیشتر
01 آذر 1403
12 آبان 1403
12 آبان 1403
14 آبان 1403
15 آبان 1403
15 آبان 1403
17 آبان 1403
17 آبان 1403
19 آبان 1403
16 آبان 1403
16 آبان 1403
16 آبان 1403
19 آبان 1403
19 آبان 1403
19 آبان 1403
20 آبان 1403
20 آبان 1403
20 آبان 1403
01 آذر 1403
01 آذر 1403
01 آذر 1403
01 آذر 1403
01 آذر 1403
01 آذر 1403
01 آذر 1403
01 آذر 1403
01 آذر 1403
01 آذر 1403
01 آذر 1403
01 آذر 1403
01 آذر 1403
01 آذر 1403
01 آذر 1403
01 آذر 1403
01 آذر 1403
01 آذر 1403