ایسنا: سعید خطیب زاده صبح روز یکشنبه در نشست خود با خبرنگاران داخلی و خارجی که به صورت حضوری برگزار شده بود در پاسخ به سوالی در مورد اخبار منتشر شده مبنی بر سفر وزیر امور خارجه به نیویورک برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل و اینکه آیا در حاشیه این اجلاس قرار است نشست ایران و گروه 4+1 در سطح وزرای خارجه برگزار شود، گفت: آقای دکتر امیرعبدالهیان فردا دوشنبه برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل راهی نیویورک می شود. در این سفر چند روزه و کوتاه ایشان حدود 45 ملاقات دو جانبه با وزیران امور خارجه کشورهای مختلف از قاره های مختلف خواهند داشت.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین با بیان اینکه آقای امیر عبدالهیان در این سفر با دبیرکل سازمان ملل و روسای برخی از سازمان های بین المللی نیز دیدار می کند افزود: برنامه های جانبی دیگری نیز در این سفر برای ایشان در نظر گرفته شده است.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که چرا آقای رئیسی به نیویورک برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل سفر نمی کنند، گفت: آقای رئیس جمهور به مانند روسای جمهور تعداد زیادی از کشورها به صورت برخط در مجمع عمومی سازمان ملل متحد سخنرانی می کند که فکر می کنم این سخنرانی در روز سه شنبه خواهد بود.
وی افزود: بخاطر شرایط ویژه کرونایی و پروتکل هایی که قبل و بعد از سفر باید انجام می شد ایشان ترجیح دادند که وزیر امور خارجه به نیویورک سفر کند و خود ایشان مواضع ایران را در موضوعات مختلف به مانند بسیاری از روسای جمهور کشورها به صورت آنلاین مطرح می کند و در مجمع عمومی سازمان ملل از این طریق سخنرانی خواهند کرد.
سخنگوی وزارت خارجه در مورد برگزار نشست وزیران امور خارجه ایران و گروه 4+1 در نیویورک بر اساس برخی از اخبار منتشر شده گفت: من به شما تاکید می کنم که اگر ببینیم این ملاقات می تواند در مسیر آنچه که گفتیم یعنی مذاکره، سودمند باشد در مورد این موضوع تصمیم می گیریم. هنوز تصمیمی در مورد این موضوع اتخاذ نشده است و باید دید دستورکار آن چیست؟
خطیب زاده همچنین اعلام کرد وزیر خارجه کشورمان در جریان سفر خود به نیویورک به صورت جداگانه و دو جانبه با همه وزرای خارجه 4+1 دیدار و رایزنی می کند.
وی افزود: اگر دستور کار ویژه ای بود می تواند به صورت جمعی بین ایران و 4+1 برگزار شود ولی همانطور که گفتم تا الان تصمیمی در این خصوص اتخاذ نشده و باید دید دستورکار چیست؟
سخنگوی وزارت خارجه کشورمان همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه گفته می شود در سفر آقای اوجی وزیر نفت ایران به ترکمنستان مدیرعامل ترکمن گاز از دیدار با وزیر نفت خودداری کرده و کارشناسان این شرکت با وزیر نفت دیدار کردند و آیا شما چنین خبری را تایید می کنید، گفت: شما باید در مورد این سفر و جزئیات آن از وزارت نفت جویا شوید و من جزئیاتی در این زمینه ندارم.
سخنگوی وزارت خارجه در مورد نوع نگاه دولت جدید ایران به تعامل با قاره آفریقا، اظهار کرد: تعامل با آفریقا نه تنها یک ضرورت بلکه یک الزام برای ماست و طی هفته های آتی نیز آقای امیر عبدالهیان سفری را به تعدادی از کشورهای آفریقایی خواهند داشت.
خطیب زاده در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر پیگیری مطالبات ایران از عراق در جریان سفر الکاظمی نخست وزیر این کشور به تهران و آخرین اخبار در این زمینه گفت: البته مناسب است شما جزئیات این موضوع را از بانک مرکزی بپرسید. یکی از موضوعات اصلی مورد بحث در جریان مذاکرات مقامات دو کشور در تهران و بغداد همین موضوع بوده است. ما تلاش خود را کرده ایم که مسیر صادرات ایران به عراق در حوزه های مختلف از جمله انرژی، گاز و برق انجام شود و در عین حال بازپرداخت مطالبات ایران از دولت عراق را موضوعی عادی و فوری می بینیم و اینکه این مطالبات باید پرداخت شود.
