امروز پنج‌شنبه 06 دی 1403

Thursday 26 December 2024

این ۴ نفر استقلال و پرسپولیس را به جرم سندسازی از آسیا حذف می کنند!


1401/07/27
کد خبر : 10540
دسته بندی : ورزشی
تعداد بازدید : 151 نفر

نامه ارجاع پرونده تیم های پر طرفدار فوتبال ایران به کمیته ویژه بررسی مجوز ای اف سی به تهران رسیده است. کمیته ای که احمدرضا براتی عضو هیات رئیسه فدراسیون فوتبال هم نایب رئیس دوم آنجاست اما حالا به دلیل قانون تعارض منافع و بر اساس ماده ده اساسنامه این کمیته ویژه حق حضور در جلسه و اظهار نظر را ندارد و احتمالا ای اف سی حتی این کیس و مذاکراتش را برای او ارسال نمی کند.

استقلال و پرسپولیس که در چندسال اخیر با دردسر مجوز می گرفتند، دو تیمی که از ماه ها قبل می دانستند الزامات کسب مجوز فعالیت حرفه ای را ندارند و در مرحله بدوی و تجدید نظر هم بافشارهای بیرونی توانستند مجوز موقت بگیرند حالا درحالی در آستانه حذف و بررسی ویژه پرونده های شان قرار گرفتند که اعتبار نهادهای داخلی معرفی کننده شان را هم زیر سئوال برده اند.

حالا در زمان اعتبار سنجی کمیته بررسی مدارک حرفه ای مدارک بارگذاری شده این دو تیم توسط یک نهاد مستقل طرف قرارداد با کنفدراسیون فوتبال آسیا مورد بررسی قرار گرفته است.

گزارش این نهاد مستقل نشان می دهد مدارک بارگذاری شده دو تیم استقلال و پرسپولیس جعلی تشخیص داده شده اند. به این ترتیب حالا استقلال و پرسپولیس باید به دنبال راهکاری باشند تا بتوانند از اطلاعات شان دفاع کنند.

آنها باید در دفاعیات خود بتوانند ۴ عضو چینی، استرالیایی ، مالزیایی و عربستانی را به این جمع بندی برسانند که نهاد مستقل اشتباه کرده و اطلاعات آنها واقعی است . اتفاقی که محال نیست اما دشوار است چون ای اف سی به خوبی می داند هر شکایتی از سوی تیم های کشورهای ذینفع درباره احتمال اشتباه در صدور مجوز حرفه ای برای تیم ها با توجه به انفجار اطلاعاتی و دسترسی تیم های رقیب به اطلاعات جزئی می تواند تبعات بسیاری برایش به همراه داشته باشد و حتی جدول مسابقات را تحت تاثیر قرار دهد و هنوز حتی ترکش های شکایت النصر از پرسپولیس فروکش نکرده است پس در بررسی گزارش ها موشکافانه عمل می کند.

سال هاست که هر سال کنفدراسیون فوتبال آسیا از تیم های عضو می خواهد اسنادی واقعی را در مدارک ارسالی خود بارگذاری کنند. درحالی که کشوری مثل امارات یا استرالیا هر ساله بسیاری از باشگاه های نامی و متمول شان را به دلیل نداشتن اسناد معتبر برای کسب مجوز حرفه ای از حضور در رقابت های لیگ قهرمانان محروم می کردند، ورزش ایران هر بار با مدارکی که خیلی منطبق با واقعیت نبود برای تیم هایش مجوزهای لازم را کسب می کرد.

۳ سال قبل با اوج گیری فشارها و احتمال حذف دو تیم استقلال و پرسپولیس یک بار شبانه مسعود سلطانی فر به بحرین رفت و تعهد داد تا شیخ سلمان وساطت کند و استقلال و پرسپولیس از لیگ قهرمانان حذف نشوند. این اما باعث نشد تا تیم ها مالکیت واحد و دولتی شان اصلاح شود و نهادهای مستقل از هم شوند. در کنارش پرونده های باز شکایت های مالی هم مدام روی پرونده های قبلی می آمدند و این بر سنگینی پرونده ها افزوده است.

