امروز جمعه 02 آذر 1403

Friday 22 November 2024

حضورچند ده هیات خارجی در مراسم تحلیف رئیسی


1401/07/27
کد خبر : 8292
دسته بندی : سیاسی
تعداد بازدید : 102 نفر

ایسنا: سعید خطیب‌زاده در نشست خبری این هفته خود در مورد اتهامات مطرح شده از سوی  رژیم صهیونسیتی و آمریکا نسبت به ایران در مورد دست داشتن تهران در حمله به  نفت کشی اسراییلی و تلاش این رژیم برای مطرح کردن این موضوع در شورای امنیت سازمان ملل گفت : موجودیت نامشروع رژیم صهیونسیتی باید دست از این اتهام زنی ها بردارد . این اتهام زنی ها و اظهارات محکوم است‌.

وی ادامه داد: مقامات رژیم صهیونسیتی باید بدانند  که با این فرافکنی‌ها، دردی دوا نمی‌شود.

خطیب زاده همچنین  خبر داد : نزدیک به چند ده هیات از کشورهای مختلف برای شرکت در مراسم تحلیف به تهران سفر می‌کنند و سفر رییس جمهور عراق   به تهران نیز  در همین چارچوب است.
وی ادامه داد: این هیات ها در سطح روسای جمهور ، روسای دولت ها ، روسای مجلس ، وزیران امورخارجه و فرستادگان ویژه هستند.

سخنگوی وزارت خارجه  کشورمان در ادامه صحبت های خود در پاسخ به سوالی در مورد اظهارات مقام هندی در ارتباط با  برگزاری  اجلاس چهارجانبه چابهار  با حضور ایران و این که آیا زمان این اجلاس مشخص شده است گفت: کریدور شمال - جنوب یکی از مهمترین کریدورهایی است که جمهوری اسلامی ایران از سال‌ ۲۰۰۱ به دنبال اجرایی کردن آن بوده است. چابهار یکی از مهمترین ایستگاه‌های ما در این کریدور خواهد بود و هند هم به عنوان توسعه دهنده بخشی از این بندر مهم نقش ویژه‌ای دارد.

 وی تصریح کرد :  گفت‌وگوهایی درباره این نشست شده و زمان آن هنوز مشخص نیست ولی در دستورکار قرار دارد.

 این دیپلمات ارشد کشورمان  درخصوص اتهام زنی اخیر آمریکا به یک شهروند ایرانی ساکن کانادا مبنی بر تلاش جهت دور زدن تحریم ها و برگزاری دادگاهی در واشنگتن در این زمینه گفت: آنچه اتفاق می افتد گروگانگیری آشکار و گردن کشانه ایالات متحده است.

 وی با بیان این که اولویت ایران بر آزادی و بازگشت ایرانیان از زندان های امریکاست، تاکید کرد : هرچه آن ها دست به گروگانگیری بیشتری بزنند، لیست ایرانیانی که باید آزاد شوند، بیشتر خواهد شد.

 خطیب زاده در پاسخ به سوال دیگری در خصوص پروژه"شام جدید" با حضور کشورهای عراق ، مصر و اردن و نگاه ایران به این موضوع گفت : جمهوری اسلامی ایران از همه امکاناتی که به توسعه نقش کشور دوست و برادر عراق در منطقه و از هر ابتکاری که به گسترش صلح و ثبات در منطقه کمک کند، استقبال و حمایت می کند.
وی ادامه داد : آنچه اشاره کردید چند دهه ای است البته من ابعاد اعلامی آن را دقیق نمی دانم ولی ما در مجموع  از هر ابتکاری که به صلح و ثبات منطقه کمک کند استقبال می‌کنیم.

سخنگوی وزارت خارجه در ادامه صحبتهای خود با خبرنگاران در مورد دیدار اخیر نخست وزیر عراق با رئیس جمهور آمریکا و برخی از اظهارات مطرح شده تصریح کرد: ایران هیچگاه کشورهای همسایه و دوست خود را محل منازعه با کشورهای ثالث قرار نداده در حالی که آمریکا برعکس این موضوع عمل کرده و کشورهای منطقه را به پایگاهی برای جنایتهای خود علیه مردم آن کشور  و منطقه کرده است.

وی با بیان این که آرامش و امنیت همسایگان آرامش و امینت ما، پیشرفت و توسعه آنها پیشرفت و توسعه ایران است، گفت: ما هیچ‌گاه حاضر نیستیم کشورهای همسایه خود را محل منازعه با کشورهای ثالث کنیم ولی همانطور که گفتم آمریکایی ها بارها این اقدام را انجام دادند و این موضوع را اثبات کردند که نمونه آن را در ترور بزدلانه نیمه شبانه  سردار سلیمانی در فرودگاه بغداد مشاهده کردیم.

