امروز پنج‌شنبه 06 دی 1403

Thursday 26 December 2024

ریزش آرای ترامپ از کجا نشأت می‌گیرد؟


1401/07/27
کد خبر : 3679
دسته بندی : بین الملل
تعداد بازدید : 135 نفر
ابوالفضل خدائی: همانطور که پیش بینی می شد دموکرات در این انتخابات به دلیل همه گیری ویروس کرونا بیشتر به آرای غیابی و پستی تکیه کردند و هم اکنون نیز شاهد دستاوردهای خود در این زمینه هستند. تحولاتی که در دو ایالت کلیدی پنسیلوانیا و جورجیا رخ داد نشان از برنامه ریزی و استراتژی دموکرات ها بود. دونالد ترامپ در این راستا از ابتدا سعی و تلاش داشت صحت و درستی آرای پستی را زیر سوال ببرد و اصرار به بحث تقلب داشت. اما این راهبرد جواب نداد و شاهد بودیم که استقبال بی سابقه از آرای پستی شد و شرایط آنگونه که ترامپ می خواست پیش نرفت.اگر به دقت تحولات انتخاباتی آمریکا را پیش از برگزاری آن رصد کرده باشیم متوجه خواهیم شد که دموکرات ها مانور خوبی روی استراتژی (Blue Wall)  یا دیوار آبی دادند. آنها تلاش کردند که در ایالت های آبی که طرفدار این حزب هستند جایگاه خود را حفظ کنند. برگزاری کمپین های مبارزاتی به آنان در کسب نتایج عالی کمک کرد و نتایج آن به خوبی محسوس است.

به نظر می رسد که بایدن برای تصاحب مقدار باقی مانده آرای الکترال مسیر آسانی را پیش رو داشته باشد. شگفتی بزرگی که در این بین می توان شاهد بود در خصوص ایالت جورجیا است که همواره حامی جمهوری خواهان بوده است و در سال 2020 شاهد چرخش عجیبی در ایالت به سمت دموکرات ها بوده ایم. تنها در زمان بین کلینتون بود که وی توانست آرای این ایالت را تصاحب کند. اما پس از آن همیشه این ایالت قرمز و طرفدار نامزد جمهوری خواه بوده است. تنش ها از آن جایی بیشتر شده که ترامپ معتقد است در آرای پستی تقلب شده و حتی در توئیت هایش نیز خواستار توقف شمارش آن شد. موضوعی که با سیلی از واکنش ها و انتقادات روبرو شد و کارشناسان و سیاسیون آمریکا گفتند که طرح چنین مسائلی به دموکراسی این کشور ضربه می زند.

ترامپ در حالی این ادعا را عنوان می کند که بخشی از آرای او در انتخابات را آرای پستی تشکیل می دهند و آرایی که عمدتا او از ایالات مرکزی بدست آورده هم می تواند دستخوش تقلب شوند. اما او ترجیحا فقط آرای بایدن را تقلبی می داند. چهره درهم و بهت زده ترامپ در کنفرانس خبری که سیستم انتخابات آمریکا را فاسد دانست و همچنین عدم حمایت جمهوری خواهان از او  همانطور که پسرش اریک عنوان کرد به پیچیدگی ها انتخابات امسال افزوده است. موضوع اعلام نتایج ایالات آریزونا به صورت زودهنگام که از شبکه فاکس نیوز در ساعات اولیه پس از رای گیری اعلام شد  چه دلیلی می تواند داشته باشد. ایالتی که پس از سه روز حتی دشمن ترامپ یعنی شبکه سی ان ان نیز آن را آبی اعلام نکرده است. آیا مدیریت دولت ترامپ در همه مهار ویروس کرونا، تظاهرات ضدنژادپرستی و یا عدم تطابق دیدگاه های ترامپ در موضوع گلوبالیسم شرایط را به ضرر او تمام کرده است؟ به غیر کنش گران اجتماعی، سیاسی، نخبگان و دانشگاهیان شاید بخشی از رای دهندگان به بایدن علاقه ای به او نداشتند و صرفا برای اینکه ترامپ رئیس جمهور نشود به او رای دادند. اما در آن سو می دانیم که ترامپ هواداران سفت و سخت و عقیدتی زیادی دارد. از سفیدپوستان نژادپرست گرفته تا قشری از کارگران آمریکا و بخشی از مذهبیون.

