امروز پنج‌شنبه 24 آبان 1403

Thursday 14 November 2024

روحانی: دوران کرونا را باید حداقل تا ۶ ماه آینده در نظر بگیریم


1401/07/27
کد خبر : 1966
دسته بندی : سیاسی
تعداد بازدید : 131 نفر

حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی روز یکشنبه در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با قدردانی از انفاق مومنانه مردم در سراسر کشور اظهارداشت: یکی از ویژگی‌های امیرالمومنین دستگیری از فقرا و انفاق است، مردم هم همان راه امیرالمومنین را رفتند.

وی با اشاره به  در پیش بودن ایام محرم افزود: ممکن است در ایام محرم شکل نذورات مردم  مقداری تغییر کند. حتما از نظر بهداشتی این موضوع باید رعایت شود. هم تبرک است و هم کمک به کسانی است که از آنها دستگیری می‌شود.

رییس جمهوری با تشکر از مردم استان‌ها برای رعایت محدودیت‌های بهداشتی در مرحله اول شیوع کرونا گفت: در مرحله دوم کادر پزشکی و درمانی ما مجاهدت شبانه روزی انجام داد و فداکاری کرد و در مرحله سوم همه مسوولین در رده‌های مختلف و آنهایی که امر نظارت را بر عهده دارند، این بار را بر دوش گرفتند.  الحمدالله وقتی آدم در این نمودارها استان‌ها را می‌بیند که از پیک پایین می‌آید و شیب به سمت پایین است، خیلی خوشحال کننده است.

وی با بیان اینکه در آماری که امروز دیدیم تقریبا از اوایل مرداد ماه تغییر محسوسی شروع شده تا الان که۱۹ مرداد ماه هستیم، گفت: ان شاء الله امیدواریم تا پایان مرداد باز شاهد روزهای بهتری با کمک مردم باشیم. همان طور که در سایه تلاش مردم و مراعات آنان این اتفاق افتاد.

 روحانی اظهارداشت: یک وقتی مراعات مردم ۷۷ درصد بود که در سایه آن ما شاهد این بودیم که  در آمار فوتی‌ها از سه رقمی به دو رقمی برسیم.  برای مدتی هم فوتی‌ها دو رقمی بود از مراعات ۷۷ درصد به ۱۷ درصد رسیدیم. وقتی نزول پیدا کرد و مردم سهل گرفتند و فکر کردند دوران بیماری تمام شده، دومرتبه دچار یک موج شدیم

رییس دولت تدبیر و امید گفت: البته در کشورهای دیگر هم این موج دوم را کاملا مشاهده می‌کنیم آنجا هم دستورالعمل‌هایی بوده خوب مراعات کردند. یکی از کشورهای اروپایی که نخست وزیر آن می‌خواست اختیار قرنطینه بار دوم را از پارلمان بگیرد، همه چیز را آزاد کرده بود و اعلام کرد که توریست‌ها بیایند ولی با فشار چند روزه ناچار شد دوباره محدودیت‌ها را تشدید کند.

 رییس جمهوری یادآورشد: بنابراین تقریبا می‌بینیم در جاهای دیگر هم با موج دوم گرفتار شدند. ما هم با موج دوم روبه رو شدیم شاید این بالا و پایین رفتن مربوط به اعمال خودمان می‌شود چه ما مسوولان، چه مردم ما، آن جا که همه رعایت کنیم با ثبات مواجه می شویم. تا وقتی مراعات‌ها رها و عادی می‌شود دوباره پیک بالا می رود و ما را گرفتار می‌کند. هر چه است تخت و پزشک و پرستار ما محدود است

وی تاکید کرد: این فشار روانی کار بر کادر درمانی فشار خسته کننده ای است وقتی می‌بینند مرتب تخت‌ها پر است تا وقتی می‌بینند ۳۰ درصد تخت‌ها خالی شد خود این به همه نشاط می دهد و آثار کار خود را می‌بینند.

