امروز پنج‌شنبه 24 آبان 1403

Thursday 14 November 2024

بیت کوین و اتریوم چه تفاوتی با هم دارند؟


1401/07/27
کد خبر : 25121
دسته بندی : فن آوری
تعداد بازدید : 185 نفر

اگرچه بیت کوین و اتریوم هر دو، امکان انجام معاملات ناشناس را فراهم می‌کنند و هیچ‌کدام توسط نهادهای متمرکز کنترل و یا قانون‌گذاری نمی‌شوند. بااین‌وجود، این دو بلاکچین دارای تفاوت‌های چشمگیری در ماهیت و نیز عملکرد هستند در ادامه با همتاپی همراه باشید تا با برخی از تفاوت‌های این دو آشنا شوید.

1. هرچند بیت کوین و اتریوم هر دو رمزارز هستند، اما بلاکچین اتریوم با بلاکچین بیتکوین تفاوت‌های زیادی دارد. از جمله مهم‌ترین تفاوت اصلی می‌توان به آن اشاره کرد که بیتکوین تنها به‌عنوان یک ارز دیجیتال طراحی‌شده است و کارکرد بلاکچین در بیت‌کوین بیشتر برای ردگیری تراکنش‌ها است، اما بلاکچین اتریوم نسخه‌ای وسیع‌تر از فناوری بلاکچین است و برای توسعه شبکه خود از بلاکچین استفاده‌های مختلفی می‌کند.

2. تفاوت دیگر این دو در مدت‌زمان لازم برای انجام یک تراکنش می‌باشد. سرعت تراکنش‌ها و قابلیت انتقال اطلاعات در اتریوم بیشتر از بیت کوین است. بدین صورت که مدت‌زمان متوسط انجام هر تراکنش بیتکوین حدود 10 دقیقه است، اما تراکنش‌های اتریوم تنها در مدت‌زمان 12 ثانیه انجام می‌شوند.

3. بیت کوین و اتریوم در حجم ذخیره‌ی پولی نیز تفاوت دارند. به این صورت که  تنها ۲۱ میلیون بیتکوین در سراسر جهان وجود دارد؛ اما در مقابل اتریوم دارای محدودیت استخراج نیست و به مقدار بی‌نهایت در جهان موجود می‌باشد. البته فرآیند استخراج به‌طور کامل کنترل می‌شود تا از استخراج‌های بی‌رویه و تغییر ناگهانی قیمت‌ جلوگیری شود. تاکنون بیش از 80 درصد بیت کوین‌ها استخراج ‌شده‌اند.

4. این دو رمزارز هر یک شیوه‌ی متفاوتی در خصوص کارمزد معاملاتشان دارند. راشیت چاولا (Rachit Chawla)، مدیرعامل شرکت فاینوی کاپیتال (Finway Capital‎) می‌گوید:

«در اتریوم به کارمزد معامله گس (gas) می‌گویند و هزینه‌ی هر معامله براساس ذخیره‌ی موردنیاز، مصرف پهنای باند و پیچیدگی آن تغییر می‌کند. از سوی دیگر، هزینه‌ی معامله در بیتکوین بستگی به‌اندازه‌ی بلاک دارد و برای انجام معاملات بلاک‌ها به‌صورت مساوی با یکدیگر رقابت می‌کنند. اگرچه در اتریوم امکانات محاسبه‌ای پیشرفته‌تری تعبیه‌شده است، اما این پیچیدگی باعث می‌شود تا پلتفرم اتریوم نسبت به بیت کوین در برابر حملات مجازی آسیب‌پذیرتر باشد.»

5. هدف اصلی این دو ارز نیز با یکدیگر تفاوت دارند. بیتکوین از اساس به‌عنوان یک ارز جایگزین یا ارز دیجیتال راه‌اندازی شد؛ اما اتریوم امکان قراردادها و برنامه‌های شخص به شخص (P2P) را با استفاده از سیستم انتقال ارزی خود، فراهم آورده است. به همین خاطر بیتکوین نسبت به اتریوم ارز دیجیتال باثبات‌تری می‌باشد و اتریوم بیشتر به برنامه‌های برقراری قرارداد هوشمند اختصاص‌یافته است.

6. محدودیت حجم اطلاعات بلاک در بلاکچین بیتکوین 1 مگابایت است؛ به‌عبارت‌دیگر حجم اطلاعات معاملات ثبت شده در یک بلاک نمی‌تواند بیشتر از 1 مگابایت باشد. همچنین مدت‌زمان لازم برای استخراج یا ساختن یک بلاک جدید در بلاکچین بیت کوین، حدود 10 دقیقه است. به بیانی دیگر، شبکه‌ی بیتکوین می‌تواند در هر ثانیه 3 تا 4 معامله انجام دهد؛ اما بلاکچین اتریوم محدودیتی از جهت حجم بلاک ندارد. عدد معاملاتی که در یک بلاک قرار داده می‌شود توسط استخراج‌کنندگان مشخص می‌شود. ازاین‌رو، طبق توافق هر بلاک در مدت 12 تا 14 ثانیه استخراج می‌شود و عدد معاملات حدود 15 معامله در هر ثانیه است.

 


7. بیت کوین و اتریوم مدل اقتصادی متفاوت دارند. پاداش بلاک بیت کوین هر چهار سال یک‌بار نصف می‌شود ولی در اتریوم هرسال این اتفاق رخ می‌دهد.

8. بیت‌کوین و اتریوم ازنظر قیمت و ارزش اختلاف زیادی با یکدیگر دارند و نه‌تنها اتریوم بلکه سایر رمزارزها نیز ازلحاظ ارزش و قیمت نتوانسته‌اند با قیمت بیت‌کوین رقابت داشته باشند.

9. بیت‌کوین هاردفورک‌های متفاوتی را تجربه کرده است که حاصل آن پیدایش ارزهای رمزنگاری‌شده جدید می‌باشد؛ اما اتریوم به نسبت بیت کوین هاردفورک‌های  کمتری را تجربه کرده است.

10. آنچه باعث می‌شود بلاکچین اتریوم عمومیت بیشتری پیدا کند، مفهوم ای وی ام (EVM‎) یا ماشین مجازی اتریوم است. به عقیده کاران بارادوای (Karan, Bharadwaj‎)، یکی از مدیران تکنولوژی شرکت زین فین (XinFin)، با استفاده از ای وی ام می‌توانیم کدهایی بنویسیم که قرارداد هوشمند نامیده می‌شوند و کارکردشان اجرای خودکار توافق‌های حقیقی و غیرمجازی در یک کیف پول غیرقابل تغییر است. ارز پشتوانه‌ی اتریوم اتر نامیده می‌شود و برای خرید توان محاسباتی در اجرای این برنامه‌ها استفاده می‌شود. قراردادهای هوشمند به بلاکچین اجازه می‌دهند تا در طیفی از صنایع مختلف مانند تجارت و امور مالی، زنجیره‌ی تأمین، اوراق بهادار و حوزه‌های وابسته و بانکداری، مورداستفاده قرار گیرند.

تولید محتوا توسط تیم تحریریه همتا پی


لینک کوتاه :
https://aftabir.com/index.php/article/show/25121
PRINT
شبکه های اجتماعی :
PDF
نظرات

مشاهده بیشتر

با معرفی کسب و کار خود در آفتاب در فضای آنلاین آفتابی شوید
همین حالا تماس بگیرید