نظرسنجی موسسه تحقیقاتی ادیسون به سراغ مسائل کلیدی و مهم مردم آمریکا در انتخابات ریاست جمهوری پرداخته و مولفه های مهم آنان را در انتخاب نامزد مورد نظر بررسی کرده است. طبق چارت زیر برای 35% از رأی دهندگان موضوع اقتصاد اولویت اصلی بود. طبق آن 82% به ترامپ و 17% بایدن رأی دادند. اما در قسمت های بعدی که به برابری نژادی و مدیریت ویروس کرونا مربوط می شود شاهد هستیم که به ترتیب 91% و 82% از رأی دهندگان بایدن را برگزیده اند.

طبق گزارشات و برحسب نژادها در آمریکا در پنسیلوانیا، طرفداران بایدن ۷۶٪ سفید ، ۱۵٪ سیاه ، ۷٪ لاتین و ۱٪ آسیایی بودند. طبق سرشماری ایالات متحده ، این ایالت ۸۱٪ سفیدپوست است.

در همین حال ، حمایت ترامپ از رای دهندگان سفیدپوست بسیار بیشتر بوده - ۹۷٪ - و فقط ۱٪ از رای دهندگان سیاه پوست ، ۲٪ لاتین تبارهای پنسیلوانیا و کمتر از ۱٪ رای دهندگان آسیایی بودند.

هفت درصد از رای دهندگان بایدن گفتند که در سال ۲۰۱۶ به ترامپ رأی داده بودند. ۴٪ از رای دهندگان ترامپ گفتند که به هیلاری کلینتون رأی داده بودند.

در جورجیا ، که ۶۰٪ سفید و ۳۲٪ سیاه پوست است ، بایدن حمایت قاطع رای دهندگان غیر سفید را داشت. نظرسنجی ها نشان داد کسانی که به او رأی داده اند ۵۳٪ سیاه پوست، ۳۵٪ سفید، ۸٪ لاتین و ۲٪ آسیایی هستند. ترامپ در میان رای دهندگان سفیدپوست دوباره عملکرد بهتری داشت - طرفداران او ۸۵٪ سفید، ۷٪ سیاه، ۶٪ لاتین و ۱٪ آسیایی بودند.

در کل، بایدن ۳۵ درصد آرا سفیدپوستان جورجیا و ۶۵ درصد آرا غیر سفیدپوستان را به دست آورد و ترامپ ۸۵ درصد حمایت سفیدپوستان و ۱۵ درصد غیر سفیدپوستان را.

روز چهارم انتظار و به اوج رسیدن جنگ و جدال

با گذشت 4 روز از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری هنوز تکلیف برنده مشخص نشده است. اگرچه آمارها از پیشتازی جو بایدن حکایت دارد اما تکلیف 4 ایالت مهم و سرنوشت ساز هنوز مشخص نشده است. در همین راستا شامگاه جمعه نامزد حزب دموکرات با تاکید بر اینکه در ایالت‌های کلیدی از برتری برخوردار است، از اعلام پیروزی زودهنگام خودداری کرد و گفت: مردم آمریکا در این انتخابات «تغییر» را انتخاب کردند. بایدن سپس به وضعیت آرای خود در ایالت های کلیدی اشاره کرد و گفت:  نخستین نامزد دموکراتی هستم که آریزونا را پس از ۲۴ سال برنده شدم و دموکراتی هستم که جورجیا را پس از ۲۰ سال بردم. وی سپس در خصوص مدیریت همه گیری کرونا و اقتصاد قوی به مردم وعده داد.

در آن سو ترامپ نیز واکنش نشان داد و در توئیتی نوشت: جو بایدن نباید به اشتباه مدعی پیروزی و کسب پست ریاست جمهوری شود. وی گفت: روند حقوقی (برای بررسی نتایج بدست آمده) تازه درحال شروع شدن است. نامزد جمهوریخواهان مدعی تقلب در انتخابات است و گفته که قصد دارد شکایت خود را در این زمینه به مراجع حقوقی و قضایی مطرح کند.ترامپ این توئیت را دقایقی قبل از سخنرانی از پیش اعلام شده جو بایدن رقیب دموکرات خود در این دوره از انتخابات منتشر کرد.