خطیب زاده با بیان اینکه در ارتباط با این موضوع در چند مسیر گفت وگو شده است از جمله مسیر تهیه کالا در داخل عراق و همچنین بازپرداخت این مطالبات به صورت بانکی یک سری موضوعات دیگر نیز در حال انجام است. برخی از آنها تقریبا نهایی شده و برخی دیگر نیز در حال نهایی شدن است.
خطیب زاده ادامه داد: ولی می توانم این اطمینان را به شما بدهم که طرف عراقی تاکید بر بازپرداخت بدهی ها دارد و نهادهای مختلف در کشور نیز که طرف عراق محسوب می شوند در حال رایزنی در ارتباط با این موضوع هستند و به صورت مداوم این مسئله پیگیری می شود.
وی با اشاره به بدهی کره جنوبی به ایران افزود: این موضوع متفاوت از شرایطی است که در مورد بازپرداخت بدهی های کره جنوبی به ایران در جریان است، متاسفانه در مورد کره جنوبی مسئله با یک کندی سوال برانگیزی در حال طی شدن است و این میزان بی عملی دولت سئول در مورد بازپرداخت بدهی هایش به ایران جای ناامیدی دارد.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در مورد شرایط افغانستان و اخبار منتشر شده در ارتباط با وضعیت آوارگان افغانستانی در مرزهای شرقی کشور و صدور روادید برای آنها جهت سفر به ایران گفت: ایران میزبان حدود چهار میلیون تبعه افغانستانی در داخل کشور طی چهار دهه گذشته است و در این سال ها تلاش کرده است که با جدیت تمامی امکانات خود را برای تسهیل وضعیت این برادران وخواهران به کار گیرد.
خطیب زاده با بیان اینکه بر اساس برخی تخمین ها در مدت اخیر حدود نیم میلیون از برادران و خواهران افغانستانی ما بدون جا شده اند، گفت: برخی به صورت قانونی و برخی نیز به صورت غیر قانونی وارد ایران شده اند. شما خودتان می دانید موضوع شیوع کرونا موضوعی بسیار جدی است و علی رغم فشارهای اقتصادی که بر اقتصاد ایران وجود دارد ما تلاش کرده ایم تا آنجایی که امکان دارد و بضاعت ما می رسد کمک کنیم ولی واقعیت آن است که پذیرفتن بیش از چهار میلیون مهاجر افغانستانی با توجه به واقعیت ها و شرایط اقتصادی کشور برای مردم و اقتصاد ایران کار سختی است، آن هم بدون کمک از ضروری سازمان های بین المللی.
خطیب زاده با تاکید بر اینکه سازمان های بین المللی می بایست وظایف خود را در مورد بی جا شدگان افغانستانی و آوارگان انجام دهند، افزود: ما در مورد واکسیناسیون خواهران و برادران افغانستانی مان در ایران نیز تمام تلاش خود را می کنیم و از سازمان های بین المللی خواسته ایم که به ما کمک کنند تا از این وضعیت عبور کنیم.
خطیب زاده ادامه داد: روابط ما با مردم افغانستان و طرف های تجاری در این کشور که توسط بخش خصوصی انجام می شود به صورت عادی در حال انجام است. مشکلاتی بوده و پیش آمده و تلاش کردیم این مشکلات را برطرف کنیم. بسیاری مرتفع شده و یا در حال مرتفع شدن هستند.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به سوالی در ارتباط با جلسه اخیر برگزار شده در وزارت خارجه در ارتباط با پرونده ترور سردار سلیمانی با ارائه توضیحاتی در ارتباط با پیگیری این پرونده از سوی وزارت خارجه در عرصه بین المللی، گفت: سردار سلیمانی، سردار صلح ساز منطقه ما بود و به دست شقی ترین اشقیا ترور شد.
وی افزود: ما اجازه نخواهیم داد که این ترور بزدلانه از بعد حقوق بین الملل بی کیفر بماند، در داخل کشور دادخواست های لازم تهیه شده است، در جلسه مورد اشاره شما نیز در مورد ابعادی که باید تکمیل می شد تصمیم گیری شد.
