امروز دوشنبه 03 دی 1403

Monday 23 December 2024

روحانی: آماده‌ایم اگر بگذارند، تمام یا بخشی از تحریم‌ها برطرف شود


1401/07/27
کد خبر : 6037
دسته بندی : سیاسی
تعداد بازدید : 125 نفر
خبرآنلاین: حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی روز شنبه در نخستین جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا در سال ۱۴۰۰ با بیان اینکه تا امروز مجموعا ۶۲ جلسه ستاد برگزار شده است، گفت: در نشست امروز مباحث خوبی مطرح شد و وضعیت استان‌ها و شرایط این که چگونه بتوانیم واکسن بیشتری در اختیار مردم دهیم.

وی افزود: پیش بینی برای ایام میلاد حضرت ولی عصر (عج) و همچنین برنامه‌ریزی برای ماه رمضان در جلسه آینده ستاد مطرح خواهد شد.

رییس جمهوری اضافه کرد: سال ۹۹ را با سختی‌ها و با فراز و نشیب‌های فراوان گذراندیم، در حالی که تحریم با شدیدترین وجه ادامه داشت، جنگ اقتصادی بسیار سنگینی بر سر ملت سایه افکنده بود و هم کرونا به عنوان یک بیماری و ویروس خطرناک که مردم را با مشکل مواجه کرد.

 روحانی با قدردانی از همراهی مردم و حمایت همه جانبه رهبر معظم انقلاب، علما مراجع و فرهیختگان گفت: کادر درمان با همه توان و وجود از جان مایه گذاشتند، شهید و بستری دادند و خودشان به زحمت زیادی افتادند و  شبانه روز تلاش کردند. این بیماری۱۴ ماه مداوم با شدت و ضعف ادامه داشته و دارد که کار بسیار عظیم و بزرگی را انجام دادند.

اهم اظهارات او به نقل از ایرنا را در ادامه می‌خوانید:

* ملت و کشوردر مقایسه با جهان شرایط مناسبی دارد؛ تلاش‌های گسترده‌ای شده است و مردم که سنگ تمام گذاشتند و من شهادت می‌دهم که مسوولین در حد توان کار کردند و کسی کم نگذاشته است.

* نیروی مسلح، نیروی انتظامی، هلال احمر، گروه های نظارت و قوه قضاییه، همه کمک کردند و خود کسبه علیرغم این که در سختی بودند مراعات کردند. هر زمان محدودیت ایجاد کردیم آنها محدودیت‌ها را پذیرفتند و مغازه‌ها را بستند.

*{ با قدردانی از مردم برای مراعات دستورالعمل‌های مقابله با کرونا} میزان سفر به قشم نسبت به سال ۹۸، ۱۰ تا ۱۵ درصد بوده است. این که ۸۵ تا ۹۰ درصد مردم خودشان نرفتند و مانعی‌ هم نبوده و منطقه، منطقه آزاد و حتی آبی بوده اما مردم مراعات کردند، بسیار ارزشمند است.

* وزیر کشور اعلام کرد که سفر به بعضی مناطق شمالی در مازندران بیش از ۸۰ درصد نسبت به سال ۹۸ کاهش داشته است. این نشان می‌دهد که به هر حال مردم خودشان مراعات کردند و اگر این مراعات‌ها نبود، خیلی مشکل داشتیم.

*در ایام عید پروتکل‌ها کمی ضعیف شد؛ در موقع خریدها در بازار، مغازه‌ها و دستفروش‌ها مقداری مشکل داشتیم یعنی ترددها و تجمع‌ها و فاصله‌ها خیلی خوب مراعات نمی‌شد. در سفر هم معمولاً ضمن اینکه مردم می‌خواهند مراعات کنند گاهی واقعاً سخت است و مراعات نمی‌شود.

* البته در گزارش جلسه آمده بود که در سطح جهان هم رستوران‌ها معمولاً دچار مشکل می‌شوند مگر اینکه در فضای باز باشد یا اینکه غذا را بگیرند و ببرند یا اگر در هتل است غذا به اتاق آنها داده شود. بنابراین بعضی جاها مراعات کردن دستورالعمل‌ها سخت است که باید تلاش بیشتری شود.