 حداقل ۶ ماه با ویروس کرونا مواجه هستیم

روحانی در ادامه گفت: در هفته‌های اخیر هم در کشور خودمان و هم در دنیا شاهد افت و خیزی در خصوص شیوع کرونا بودیم. واقعیت این است که ۶ ماه است که با این ویروس مواجه هستیم. شاید در روزهای اول به مردم می گفتیم این را هفتگی در نظر نگیرید، ماه و سال معیار است نه روز و هفته، بعضی‌ها می‌گفتند چرا  گفته می‌شود دو هفته، سه هفته یا یک ماه دیگر این ویروس را از پا در می‌آوریم اما به هر صورت  ۶ ماه از شیوع این ویروس گذشته است و فراز و نشیب داشته است.

رییس دولت تدبیر و امید اضافه کرد: به نظر من کار کادر درمانی بسیار خوب بوده است، ‌ بخش تولید خوب در صحنه بوده و بخش علمی کاملا در صحنه فعال بودند و مردم همراهی کردند یعنی آنجایی که گفتیم خطرناک است و دیدند که خطرناک است همراهی کردند.  

روحانی تاکید کرد: حداقل باید در نظر بگیریم که ۶ ماه دیگر هم این اوضاع را داریم. البته شاید ۶ ماه بیشتر یا حتی یک سال شود بنابراین باید خودمان را آماده کنیم تا روزی که واکسنی به دست ما برسد و موثر باشد و به اندازه کافی در اختیار باشد و بتوانیم توزیع کنیم و مردم بتوانند استفاده کنند، تا آن زمان خیلی برای ما روشن نیست و باید همه مراعات کنند.

رییس جمهوری با اشاره به اظهار نظرهایی که این روزها درباره مراسم عزاداری مطرح است، افزود: عده‌ای نامه می‌نویسند اظهار نظر می‌کنند چرا محدودیت‌ها را می‌خواهید اینقدر زیاد کنید ماه محرم و عزاداری است. از طرف دیگر عده‌ای می‌نویسند امسال محرم معنا ندارد. عده ای برای من نامه نوشته بودند حج که واجب بود امسال برگزار نشد عزاداری امام حسین (ع) که مستحب است که شما اصرار می‌کنید.  

وی تاکید کرد: باید مسیر اعتدالی را انتخاب کنیم. عده ای هم بودند می‌گفتند مغازه‌ها نباید باز شود باید بسته باشد، مردم از خانه نباید بیرون بیایند، البته شاید برای مدتی لازم بود ولی این کار برای طولانی مدت نمی‌شود. نمی‌توانیم فعالیت‌های اقتصادی، آموزشی، فرهنگی و اجتماعی را به طور کامل تعطیل کنیم این کار امکانپذیر نیست،  ادامه کار به شکل سابق هم امکانپذیر نیست. بنابراین یک حد وسط را نیازمندیم که آن حد را مورد مراعات قرار دهیم.  

روحانی خاطرنشان کرد: ادامه محدودیت‌های شدید امکان پذیر نیست چرا که محدودیت‌های شدید جامعه را دچار التهاب، ‌اضطراب و افسردگی می‌کند. سلامتی فقط سلامت جسم نیست، هم سلامت جسم و هم سلامت روح است و مردم باید از لحاظ روحی و روانی دارای آرامش باشد.

رییس جمهوری ادامه داد: اگر افسردگی ایجاد شود، زندگی به مردم تنگ می شود، نفس‌کشیدن برای آنها سخت می‌شود. در دنیا هم هرکس به طرف کار تند رفت جواب نداد و هرکس هم رها کرد و کار انجام نداد آن هم دچار گرفتاری شد. آنهایی که معتدلانه رفتار کردند موفق بودند بنابراین باید معتدلانه رفتار کنیم بدانیم این ویروس برای مدتی هست و خودمان را آماده کنیم.  

رییس دولت تدبیر و امید افزود: یک سال با احتیاط برای زندگی‌مان، سازگاری و تعامل با این ویروس را برنامه ریزی کنیم چرا که این ویروس هست، از طرف دیگر زندگی، ‌ اشتغال، ‌تولید، کالاهای اساسی، مواد بهداشتی و ضروری و حمل و نقل  همه باید باشد منتها باید با پروتکل باشد اگر با پروتکل نباشد ما را دچار مشکل می‌کند.

وی یادآورشد: اعتدال به این معناست که فعالیت باشد، پروتکل هم دقیقا اجرا شود این دو اگر با هم باشد ما پیش می‌رویم. اگر رها کنیم بیماری آنقدر شدید و تند می‌شود جامعه را فرا می گیرد تخت‌ها پر می‌شود اعصاب مردم بهم می ریزد تلفات زیاد می‌دهیم که این برای جامعه غیرقابل قبول است. بنابراین اعتدال باید رعایت شود.