این دیپلمات ارشد کشورمان تاکید کرد: در مورد متهمان این پرونده چه آنهایی که در دولت آمریکا بودند و یا سایر کشورها بودند و حتی پایگاه هایی که به صورت اطلاعاتی به این عملیات بزدلانه کمک کردند در جلسات قبلی و این جلسه بحث و گفت وگو شد و قرار شد که علیه آنها دادخواست هایی تنظیم شود. همچنین در حوزه بین الملل و اینکه از چه مسیرهایی می توان مقامات سابق آمریکا را در ارتباط با این ترور مورد سوال قرار داد و متوجه عدالت کرد بحث و گفت وگو شد.
خطیب زاده ادامه داد: دومین سالگرد ترور سردار سلیمانی نزدیک است و انشالله تا قبل از آن شاهد آغاز دادگاه باشیم، مقدمات آن با همت دوستان در قوه قضائیه که قاضی ویژه ای نیز در این زمینه تعیین کرده اند و زحمات زیادی در این زمینه کشیده اند و نهادهای اطلاعاتی که اطلاعات لازم را جمع آوری کرده اند، فراهم شده، وزارت خارجه نیز تمامی آنچه را که باید انجام می داده پیگیری کرده و امیدوارم تا قبل از دومین سالگرد شهادت سردار سلیمانی شاهد آغاز دادگاه مورد اشاره باشیم.
سخنگوی وزارت خارجه افزود: فکر می کنم تا یک ماه آینده دوباره جلسه ای در این ارتباط در سطح وزیر امور خارجه برگزار خواهد شد.
وزیر خارجه کشورمان همچنین در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با گزارش اخیر روزنامه نیویورک تایمز در مورد ترور شهید فخری زاده یکی از دانشمندان هسته ای کشورمان با همکاری دولت ترامپ با رژیم صهیونیستی در این ترور بر اساس گزارش منتشر شده در روزنامه نیویورک تایمز گفت: ما هم این گزارش را دیدیدم، این یک گزارش روزنامه ای است و به اندازه یک روزنامه باید به آن توجه کرد. نهادهای اطلاعاتی و امنیتی در کشور موضوعاتی اینگونه را به صورت دقیق پیگیری کرده و می کند و جزئیات این اقدام برای این نهادهای اطلاعاتی و امنیتی روشن است.
خطیب زاده با بیان اینکه پیگیری های ما در ارتباط با این موضوع در چند مسیر انجام می شود، افزود: قطعا آن مسیری که باید توسط نیروهای اطلاعاتی و امنیتی انجام شود انجام شده و پیگیری می شود، اینها مواردی است که آنهایی که باید بدانند می دانند از مسیر حقوقی نیز در کنار مسیرهای اطلاعاتی و امنیتی این موضوع پیگیری شد و می شود گزارش های جزئی به دست آمده که طرف های مشارکت کننده را مشخص کرده است.
وی همچنین بار دیگر با محکوم کردن ترور دانشمندان هسته ای ایران که در پرونده صلح آمیز هسته ای ایران فعالت می کردند تصریح کرد: اجازه دهیم گزارش روزنامه ای در بستر روزنامه ای پیگیری شود.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه بر اساس برخی اخبار منتشر شده گویی سفارت بلژیک در تهران برای تور دوچرخه سواری ایران جهت شرکت در یک تورنمنت بین المللی ویزا صادر نکرده و در همین چهارچوب دوچرخه سواران ایرانی نتوانستند در این تورنمنت شرکت کنند، گفت: توصیه همیشگی ما به فدراسیون های ورزشی این بوده که فقط وقتی ویزا صادر نمی شود و به مشکلی بر می خورند به وزارت خارجه مراجعه نکنند بلکه از همان ابتدایی که سفر در حال طراحی است اطلاعات لازم را به وزارت خارجه بدهند. در مورد موضوعی که مورد سوال قرار گرفت اطلاع دقیقی ندارم، سفارت بلژیک در تهران تاکنون همکاری های خوبی در چهارچوب مراودات عادی و جاری داشته و باید ببینیم موضوع چه بوده و اگر کم و کاستی بوده قطعا تذکر داده خواهد شد و مورد بررسی قرار می گیرد.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به این سوال که آیا در جریان سفر هیات ایرانی به نیویورک برنامه ای برای ملاقات هیات های ایرانی و آمریکایی وجود دارد، گفت: خیر. برنامه ای در این زمینه وجود ندارد.