این دیپلمات ارشد کشورمان همچنین در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با اخبار منتشر شده در مورد ضرب و شتم یک شهروند ایرانی در بازداشتگاهی در سوئد و اقدامات وزارت خارجه در ارتباط با این موضوع و همچنین پیگیری های وزارت خارجه در مورد ضرب و شتم قرار گرفتن یک شهروند ایرانی در انگلیس در زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری  گفت: البته این دو موضوع  که اشاره کردید با یکدیگر متفاوت است آن چه که در حوزه رای گیری اتفاق افتاد به صورت جدی از وزارت خارجه پیگیری شده است از کسانی که این اتفاق برایشان رخ داد دلجویی شد و پیگیری حقوقی و قضایی صورت گرفته است و با مقامات محلی اعم از امنیتی و سیاسی گفت و گو صورت گرفته و این موضوع تا آخر پیگیری می شود.

وی همچنین در مورد ضرب و شتم صورت گرفته علیه یک شهروند ایرانی در بازداشتگاهی در سوئد اظهار کرد: از همان لحظات اول که در جریان این موضوع قرار گرفتیم یادداشتی در این ارتباط به مقامات سوئد داده شده و سفیر ایران در کشور سوئد با مقامات این کشور این موضوع را پیگیری  و حقوق کنسولی اتباع ایرانی را به آنها یادآوری کرده پیگیری این موضوع در دستور کار است در همان زمان در فضای مجازی نیز اطلاع رسانی شد و همانطور که اشاره کردم این موضوع از طرف کانالهای دو جانبه و دیپلماتیک همچنان در دست پیگیری است.

وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه در پی حمله صورت گرفته به نفتکش رژیم صهیونیستی برخی رسانه ها در ایران ادعا کردند که این اقدام در راستای انتقام جویی ایران از رژیم صهیونیستی بوده است، خطاب به خبرنگار پرسش کننده گفت: شما به گزارش کدام رسانه اشاره می کنید که خبرنگار گفت گویا العالم در این زمینه گزارشی منتشر کرده است. خطیب زاده در پاسخ گفت: من چنین گزارشی را ندیدم و بعید می دانم چنین گزارشی منتشر شده باشد.

وی ادامه داد: در مورد این موضوعات و خبرسازی های که صورت گرفته باید دقت کرد در دامی که رژیم اشغالگر قدس و صهیونیست‌ها پهن می کنند نیفتیم. این رژیم در حضیض مشروعیت به سر می برد و در روزهای بسیار تلخی از حیات خودش قرار دارد.

خطیب زاده با بیان این که انجام این فرافکنی ها از سوی رژیم صهیونیستی چیز جدیدی نیست ادامه داد: هر وقت اتفاق خوبی در منطقه رخ می دهد ما این فرافکنی ها را از سوی مقامات این رژیم مشاهده می کنم همانطور که پیش از این گفتم رژیم صهیونیستی هر جا پا گذاشته با خودش خشونت، ترور و جنگ برده است و مسئول این موضوع کسانی هستند که پای این رژیم را به این مطنقه باز کردند.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری در مورد مذاکرات وین و اینکه آیا با توجه به نوع موضع گیری مقامات آمریکا می توان گفت مذاکرات وین به پایان خود رسیده است گفت: باید توجه داشت این گونه گمانه زنیها کمکی به موضوع نمی کند. همه می دانستند و به طرفهای مقابل هم اطلاع داده شده که انتقال دموکراتیک قدرت در ایران درحال انجام است و آنهایی که داعیه دموکراسی دارند بیش ازهمه باید بدانند که زمانی که انتقال قدرت به این شکل آرام و به صورت مدنی صورت می گیرد باید منتظر باشند تا تیم جدید به عنوان تیم مجری مستقر شود.

وی با بیان اینکه تصمیمات در حوزه حاکمیتی اخذ می شود و قطعا دولت و رئیس جمهور جدید نقش بسیارمهمی دارند، گفت: گفت و گوها در وین به جای خوبی رسیده اما مثل هر مذاکره دیگری امکان به نتیجه رسیدن یا نرسیدن وجود دارد و این ذات مذاکره است.

وی با بیان اینکه در وین توافقات بسیار مهمی صورت گرفته و دستاوردهای خوبی داشته است گفت: البته ما توافقاتی هم نتوانستیم انجام دهیم برخی مشکلات باقی مانده که مسائل جدی هستند و اگر مشکلات باقی نمانده بود حتما توافق صورت می گرفت.

خطیب زاده ادامه داد: آمریکا با کش دادن موضوعات برخی زیاده خواهی ها و عدم اجرای تعهدات باعث شد که ایران و ۱+۴ نتوانند در زمان مقرر با آمریکا به یک تفاهمی برسند اکنون ایران و۱+۴ در یکسو و آمریکای بدعهد و خارج شده از برجام در طرف دیگر قرار دارد.

وی با بیان اینکه آمریکا باید جایگاه خود را بشناسد و بداند در این مدت به چه میزان خسارت بین المللی و ملی به ایران وارد کرده است گفت: آنها باید بدانند که از تنها مسیری که می تواند به برجام برگردند بازگشت به تعهدات اجرایی آنها است.


لینک کوتاه :
https://aftabir.com/article/show/8292
PRINT
شبکه های اجتماعی :
PDF
نظرات

مشاهده بیشتر

با معرفی کسب و کار خود در آفتاب در فضای آنلاین آفتابی شوید
همین حالا تماس بگیرید