امروز جمعه 02 آذر 1403

Friday 22 November 2024

غریب‌آبادی: آژانس نسبت به حفاظت از اطلاعات محرمانه پادمانی کشورها مسئول است


1401/07/27
کد خبر : 4224
دسته بندی : بین الملل
تعداد بازدید : 114 نفر

ایسنا: سفیر و نماینده دائم ایران نزد سازمان های بین المللی در وین، نسبت به افشای گزارش محرمانه آژانس بین المللی انرژی اتمی در مورد برنامه ایران برای نصب سه آبشار سانتریفیوژهای جدید در نطنز انتقاد و تصریح کرد که این سازمان نسبت به حفاظت از اطلاعات محرمانه پادمانی کشورها مسئول است.
کاظم غریب آبادی روز جمعه با انتشار پیامی در صفحه توئیتری خود نوشت: گزارش محرمانه امروز (جمعه) آژانس که حاوی محتویات نامه محرمانه ایران است، بلافاصله و حتی قبل از اینکه اعضای شورای حکام نیز بتوانند آن را رهگیری کنند، در رسانه ها ظاهر شد.
وی تصریح کرد: آژانس صرفا در رابطه با به‌روزرسانی تحولات مسوولیت ندارد، بلکه باید حفاظت از اطلاعات محرمانه پادمانی کشور میزبان را نیز تضمین نماید.
سفیر کشورمان خاطر نشان کرد: اگر قرار باشد باز هم آژانس و کشورهای عضو در خصوص این شکاف در امور محرمانگی تحت انتقاد قرار نگیرند، آژانس باید سازوکارهای محرمانگی خود و از جمله استفاده از سایت داخلی «گاواتم» به عنوان ابزاری برای مکاتبات را مورد بازنگری قرار دهد.
این اولین باری نیست که گزارش‌های محرمانه آژانس درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران به رسانه‌ها درز پیدا می‌کند.
پیشتر میخائیل اولیانوف نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین نیز نسبت افشای گزارش‌های محرمانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به رسانه‌ها اعتراض کرده بود.
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی امروز با انتشار گزارشی محرمانه، از برنامه ایران برای نصب سه آبشار سانتریفیوژهای جدید در نطنز خبر داد.
انتشار این گزارش به فاصله کمی پس از تصویب کلیات طرح اقدام راهبردی مجلس شورای اسلامی برای لغو تحریم‌ها در رسانه‌های غربی خبر ساز شد.
بر اساس این مصوبه مجلس شورای اسلامی، سازمان انرژی اتمی موظف است که در صورت عدم لغو تحریم‌ها ظرف مدت ۳ ماه عملیات نصب، تزریق گاز، غنی سازی و ذخیره سازی مواد را تا درجه غنای مناسب، با حداقل ۱۰۰۰ عدد ماشین IR-۲m در بخش زیرزمینی تاسیسات شهید احمدی روشن نطنز آغاز کند.
همچنین سازمان انرژی اتمی مکلف است در همین بازه زمانی، هرگونه عملیات غنی سازی و تحقیق و توسعه با ماشین های IR-۶ را به تاسیسات شهید علی محمدی فردو منتقل کرده و عملیات غنی سازی را با حداقل ۱۶۴ ماشین از این نوع آغاز نموده و آن را تا انتهای سال ۱۳۹۹ به ۱۰۰۰ ماشین توسعه بدهد.


لینک کوتاه :
https://aftabir.com/article/show/4224
PRINT
شبکه های اجتماعی :
PDF
نظرات

مشاهده بیشتر

با معرفی کسب و کار خود در آفتاب در فضای آنلاین آفتابی شوید
همین حالا تماس بگیرید