سخنگوی وزارت خارجه در ادامه نشست خبری خود با خبرنگاران که با رعایت پروتکل های بهداشتی به صورت حضوری بعد از حدود دو ماه برگزار شده بود در پاسخ به سوالی در مورد اظهارات نخست وزیر لبنان در مصاحبه با سی ان ان در خصوص ارسال سوخت از سوی ایران به این کشور و اینکه این مقام لبنانی این اقدام را نقض حاکمیت لبنان خوانده است، گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره متعهد به همکاری و کمک به دوستان خود و دولت ها و کشورهای دوست خود بوده و آنچه که در خصوص این تجارت انجام شده درخواستی بوده که توسط تجار لبنانی بوده و مسیر خرید کاملا عادی و معمولی بوده و فروش صورت گرفته است.
وی ادامه داد: ما در مورد مسائل داخل لبنان اظهار نظر نمی کنیم ولی به شما اطمینان می دهم که اگر همین فردا دولت لبنان باز هم برای حل مشکلات مردم لبنان بخواهد از ما سوخت بخرد، سوخت در اختیار آنها قرار می دهیم، چرا که صلح و ثبات در لبنان برای ما از هر چیزی مهمتر است و انشالله کمک می کنیم که دولت لبنان در این مسیر موفق باشد.
سخنگوی وزارت خارجه در مورد گفت وگوهای صورت گرفته بین مقامات ایران و کشورهای شرکت کننده در نشست شانگهای در مورد موضوع افغانستان و اظهارات رئیس جمهور در این خصوص گفت: آنچه که در جریان نشست شانگهای اتفاق افتاد به صورت جدی در بیانیه چهار کشور ایران، پاکستان و چین و روسیه بازتاب داشته است، در ملاقات های دو جانبه نیز موضوع افغانستان و تحولات آن یک موضوع جدی بود چه در ملاقات های رئیس جمهور و چه در ملاقات های وزیر امور خارجه.
وی با بیان اینکه در مورد چند نقطه توافق جدی صورت گرفت از جمله تشکیل و شکل گیری یک دولت فراگیر در افغانستان با مشارکت و حضور اقوام و گروه های مختلف این کشور به نوعی که بازتاب دهنده ترکیب قومیتی و جمعیتی این کشور باشد گفت: تاکید بر این شد که افغانستان باید محلی عاری از تروریسم و محیطی امن برای همسایگان باشد و همه در راستای ایجاد صلح و ثبات و توسعه برای مردم افغانستان همکاری کنند. خواست مردم افغانستان و اراده آنها در آینده این کشور محقق شود و اینکه هیچ دخالت خارجی توسط هیچ کشوری در افغانستان قابل قبول نیست و همه باید کمک کنند که مردم افغانستان در مورد آینده خودشان تصمیم گیری کنند.
این دیپلمات ارشد کشورمان گفت: فکر می کنم در روزهای آتی نتایج گفت وگوهایی که در سطح سران و بین هیات ها در جریان این نشست انجام شده بیشتر مشخص خواهد شد.
سخنگوی وزارت خارجه در این نشست در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر اینکه ایران با موافقت اعضای سازمان شانگهای به عضویت دائم این سازمان درآمده ولی برخی از کارشناسان معتقدند که در مسیر بهره برداری ایران از عضویت در این سازمان موانعی وجود دارد، از جمله عدم پیوستن ایران به FATF و قرار گرفتن در لیست سیاه این ساز و کار و اینکه آیا وزارت خارجه در دوران جدید نگاه متفاوتی به موضوع FATF و پیوستن ایران به این ساز و کار دارد، گفت: آنچه که در مورد تایید نهایی سند عضویت ایران در سازمان شانگهای گفته شده آغاز یک پروسه قانونی است که ممکن است یک سال الی یک سال و نیم طول بکشد و در طول این مدت باید یک سری کارهای تشریفاتی و آئین نامه ای از جمله تایید تمامی اسناد سازمان همکاری های شانگهای توسط نهادهای ذیربط در ایران از جمله مجلس شورای اسلامی صورت بگیرد. لذا این تایید نهایی اعضا پایان یک پروسه ای را که ایران برای عضویت دائم آغاز کرده است و آغاز یک پروسه آئین نامه ای و تشریفاتی برای عضویت دائم است.
سخنگوی وزارت خارجه با بیان اینکه اجازه بدهیم در مورد موضوع موانع بعدا اظهار نظر کنیم، گفت: آنچه که روشن است این است که سازمان همکاری شانگهای یک سازمان چند بعدی در حوزه های فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و امنیتی است که ظرفیت های مختلفی دارد که باید از آن استفاده شود. هم این سازمان و هم ایران می توانند از ظرفیت های یکدیگر برای ارتقای روابط و جایگاه این سازمان استفاده کنند.
