امروز شنبه 13 بهمن 1403

Saturday 01 February 2025

مراحل راه اندازی کارخانه شن و ماسه + دستگاه های مورد نیاز


1403/11/13
کد خبر : 2409644
دسته بندی : رپورتاژ
تعداد بازدید : 53 نفر

امروزه با توجه به پیشرفت تکنولوژی و نیاز به شن و ماسه، صنعت تولید شن و ماسه پیشرفت چشمگیری داشته است که این امر باعث شده تا این صنعت طرفداران خاص و جدید خود را پیدا کند. ممکن است برای شما این سوال پیش آید که چه چیزی باعث شده تا این صنعت امروزه این میزان از پیشرفت و توجه را به خود جلب کرده باشد.

پاسخ این سوال بسیار ساده است، در نظر داشته باشید که برای ساخت و ساز ها یکی از اصلی ترین مصالح مورد نیاز شن و ماسه است و با توجه به توجه بسیار زیاد به صعنت ساخت و ساز، نیاز و توجه به سمت شن و ماسه نیز بیشتر می شود. شن و ماسه ضمن استفاده از صنایع ساخت و ساز، در صنایعی مانند تولید شیشه، سرامیک و حتی تصفیه آب نیز کاربرد دارند که این امر باعث می شود تا نیاز به این دو عنصر طبیعی بیش از قبل باشد.

در این مطلب قصد داریم به بررسی مراحلی بپردازیم که برای راه اندازی کارخانه شن و ماسه شما باید طی کنید. لازم به ذکر است که در این مطلب به بررسی تمام دستگاه های مورد نیاز برای این کارخانه نیز می پردازیم و به صورت حدودی هزینه های لازم را تخمین خواهیم زد.

شن و ماسه چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟

 راه اندازی کارخانه شن و ماسه

شن و ماسه از مهم ترین عناصر طبیعت هستند که به راحتی در دسترس بشریت قرار گرفته اند اما ممکن است برای شما این سوال پیش آمده باشد که این ذرات درخشنده چگونه تولید می شوند و یا چه تفاوتی با یکدیگر دارند. اگر بخواهیم به صورت ساده این تفاوت را بررسی کنیم می توان گفت که شن اندازه بزرگتری نسبت به ماسه دارد اما هردوی آن ها از فرآیند طبیعی فرسایش سنگ ها به وجود آمده اند.

به صورت تخصصی تر می توان گفت شن ذراتی سخت و عموما سیلیسی هستند که اندازه آن ها بین 0.0625 تا 2 میلی متر متغیر است. شن ها عموما از فرسایش سنگ ها تولید می شوند که این فرسایش توسط عوامل طبیعی رخ داده است اما ماسه ها ذراتی ریز تر هستند که اندازه آن ها بین 0.004 تا 0.0625 میلی متر است.

لازم به ذکر است که شن و ماسه با توجه به منشا و محل استخراجی که دارند، به دسته بندی های مختلفی تقسیم می شوند که این دسته ها عبارتند از:

  • شن و ماسه رودخانه ای: استراج شده از کنار و بستر رودخانه
  • شن و ماسه دریایی: استخراج شده از ساحل و بستر دریا
  • شن و ماسه معدنی: استخراج شده از معدن شن و ماسه

کاربردهای شن و ماسه در صنایع مختلف

در این قسمت به بررسی کاربرد های این دو عنصر مهم می پردازیم.

  • تولید بتن: شن و ماسه بیش از 75 درصد بتن را تشکیل می دهند.
  • زیرساخت جاده ها: از این دو عنصر برای مقاوم سازی جاده ها استفاده می شود تا در برابر وزن سنگین دوام داشته باشند.
  • تولید آسفالت: شن و ماسه حدود 90 درصد از ذرات آسفالت را تشکیل می دهند.
  • تولید آجر: در تولید آجرهای ماسه آهکی از این دو عنصر نیز استفاده می شود.
  • ساخت و ساز: در پی سازی ساختمان از شن و ماسه استفاده می شود و این دو ماده به عنوان ملات نیز کاربرد دارند.
  • خاکریز: برای ساخت سد های خاکی از شن و ماسه نیز استفاده می شود.

