ایرنا: محسن مهرعلیزاده در نخستین مناظره نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری که به موضوع اقتصاد اختصاص یافته است، اظهار کرد: از ۲ سال پیش، برنامه مدونی شامل برنامههای نظری و اجرایی و همه راهکارها در همه زمینهها با سه پیوست در خصوص اهداف کمی و کیفی تهیه کرده ام که امشب، آنرا در سایتم بارگزاری خواهم کرد و جواب همه سئوالات به ویژه در خصوص فرار مالیاتی را دربر می گیرد.
وی تصریح کرد: اینک که به هر دلیل از جمله شائبه مهندسی انتخابات با حذف تعدادی از افراد صالح در فرایند انتخابات روبه رو هستیم تا جایی که از کنار فرمایش رهبری معظم انقلاب در جایگاه ولایت فقیه مبنی بر لزوم جبران جفا و ظلمی که بر برخی از آنان رفته است به راحتی عبور میکنند، پرسش این است که این امر چگونه از سوی طراحان وضعیت موجود توجیه میشود؟ آیا حمایت از یک فرد خاص در دستور کار قرار گرفته است.
این فعال اصلاح طلب افزود: شما میدانید باوجود ظرفیتهای فراوان و علیرغم تلاشهای بسیاری که شده است، ایران عزیز امروز مشکلات فراوانی دارد و من اگر بخواهم فهرستی از مشکلات را در مقابل شما بیان کنم میتوانم به دهها مورد اشاره کنم؛ مشکلاتی که بعضا رخنه در جان و مال و زندگی روزمره مردم کرده و سالها زندگی ما را تحت تاثیر قرار داده است.
مهرعلیزاده خطاب به مردم گفت: شما با عزت و سربلندی تاریخیتان، امروز روزگار سختی را میگذرانید. آمارها نشان می هد که نزدیک ۵۰ درصد مردم ایران زیر خط فقر زندگی میکنند و این زیبنده مردم شرافتمند ایران نیست که هفت میلیون سرپرست خانوار درآمد ثابتی نداشته و در تامین زندگی به کمکهای مستقیم معیشتی نیازمند هستند.
وی، حجت الاسلام ابراهیم رییسی دیگر نامزد انتخابات را خطاب قرار داد و پرسید: آیا حاضر هستید که خانوادهتان را در جاده چالوس به راننده مومنی بسپارید که گواهینامه ندارد و رانندگی بلد نیست. شما که فقط از نظر کارهای کلاسیک و تحصیلات فقط ۶ کلاس سواد دارید؛ ضمن احترام به سواد حوزوی حضرتعالی باید بگویم با این سواد نمیشود اقتصاد را اداره و برای کشور برنامهریزی کرد.
مهرعلیزاده در وقت نقد سوال نامزدها بیشتر صحبتهای خود را به سمت و سوی سخنان رییسی برد و اظهار کرد: احترام خاصی برای شما قائلم. اما یک سوال جدی دارم به عنوان یکی از مدعیان پست ریاست جمهوری چقدر با مساله تولید آشنا هستید؟ اینکه حرف چند کارشناس را تکرار کنیم به درد مردم نمیخورد. مردم مشکلات اقتصادی دارند و این مشکلات در بخشهای مختلف مانند صادرات است و ۷۰ درصد تولید نیز معطل شده است.
وی ادامه داد: رییس قوه قضاییه یک سوال اقتصادی را مطرح و خود پاسخ آن را بدون کمک کارشناسان پاسخ بدهد. آیا میتواند؟ شما چندین سفر استانی رفتید که هزینه هر کدام ۴۰ تا ۵۰ میلیارد تومان بوده است و دستور آغاز به کار چند کارخانه را هم دادهاید. چند کارخانه و مراکز تولید آغاز به کار کرد؟ چند کارخانه تعطیل هستند؟ چه کسانی این حکم به تعطیلی این کارخانهها دادند؟ کسی از خارج حکم تعطیلی نداده، بلکه همان قاضی شما این حکم را صادر کرده است.
وی با بیان اینکه عدالت قضایی یکی از مهمترین ارکان توسعه اقتصادی است، گفت: شما از ۱۶ سالگی در قوه قضاییه بودید و هنوز هم این قوه به سبک قجری اداره میشود. برخی در سطح جامعه باور دارند که شما «سندروم پست بیقرار» دارید. در چند سال گذشته از دادستانی به آستان قدس و از آستان قدس به ریاست جمهوری و از آنجا به قوه قضاییه رفتید. چه تضمینی وجود دارد که از ریاست جمهوری سودای جای دیگر نداشته باشید.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به این موضوع که مهندس هستم و دکترای مدیریت اقتصادی دارم، گفت: تهمت زدن باب شده و برخی برای این کار ترمز ندارند.