خطیب زاده با بیان اینکه طبق اظهار نظر برخی دیگر از کشورهای عضو این سازمان از جمله رئیس جمهور روسیه حضور ایران در شانگهای باعث قدرتمندتر شدن این سازمان خواهد شد تصریح کرد: ساز و کار درونی این سازمان برای ما مهم است و تلاش داریم که این ساز و کارها را با همکاری و کمک دیگر اعضا اجرا کنیم.
وی تاکید کرد: عضویت ایران در این سازمان پایان عملی پروژه انزوای ایران توسط برخی از کنشگران بین المللی از جمله آمریکا بود و این موضوع نشان دیگری از شکست خوردن اینگونه سیاست های یکجانبه دارد.
خطیب زاده در مورد موضوع FATF و نگاه وزارت خارجه در دوران جدید به این موضوع گفت: درخواست دارم که اجازه دهیم که این مسئله در بستر خودش جلو برود، مجمع تشخیص مصلحت نظام در یک محیط کاملا فنی و حرفه ای در حال بررسی این موضوع است و انشالله تصمیم خود در این زمینه را اعلام خواهند کرد.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگر ایسنا، در مورد ترکیب تیم مذاکره کننده ایران در مذاکرات وین و اینکه با توجه به انتخاب آقای باقری با عنوان معاون سیاسی وزیر خارجه آیا ایشان رئیس تیم مذاکره کننده ایران خواهند بود، گفت: ترکیب تیم مذاکره کننده در حال بررسی است. طبیعتا تغییراتی صورت خواهد گرفت و وقتی شکل و شمایل این تغییرات نهایی شود به اطلاع عموم خواهیم رساند.
سخنگوی وزارت خارجه در مورد بحث واردات واکسن نیز گفت: واکسن به تعدادی که برای تزریق روزانه و هفتگی ضروری بوده در طی یکی دو ماه گذشته و مدت اخیر وارد شده است، در ماه آتی هم حدود 60 میلیون دز واکسن وارد خواهد شد. در مورد اینکه چه واکسنی وارد ایران شود مرجع صلاحیت دار وزارت بهداشت است و هر واکسنی که مورد تایید وزارت بهداشت باشد وارد می شود. برخی واکسن هایی که توسط آمریکای شمالی در حال تولید است در کشورهای دیگر خط تولید دارد و اخیرا مجوز واردات این واکسن ها صادر شده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال دیگری در خصوص اخبار منتشر شده در ارتباط با مسدود شدن مسیر بزرگراه مرزی ارمنستان برای ایران، افزود: تمامیت ارضی کشورهای همسایه برای ما از هر چیزی مهمتر است. در عین حال همکاری های منطقه ای را مبنای توسعه، صلح و ثبات در منطقه می دانیم و فکر می کنیم آنچه الان در حال اتفاق است باید تبدیل به یک همکاری دسته جمعی شود. ایران با توجه به روابط بسیار خوبی که با باکو و ایروان دارد تلاش می کند توافقات بین این دو کشور بعد از جنگ را تسهیل کند، فکر می کنیم تنها مسیر مسیری است که با اجماع و مرضی الطرفین صورت بگیرد.
خطیب زاده با تاکید بر اینکه ایران توسعه این کشورها را توسعه خود می داند تاکید کرد: همه همسایگان باید بدانند مسیر توسعه، صلح و ثبات یک مسیر دسته جمعی است و در یک مسیر دسته جمعی قطعا صلح و ثبات موفق تر خواهد بود و ما به اهداف خود در این زمینه نزدیکتر می شویم.
وی در ادامه گفت و گوی خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آمریکا اعلام کرده آماده برداشتن تحریمهای ناسازگار با برجام است، نظر ایران در این زمینه چیست گفت: آمریکا با یکجانبه گرایی در دوران ترامپ و با اعمال تحریمهای یکجانبه فراسرزمینی و غیرقانونی تجلی پیدا کرده بود.
خطیب زاده با تاکید بر اینکه اگر آمریکا این یکجانبه گرایی را کنار بگذارد چه در مقام اجرا و چه در مقام تفسیر رویکرد، مطمنا گفت و گوهای وین در مسیر بهتر جلو می رود گفت: ایران بارها تاکید کرده آمریکا متهم اصلی وضعیت فعلی است که در برجام شاهد آن هستیم آنها همچنان فشارهای یکجانبه و ظالمانه علیه ایران را ادامه می دهند و اگر این رویکرد در عمل کنار گذاشته شود و ما اطمینان حاصل کنیم که آمریکا براساس راستی آزمایی های صورت گرفته قابل اعتماد است آنوقت مسیر وین قطعا مسیر جداگانه خواهد بود.
