امروز شنبه 03 آذر 1403

Saturday 23 November 2024

مطهرنیا: ظریف میان رادیکالیسم داخلی و خارجی گرفتار شده است/ نامه به بورل اقدامی پیش‌دستانه بود


1401/07/27
کد خبر : 942
دسته بندی : سیاسی
تعداد بازدید : 148 نفر

مهدی مطهرنیا در گفت وگو با ایسنا با اشاره به نامه رسمی و علنی وزیر امور خارجه کشورمان به مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که در آن خواستار تشکیل کمیسیون مشترک حل اختلافات در چارچوب برجام شده است اظهار کرد: آنچه در ایران دنبال می شود تلاشی است برای پاسخ به فشار حداکثری آمریکا. آقای ظریف تلاش دارد تا از یک سو فشار سنگین در مرزهای بیرونی را کاهش دهد و از سویی با رادیکالیسم در ایران که از مجلس سربرآورده مقابله کند. از این رو باید گفت آقای ظریف در میانه دو لبه تیز رادیکالیسم بیرونی و داخلی گرفتار شده است.

وی ادامه داد: متاسفانه روند به شکلی است که به نظر می آید اگر برجام موفق می‌شد و گشایش ها ادامه می یافت موفقیت آن برای کشور و حاکمیت نوشته می شد ولی حالا که به بن بست خورده است کاملا به پای دولت و وزارت خارجه نوشته شده است. این در حالی است که در دفاعیه آقای ظریف در مجلس هم به خوبی اشاره شد، هر چیز که در مذاکرات برجامی اتفاق افتاده با اطلاع و نظر مقامات ارشد بوده و گزارش اقدامات و مذاکرات به مقامات ارائه شده است.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه اقدام ایران در نامه به جوزپ بورل چند گزاره دارد، گفت: آمریکا تلاش دارد تا ایران را از یک چالش بین المللی به یک دشمن بین المللی تبدیل کند. دولت و وزارت خارجه در دو لبه تیز شمشیر رادیکالیسم بیرونی و داخلی قرار گرفته اند. موقعیت آمریکا در شورای امنیت در ارتباط با قطعنامه 2231 به گونه ای است که اگر نتواند در شورای امنیت علیه ایران اقدامی انجام دهد حتما به صورت یک جانبه مکانیسم ماشه را فعال می کند یا یک جانبه با همکاری اسرائیل و رژیم های حمایت کننده اش در منطقه علیه ایران اقدام خواهد کرد.

مطهرنیا خاطرنشان کرد: ما تابستان داغی در انتظار داریم و معتقدم سال 1399 با تنگناهای متعددی رو به رو خواهیم بود و هر چه به ماه نوامبر نزدیک می شویم تحولات و اقدامات شدت بیشتری می گیرند.

وی گفت: ایران تلاش دارد پیش دستی کرده و با نامه به مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگ کننده مذاکرات برجامی موضع فعالانه اتخاذ کند و به نوعی وارد مذاکرات برای حل اختلافات و بازبینی برجام شود. از این رو اقدام ظریف منطق سیاسی قوی و قابل قبولی دارد.

این استاد دانشگاه در پاسخ به اینکه منظور از بازبینی در برجام که به آن اشاره شد، چیست؟ تصریح کرد: مکانیسم حل اختلاف و تشکیل جلسه در این رابطه به معنای انجام مذاکره در باب برجام و مسائلی است که طرف ها بر سر آن اختلاف نظر دارند. قاعدتا مذاکره بر سر توافقی است که انجام شده نه توافقی جدید.


لینک کوتاه :
https://aftabir.com/article/show/942
PRINT
شبکه های اجتماعی :
PDF
نظرات

مشاهده بیشتر

با معرفی کسب و کار خود در آفتاب در فضای آنلاین آفتابی شوید
همین حالا تماس بگیرید