طرح پیشگیرانه "شفا" برای مقابله با کرونا

روحانی تاکید کرد: کسی فکر نکند ویروس کرونا تا ۲ روز یا یک هفته دیگر تمام می‌شود و فعلا با ما هست، برنامه‌ریزی‌ها باید بلند مدت، حداقل ۶ ماه تا یکسال دیگر باید باشد، باید برای زندگی با نشاط برنامه ریزی باشد، اینکه بگویند ماسک زدن و عدم رفت و آمد خسته کننده است درست است و همه می دانیم سخت و خسته کننده است، اما چاره‌ای و راهی وجود ندارد ما با شرایط خاصی در حال زندگی هستیم.

رییس جمهوری بر ضرورت اقدام پیشگیرانه با تعبیر مخفف «شفا» تاکید کرد و گفت: راه درمان این بیماری را می‌توان «شفا» نام گذاری کرد و البته حرف الف در شفا (دارای مد، متعدد و ممتد) شامل سه اقدام است؛ «ش» تاکید بر شست وشوی دست‌ها و نظافت و بهداشت فردی به عنوان اصل اول مبارزه با کرونا است

وی ادامه داد: «ف» در شفا ضرورت فاصله گذاری اجتماعی است، نمی‌توان مانند گذشته کنار هم بنشینیم باید این فاصله گذاری را مراعات کنیم. «الف» در شفا  استفاده از ماسک است و دومین الف آن اجتناب از ترددهای غیرضروری است و سومین الف اجتناب از تجمعات بزرگ است. این سه الف «شفا» را با مد درست می‌کند.  

رییس جمهوری اگر ما شستن دست و فاصله‌گذاری و ماسک زدن را کاهش تردد و عدم تجمع را در کنار هم قرار دهیم، دستورالعمل‌هایی است که می‌تواند خیلی سخت نباشد و ما را هم تا حد زیادی از مشکلات این بیماری نجات دهد البته پروتکلهای بهداشتی بسیار زیاد است و برای هر مکانی یک پروتکل خاص تدوین شده که باید مد نظر قرار داده شود.

 دستورالعمل‌های مجازاتی کرونا هفته آینده بررسی و تصویب می‌شود

روحانی، «بیماریابی» را یکی از مسائل بسیار مهم در روند مقابله با این بیماری عنوان کرد و افزود: باید بیمار مبتلا به کرونا را پیدا کنیم که به دو صورت انجام می شود، گاهی بیمار مراجعه می‌کند وعلائم بیماری مانند تنگی نفس و تب را بیان می‌کند آزمایش می‌دهد.  اما  گاهی ما سراغ افراد می رویم و بیمار را پیدا می‌کنیم، زیرا بیماریابی بسیار مهم است و شاید منشاء آن را نیز در نظر می‌گیریم از همان بیمار پیدا شده  افرادی که با وی در ارتباط بودند را نیز آزمایش می‌کنیم.

رییس جمهوری تاکید کرد: همه مردم باید دستورالعمل ها را را مراعات کنند، وقتی فردی مبتلا شده است باید دو هفته تا ۱۵ روز در یک اتاق در حصر و قرنطینه قرار گیرد و رعایت کند. در دستورالعمل‌های مجازاتی که هفته آینده وزیر کشور تدوین می‌کند این موارد را هم بیاورد که اگر کسی تخلف کرد و ۱۴ روز قرنطینه را رعایت نکرد و فقط ۲ روز در خانه ماند و در جامعه حضور پیدا کرد، باید با بیمار متخلف برخورد شود زیرا دیگران را هم مبتلا خواهد کرد، ممکن است علائم ظاهری زیادی هم نداشته باشد اما دیگران را مبتلا می‌کند.

وی در بخش دیگری از سخنانش اعمال قانون را مهم دانست و با بیان اینکه در این جلسه وزارت بهداشت و اعضای ستاد نیز بر اعمال قانون تاکید کردند، گفت: البته همیشه با اقناع مردم، نیازی نبوده که از مجازات استفاده کنیم، اما افرادی هستند که نیاز است با تنبیه و مجازاتی در مواردی مانع از تخلفات آنها شویم زیرا برخی‌ قوانین را مراعات نمی‌کنند و دیگران را هم گرفتار می‌کنند.