تازه ترین نتایج حاصل شده از انتخابات

وضعیت شمارش آرا در ایالت‌های تاثیرگذار باقیمانده به شرح زیر است:

پیشتازی بایدن در آریزونا به ۲۹,۸۶۱ رای کاهش یافته است. اختلاف دو نامزد یک درصد شده و این رقابت بسیار شانه به شانه پیش می‌رود اما دوباره ترامپ نتوانسته ۵۷.۵ درصد از این آرایی که برای غلبه بر بایدن لازم است به دست آورد.

گرچه تکلیف آرای نوادا و جورجیا هنوز نهایی نشده اما انتظار می‌رود آرای آنها به بایدن برسد. آلاسکا و کارولینای شمالی هم در ردیف پیروزی‌های ترامپ قرار می‌گیرند. بدین ترتیب تعداد آرای الکترال بایدن مقابل ترامپ به حد نصاب ۲۷۰ برای ریاست جمهوری می‌رسد. پیشتازی بایدن در پنسیلوانیا و نوادا افزایش یافته و در آریزونا، پیشتازی بایدن کمتر شده است.

آلاسکا (با ۳ رأی الکترال) -- نوادا (با ۶ رأی الکترال) -- جورجیا (۱۶ رأی الکترال) -- کارولینای شمالی (۱۵ رأی الکترال) -- پنسیلوانیا (۲۰ رأی الکترال)

نامزدهای انتخابات تاکنون به صورت زیر ایالت‌ها را از آن خود کرده‌اند:

ترامپ: کنتاکی (رای الکترال ۸)، اوکلاهاما (۷)، تنسی (۱۱)، وست ویرجینیا (۵)، آرکانزاس (۶)، می‌سی‌سی‌پی (۶)، آلاباما (۹)، کارولینای جنوبی (۹)، ایندیانا (۱۱)، وایومینگ (۳)، داکوتای جنوبی (۳)، داکوتای شمالی (۳)، لوئیزیانا (۸)، نبراسکا (۴)، کانزاس(۶)، میسوری (۱۰)، آیداهو (۴)، یوتا(۶)، اوهایو (۱۸)، مونتانا (۳)، آیووا (۶)، فلوریدا (۲۹)، تگزاس(۳۸)، مین (۱)

بایدن: ورمونت (۳)، مریلند (۱۰)، نیوجرسی (۱۴)، ماساچوست (۱۱)، واشنگتن دی‌سی (۳)، دلاور (۳)، ویرجینیا (۱۳)، ایلینوی (۲۰)، کنتیکت (۷)، رودآیلند (۴)، نیویورک (۲۹)، نیومکزیکو (۵)، کلورادو (۹) نیوهمپشایر (۴) ایالت واشنگتن (۱۲)، اورگان (۷)، کالیفرنیا (۵۵)، هاوایی (۴)، مینه‌سوتا(۱۰)، نبراسکا (۱)، مین (۳)، آریزونا (۱۱)، ویسکانسین (۱۰) ، میشیگان (۱۶)

از پنج رای الکترال ایالت نبراسکا، ۴ رای به ترامپ و یک رای به بایدن رسید

ایالت آریزونا که در انتخابات ۲۰۱۶ به ترامپ رسیده بود، این بار به دست بایدن افتاد

ترامپ تنها یکی از چهار رای الکترال ایالت مین را گرفت

ایالت ویسکانسین در انتخابات ۲۰۱۶ به ترامپ رسید و این بار در کنترل بایدن قرار گرفت

میشیگان هم در ۲۰۱۶ در کنترل ترامپ بود که این بار به بایدن رسید

ترامپ چه برنامه ای برای عدم پذیرش نتایج دارد؟

به گزارش ایندیپندنت، مری ترامپ گفت: باید از کارهایی که ممکن است دونالد ترامپ نامزد حزب جمهوریخواه در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا پس از مواجه شدن با شکست در انتخابات انجام دهد، نگران بود.

