امروز یکشنبه 04 آذر 1403

Sunday 24 November 2024

درخشش قهرمانِ فرهادی در کَن


1401/07/27
کد خبر : 8005
دسته بندی : فرهنگی
تعداد بازدید : 139 نفر

برترین‌ها: فیلم سینمایی «قهرمان» به کارگردانی اصغر فرهادی، ساعت ۱۵:۳۰ روز ۱۳ جولای (۲۲ تیر) در سالن «گرند لومیر» فستیوال کن به روی پرده رفت.

در پایان اولین نمایش فیلم قهرمان اصغر فرهادی در جشنواره کن، تماشاگران حاضر در سالن بیش از 5 دقیقه آن را تشویق کردند.

در فیلم «قهرمان» امیر جدیدی، محسن تنابنده، فرشته صدرعرفایی، سحر گلدوست، احسان گودرزی، مریم شاه‌داعی، علیرضا جهاندیده، صالح كريمايی، فرخ نوربخت، محمد عاقبتی و سارینا فرهادی به همراه جمعی دیگر از بازیگران که اغلب چهره‌های جدید هستند، مقابل دوربین رفته‌اند.

واکنش منتقدان در توییتر به فیلم «قهرمان»


- «قهرمان» الماس‌ تراش‌ نخورده فرهادی است، فیلمی فوق‌العاده که با هنرنمایی خیره‌کننده‌ امیر جدیدی همراه شده است.

- «قهرمان» بهترین فیلم اصغر فرهادی بعد از «جدایی نادر از سیمین» است، فیلمی به همان اندازه غم‌انگیز، گیرا و خوش‌ساخت که آن را با تمام وجودم حس کردم، عاشق این فیلم شدم، گاهی کار خوبی انجام می‌دهی اما همگان به شما شک می‌کنند و با دروغ و نفرت از کنار آن می‌گذرند.

واکنش اسکرین دیلی: اصغر فرهادی یک درام تحسین برانگیز را خلق کرده است که در مرکز آن امیر جدیدی با نقش‌آفرینی بی‌نظیر خود می‌درخشد.

یادداشت شارلوت پاوارد در وب سایت رسمی جشنواره کن: خالق شاهکاری به نام «جدایی نادر از سیمین»، همانطور که درام اجتماعی مورد نظر خود را رشته به رشته می‌بافد، اشاره‌ای جدی به سیستم مدیریتی پیچیده می‌کند که با تقاضای بیش از اندازه‌ی مدارک می‌تواند برای انسان عذاب‌آور و شکنجه‌کننده باشد. در چنین جامعه‌ی خشک و کنترل‌شده‌ای، یک قهرمان می‌تواند به راحتی تبدیل به یک انسان منفور شود و بالعکس، این فیلمساز ایرانی از تصویری واقع‌گرایانه از شکاف‌های جامعه‌ ایران ارائه می‌دهد و فیلمش را از تامل و ملاحظه پر کرده است زیرا این یک حقیقت است که برای هر چیزی باید مذاکره کرد، اصغر فرهادی مانند همه‌ی فیلم‌هایش، شخصیت‌های داستانش را تا لب مرز سقوط می‌برد.

همزمان با انتشار واکنش‌های مختلف به فیلم اصغر فرهادی منتقد روزنامه گاردین یکی از افرادی است که فیلم را چندان نپسندیده و درباره آن نوشته:«فیلم فرهادی یک داستان رئال است که کمی زیادی شلوغ و ناراضی کننده است. سوراخ‌های داستان در درام جدید کارگردان ایرانی که تلاش می‌کند از زندان و زیر بدهی بیرون بیاد، روی هم قرار می‌گیرند.»

برادشاو در این نقد نوشته:«اصغر فرهادی این فیلم درهم تندیده را درباره یک تار ریز بافت و در هم‌پیچیده می‌سازد که در ابتدا می‌تواند ما را با شیوه استفاده از ناظری آرام، واقع گرا و پر از اطلاعات که اصغر فرهادی با آن معروف شده، گول بزند

چیزهای جالب بسیاری در این فیلم هست، اما من باید قبول کنم که کمی درباره ای ابداعات ملودراماتیک نظر مثبتی ندارم، که گاهی زیادی روی ساده لوحی افراد حساب می‌کند.«قهرمان» فیلمی است که کار می‌کند چون اجرای نقش رحیم توسط امیر جدیدی هوشمندانه و ظریف است، یک مرد مطلقه که مرخصی دوروزه از زندان که به خاطر بدهی داخل آن بوده، گرفته. این مرد باهوش اما عجیب است، لبخندی نومیدانه به لب دارد و شبیه یکی از شخصیت‌های کتاب‌های دیکنز است.یک پسر مهربان و حساس که مشکل لکنت دارد. رحیم مردی است که باور دارد این مهربانی‌های خوشایند می‌تواند او را از بحران خارج کند. اما نقشه‌ای بسیار خاص برای بیرون آمدن از زندان دارد. دوست دخترش کیفی در خیابان پیدا کرده که داخلش سکه2های طلاست: اگر آنها بتوانند این سکه‌ها را به طلافروش بفروشند، احتمال می‌توانند آنقدر پول به دست بیاورند که طلبکاران را برای بخشیدن بدهی، قانع کنند. اما وقتی معلوم می‌شود که سکه‌ها کمتر از آنچه فکر می‌کردند می‌ارزد، رحیم نقشه‌اش را به سمت دیگری می‌برد: چرا اعلامیه‌ای در اطراف خیابان نزند که کیفی پیدا کرده و با تبدیل شدن به یک مرد صادق و دارای قلبی رئوف، توجهات را به سمت خود جلب کند، یک قانون شکن اصلاح شده که شانس داشتن یک پول راحت را رد می‌کند. ..

داستان نبوع آمیز و یک خطی فیلم، مثل یک داستان کوتاه ادبی است. اما با این حال مشکل داستان از همان ابتدا مشخص است. هیچکس از رحیم سوال مشخص و ساده‌ای را نمی‌پرسد: اگر می‌خواهد یک شهروند خوب باشد، چرا کیف پیدا شده را به ایستگاه پلیس تحویل نمی‌دهد؟ زدن اعلامیه مشخصا ایده‌ای در خدمت خود او و ناکافی است. ما هرگز همسر سابق رحیم را نمی‌بینم، هرچند حضانت و دیدن فرزند او مشخصا باید یک مشکل باشد.

دو دعوای شلوغ و هشدار آمیز در فیلم وجود دارد و در نهایت روایت به سراغ یک ابزار معاصر مناسب داستان می‌رود: یک دوربین مخفی که در آن رحیم به نظر مورد اخاذی قرار می‌گیرد، اما سپس در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک گذاشته می‌شود تا جلو رفتن قصه را تسهیل کند. «قهرمان» فیلمی درگیر کننده و حتی کنجکاوری برانگیز است، اما سوال من این است که آیا این شکل واقع‌گرایی در اصل برای پوشش داستانی نه چندان متمرکز است؟


لینک کوتاه :
https://aftabir.com/article/show/8005
PRINT
شبکه های اجتماعی :
PDF
نظرات

مشاهده بیشتر

با معرفی کسب و کار خود در آفتاب در فضای آنلاین آفتابی شوید
همین حالا تماس بگیرید