امروز یکشنبه 02 دی 1403

Sunday 22 December 2024

عدم تمکین چیست و آزمایش عدم تمکین چگونه است؟


1403/09/19
کد خبر : 2409454
دسته بندی : رپورتاژ
تعداد بازدید : 69 نفر

در مطالب این صفحه شما عزیزان با مسئله عدم تمکین، مجازات این عمل، مدارک لازم برای اثبات عدم تمکین و برخی موارد حقوقیِ پیراموان این موضوع آشنا خواهید شد و اطلاعات مفیدی در این باره بدست خواهید آورد. بنابراین ما به شما پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای مطالب این صفحه همراه ما باشید.

 

عدم تمکین یعنی چه؟ 

عدم تمکین به معنای امتناع یکی از زوجین از انجام وظایف زناشویی است که می‌تواند به روابط زناشویی آسیب جدی وارد کند. این مسئله در قانون به عنوان نشوز شناخته می‌شود و عواقب حقوقی مهمی را به دنبال دارد. به طور کلی، عدم تمکین به دو دسته عدم تمکین عام و عدم تمکین خاص تقسیم می‌شود. 

عدم تمکین عام به معنای امتناع از زندگی مشترک و عدم رعایت احترام متقابل است و عدم تمکین خاص نیز به معنای امتناع از برقراری رابطه زناشویی است. عواقب عدم تمکین برای هر یک از زوجین متفاوت است. برای مثال، چنانچه زوجه بدون عذر موجه از تمکین امتناع کند، حق دریافت نفقه را از دست خواهد داد و زوج می‌تواند درخواست طلاق دهد. 

از سوی دیگر، چنانچه زوج از انجام وظایف زناشویی خود امتناع کند، زوجه می‌تواند به دلیل عسر و حرج ناشی از این رفتار، درخواست طلاق دهد. البته، اثبات عدم تمکین در دادگاه مستلزم ارائه دلایل کافی و قانونی است و هر یک از زوجین باید بتوانند ادعای خود را ثابت کنند. 

برای حل اختلافات ناشی از عدم تمکین و آگاهی از حقوق خود، توصیه می‌شود که به یک وکیل متخصص در امور خانواده مراجعه کنید. وکیل با بررسی دقیق پرونده و ارائه مشاوره حقوقی مناسب، می‌تواند به شما در اتخاذ بهترین تصمیم کمک کند. همچنین، وکیل می‌تواند در مراحل دادرسی از حقوق شما دفاع کند و به شما کمک کند تا به نتیجه مطلوب دست یابید. 

در نهایت، باید توجه داشت که عدم تمکین می‌تواند به روابط زناشویی آسیب جدی وارد کند و منجر به طلاق شود. بنابراین، بهتر است که زوجین با گفتگو و مشورت با یک مشاور متخصص از یک موسسه حقوقی معتبر مانند دادپایا، سعی کنند مشکلات خود را حل کنند و از بروز اختلافات جدی جلوگیری کنند.

 

آزمایش عدم تمکین چیست؟

آزمایش عدم تمکین ابزاری قانونی است که در دعاوی خانوادگی، به ویژه در مواردی که زوجین در خصوص تمکین از یکدیگر ادعاهای متناقضی دارند، به کار می‌رود. زمانی که یکی از زوجین که معمولا مرد است ادعای عدم تمکین همسر خود را مطرح می‌کند و زن این ادعا را رد می‌کند، دادگاه برای روشن شدن موضوع و جلوگیری از اتهامات ناروا، ممکن است حکم به انجام آزمایش عدم تمکین دهد. 

این آزمایش به منظور بررسی صحت ادعای عدم تمکین زن و اثبات یا رد آن انجام می‌شود. هدف اصلی از انجام آزمایش عدم تمکین، تعیین واقعیت و جلوگیری از سوءاستفاده از قانون توسط یکی از طرفین دعواست.

عدم تمکین زن چه عواقبی دارد؟

بسیاری از افراد به اشتباه تصور می‌کنند که عدم تمکین زن جرم محسوب شده و مجازات کیفری در پی دارد. در حالی که قانونگذار ایران برای عدم تمکین زن مجازات کیفری تعیین نکرده است. بلکه عدم تمکین زن، آثار حقوقی خاصی را به دنبال دارد. به عبارت دیگر، عدم تمکین زن، جرم نیست بلکه امتناع از انجام وظایفی است که قانون برای زن در قبال همسرش تعیین کرده است. در صورت عدم تمکین زن، مرد می‌تواند به دادگاه مراجعه کرده و درخواست الزام به تمکین زن را نماید.

در این باره باید بگوییم در صورتی که دادگاه عدم تمکین زن را محرز بداند، زن از برخی حقوق خود محروم خواهد شد. از جمله مهم‌ترین این آثار می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: 

  1. محرومیت از نفقه: زن ناشزه (زنی که تمکین نمی‌کند) حق دریافت نفقه را نخواهد داشت. 
  2. محرومیت از برخی حقوق مالی بعد از طلاق: در صورتی که زن تمکین نکند، در صورت طلاق از برخی حقوق مالی مانند حق مطالبه نصف اموال و دارایی‌های مشترک محروم خواهد شد. 
  3. امکان ازدواج مجدد برای مرد: مرد می‌تواند با مراجعه به دادگاه و اثبات عدم تمکین زن، درخواست اجازه ازدواج مجدد نماید.