برادر زاده دونالد ترامپ و نویسنده کتاب "بیش از حد، اما همیشه ناکافی؛ چطور خانواده من خطرناک‌ترین مرد جهان را به وجود آورد" گفت: او بسیار مستاصل است و راهی به جز پذیرش آنچه رخ داده است، ندارد.

مری ترامپ گفت: ما مردی را می‌بینیم که در موقعیت منحصر به فردی است. دونالد هرگز پیش از این در موقعیتی مانند این نبوده است که در آن کسی برای نجات دادنش نباشد. کسی نیست که به او کمک کند. او مستاصل است، او بهم ریخته است و عملا کاری نیست که او بتواند به طور مشروع انجام دهد به جز اینکه عاجزانه آنچه را پیش آمده است نظاره کند؛ و من فکر می‌کنم براساس آنچه او گفت، این نشانه مشخصی است از اینکه ما احتمالا با چه چیزی مواجه هستیم به خصوص اگر رهبری حزب جمهوریخواه کاری نکند.

این فقط اقدام دونالد برای ایجاد ابهام یا دورغ گفتن نبود. این حرف دونالد درباره کودتایی برنامه ریزی شده بود. رهبر یک کشور نومیدانه سعی می‌کند انتخابات را بی اعتبار کند. این کار زننده است و کسی باید بیاید و جلوی او را بگیرد.

سی ان ان: ترامپ شکست را نمی پذیرد

شبکه تلویزیونی سی ان ان می نویسد: در شرایطی که مجموع آراء نشان می‌دهد ترامپ از جو بایدن در ایالت‌های حساس عقب افتاده است، او سخنرانی شکست خود را آماده نکرده و در گفتگوهایش در روزهای اخیر با متحدانش اعلام کرده است که قصدی برای پذیرش شکست در انتخابات ندارد. تاکنون موضع او از طرف افراد نزدیک از جمله مشاوران ارشد و پسرانش تقویت شده است، افرادی که تلاش‌های تهاجمی در دادگاه‌ها آغاز کرده اند تا نتایج انتخابات را به چالش بکشند و به جمهوری خواهان برای دفاع از ترامپ فشار می‌آوردند.
 

بنابر اعلام افراد مطلع، ترامپ در برابر برخی متحدانش اذعان کرده است که می‌داند آمار انتخاباتی به سود او نخواهد بود، اما باور دارد که یک جنگ حقوقی طولانی مدت و صحبت درباره کلاهبرداری انتخاباتی باعث ایجاد شک و تردیدهایی می‌شود که به او اجازه رد نتایج انتخابات را می‌دهد. دو مشاور انتخاباتی و یک منبع نزدیک به رئیس جمهور گفته اند، ترامپ پیش از در نظرگرفتن هرگونه پذیرش شکستی، از مسیر حقوقی اش برای مبارزه با نتایج ایالت‌های حساس استفاده خواهد کرد. یک منبع نزدیک به رئیس جمهور آمریکا گفت: «او در حالت جنگی قرار گرفته است. فکر می‌کند که جنگیدن به نفعش می‌شود.»در حالیکه حقیقت شکست قریب الوقوع ترامپ برای بسیاری از افراد نزدیک به کمپین انتخاباتی ترامپ ناخوشایند بوده است، دیگران به رئیس جمهور توصیه می‌کنند تا به جنگیدن علیه نتایج ادامه دهد و درباره ادعاهای کلاهبرداری انتخاباتی تحقیق کند.

بنابر اعلام شخص نزدیک به ترامپ، از شب برگزاری انتخابات، ترامپ روزهای خود را در کاخ سفید گذرانده است، و با عصبانیت به متحدانش زنگ می‌زند و می‌خواهد که مردم بیشتری به بیرون رفته و از او حمایت کنند. او به این موضوع اعتراض کرده است که تیم حقوقی اش برای برپایی یک جنگ موثر در دادگاه‌ها آمادگی کافی نداشته است.


لینک کوتاه :
https://aftabir.com/index.php/article/show/3679
PRINT
شبکه های اجتماعی :
PDF
نظرات

مشاهده بیشتر

با معرفی کسب و کار خود در آفتاب در فضای آنلاین آفتابی شوید
همین حالا تماس بگیرید