سخنگوی وزارت خارجه گفت: همانطور که پیش از این گفته ایم ما نه بیش از برجام تعهدی می دهیم و نه کمتر از برجام انتفاعی از برجام را قبول می کنیم. آمریکا باید با رویکرد متفاوتی به وین بیاید. چرا که همانطور که گفتم ما تاکید داریم که آمریکا متهم وضعیت فعلی برجام است و این کشور بوده که برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل را نقض کرده است. و فشارهای یکجانبه و ظالمانه علیه ایران اعمال می کند.
وی همچنین در ارتباط با اخبار منتشرشده در مورد بازداشت دو راننده ایرانی در جمهوری آذربایجان گفت: ازهمان لحظات اولیه سفارت ایران این مسئله را پیگیری کرده و ما انتظار داریم دوستانمان در باکو کمک کند که فورا این دو راننده آزاده شده و اجازه دهند آنها به مسیر خود ادامه دهند و به ایران برگردند.
خطیب زاده با بیان اینکه حفظ تمامیت ارضی کشورها برای ما مهم است گفت: جمهوری اسلامی ایران در همین چارچوب دیدار نمایندگان دو کشور ایران و آذربایجان در حوزه گمرک و راهداری تدارک دیده که انشالله طی روزهای آینده این نمایندگان برای رسیدن به راه حل پایدار رایزنی و گفت و گو خواهند کرد.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در مورد نشست کشورهای همسایه افغانستان که قرار است در تهران برگزار شود و تاثیر این موضوع در حل بحران افغانستان گفت: آنچه امروز در افغانستان رخ می دهد راه حل معجزه آمیز ندارد آنچه که اتفاق می افتد باید با خواست و اراده مردم این کشور پیوند بخورد و کشورهای منطقه و همسایه به تحقق این روند کمک کنند و بپرهیزند از اینکه خواست و اراده ای به مردم افغانستان تحمیل کنند و به مسیری بروند که بجای اعتمادسازی اعتمادزدایی ایجاد کنند.
وی با بیان اینکه ما به مردم افغانستان فکر می کنیم و به آنها متعهدیم و تمام تلاش خود را به کار میبربم که بتوانیمدر راستای تحقق صلح و آرامش در این کشور و تحقق خواست مردم افغانستان حرکت کنیم افزود: تاریخ برگزاری نشست در تهران در حال بررسی است ولی رایزنی بین کشورهای منطقه و همسایه در جریان است رفت و آمدها در پایتخت ها در حال انجام است و نمایندگان ویژه کشورها در امور افعانستان با یکدیگر مشورت و رایزنی دارند.
به گزارش ایسنا، سخنگوی وزارت خارجه در ابتدای این نشست فرارسیدن هفته دفاع مقدس را گرامی داشت و به ارائه گزارشی از تحولات صورت گرفته در حوزه سیاست خارجی کشور در یک هفته گذشته پرداخت.
13 دی 1403
15 دی 1403
18 دی 1403
18 دی 1403
25 دی 1403
06 بهمن 1403
23 آبان 1403
28 آبان 1403
28 آبان 1403
28 آبان 1403
23 آبان 1403
23 آبان 1403
25 آبان 1403
25 آبان 1403
09 آبان 1403
26 آبان 1403
26 آبان 1403
26 آبان 1403
مشاهده بیشتر
01 آذر 1403
04 آذر 1403
04 آذر 1403
04 آذر 1403
07 آذر 1403
11 آذر 1403
20 آذر 1403
20 آذر 1403
21 آذر 1403
11 آذر 1403
19 آذر 1403
19 آذر 1403
22 آذر 1403
22 آذر 1403
08 دی 1403
08 دی 1403
10 دی 1403
13 دی 1403
01 بهمن 1403
10 دی 1403
10 دی 1403
23 دی 1403
10 دی 1403
10 دی 1403
30 دی 1403
30 دی 1403
18 دی 1403
10 دی 1403
10 دی 1403
16 دی 1403
13 دی 1403
10 دی 1403
27 دی 1403
30 دی 1403
10 دی 1403
13 دی 1403