امروز پنج‌شنبه 24 آبان 1403

Thursday 14 November 2024

قطعنامه تکراری ضدایرانی حقوق بشر علیه ایران در ژنو تصویب شد


1401/07/27
کد خبر : 5994
دسته بندی : بین الملل
تعداد بازدید : 115 نفر

ایرنا: در جریان چهل و ششمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو، قطعنامه پیشنهادی انگلیس و چند کشور اروپایی دیگر برای تمدید ماموریت گزارشگر ویژه وضع حقوق بشر با رأی سیاسی کمتر از نیمی از کشورهای عضو تصویب رسید.
از مجموع ۴۷ کشور عضو شورا، ۲۶ کشور به این قطعنامه رای منفی یا ممتنع دادند و تنها ۲۱ کشور عمدتاً اروپایی و چند کشور  شامل فیجی، باهاماس، جزایر مارشال و نیز بحرین به این قطعنامه رای مثبت دادند. این قطعنامه در چند سال اخیر با هدف تمدید سالانه مأموریت گزارشگر ویژه وضع حقوق بشر ایران از سوی کشورهای اروپایی پیشنهاد و تصویب شده است.
بقایی هامانه سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران که به نمایندگی از کشورمان در این جلسه سخن گفت، ضمن هشدار نسبت به استمرار سوء استفاده از شورای حقوق بشر توسط معدودی از کشورها که هیچ محدودیت و چهارچوبی در استفاده ابزاری از حقوق بشر ندارند، اظهار کرد که ادعای بانیان قطعنامه در دلسوزی برای حقوق بشر مردم ایران هیچ اعتباری ندارد؛ چراکه عمل آنها با حرفشان در تناقض آشکار قرار دارد.  
بقایی هامانه ضمن اشاره به سابقه نقض فاحش حقوق بشر توسط بانیان اصلی این قطعنامه و نیز اقدامات خصمانه آنها از جمله آمریکا و انگلیس علیه مردم ایران، اظهارات درزیافته اخیر وزیر خارجه انگلیس  مبنی بر اولویت منافع تجاری این کشور بر موضوع حقوق بشر را نشانه ای از نفاق و ریاکاری دولت انگلیس در بحث حقوق بشر توصیف کرد.
سفیر کشورمان افزود: "با همین ذهنیت کاسب کارانه و گزینشی است که انگلیس، آمریکا، کانادا، آلمان، دانمارک، اتریش، فرانسه، بلژیک و برخی دیگر از کشورها براحتی برای کسب منافع مالی و تجاری، اقدام به فروش تسلیحات مخرب به متجاوزان و کودک کش ها در منطقه نموده و موجب کشتار و تخریب یمن می شوند.
بقایی گفت: نگاهی به فهرست هم‌بانیان و حامیان این قطعنامه بیندازید. واقعاً کدامیک از این کشورها دغدعه حقوق بشر مردم ایران دارند؟! آمریکا که سابقه طولانی در جنایت سازمان یافته در سطح جهان دارد و قدمت خصومتش با ملت ایران به کودتای ۱۹۵۳ و سپس همدستی با جنایات صدام حسین علیه ایران بر می گردد؟ کشوری که در سالهای اخیر غیرانسانی ترین تحریمها را علیه مردم ایران وضع کرده و همزمان شریف ترین قهرمانان ایران را ترور کرد؟! اسم دیگری هم در فهرست هم‌بانیان است که به عنوان تنها سیستم آپارتاید نظامی موجود بر روی کره زمین، عملکرد مشعشعش در رعایت حقوق بشر موجب اشغال کامل سرزمین یک ملت دیگر و آوارگی و نسل کشی آن شده است.
نماینده دائم ایران با بی اعتبار خواندن تصمیم تحمیلی بر شورای حقوق بشر  برای نصب گزارشگر ویژه حقوق بشری علیه ایران، تصریح کرد این اقدام، صرفاً نوعی چرخه باطل را ایجاد کرده است؛ چراکه منطقاً بانیان قطعنامه چیزی جز منفی بافی و گزارش دهی سیاه از گزارشگر انتطار ندارند و گزارشگر هم برای تمدید ماموریت خود لاجرم فقط خود را به بانیان پاسخگو می داند. نتیجه اینکه هرچه منفی بافی بیشتری بکند، بیشتر مورد تشویق بانیان قرار می‌گیرد.

بقایی هامانه در پایان با تاکید بر عزم جمهوری اسلامی ایران برای اهتمام به حراست از حقوق بشر، تصریح کرد: تحرکات ایذایی و برخوردهای گزینشی، اخلالی در تلاش مستمر کشورمان در این مسیر ایجاد نخواهد کرد و جمهوری اسلامی ایران با نگاه تعاملی به تلاش های خود در این زمینه ادامه خواهد داد.
در جلسه بررسی قطعنامه مزبور، نمایندگان چین، روسیه، کوبا، ونزوئلا و پاکستان در سخنانی نسبت به استفاده ابزاری از شورای حقوق بشر انتقاد کرده و نصب گزارشگر ویژه برای حقوق بشر ایران را امری زاید، غیرسازنده و غیرمفید دانستند.
سفیر اتریش به نمایندگی از کشورهای اروپایی عضو شورای حقوق بشر در سخنانی عملکرد حقوق بشری ایران را مورد انتقاد قرار داد و خواستار همکاری با گزارشگر ویژه شد.

خاطرنشان می شود قطعنامه تمدید ماموریت گزارشگر ویژه حقوق بشر در ایران در طول ۱۰ سال اخیر توسط سوئد به نمایندگی از تعدادی از کشورهای اروپایی ازجمله انگلیس ارائه می‌شد اما امسال با تغییر تقسیم کار بین کشورهای اروپایی، این کار توسط ایسلند انجام شد. جاوید رحمان که تابعیت انگلیس داشته و در این کشور مقیم است، در سه سال اخیر به عنوان گزارشگر ویژه حقوق بشر ایران بوده است.

کشورهای آرژانتین، اتریش، باهاماس، بحرین، بلغارستان، چک، دانمارک، ارتیره، فیجی، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن، مالاوی، جزایر مارشال، مکزیک، هلند، لهستان، کره جنوبی، اوکراین و بریتانیا به قطعنامه رأی مثبت دادند و کشورهای ارمنستان، بنگلادش، بولیوی، چین، کوبا، هند، اندونزی، پاکستان، فیلیپین، روسیه، ازبکستان و ونزوئلا با آرای منفی یا کشورهای برزیل، بورکینافاسو، کامرون، ساحل عاج، گابن، لیبی، موریتانی، نامیبیا، نپال، سنگال، سومالی، سودان، توگو و اوروگوئه با آراء ممتنع خود مخالفت خود را با رویکرد سیاسی بانیان قطعنامه اعلام کردند.


لینک کوتاه :
https://aftabir.com/index.php/article/show/5994
PRINT
شبکه های اجتماعی :
PDF
نظرات

مشاهده بیشتر

با معرفی کسب و کار خود در آفتاب در فضای آنلاین آفتابی شوید
همین حالا تماس بگیرید