امروز پنج‌شنبه 24 آبان 1403

Thursday 14 November 2024

«جناب‌عالی» از تلویزیون پخش نشد، چون ممکن بود به دولت بربخورد


1401/07/27
کد خبر : 11963
دسته بندی : فرهنگی
تعداد بازدید : 116 نفر

مصطفی رضوانی، تهیه‌کننده سریال «جناب‌عالی» که در ماه رمضان روی سامانه تلوبیون‌پلاس رفته است، با بیان اینکه «جناب‌عالی» ایده‌ای فانتزی دارد، درباره داستان آن توضیح داد: «داستان این سریال، قصه فردی سالم و درس‌خوانده است که با کمک استاد دانشگاهش از بیکاری نجات پیدا می‌کند و بسیار غیرمنتظره سرپرست یک وزارتخانه خیالی می‌شود که اساسا وجود خارجی ندارد اما می‌تواند نمادی از تمام دستگاه‌های دولتی کشور باشد. در حقیقت ما از فضای کمدی و فانتزی استفاده کردیم تا بتوانیم به راحتی درباره برخی مسایل صحبت کنیم.»

او با اشاره به پخش این اثر از تلوبیون‌پلاس در ماه رمضان در حالی که اعلام شده بود در عید نوروز از شبکه نسیم روی آنتن می‌رود، اظهار کرد: «سه هفته به عید نوروز باقی مانده بود که شبکه نسیم کار را دید، بازبینی کرد و در دو مرحله حدود ۵۰ اصلاحیه محتوایی داد. ما در رفت و برگشت‌ها بیشتر اصلاحیه‌ها را انجام دادیم و برای مابقی نیز از رییس محترم شبکه مجوز گرفتیم. البته ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که آیا اصلاحیه‌ها به اصل کار ضربه نزد که باید پاسخ بدهم، انجام این کار لازم بود. چراکه به این مساله واقف بودیم، بیننده تلویزیون قابل مقایسه با رسانه‌های دیگر نیست.»

تهیه‌کننده سریال «جناب‌عالی» با بیان اینکه چند روز مانده به عید نوروز یکسری نکات جدید از خارج از شبکه نسیم مطرح شد، بیان کرد: «به طور مثال بیان شد، سریال ایده وزیر جوان را زیر سوال برده است! چطور می‌شود در حالی‌که ما همیشه از فرسودگی و میانگین سنی بالای مسئولان گله‌مند بودیم، حالا ایده وزیر جوان را زیرسوال ببریم؟ در حالی‌که ما خودمان همواره طرفدار جوانگرایی بوده‌ایم. لذا به نظر می‌رسد کسانی که این نکته را مطرح کردند و عامل توقف پخش کار در نوروز شدند، سریال را درست و دقیق ندیدند یا متوجه نشدند. یا نگرانی دومی مطرح شد که گروهی در سازمان نگران واکنش دولت هستند، درحالی‌که «جناب‌عالی» اشاره‌ای به هیچ دولت خاصی ندارد و مشکلات ساختاری را نشان می‌دهد که می‌تواند منجر به شکست ایده «وزیر جوان» شود.»

رضوانی افزود: «در نهایت تشخیص برخی این بود که به این دلایل در نوروز از شبکه نسیم پخش نشود که جا دارد از استقامت آقای دکتر خوشرو، مدیر شبکه نسیم نیز دفاع کنم که به نمایندگی از ما در برابر همه این اتهاماتی که به کار وارد می‌شد، ایستاد. البته به هر حال اینکه سازمان صداوسیما تصمیم گرفت کار را در بستر دیگری پخش کند، تصمیم بهتری بود تا اینکه اساسا جلوی پخش آن گرفته شود. هرچند مخاطب میلیونی آنتن با سامانه‌های مجازی قابل مقایسه نبود، اما به هرحال جای تشکر دارد.»

او با اشاره به چگونگی ارائه طرح این سریال به سازمان سینمایی سوره بیان کرد: «طرح اولیه «جناب‌عالی» را برای نگارش به حامد افضلی و رویا خسرونجدی سفارش داده بودم و زمانی که نوشته شد آن را برای ساخت به سازمان سینمایی سوره ارائه کردم و مدیران پس از یکی، دو اصلاحیه و رفت و برگشت پذیرفتند که کار کنند.»

تهیه‌کننده «جناب‌عالی» مهمترین دستاورد همکاری با سازمان سینمایی سوره را فهم مشترک درباره کار انتقادی دانست و درباره همکاری با آن بیان کرد: «من نزدیک به ۳ سال دستیار آقای محمدرضا شفاه بودم و در باشگاه فیلم سوره همکاری داشتم. در حقیقت خودم را بخشی از خانواده حوزه هنری می‌دانم و معتقدم این نهاد که از فضای محافظه‌کاری دور است، می‌تواند نقش مهمی در زمینه ساخت آثار انتقادی ایفا کند.»

او ادامه داد: «پس از آن عادل تبریزی را برای کارگردانی به حوزه هنری پیشنهاد دادم که وقتی ایشان به پروژه اضافه شد، متن «جناب‌عالی» به صورت کلی مورد بازنویسی قرار گرفت.»

رضوانی افزود: «در این سریال صحبت از وزارت هماهنگی و دستیار ویژه رییس جمهور در امور جوانان است که وجود خارجی ندارند. پس به کسی برنمی‌خورد. اما این وزارتخانه و برخی چالش‌هایش می‌تواند نماد برخی از سازمان‌های دولتی در ایران باشد.»


لینک کوتاه :
https://aftabir.com/index.php/article/show/11963
PRINT
شبکه های اجتماعی :
PDF
نظرات

مشاهده بیشتر

با معرفی کسب و کار خود در آفتاب در فضای آنلاین آفتابی شوید
همین حالا تماس بگیرید