امروز چهارشنبه 05 دی 1403

Wednesday 25 December 2024

کلاچ برقی چیست؟


1403/09/18
کد خبر : 2409450
دسته بندی : رپورتاژ
تعداد بازدید : 123 نفر

کلاچ برقی که به نام کلاچ‌ اتوماتیک هم در بازار شناخته می‌شود، یک سیستم کلاچ گیری خودرو است که این عمل را به شکل کاملا هوشمندانه انجام می‌دهد. تمام کلاچ و نیم کلاچ‌ها به صورت اتوماتیک و توسط نیروی مکانیکی – الکتریکی انجام خواهد شد. این کلاچ به همین دلیل به کلاچ الکترومکانیکی نیز معروف است. همچنین این محصول قادر خواهد بود تمام عملیات کلاچ گیری را به صورت خودکار انجام داده و کاربر را به پدال گاز و ترمز مسلط‌‌‌تر کند.

برای خرید کلاچ برقی نیاز به انتخاب تولید کننده‌ای همچون کمو کلاچ دارید که در سطح بازار معتبر باشد و بهترین محصولات را برای کسب رضایت حداکثری مشتریان عرضه کند. انتظار در ترافیک‌های طولانی و زیاد شهری مثل تهران بسیار سخت خواهد بود. این دسته از کلاچ‌های برقی و اتوماتیک، زندگی در شهرهایی که در آن ترافیک بسیار است را راحت‌تر خواهد کرد.

همچنین استفاده مداوم از پدال کلاچ حرکت در ترافیک را بسیار دشوار می‌کند. کلاچ اتوماتیک و برقی وظیفه پای چپ شما را بر عهده می‌گیرد و کنترل خودرو را راحت‌تر خواهد کرد. تقریبا در این حالت گیربکس شما شبیه ماشین‌های اتومات خواهد شد اما تنها شما باید با دست دنده را عوض کنید.

کلاچ برقی

اجزا و کاربرد کلاچ برقی

کلاچ برقی شامل اجزا مختلفی است که هر کدام دارای کارکرد به خصوص خود هستند. دسته دنده، کابل کلاچ، حسگرهای عملکرد، کیت فرمان دهنده و سایر قطعات، از جمله اجزای کلاچ برقی خواهند بود. دکمه دنده در کلاچ برقی نقش کلاچ گیری را دارد و با تعویض هر دنده باید این دکمه را فشار داد.

این جعبه دنده برای شهرهایی مثل تهران که ترافیک سنگینی دارد، بسیار مفید خواهد بود. همچنین نیم کلاچ گیری در سربالایی‌ها به وسیله این سیستم بسیار آسان است.

مزایای کلاچ برقی

کلاچ برقی با توجه به نوع ساختار خود، کاربرد مشخص خود را دارد. این کلاچ، قابلیت این را دارد تا بر روی هر خودرویی نصب شود. رانندگی با این کلاچ بسیار آسان و راحت خواهد بود. نصب کلاچ برقی می‌تواند بخش زیادی از قسمت کنترل خودروی شما را بر عهده گیرد و کنترل وسیله نقلیه بسیار آسان می‌شود.

استفاده از کلاچ اتوماتیک و برقی می‌تواند در کاهش مصرف سوخت بسیار موثر باشد. همچنین عمر دیسک و صفحه کلاچ شما بسیار زیاد خواهد شد. کلاچ اتوماتیک در مقدار شتاب خودروی شما تغییری ایجاد نخواهد کرد و نیازی به تغییر در سیستم خودروی شما ندارد. جعبه دنده یا گیربکس و سیستم ترمز هیچ گونه مغایرتی با این سیستم نخواهند داشت.

با نصب کلاچ برقی و اتوماتیک شما تنها کافی است که دنده را عوض کنید و کنترل خود را روی پدال گاز و ترمز داشته باشید. هزینه نگهداری این محصول بسیار پایین است و خرید آن از تولید کننده‌ای معتبری مثل کمو کلاچ، ضمانت و خدمات پس از فروش ایده‌آلی را برای شما خواهد داشت. هوشمندی این سیستم به قدری بالا است که در سربالایی‌ها هم به درستی نیم کلاچ می‌گیرد. همچنین این سیستم به دکمه‌ای برای خاموش و روشن کردن مجهز است و هر زمان راننده احساس کرد که نیاز به کلاچ اتوماتیک ندارد، می‌تواند پدال کلاچ را فعال کند.

مزایای کلاچ برقی

معایب کلاچ برقی

هیچ محصولی به طور کلی بدون عیب نیست. این سیستم نقص‌های خود را دارد اما در کل کلاچ برقی به جز خطاهای کمی که دارد در کل قادر است، مشکل کلاچ گیری را به درستی برطرف کند.

از عیب‌های این نوع کلاچ می‌توان به عدم تعویض دنده به شکل اتوماتیک اشاره کرد که راننده باید قسمتی از تمرکز خود را به صحیح جا زدن دنده معطوف کند. این کلاچ با تمام محاسن خود توانسته ضعف‌های خود را از بین ببرد.

ویژگی‌های یک کلاچ برقی خوب

با استفاده از یک کلاچ برقی خوب، شما قادر هستید مصرف صفحه کلاچ خود را به صورت بهینه مدیریت کنید. همچنین به یک سیستم هوشمند در کلاچ گیری مجهز شوید که در مواقع ضروری کلاچ گیری انجام دهید. استفاده از دکمه سر دنده مناسب با خودرو هم می‌تواند، کارایی محصول کلاچ برقی را بالا ببرد. نیم کلاچ گیری هرچه دقیق‌تر در این سیستم‌ها تعریف شوند، راننده بسیار آسان‌تر از شیب‌های تند عبور می‌کند و پارک خودرو بهتری را خواهد داشت.

کلاچ‌ اتوماتیک

کلاچ برقی مناسب چه خودروهایی مناسب است؟

نصب این کلاچ روی تمامی خودروهای ایرانی و خارجی که دارای سیستم گیربکس معمولی هستند، امکان پذیر است. البته برخی از کارشناسان استفاده از این سیستم را روی خودروهایی با کلاچ سیمی بیشتر توصیه می‌کنند.

نکاتی جهت نحوه کار کلاچ برقی

کلاچ برقی به صورت خودکار فعال و غیر فعال می‌شود و این عمل توسط سیستم فنی و تراشه آن انجام می‌شود. در برخی از مدل‌ها کلاچ برقی به شکل دستی قابل تنظیم است. شما با تنظیم درست کلاچ برقی، قادر هستید بهترین عملکرد و راندمان را از آن ببینید. راننده با فشار دادن دکمه سر دنده قادر خواهد بود، عمل کلاچ گیری را انجام دهد و دنده را تعویض کند. همچنین باید کلاچ برقی به دکمه خاموش و روشن مجهز باشد تا در مواقع حساس بتوان آن را از مدار خارج کرد.

منبع: https://www.cmoclutch.ir/

گالری تصاویر

لینک کوتاه :
https://aftabir.com/index.php/article/show/2409450
PRINT
شبکه های اجتماعی :
PDF
نظرات

مشاهده بیشتر

با معرفی کسب و کار خود در آفتاب در فضای آنلاین آفتابی شوید
همین حالا تماس بگیرید