روحانی اضافه کرد: امروز در این جلسه مواردی  مورد بحث قرار گرفت که پس از تکمیل در جلسه بعد روز شنبه نهایی کرده هم برای ادارات، هم اصناف و هم برای عموم مردم در جامعه ابلاغ و اجرا می‌شود.

رییس جمهوری با تاکید بر تغییر سبک زندگی گفت: باید بپذیریم ازپایان بهمن ماه سال گذشته زنگی به صدا درآمد که «تا اطلاع ثانوی سبک زندگی اجتماعی مردم باید تغییر کند»، هر فردی این زنگ را نشنیده است ضرر کرده است، نمی‌توان مانند سابق رفت و آمد خانوادگی داشته باشیم و مهمانی برگزار کنیم.

وی افزود: در بعضی از کشورهای اروپایی اگر فردی مهمانی خانوادگی برگزار کند، مجازات بسیار سنگینی برای برگزار کننده مهمانی در نظر گرفته‌اند، مراسم عروسی و عزا اجتماعات و ترددها و اجتماعات را مانند گذشته نمی‌توان برگزار کرد.  

روحانی با تاکید بر این که مردم باید ترددهای غیرضروری را کاهش دهند، تصریح کرد: همه می دانیم که بچه ها از مدرسه نرفتن و در خانه ماندن در ایام تابستان خسته شده اند، همین مدرسه نرفتن خسته کننده است بچه‌ها در مدرسه دوستان خود  را می‌دیدند  و این تعطیلی خستگی روحی ایجاد می‌کند. همه این‌ها قابل قبول است اما اکنون در شرایط ویژه قرار داریم اما اگر سفری پیش می آید باید کوتاه باشد و تمام دستورالعمل‌های بهداشتی در خودرو و مقصدی که پیاده می‌شویم، مراعات شود.

رییس جمهوری با بیان اینکه برای سالمندان و افرادی که بیماری زمینه ای دارند با فکر جداگانه ای بشود؛ گفت: همان طور که بیماریابی مهم است و باید پیگیری شود، کنترل کردن و مراقبت از سالمندان و بیماران زمینه‌ای نیز جزو وظایف ما است تا گرفتار بیماری نشوند مخصوصا در جمعی که با هم هستند مانند خانه سالمندان که تا کنون اقدامات خوب بوده است.

رییس دولت تدبیر و امید با تاکید بر اینکه نظام دیجیتال باید توسعه فزاینده و روزافزون پیدا کند، گفت: البته وضع ما نسبتا خوب است، اما نسبت به این بیماری و شرایط کنونی، کمی کند هستیم، همه کارهای کشور تا جایی که امکان دارد از طریق سیستم الکترونیک و دیجیتال باید انجام شود تا رفت وآمدها و اجتماعات و حضور مردم در ادارات کاهش یابد.  

رییس جمهوری خطاب به وزیر کشور درباره تدوین دستورالعمل مجازات کرونایی گفت: اگر کاری از طریق الکترونیک امکان پذیر است و مسئول اداری تاکید می‌کند که باید آن فرد حتما به اداره مربوطه مراجعه کند آن مسئول اداره باید منفصل از خدمت شود این انفصال یک ماه  تا یک سال پیشنهاد شده است.

روحانی گفت: مسئولی که می تواند خدمات الکترونیک به مردم بدهد، اما مردم را به اداره می‌کشاند، مردم را از شهرستان به استان و یا از استان به تهران می‌کشاند باید مجازات شود. موارد را به من اطلاع داده‌اند که و تذکرات لازم را به مسئولان هم داده‌ام. کار ساده ای را می‌توانستند که از طریق سیستم الکترونیک و فضای مجازی انجام دهند اما گفته‌اند افراد باید در محل حضورپیدا کنند، تقاضا مطرح کنند و امضا کنند. آن فرد چهار روز در سفر بوده است واتفاقا وی در همان سفر به بیماری مبتلا شده است از این اقدام نباید بگذریم از آن مسئول اداری که مردم را آزار و زجر می دهد و از اجرای دستورالعمل تخلف میکند، مستحق یک تا سه ماه انفصال از خدمت و یا بیشتر است و باید اجرا شود.

