امروز پنج‌شنبه 06 دی 1403

Thursday 26 December 2024

صالحی: ظرفیت غنی‌سازی کشور به ۱۶ هزار و ۵۰۰ سو رسیده است


1401/07/27
کد خبر : 6242
دسته بندی : سیاسی
تعداد بازدید : 148 نفر

ایرنا: «علی اکبر صالحی» امروز چهارشنبه در حاشیه نشست هیات وزیران در گفت و گو با خبرنگاران با اشاره به سالروز ملی فناوری هسته ای گفت:  از سال ۸۵ این مراسم برگزار شد.  ما یک مراسم را  به خاطر کووید ۱۹ نتوانستیم برگزار کنیم. امیدوار هستیم مراسم ۲۰ فروردین ما در ۲۱ فروردین برگزار شود.

 وی افزود: با توجه به اینکه ۲۰ فروردین روز جمعه است، قرار شد ما این مراسم را روز شنبه برگزار کنیم در سالگرد امسال که با حضور رئیس‌جمهوری برگزار می‌شود، نمایشگاهی دایر کردیم که ۱۳۳ دستاورد را در آنجا به نمایش خواهیم گذاشت.

 رییس سازمان انرژی اتمی اظهار کرد: حدود ۶ یا ۷ رونمایی داریم، که توسط دکتر روحانی انجام می شود که مهمترین آن چند رادیودارو است.

صالحی با بیان اینکه سازمان انرژی اتمی داروهای مورد نیاز یک میلیون نفر مبتلا به بیماریهیا صعب العلاج را تامین می کند، گفت: هر سال به تعداد داروهای جدید اضافه می‌شود مثلاً در زمینه داروی معالجه سرطان پروستات ما با چندتا از دانشگاه‌ کار را به خوبی پیش می‌بریم که بیماری را درمان می کند و قدم های بزرگی برداشته شده است.

 وی اضافه کرد: یکی دو مورد دیگر هست که ما در معرض نمایش نمی‌توانیم بگذاریم و ان‌شاءالله در شهریورماه مراحل اولیه آنها عملیاتی می‌شود. یکی مرکز یون درمانی در استان البرز است که این بیمارستان برای درمان امراض صعب العلاج به خصوص سرطان را درمان می کند.

رییس سازمان انرژی اتمی یادآورشد: ۲۰۰ میلیون یورو تجهیزات این بیمارستان است که بخشی از تجهیزات آمده و بخشی هم تامین می شود.  ساختمان این بیمارستان تقریبا رو به پایان است. ۲۰۰ میلیون یورو با ارز نیمایی  ۶ هزار میلیارد تومان می‌شود ساختمان هم هزار میلیارد تومان هزینه دارد یعنی کل پروژه ۷ هزار میلیارد تومان است که در سه سال انجام می‌دهیم.

 معاون رییس جمهوری گفت: مرکز ملی یون درمانی در استان البرز، این ششمین نوع از این بیمارستان‌ها در جهان است و در منطقه غرب آسیا هم بی نظیر است و تنها کشوری که وارد این عرصه شده ما هستیم.

رییس سازمان انرژی اتمی گفت: این دستاورد بزرگی است بدون اینکه بر بودجه دولت تحمیل شده باشد. یعنی ما این ۲۰۰ میلیون یورو وام گرفتیم. در واقع این پروژه، پروژه ای بوده که قابلیت پس دادن این وام را داشته که خیلی از بانک ها اعلام آمادگی کردند و بانک‌ها آن را تامین می‌کنند.

صالحی اظهار داشت: پروژه دیگری که شهریور ماه مقدمات آن افتتاح خواهد شد، تولید رادیودارو بر اساس gmp یا پروژه تترا است که ۶۰ میلیون یورو تجهیزات دارد و آن هم از دولت نگرفتیم. این پروژه ۳۷ هزار متر ساختمان دارد آن هم در فاصله  سه چهار سال اخیر شروع شد و فاز اول آن شهریورماه  افتتاح می شود.

وی تاکید کرد: مطمئن باشید با برجام، صنعت هسته‌ای نه متوقف می شود و نه کند می شود قسم هم خوردیم، اکنون خودتان ارزیابی کنید سال ۹۲ در عرصه‌های مختلف ما چه چیزی داشتیم و اکنون چه داریم. اینها روشن است اینکه نظرات مسئولین کشوری مثل آمریکا و کشورهای اروپایی را هم خودتان می بینید.  

رییس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه بخش‌هایی از دستاوردهای هسته ای را روز شنبه به  استحضار عموم خواهیم رساند، اضافه کرد:ما ۱۵ نوع سانتریفیوژ جدید داریم که اورانیوم غنی سازی می کنند مثل ir۴ و IR۶ و IR۲M در صورتی که ما در سال ۹۲ فقط با IR۱  غنی‌سازی می‌کردیم این جهش بزرگی است ما قبل از برجام حداکثر ظرفیت غنی سازی مان ۱۳۰۰۰ سو بود الان بدون اینکه خیلی از امکانات دیگر را بسیج بکنیم ۱۶۵۰۰ سو ظرفیت غنی سازی ماست.

وی گفت:  ما امروز قریب تقریباً پنج تن اورانیوم غنی شده و ۵۷ کیلو اورانیوم ۲۰ درصد داریم در حالی که قرار است در یک سال به ۱۲۰ کیلو برسیم، اینها واقعیت های صنعت هسته‌ای است، غیر از ۲ پروژه بیمارستان مرکز یون درمانی و مرکز تترا، دو نیروگاه هم با کمک روس‌ها در بوشهر در حال احداث است.

صالحی تصریح کرد: متوسط تولید کیک زرد ما قبل از برجام چهار الی پنج تن در سال بوده  که امروز به ۳۵ تومان رسیده است.  

رییس سازمان انرژی اتمی در پاسخ به سوال دیگری درباره نتایج دور نخست مذاکرات برجام در وین گفت: همانطور که مسئولین و آقای عراقچی گفتند، جلسه اول جلسه مثبت بوده است، موضع ایران روشن،  اصولی و قابل توجیه است ما چیز زیادی نخواستیم آمریکا بیرون رفته و می‌خواهد برگردد باید تعهداتی که دارد را انجام دهد.

این خبر در حال تکمیل است.


لینک کوتاه :
https://aftabir.com/index.php/article/show/6242
PRINT
شبکه های اجتماعی :
PDF
نظرات

مشاهده بیشتر

با معرفی کسب و کار خود در آفتاب در فضای آنلاین آفتابی شوید
همین حالا تماس بگیرید