امروز جمعه 07 دی 1403

Friday 27 December 2024

نوبل ادبیات سال ۲۰۲۰ به شاعر آمریکایی رسید


1401/07/27
کد خبر : 3209
دسته بندی : فرهنگی
تعداد بازدید : 101 نفر

فارس به نقل از سایت رسمی نوبل: آکادمی نوبل امروز پنجشنبه، ۸ اکتبر (۱۷ مهرماه ۹۹) در یک نشست خبری در شهر استکهلم سوئد «لوییز گلوک» را به عنوان برنده جایزه نوبل ادبیات ۲۰۲۰ معرفی کرد.

لوئیز گلوک، شاعر آمریکایی در سال ۱۹۴۳ در نیویورک متولد شد و در ماساچوست زندگی می‌کند. به غیر از نویسندگی، وی استاد انگلیسی در دانشگاه ییل، نیو هیون و کنتیکت است.

از ویژگی‌های آثار لوئیز گلوک، تلاش برای وضوح است. دوران کودکی و زندگی خانوادگی، رابطه نزدیک با والدین و خواهر و برادر، موضوعی است که همچنان در کانون نوشته‌های او باقی مانده است.

لوئیز گلوک، برنده ادبیات، اولین بار در سال ۱۹۶۸ با Firstborn شناخته شد و خیلی زود به عنوان یکی از برجسته‌ترین شاعران ادبیات معاصر آمریکا تحسین شد. او ۱۲ مجموعه شعر و چند جلد مقاله درباره شعر منتشر کرده است.

نوبل اعلام کرده است که این جایزه را به خاطر صدای شاعرانه بی‌چون و چرا که با زیبایی ریاضت وجود فردی را جهانی می‌کند به گلوک اعطا می‌کند.

این شاعر آمریکایی در زمره ۱۶ زنی است که تا به حال نوبل گرفته‌اند. وی همچنین برنده جوایزی همچون ملک‌الشعرای مشاور کتابخانه کنگره در امر شعر، کمک‌هزینه گوگنهایم و جایزه پولیتزر برای شعر شده‌ است.

تاکنون ۱۱۲ جایزه نوبل ادبیات به ۱۱۶ چهره ادبی اعطا شده که سهم زنان تنها ۱۵ جایزه بود و با این هدیه به عدد ۱۶ رسید.


لوئیز گلوک، شاعر آمریکایی که لحظاتی قبل به عنوان برنده نوبل ادبیات ۲۰۲۰ معرفی شد

آکادمی سوئد از اوایل سال ۲۰۱۸ با انواع رسوایی‌ها روبرو شد، ابتدا روزنامه‌های سوئدی به نقل از ۱۸ زن ژان کلود آرنو (Jean Cluad Arnault) همسر کاتارینا فراستنسون (Katarina Frostenson) شاعر معاصر سوئدی و عضو آکادمی را به آزار جنسی و دو مورد تجاوز متهم کردند.

اوضاع متشنج آکادمی و جهت گیری و واکنش مخالفان و موافقان اعضای آکادمی در ارتباط با رسوایی مذکور باعث شد هشت نفر از ۱۸ عضو آکادمی از شرکت در جلسات و تصمیم گیری‌ها خودداری کنند.

در حالی که بر اساس نظام نامه حضور ۱۲ نفر از اعضا برای انتخاب فرد جدید لازم است و با وجود ۱۰ نفر در آکادمی نه اتخاذ تصمیم‌های مهم ممکن است و نه پذیرش عضو جدید زیرا اتخاذ تصمیم‌های بزرگ با اجماع ۱۲ نفر ممکن است و در نهایت جایزه نوبل ادبیات در سال ۲۰۱۸ اعطا نشد و به همین دلیل برای جبران آن در سال ۲۰۱۹ دو جایزه به دو نفر اعطا شد که در نوع خود یک استثنا محسوب می‌شود.

آلفرد نوبل (۱۸۳۳ تا ۱۸۶۹) شیمی‌دان، مهندس، مخترع و تاجر سوئدی که برای کشف دینامیت و مالکیت کارخانه اسلحه سازی بوفور سوئد مشهور است، کمی قبل از مرگ در ۲۷ نوامبر ۱۸۹۵ سومین و آخرین وصیت نامه خود را نوشت و در آن تمام اموال و منافع حاصل از آن را به اهدای پنج جایزه نوبل در رشته‌های شیمی، فیزیک، زیست شناسی یا پزشکی، ادبیات و صلح اختصاص داد و به طور خاص وصیت کرده جایزه نوبل ادبیات به فردی داده شود که «شاهکارترین اثر را در سال گذشته در بهترین شکل ارائه داده باشد»؛ وی همچنین مسئولیت تعیین برنده هر یک از این جوایز را مشخص و آکادمی سوئد را نهاد مسئول انتخاب فرد برنده و اهدای این جایزه کرده است.

اولین جایزه نوبل ۶ سال پس از وصیت «آلفرد نوبل» و در سال ۱۹۰۱ اهدا شد. برنده جایزه نوبل ادبیات هر ساله توسط کمیته نوبل انتخاب می‌شود.جایزه نوبل ادبیات از سال ۱۹۰۱ تا ۲۰۱۷ در مجموع به ۱۱۴ نفر اعطا شده است. این جایزه در سال‌های ۱۹۱۴، ۱۹۱۸، ۱۹۶۵، ۱۹۴۰، ۱۹۴۱، ۱۹۴۲ و ۱۹۴۳ اهدا نشده که پایگاه اطلاع رسانی نوبل ادبیات دلیل آن را شناخته نشدن اثری با مشخصات مدنظر دانسته است. به‌طور کلی جوایز نوبل طی سال‌های جنگ جهانی اول و دوم کمتر اعطا شده است.

برچسب ها :
# نوبل ادبیات

لینک کوتاه :
https://aftabir.com/index.php/article/show/3209
PRINT
شبکه های اجتماعی :
PDF
نظرات

مشاهده بیشتر

با معرفی کسب و کار خود در آفتاب در فضای آنلاین آفتابی شوید
همین حالا تماس بگیرید