امروز پنج‌شنبه 06 دی 1403

Thursday 26 December 2024

مضرات مصرف زیاد چای سبز و سیاه


1401/07/27
کد خبر : 2342
دسته بندی : سلامت
تعداد بازدید : 119 نفر

دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گزارشی با بیان این مطلب افزود:‌ اگر باردار یا شیرده هستید، بیش از دو لیوان در روز چای سیاه و سبز مصرف نکنید، این مقدار چای حدود ۲۰۰ میلی گرم کافئین را تامین می کند  و مصرف بیش از این مقدار در دوران بارداری احتمالاً غیرایمن است و با افزایش خطر سقط جنین، افزایش خطر ابتلا به سندرم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS) و وزن پایین نوزاد  هنگام تولد همراه باشد.

برای مادر شیرده نوشیدن بیش از سه لیوان چای سیاه و سبز در روز ممکن است تحریک پذیری کودک شما را افزایش دهد و باعث افزایش  حرکات  بیشتر روده او شود.

نوشیدن چای سیاه و سبز  ممکن است کم خونی را در مبتلایان به کمبود آهن بدتر کند.(بهتر است از یک ساعت قبل غذا تا ۲ ساعت بعد از غذا به ویژه ناهار چای که شامل انواع چای شامل سیاه، سبز، گیاهی و... می گردد مصرف نشود.)

بر اساس این گزارش، کافئین موجود در چای سیاه و سبز  ممکن است باعث بیشتر شدن اضطراب شود و  دلایلی وجود دارد که کافئین موجود در چای سیاه می تواند باعث کندی لخته شدن خون شود، اگرچه این مورد در افراد نشان داده نشده است ولی در صورت بروز اختلال خونریزی، کافئین را با احتیاط مصرف کنید.

 کافئین موجود در چای سیاه  و سبز باعث ایجاد ضربان قلب نامنظم در افراد خاص می شود.

اگر بیماری قلبی دارید، کافئین  را محدود کنید و قند خون را تحت تاثیر قرار می دهد، اگر مبتلا به دیابت هستید بیشتر از دو فنجان در روز چای ننوشید.

کافئین موجود در چای سیاه و سبز، به ویژه هنگامی که به مقدار زیادی مصرف شود، ممکن است اسهال را بدتر کند و چای سیاه  و سبز حاوی کافئین است.

این نگرانی وجود دارد که مصرف زیاد کافئین ممکن است باعث تشنج یا کاهش اثرات داروهای مورد استفاده برای جلوگیری از تشنج شود. اگر تا به حال تشنج داشته اید از مقادیر زیاد کافئین یا مکمل های حاوی کافئین مانند چای سیاه استفاده نکنید.

گلوکوم (آب سیاه): کافئین موجود در چای سیاه و سبز ممکن است باعث افزایش فشار داخل چشم می شود.

این افزایش طی ۳۰ دقیقه اتفاق می افتد و حداقل ۹۰ دقیقه طول می کشد و در افرادی که سابقه ژنتیکی ابتلا به سرطان مانند سرطان پستان، سرطان رحم، سرطان تخمدان، آندومتریوز یا فیبروم های رحمی دارند چای سیاه ممکن است مانند هورمون استروژن عمل کند. هورمون استروژن در این افراد می تواند احتمال ابتلا به سرطان را افزایش دهد  اگر شرایطی دارید که با قرار گرفتن در معرض استروژن بدتر می شود از چای سیاه استفاده نکنید.
کافئین موجود در چای سیاه ممکن است فشار خون را در افرادی که فشار خون بالا دارند افزایش دهد. با این حال به نظر نمی رسد افرادی که مرتبا چای سیاه یا سایر محصولات کافئین دار می نوشند دچار فشار خون بالا  بشوند.

سندرم روده تحریک پذیر: (IBS) کافئین موجود در چای سیاه  و سبز به ویژه هنگامی که به مقدار زیادی مصرف شود، ممکن است اسهال را بدتر کند و علائم IBS را بدتر کند.  IBS یا سندرم روده تحریک پذیر با احساس ناراحتی،  درد مزمن در ناحیه شکم،  نفخ و تغییرات در عادات روده‌ای بدون هرگونه علت دیگری مشخص می‌شود. اسهال یا یبوست  می‌توانند ممکن است در افراد مبتلا به صورت متناوب دیده شوند. IBS یا سندرم روده تحریک پذیر در اغلب بیماران منجر به شرایط خطرناک نمی‌شود و آسیبی دائمی به روده بزرگ نمی‌رساند، ولی می‌تواند به علت عوارض جانبی باعث ایجاد اختلال در زندگی روزمره گردد. افراد مبتلا به این بیماری اغلب بیش از دیگران دچار ریفلاکس معده  می شوند. IBS یک گروه از نشانه های روده ای است که معمولا با یکدیگر همراه می شوند. علائم و نشانه ها از شدت و طول مدت فرد تا فرد متفاوت است. سندرم روده تحریک پذیر می تواند سبب آسیب روده در بعضی موارد شود.

کافئین باعث افزایش میزان کلسیم موجود در ادرار می شود. این مورد ممکن است استخوان ها را تضعیف کند. بنابراین بیش از ۳۰۰ میلی گرم کافئین (تقریباً ۳-۲ لیوان چای سیاه) در روز مصرف نکنید. مصرف مکمل کلسیم ممکن است در جبران تلفات کلسیم کمک کند.

کافئین ممکن است خطر ابتلا به مثانه بیش فعال را افزایش دهد. کافئین موجود در چای سیاه همچنین ممکن است علائم را در افرادی که مثانه بیش فعال دارند بدتر کند، نوشیدن  سه لیوان چای سبز و سیاه  در روز باعث تامین کل فلوراید موردنیاز روزانه بدن بزرگسالان می شود. در عین حال  دریافت بیش از اندازه فلوراید  ممکن است باعث کم کاری تیروئید شود.


لینک کوتاه :
https://aftabir.com/index.php/article/show/2342
PRINT
شبکه های اجتماعی :
PDF
نظرات

مشاهده بیشتر

با معرفی کسب و کار خود در آفتاب در فضای آنلاین آفتابی شوید
همین حالا تماس بگیرید