مراحل تولید در کارخانه شن و ماسه

مراحل تولید در کارخانه شن و ماسه

کارخانه های شن و ماسه دارای تفاوت های خاصی با دیگر کارخانه های تولیدی در صنایع مختلف دارند و مراحل تولید این دو عنصر طبیعی با تولید دیگر محصولات متفاوت است که در ادامه به بررسی مراحل تولید شن و ماسه در کارخانه ها می پردازیم.

  • استخراج: شن و ماسه با توجه به نوعی که دارند از رودخانه، دریا یا معادن با استفاده از تجهیزات و ماشین آلات تخصصی استخراج می شوند.
  • خرد کردن: پس از استخراج، سنگ ها و ذرات بزرگتر به کارخانه منتقل می شوند تا توسط سنگ شکن ها به اندازه های کوچکتر تقسیم شوند.
  • شست و شو: در فرآیند شست و شو، ذرات ناخالص و مواد زائد با استفاده از ماشین آلات مخصوص مانند ماسه شور، از شن و ماسه جدا می شود.
  • دانه بندی: در این مرحله و پس از شست و شو، شن و ماسه ها بر اساس اندازه جدا و تقسیم بندی می شوند.
  • بسته بندی: پس از اینکه شن و ماسه ها بر اساس اندازه تقسیم بندی شدند، در انبار ذخیره و سپس برای فروش و حمل و نقل بسته بندی می شوند.
  • بررسی کیفیت: این مرحله درحقیقت در تمامی مراحل وجود دارد چراکه شن و ماسه باید به صورت مداوم و در هر مرحله از نظر کیفیت بررسی شوند تا استاندارد های مورد نیاز را دارا باشد.

دستگاه های مورد نیاز برای راه اندازی کارخانه شن و ماسه

تولید شن و ماسه فرآیند خاصی است که نیاز به تجهیزات و دستگاه های مختلفی دارد، به عنوان مثال شما باید در خط تولید خود در کارخانه شن و ماسه انواعی از دستگاه های سنگ شکن را برای خرد کردن سنگ ها به ابعاد کوچکتر داشته باشید. در ادامه به بررسی برخی از مهم ترین و پرکاربردترین دستگاه های مورد نیاز برای راه اندازی خط تولید شن و ماسه می پردازیم.

لازم به ذکر است که تولید شن و ماسه می تواند با توجه به شرایط جغرافیایی و یا نوع استفاده دارای تفاوت های جزئی باشد اما در این قسمت ما به بررسی تجهیزات و دستگاه هایی می پردازیم که به صورت کلی برای تولید شن و ماسه مورد استفاده قرار می گیرند.

1- سنگ شکن فکی

یکی از ابتدایی ترین دستگاه های مورد نیاز برای راه اندازی خط تولید شن و ماسه، دستگاه سنگ شکن فکی است که این دستگاه می تواند سنگ های بسیار سخت را نیز به ابعاد کوچکتر خرد کند. فرآیند خرد کردن سنگ ها در این دستگاه به واسطه دو فک ثابت و متحرک انجام می شود تا سنگ ها به اندازه مناسب تری برای تولید شن و ماسه تبدیل شوند.

2- سنگ شکن کوبیت

یکی از سنگ شکن های پرکاربرد در کارخانه شن و ماسه، سنگ شکن ضربه ای یا کوبیت است که دارای ظرفیت تولید بالایی است در نتیجه می تواند در مدت زمان کوتاهی، میزان قابل توجهی از سنگ ها را به ابعاد کوچک تر خرد کند. فرآیند خرد کردن سنگ ها در این دستگاه به واسطه ضربه چکش ها به سنگ ها انجام می شود.

3- سنگ شکن مخروطی

درصورتی که نیاز به خرد کردن سنگ هایی با سختی بسیار بالا وجود داشته باشد، از سنگ شکن مخروطی استفاده می شود که این دستگاه دارای ظرفیت تولید و طول عمر بالایی است و می تواند مدت زیادی را بدون نیاز به تعمیر به خرد کردن سنگ ها بپردازد. لازم به ذکر است که این دستگاه در مرحله دوم فرآوری و خرد کردن سنگ ها قرار دارد و در ابتدا سنگ ها باید به واسطه سنگ شکن دیگری در مرحله اول تا حدی خرد شده و سپس در این دستگاه قرار بگیرند.