*همه تلاش ما در این دولت این است که کاری کنیم پایان این دولت مهار قابل ‌قبول کرونا و اگر بگذارند حداقل پایان بخشی از تحریم باشد. مبنای ما باید در هر دو مساله عقلانیت و در نظر گرفتن منافع ملی باشد.

* وزیران بهداشت و کشور و همه همکارانشان با همه توان به میدان آمدند؛ همه دلمان می‌خواهد که پایان این دولت به گونه ای باشد که نه تنها اول مهر، حتی بتوانیم در شهریور شرایطی باشد که دولت بعدی بتواند مدارس و دانشگاه‌ها را کمی زودتر باز کند. یعنی بعد از تعطیلات ایام عاشورا که اواخر مردادماه است و به شهریور می‌رسیم، بتوانند مدارس را باز ‌کنند. البته این وابسته به این است که چقدر همکاری کنیم، چه مقدار واکسن برسد و واکسن‌های داخلی چه زمانی برسد. یعنی اگرهایی دارد که در صورت تحقق این اتفاقات خواهد افتاد.

*بسیار مهم است که ما که در اواسط مرداد دولت را تحویل دولت بعد می‌دهیم، شرایط کرونا ‌شرایط کنترل شده و با مرگ و میر پایین و قابل قبول و در تحریم هم همینطور باشد.

* ما آماده‌ایم قدم‌ها را برای برداشتن تحریم‌ها اگر برخی موانع برطرف شود، برداریم. تلاش ما این است که پایان این دولت بتوانیم دولتی را بی‌کرونا و بی‌تحریم تحویل بدهیم؛ هر مقدار که در توانمان باشد ما با همه توان به دنبال چنین مسیری هستیم.

* اگر ملت در هرکجا چه کرونا و چه تحریم و در هر امری تصمیم بگیرد، شدنی است. کل ملت با هم اگر تصمیم بگیرد به نتیجه می‌رسد. اگر ملت یکپارچه شد، قضا و قدر هم تابع می‌شود، یعنی قضا و قدر هم بر اراده جمع متکی است و وقتی همه با هم شدند دست خدا هم به کمک می‌آید.

* مردم ما همیشه در صحنه در کنار هم بودند؛ روزهای خیلی سختی مثل جنگ و سیل و زلزله را در تاریخ گذراندیم. از جنگ اقتصادی سه ساله عبور کردیم. کرونایی که ۱۴ ماه با آن گرفتار هستیم.

* از کشوری واکسن می‌خریم پول آن را پرداخت ‌می‌کنیم بخشی از واکسن با یک هواپیما می‌آید، هواپیمای دوم که می خواهد بیاید دادستان آن کشور مانع می‌شود. اینها چیزهایی غیر قابل پیش‌بینی است که مانع می‌شود. یا به کشوری برای واکسن سفارش می دهی، می گوید من هنوز از تحریم آمریکا می‌ترسم.

*تروریسمی که از طریق آمریکا و از زمان ترامپ آغاز شده، متاسفانه هنوز ادامه دارد. الان ترامپ رفته ولی آثار شوم آن ابله همچنان در جامعه ما باقی است.

*یک سازمان بین المللی از ما پول گرفته، می‌گوید به آن فشار می‌آورند به جای اینکه در اسفندماه واکسن بدهد می‌خواهد در فروردین بدهد بنابراین بعضی از چیزها در اختیار ما نیست. ما همه توان و تلاشمان را به کار گرفتیم و امروز هم مصوب کردیم که بخش خصوصی اگر خواست واکسن بیاورد با قیمت ارز نیمایی در چهارچوب و با نظارت وزارت بهداشت و درمان که هم نوع واکسن و هم خصوصیات را مشخص می‌کند به مردم عرضه کند که امیدوارم این کار انجام گیرد.

