امروز پنج‌شنبه 06 دی 1403

Thursday 26 December 2024

رنگ بندی کرونایی باید تغییر کند/پیشنهاد اعمال محدودیت‌ها ارایه شد


1401/07/27
کد خبر : 10561
دسته بندی : سلامت
تعداد بازدید : 124 نفر

دکتر حمیدرضا جماعتی روز شنبه در نشست خبری با موضوع سویه جدید اومیکرون در ایران اظهار داشت: در حال حاضر این موضوع به صورت اولیه مورد توافق قرار گرفته است و نتایج آن در چند روز آینده مشخص می شود.

وی با یادآوری اینکه پیشنهاد محدودیت های کرونایی را به ستاد ملی مقابله با کرونا ارایه کردیم، گفت: اگر ما پروتکل های بهداشتی را رعایت نکنیم و واکسیناسیون را انجام ندهیم، حداقل سه تا چهار هفته آینده با پیک اومیکرون مواجه می شویم.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: قرنطینه و محدودیت ها باید با نظر رییس جمهوری و وزارت کشور در مجامع عمومی اعمال شود.

جماعتی از تدابیر لازم برای مقابله با اومیکرون را همچنان رعایت پروتکل های بهداشتی،اعمال محدودیت ها در مجامع و اماکن شلوغ و پرازدحام و انجام واکسیناسیون بویژه دز یادآور اعلام کرد و افزود: به مردم توصیه می شود که این موارد را به دقت رعایت کنند.

وی ادامه داد: در بسیاری از کشورها از جمله اتریش که اومیکرون شیوع پیدا کرده است با انجام قرنطینه هایی به مدت سه هفته، توانستند میزان مرگ و میر و بستری شدن بیماران در بیمارستان ها را کاهش دهند.

دبیر کمیته علمی کشوری کرونا اظهار داشت: اتریش در کنار این موضوع، مواردی مانند اعمال جریمه در مرزها را اجرایی کرد که این موارد هم کمک کننده بود، به عبارتی کاهش مرگ و بستری فقط مرتبط با محددیت در سالن ها و مجامع عمومی نبود، در ایتالیا هم در روزهای اخیر محدودیت هایی در مجامع عمومی اعمال شد.

جماعتی باردیگر توصیه اکید کرد که مردم هم پروتکل های بهداشتی را به شدت رعایت کنند و هم در فاصله زمانی تا ۲ هفته آینده که زمان طلایی است دز سوم واکسن کرونا را حتما تزریق کنند.

وی یادآور شد: مطالعات انجام شده نشان می دهد که دز سوم واکسن تا ۷۵ درصد در مقابل ویروس اومیکرون ایمنی در فرد به وجود می آورد و این آمار بسیار خوبی است.

شرایط کامل برای حضور دانش آموزان فراهم شود

دبیر کمیته علمی کشوری کرونا بر لزوم ایجاد شرایط برای بازگشایی حضوری مدارس تاکید کرد و گفت: اگر شرایط لازم برای این موضوع فراهم نباشد، می تواند خطراتی دانش آموزان و کادر مدرسه و حانواده های آنها را تهدید کند.

جماعتی افزود: توصیه اعضای این کمیته این است که وزارت آموزش و پرورش به همراه مسوولان مدرسه، حتما شرایط کامل را از نظر رعایت اصول بهداشتی برای حضور دانش آموزان ایجاد کنند تا سبب صدماتی به دانش آموزان و خانواده های آنان یا کانونی برای شیوع پیک های بعدی در جامعه نباشند.

وی خاطرنشان کرد: اگر می خواهند مدارس و سایر مراکز آموزشی به صورت حضوری باشد باید پروتکل های بهداشتی مانند فاصله گذاری ، اجتماعی، استفاده از ماسک، شستن مرتب دست ها به دقت رعایت شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی همچنین اظهار داشت: تهویه مناسب در کلاس ها و حضور تعداد محدود دانش آموزان در کلاس های درس از دیگر مواردی است که باید به دقت اعمال شود.

افراد بالای ۱۸ سال دز سوم واکسن کرونا را بزنند

جماعتی تاکید کرد که تمامی هموطنان بالاتر از ۱۸ سال باید هر چه سریع تر به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند و دز سوم  واکسن کرونا را بزنند تا ایمنی در بدن آنان به وجود آید.

وی با بیان اینکه تولیدات داخلی واکسن برای دز سوم کفایت می کند، گفت: ما انتظار داریم که افراد برای تزریق دز سوم هرچه سریع تر مراجعه کنند.

این پزشک فوق تخصص ریه گفت: توصیه ما حتی انجام واکسیناسیون  کودکان پنج تا ۱۱ ساله است. با توجه به بازگشایی حضوری مدارس که ممکن است سبب انتشار اومیکرون شود، توصیه می‌کنیم در این سنین هم واکسیناسیون انجام شود.

دو قرص ایرانی درمان کرونا در انتظار مجوز سازمان غذا و دارو

جماعتی همچنین درباره ۲ قرص درمان کرونا که در چند روز گذشته از سوی سازمان غذا و داروی آمریکا تاییدیه دریافت کرد، اظهار داشت:  شرکت های داروسازی در ایران هم توانایی ساخت قرص های پکسلویید و مولنوپیراویر را دارند و حتی تعدادی از آن را ساختند و منتظر نظر سازمان غذا و دارو هستند تا در اختیار مردم قرار دهند؛ اما این داروها در موارد بیماری خفیف تا متوسط به عبارتی در شروع علائم بیماری یا کسانی که بیماری زمینه ای دارند، استفاده می شود.  

وی درباره تاثیر دورهمی ها به خصوص شب یلدا در انتشار سویه اومیکرون اظهار داشت: اگرچه گزارش هایی از افزایش موارد ابتلا در دورهمی ها داشتیم ولی معمولا با توجه به روند سویه جدید ویروس کرونا اثرات آن هفته آینده مشخص می‌شود.

اومیکرون ۳ برابر دلتا سرایت زایی دارد
دبیر کمیته علمی کشوری کرونا همچنین گفت: اومیکرون از نظر سرایت زایی نسبت به ویروس دلتا تقریبا سه برابر سرایت زایی بیشتری دارد. زمانی که یک نفر مبتلا می‌شود، می‌تواند ویروس را به ۱۰ نفر دیگر هم انتقال دهد.

جماعتی ادامه داد: این سویه جدید بیش از ۵۰ برابر جهش پیدا کرده و این سبب شده است که ما درمورد رفتار این سویه هنوز اطلاعات کافی نداشته باشیم و منتظر مطالعات بیشتری هستیم تا بر این اساس بتوانیم تصمیم گیری های لازم را برای جلوگیری از این ویروس انجام دهیم.

وی افزود: در بسیاری از کشورهای اروپایی اومیکرون ویروس غالب شده و در آمریکا هم تا حدود ۷۳ درصد این سویه شیوع پیدا کرده است. بر اساس آخرین گزارش ‌ها تمام کشورهای دنیا آلوده به اومیکرون شده اند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یادآور شد: در حال حاضر در کشورهای اروپایی بیشترین رده سنی که گرفتار این ویروس شده اند، ۲۰ تا ۳۰ ساله و افراد بالای ۶٠ سال است.


لینک کوتاه :
https://aftabir.com/index.php/article/show/10561
PRINT
شبکه های اجتماعی :
PDF
نظرات

مشاهده بیشتر

با معرفی کسب و کار خود در آفتاب در فضای آنلاین آفتابی شوید
همین حالا تماس بگیرید