اصلی‌ترین مصادیق عدم تمکین کدام‌اند؟

به صورت کلی مصادیق تمکین عام و خاص به شرح ذیل است:

  1. خانم به شغلی بپردازد که آن شغل با منافع  و مصلت خانواده منافات داشته باشد!
  2. خانم نسبت به ترک منزلی که شوهرش برای او تدارک دیده اقدام کند.
  3. خانم بدون دلیل خاصی نسبت به رابطه زناشویی با همسر خود سر باز زند.
  4. خانم نسبت به دستورات همسرش به عنوان رئیس خانواده بی توجه باشد و از شوهرش سرپیچی کند.
  5. زن در بسیاری از موارد مثل تربیت فرزندان به شوهرش کمک نکند!

 

نکته: در رابطه با مصادیق تکمین توجه داشته باشید که همیشه عدم تمکین زن به ضرر او نیست و در برخی موارد که خطری خانم را تهدید می‌کند و تمکین موجب آسیب به او می‌شود می‌تواند از تمکین خودداری کند! اما در این باره حتما از مشاور حقوقی سوال بپیرسید و از راهنمایی‌های او استفاده کنید!

مدارک لازم برای اثبات عدم تمکین زن

برای اثبات عدم تمکین زن در دادگاه، ارائه مدارک کافی و مستند بسیار حائز اهمیت است. این مدارک به قاضی کمک می‌کنند تا به این نتیجه برسد که زن به وظایف زناشویی خود عمل نکرده است. به طور کلی، مدارک زیر برای اثبات عدم تمکین زن مورد نیاز است:

  1. اظهارنامه: ارسال اظهارنامه به زن مبنی بر درخواست تمکین و عدم تمکین وی، یکی از اولین اقداماتی است که باید انجام شود. این اظهارنامه به عنوان مدرکی مبنی بر درخواست زوج برای تمکین همسرش تلقی می‌شود.
  2. شهادت شهود: شهادت اشخاصی که از نزدیک با زوجین در ارتباط هستند و از عدم تمکین زن مطلع‌اند، می‌تواند به عنوان مدرک قابل قبولی در دادگاه ارائه شود.
  3. تحقیقات محلی: دادگاه ممکن است برای بررسی صحت ادعای زوج، دستور تحقیق محلی صادر کند. گزارش مامور تحقیق می‌تواند به عنوان مدرک در پرونده قرار گیرد.
  4. پیامک‌ها، ایمیل‌ها و مکالمات تلفنی:  هرگونه مدرک الکترونیکی که نشان‌دهنده عدم تمکین زن باشد، می‌تواند به عنوان مدرک ارائه شود.
  5. مدارک مربوط به ترک منزل: در صورتی که زن منزل مشترک را ترک کرده باشد، ارائه مدارک مربوط به ترک منزل مانند صورتجلسه شورای حل اختلاف، گزارش پلیس و... می‌تواند مفید باشد.
  6. گواهی پزشکی: در برخی موارد، ارائه گواهی پزشکی مبنی بر عدم ابتلای زن به بیماری که مانع از انجام وظایف زناشویی او شود، می‌تواند لازم باشد.

 

نقش وکیل خانواده در پرونده‌های مربوط به تمکین

وکیل خانواده در پرونده‌های تمکین نقش بسیار مهمی ایفا می‌کند. او با تسلط بر قوانین خانواده و تجربه در رسیدگی به پرونده‌های مشابه، می‌تواند به موکل خود کمک کند تا حقوق قانونی‌اش را به بهترین نحو احقاق کند.

وکیل خانواده می‌تواند موکل را در خصوص عواقب حقوقی تصمیماتش آگاه کرده و راهکارهای مناسب برای حل و فصل اختلافات را پیشنهاد دهد. در پرونده‌های تمکین، وکیل خانواده با توجه به پیچیدگی‌های قانونی و روانی این نوع پرونده‌ها، می‌تواند به موکل کمک کند تا از حقوق خود دفاع کرده و از بروز مشکلات بعدی جلوگیری کند.

انتخاب وکیل خوب برای پرونده‌های خانواده حائز اهمیت است. در این باره شما باید وکیلی را انتخاب کنید که متخصص و‌ مجرب بوده و سابقه درخشانی نیز داشته داشته باشد. همچنین توجه به برخی نکات اخلاقی دیگر برای وکیل نیز از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که موضوع پرونده شما با اصلِ خانواده ارتباط تنگاتنگ دارد!

جمع بندی

ما در مطالب این صفحه در رابطه با موضوع عدم تمکین، اثبات آن و مدارک لازم برای این اثبات سخن گفتیم و در انتهای مطالب این صفحه به نقش پررنگ وکیل برای پرونده‌های مربوط به تمکین اشاره کردیم و اینک در انتها امیدواریم مطالب این صفحه برای شما مفید بوده باشد.

گالری تصاویر

لینک کوتاه :
https://aftabir.com/article/show/2409454
PRINT
شبکه های اجتماعی :
PDF
نظرات

مشاهده بیشتر

با معرفی کسب و کار خود در آفتاب در فضای آنلاین آفتابی شوید
همین حالا تماس بگیرید