از سال ۲۰۲۱ فدراسیون های عضو می دانستند که تشکیلات آسیایی سخت گیری های بیشتری برای تیم ها اعمال می کند و اعتبارسنجی دقیقتری اتفاق می افتد. به همین دلیل بود که سردار عباسی رئیس کمیته بدوی مجوز حرفه ای ای اف سی در ایران ایستاد و دو تیم استقلال و پرسپولیس را واجد شرایط کسب مجوز حرفه ای ندانست اما تیم ها با فشار های بیرونی و مداخله وزارت ورزش و عقب نشینی داریوش مصطفوی در کمیته استیناف مجوز حرفه ای توانستند صاحب مجوز حرفه ای موقت شوند. حالا اما بعد از بررسی مستقل پرونده مستندات دو تیم توسط یک گروه مستقل ، نامه ای به فدراسیون فوتبال برای ابلاغ به این دو تیم رسیده که نشان می دهد مدارک بارگذاری شده آنها درباره مالکیت ، صورت های مالی و سود دهی و پرونده های باز با مشکلات متعدد روبرو بوده و این اتفاق سبب شده تا این تیم ها به دلیل مدرک سازی و بارگذاری اطلاعات جعلی و ناصحیح به کمیته انضباطی ای اف سی معرفی شوند و از عصر چهارشنبه که نامه ای اف سی به آنها ابلاغ شده ۵ روز کاری زمان داشته باشند تا بتوانند از مدارک شان در این سامانه دفاع کنند.

حالا این باشگاه ها ۵ روز زمان دارند تا بتوانند اتفاقی بس دشوار که احتمالا منجر به حذف این تیم ها خواهد شد. اتفاق تلخی برای هواداران فوتبال که بی شک مسببین اصلی آن مدیران عالی تصمیم ساز برای فوتبال ایران هستند. مدیرانی که رفقای هتلدار، دندانپزشک، یاران گعده های سیاسی شان را جای مدیران صاحب فکر و تجربه راهی تیم ها کردند. تلخ است که پس از ده سال اجرای قوانین مجوز حرفه ای تنها سه تیم ایرانی صاحب مجوز حرفه ای شده اند و حالا استقلال، پرسپولیس ، تراکتورسازی، نساجی، پیکان، مس رفسنجان و ذوب آهن که همه بودجه های سالانه بین ۵۰ تا ۱۰۰ میلیاردتومانی دارند به دلیل شلختگی مالی و ناتوانی مدیریتی صاحب مجوز حرفه ای نشدند تا اگر دو سهمیه ایران حذف شود ، غیر از گلگهر ، باشگاه چهارمی برای استفاده از سهمیه آسیایی ایران باشد!

اتفاقی که حاصل سال ها پشت هم اندازی در تصمیم گیری برای واقعی سازی مدیریت این تیم ها ، قدم برداشتن به سوی شفافیت مالی و اداری و گذر از مدرک سازی است. حالا شاید وزارت ورزش ، فدراسیون فوتبال، مدیران تیم های صنعتی و مالکین خصوصی یاد بگیرند فیرپلی مالی به چه معناست و چرا تاکید می شود تیمی که تمام بودجه قابل تحصیلش مثلا ۱۰۰ میلیارد تومان است نباید ۲۰۰ میلیارد تومان ایجاد تعهد کند تا اینچنین در گوشه رینگ قرار نگیرد.


لینک کوتاه :
https://aftabir.com/index.php/article/show/10540
PRINT
شبکه های اجتماعی :
PDF
نظرات

مشاهده بیشتر

با معرفی کسب و کار خود در آفتاب در فضای آنلاین آفتابی شوید
همین حالا تماس بگیرید