*تلاش ما مانند سال گذشته ادامه دارد. تلاش ما این بود که در هر موضوعی پروتکل‌ها را خیلی روشن و واضح برای مردم توضیح بدهیم و به مردم از طریق صدا و سیما و مطبوعات و فضای مجازی معرفی کنیم و این کار شد. هزاران صفحه پروتکل نوشته و ابلاغ شد. همه تلاش ما این بود که بیماری را روی فرد کشف کنیم یعنی شناسایی زودهنگام به همین دلیل تست‌ها را افزایش دادیم.

* روزانه بالای ۱۰۰ هزار تست انجام می‌شود؛  این کارها برای این است که کسی که علامت ندارد را بتوانیم شناسایی کنیم. شناسایی سریع و زودهنگام می‌تواند بسیار کمک کند تا زنجیره را قطع کنیم و بتوانیم درمان زودهنگام و مطمئنی داشته باشیم.

* امسال هم همین برنامه با اضافه شدن واکسن ادامه دارد؛ بر اساس اظهارات وزیر بهداشت و درمان ، ۷۹۰ هزار دوز واکسن آمده که به گروه‌های هدف تزریق در حال انجام است و اردیبهشت ماه تزریق گسترش بیشتری پیدا می‌کند. امیدواریم تا آخر بهار واکسن های داخلی هم به بازار وارد شود. بنابراین شرایط ما، بهتر می‌شود.

*اساسا این بیماری و ویروس وقتی وارد شد به هیچ کس رحم نکرد. پیک‌های مختلف و جهش‌های متمادی داشت و هر روز به یک نحوی جلوه کرد و مردم را گرفتار کرد. علم لازم بود که در برابر این بیماری قیام کند و بایستد. اولین قیام علم همین پروتکل‌ها و استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری، محدودیت‌ها و قرنطینه‌ها بود. قدم دوم که علم گام برداشت، در زمینه تولید واکسن بود که موفق شد.

*کشورهایی که توانستند در حد بالایی واکسن تزریق کنند آثار آن را مشخص است. ممکن است اثر واکسنی ۹۰ درصد و اثر واکسن دیگری ۸۰ یا ۷۰ درصد باشد. اما به هر حال کسی که واکسن تزریق کرده است اگر با بیماری ۵ تا ۱۰ درصد مواجه شود،شرایطش با کسی که اصلا واکسن تزریق نکرده فرق می‌کند.

*این که واکسن تزریق کرده ولو این که جزو ۱۰ درصدی باشد که موثر نباشد اما در مرگ و میر موثر است یعنی مرگ و میر را کم یا حتی به صفر می رساند. از طرف دیگر واکسن از لحاظ روحی و روانی هم می‌تواند موثر باشد و اگر بتوانیم اکثریت جامعه را واکسن بزنیم زنجیره را قطع خواهیم کرد.

*با گسترش واکسن پیک این بیماری تمام شده است؛ مقابله با این بیماری از روز اول تا الان آسان تر شده است و این مقابله به خوبی در کشور انجام گرفته است. امید من این است که تا پایان این دولت این بیماری در داخل کشور به طور کامل مهار شود و تا آخر سال ۱۴۰۰ همه مردم واکسینه شود و ما از این بیماری و معضل به این صورتی که الان با آن مواجه هستیم عبور می کنیم. امید داریم واکسن داخلی به گونه ای باشد که حتی تا اواخر سال بتوانیم حتی صادر کنیم.

* تمام کمیته‌های مربوط به ستاد ملی و قرارگاه ما، تمام ارگان‌ها و محله‌ها که برای مقابله با این ویروس کمک می‌کردند، نیروی انتظامی، بسیج همه بویژه کادر درمان در این چند ماه به صورت مضاعف تلاششان را ادامه دهند.

رییس جمهوری در پایان بار دیگر ابراز امیدواری کرد واکسن کافی در اختیار قرار بگیرد و شرایط نسبت به قبل آسان‌تر شود.

لینک کوتاه :
https://aftabir.com/article/show/6037
PRINT
شبکه های اجتماعی :
PDF
نظرات

مشاهده بیشتر

با معرفی کسب و کار خود در آفتاب در فضای آنلاین آفتابی شوید
همین حالا تماس بگیرید