امروز شنبه 08 دی 1403

Saturday 28 December 2024

جدیدترین جزئیات فعالیت مشاغل در رنگ‌بندی کرونایی


1401/07/27
کد خبر : 8675
دسته بندی : اقتصادی
تعداد بازدید : 147 نفر

ایسنا: محمد باقر مجتبایی درباره تکلیف فعالیت مشاغل در حال حاضر و بعد از تعطیلات سراسری شش روزه در استان‌های مختلف گفت: بر اساس مصوبه تاریخ ٢٧ تیر ١٤٠٠ قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مدیریت کرونا در کلیه شهرها در هر وضعیتی اعم از قرمز، نارنجی و زرد کلیه مشاغل اعم از صنفی و غیر صنفی به استثنا هفت گروه شامل رستوران‌ها و قهوه‌خانه‌ها بصورت پذیرایی در فضای بسته (بصورت بیرون‌بر می‌توانند فعالیت کنند)؛ تالارهای پذیرایی؛ سالن‌های سینما و تئاتر؛ پاساژها و بازارهای سربسته به استثنای پاساژهای تخصصی نظیر لاستیک، قطعات یدکی، آهن‌آلات، کامپیوتر ( پاساژهای عمومی نظیر پوشاک، کیف، کفش و موبایل همچنان مجاز به فعالیت نیستند)؛ استخرهای سرپوشیده و باشگاه‌های بدنسازی؛ شهربازی و باغ وحش‌ها؛ نمایشگاه‌های عمومی و تخصصی به شرط رعایت پروتکل‌های بهداشتی مجاز است.

وی همچنین تاکید کرد که این هفت گروه از سوی ستاد ملی کرونا اعلام شده نه اتاق اصناف و بخشی از این مشاغل اصلا صنفی نیستند و ما فقط بخاطر اطلاع رسانی کامل به اطلاعیه قرارگاه اشاره کردیم. گروه‌های غیرصنفی می‌توانند پیشنهادات خود را مطرح کنند تا در صورت پذیرش از سوی ستاد ملی کرونا اجرا شود.

به گزارش ایسنا، کشور از اواخر تیر ماه وارد پنجمین موج کرونا شده که هنوز هم ادامه دارد و در روزهای گذشته رکود فوتی‌های کرونایی طی دو سال گذشته شکسته شد. در این شرایط بر اساس مصوبات ستاد ملی کرونا از دوشنبه تاریخ ۲۵ مرداد ۱۴۰۰  تا پایان روز شنبه ۳۰ مرداد ۱۴۰۰ تنها ۲۱ رسته گروه شغلی یک در محدودیت جدید امکان فعالیت داشتند و حالا از امروز شیوه جدید فعالیت مشاغل در استان‌های مختلف اعلام شد.

گفتنی است که مصوبه محدودیت هفت شغل در شهرهای زرد، نارنجی و قرمز از ۲۸ تیر اجرایی شد و پیش از آن در شهرهای قرمز فقط گروه ۱، درشهرهای نارنجی گروه ۱ و ۲ و در شهرهای زرد گروه ۱ و ۲ و ۳ مجاز به فعالیت بودند و فعالیت گروه چهار شغلی در هر سه حالت ممنوع بود، اما به نظر می‌رسد به دلیل شرایط اقتصادی و انتقاداتی که از سوی مسئولان صنفی مطرح شد وضعیت تغییر کرد.

البته مصوبه جدید هم با توجه به چشم انداز نامعلوم واکسیناسیون و وضعیت شیوع ویروس در شهرهای مختلف منطقی به نظر نمی‌رسد. برای مثال این سوال مطرح است که آیا می‌توان تا زمان آبی شدن شهرها همه پاساژها با اجاره‌های سنگین مغازه‌ها را تعطیل یا همه رستوران‌ها را ملزم به ارائه خدمات بیرون بر کرد.

گفتنی است که طبق اعلام مسئولان صنفی، حدود ۳۵ تا ۴۰ درصد واحدهای صنفی اجاره‌ای هستند و نقش صنوف از شیوع ویروس کرونا کمتر از ۱۵ درصد است و سهم حمل و نقل عمومی در گسترش بیماری خیلی بیشتر است.


لینک کوتاه :
https://aftabir.com/index.php/article/show/8675
PRINT
شبکه های اجتماعی :
PDF
نظرات

مشاهده بیشتر

با معرفی کسب و کار خود در آفتاب در فضای آنلاین آفتابی شوید
همین حالا تماس بگیرید