سلامت و سوگواری مردم را در کنار هم قرار دهیم

وی در ادامه با اشاره به نقش شرکت‌های دانش بنیان در زمینه تولید دارو و واکسن کرونا گفت: این هفته جلسه ویژه ای داریم. آنهایی که در زمینه دارو و واکسن کار می کنند دولت آماده هرگونه کمک است چرا که این یک مساله ضروری است. چه یافتن دارو و چه یافتن واکسن برای ما اولویت دارد. اگر لازم است در این قسمت کار موازی انجام بگیرد تا زودتر به نتیجه برسیم.

روحانی با تاکید مجدد بر لزوم رعایت دستورالعملهای بهداشتی در مراسم عزاداری محرم گفت: یادآور شد: این که بگوییم در ماه محرم عزاداری نباشد این نادرست و ناصحیح است. اصلا برای جامعه قابل تحمل نیست. غیر از این که خود عاشورا غم آور است خود این که مراسم نباشد مردم را دلگیر میکند و اضطراب و افسردگی برای مردم درست میکند.

رییس جمهوری گفت: چرا عزاداری نکنیم، می توانیم با جمعیت‌های کمتر عزاداری کنیم. در حسینه‌ای یا جاهایی بنا بوده است که ۱۰۰۰ نفر باشد ما می‌گوییم ۱۰۰ نفر باشد و بقیه از فضای مجازی ببینند این که چیز مهمی نیست. ما عدد را کم می‌کنیم اصل عزاداری را باید انجام دهیم. مراسم را باید برقرار کنیم نذورات باید انجام بگیرد.  

وی افزود: قبلا امکان غذاخوردن در مراسم عزاداری وجود داشت الان اگر میخواهند غذا بدهند در یک بسته بهداشتی تک نفری در اختیار افراد قرار دهند که به منزل خود ببرد. پس امسال باید دقیقا سلامت مردم با سوگواری مردم را در کنار هم قرار دهیم یعنی تعادل بخشی را به خوبی انجام دهیم که این کار شدنی است و دستورالعمل‌ها تهیه شده و وزارت بهداشت هم در این زمینه زحمت کشیده و ابلاغ شده است.  

روحانی ادامه داد: برای برگزاری عزاداری و ماه محرم اولین کار اطلاع رسانی دقیق است یعنی همه باید بدانند چه کار باید انجام دهند و از همین الان هم باید بدانند. چرا که هفته دیگر محرم است بنابراین باید اطلاع رسانی دقیق انجام شود، باید برای مردم اقناع سازی کنیم و بگوییم که "هم عزاداری و هم سلامت" امکان پذیر است.

رییس جمهوری تاکید کرد: این کار از طریق صدا و سیما، رسانه‌ها، روزنامه‌ها و فضای مجازی صورت بگیرد و همه هماهنگی های لازم از امروز باید شروع و انجام شود و این هماهنگی باید بین مسوولان برگزاری مراسم محرم باشد تا ماه محرم بسیار خوبی داشته باشیم. البته شاید روزهای عزاداری و ساعت آن کمتر باشد پذیرایی ممنوعیت داشته باشد.  

روحانی گفت: افرادی که دچار تخلف می‌شوند و از دستورالعمل ها سرپیچی می‌کنند و مقررات را زیر پا می گذارند،  مراعات نمی کنند حتما باید مجازات شوند که ما در سه بخش ادارات، اصناف و سطح عموم دستورالعمل‌هایی تهیه کردیم که در جلسه بعد نهایی می‌شود.

وی افزود: امیدواریم همه دست به دست هم دهیم و سلامت خود و ‌جامعه را حراست و حفاظت کنیم. بیمارستان‌ها و تخت های بیمارستانی و آی سی یوها را با تلاش ها و پیگیری‌مان خلوت و خالی کنیم. همدیگر را در این ماه و ماه پیش رو یاری و کمک کنیم.
 ایرنا


لینک کوتاه :
https://aftabir.com/index.php/article/show/1966
PRINT
شبکه های اجتماعی :
PDF
نظرات

مشاهده بیشتر

با معرفی کسب و کار خود در آفتاب در فضای آنلاین آفتابی شوید
همین حالا تماس بگیرید