مهرعلیزاده گفت: یکی از مشکلات که در این ۴۲ سال با آن مواجه بودیم این بود که هیچ وقت یک الگوی صحیح در کشور حاکم نبوده و هر دولتی، وزیری یا یک جمع اقتصادی در دولتی، آمده اند حسب فکر وایده خود کارهایی انجام داده اند؛ یکی به نئولیبرالریستی و یکی به سوسیالیستی اعتقاد داشت و مجموعا ملغمه ای از کارها انجام شده است.
وی با بیان اینکه دکترای مهندسی اقتصاد خوانده ام و اقتصاد را مهندسی میکنم، خاطرنشان کرد: به این نتیجه رسیده ام که روشی به نام الگوی حکمرانی اقتصاد اجتماعی که الان در کشورهای اروپایی به ویژه در آلمان به عنوان یک کشور پیشرفته اقتصادی حاکم است، می تواند مشکلات کشور را حل کند.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری به تشابه جمعیت ایران و آلمان اشاره کرد و افزود: آلمان با حدود ۸۰ میلیون وضعیت جمعیتی مشابه دارد اما ما با درآمدهای نفتی و غیره، حداکثر ۵۰ یا ۶۰ میلیارد دلار ممکن است درآمد ارزی یا فروش داشته باشیم و آلمان بیش از هزار و ششصد میلیارد دلار درآمد دارد. این وضعیت به خاطر این است که آلمانی ها الگوی صحیحی را در اقتصاد به کار گرفته اند. در الگویی که من برای ایران طراحی کرده ام، وضعیت موجود، ارقام و اطلاعات و فرهنگ ایران بومی شده است.
مهرعلیزاده با بیان اینکه مانع زدایی از تولید را در این الگو یک اصل قرار داده ام، گفت: تسهیل تولید و صادرات، ارائه معافیت مالیاتی و تسهیلات مالی با نرخ پایین، هدایت نقدینگی به سوی بخش مولد و گردشگری و افزایش تولید و درآمد سرانه را در دستور کار قرار خواهم داد. زمینه های پرداخت مالیات و جلوگیری از فرار مالیاتی از دیگر دستورکارهاست تا با افزایش درآمدهای دولت بتوانم تسهیلات با نرخ ارزان تر به بخش های تولید تزریق کنم.
وی خود را مهندس مکانیکی معرفی کرد که از ۲۵ سالگی آچار به دست در کف کارخانه کار را شروع کرده است و گفت: برنامه ریز بودم و حدود ۶ سال معاون صنایع سنگین بودم و کیش را از صفر به عنوان منطقه آزاد طراحی و شرکت های سرمایه گزاری شاهد را برای فرزندان شهدا ایجاد و هلدینگ های بزرگ را مدیریت کردم. استاندار بزرگترین استان کشور یعنی استان خراسان بزرگ بودم در زمانی که خراسان تقسیم نشده بود و دکترای مهندسی اقتصاد را در دانشگاه هلند و دکترای مدیریت مالی را در دانشگاه تهران خواندم و آنچه در دانشگاه خواندم را در عمل هم تجربه کردم.
این فعال سیاسی گفت: باتوجه به این سابقه تحصیلی و مدیریتی باید بگویم باید با مدیریت منطقی، برنامه محور و عملگرایانه بر اساس علم روز دنیا، اقتصادمحور، تولیدگرا و کارآفرین با سیاست های رفاهی و حمایتی مناسب، وضعیت اقتصاد را بهبود بخشیم تا «دولت زندگی» بتواند تحقق پیدا کند.
21 آبان 1403
21 آبان 1403
22 آبان 1403
23 آبان 1403
23 آبان 1403
23 آبان 1403
23 آبان 1403
28 آبان 1403
28 آبان 1403
28 آبان 1403
23 آبان 1403
23 آبان 1403
25 آبان 1403
25 آبان 1403
09 آبان 1403
26 آبان 1403
26 آبان 1403
26 آبان 1403
مشاهده بیشتر
01 آذر 1403
04 آذر 1403
04 آذر 1403
04 آذر 1403
07 آذر 1403
11 آذر 1403
20 آذر 1403
20 آذر 1403
21 آذر 1403
11 آذر 1403
19 آذر 1403
19 آذر 1403
22 آذر 1403
22 آذر 1403
19 آبان 1403
20 آبان 1403
20 آبان 1403
20 آبان 1403