4- ماسه ساز

ماسه ساز ها بر اساس نوع کاربرد و نحوه ای که سنگ ها را خرد می کنند به سه دسته ماسه ساز خرگوشی، ماسه ساز پاکتی و ماسه ساز راک اند راک تقسیم می شوند. باید در نظر داشته باشید که هرکدام از این دستگاه های ماسه ساز دارای ویژگی های خاص خود هستند و شما باید بر اساس نیاز تولیدی شرکت یا کارخانه خود دستگاه مناسب را انتخاب و در نهایت خریداری کنید.

لازم به ذکر است که هر نوع از دستگاه های ماسه ساز محصول خروجی را در اندازه خاصی تولید می کنند و دارای ظرفیت تولید مخصوص به خود در هر ساعت هستند که این امر باعث می شود تا نیاز باشد شما پیش از خریداری ماسه ساز، در ابتدا تمام نیاز های کارخانه شن و ماسه را بررسی کنید و دستگاهی متناسب با نیاز کارخانه را تهیه کنید.

5- سرند

در مرحله دانه بندی که شن و ماسه باید با توجه به اندازه و ابعادی که دارند تقسیم بندی شوند، از دستگاه های سرند استفاده می شود که دو نوع سرند دوار و سرند صنعتی از دستگاه های محبوب برای دانه بندی هستند. با استفاده از این دستگاه می توان تمام ناخالصی ها را از شن و ماسه جدا کرد و سپس آن ها را با توجه به اندازه دانه بندی کرد.

6- نوار نقاله

استفاده از نوار نقاله در حقیقت تنها مختص به کارخانه شن و ماسه نیست بلکه تمامی شرکت ها و کارخانه ها از این دستگاه استفاه می کنند تا محصولات را به نواحی خاصی در کارخانه انتقال دهند. استفاده از نوار نقاله بارگیری در کارخانه های شن و ماسه باعث می شود تا سرعت تولید بالا برود و فرآیند سخت جا به جایی سنگ های بزرگ به آسانی قابل انجام باشد.

7- ماسه شور

با توجه به اینکه شن و ماسه از رودخانه، دریا و معدن استخراج می شوند، همراه آن ها مقداری گرد و غبار و حتی ناخالصی وجود دارد اما ماسه ای که در نهایت به بازار می رود باید عاری از هرگونه ناخالصی و کثیفی باشد که این امر موجب نیاز به خرید دستگاه ماسه شور برای کارخانه شن و ماسه می شود. این دستگاه قادر است تمام ذرات چسبنده موجود بر روی سنگ ها را نیز شست و شو داده و آن ها را از هرگونه ناخالصی و کثیفی پاک کند.

هزینه راه اندازی کارخانه شن و ماسه چقدر است؟

هزینه راه اندازی کارخانه شن و ماسه

همانطور که در قسمت قبلی ذکر کرده ایم، کارخانه با توجه به نوع محصول تولیدی و عوامل دیگری ممکن است به تجهیزات و دستگاه های خاص دیگری نیز نیاز داشته باشد که این عوامل بر هزینه مورد نیاز برای راه اندازی کارخانه تاثیر گذار هستند اما به صورت کلی عواملی مانند دستگاه ها، قطعات، مدل دستگاه ها، کشور سازنده دستگاه و ... می بر هزینه نهایی راه اندازی کارخانه موثر هستند در نتیجه که توصیه می شود شما در ابتدا لیست کاملی از تمامی دستگاه ها و متریال مورد نیاز برای کارخانه خود آماده کنید و سپس از مشاورین مجموعه های ماشین سازی برای تخمین قیمت ها راهنمایی بگیرید.

گالری تصاویر

لینک کوتاه :
https://aftabir.com/article/show/2409644
PRINT
شبکه های اجتماعی :
PDF
نظرات

مشاهده بیشتر

با معرفی کسب و کار خود در آفتاب در فضای آنلاین آفتابی شوید
همین حالا تماس بگیرید