امروز چهارشنبه 05 دی 1403

Wednesday 25 December 2024

بیمه آتش سوزی ساختمان چیست؟ انواع پوشش ها و نحوه محاسبه هزینه


1403/08/15
کد خبر : 2409341
دسته بندی : ثبت نشده
تعداد بازدید : 111 نفر

بیمه آتش‌ سوزی یکی از انواع بیمه‌ های اموال است که خسارت‌ های مالی ناشی از آتش‌ سوزی را جبران می‌ کند. بر اساس قوانین این نوع بیمه، شرکت بیمه‌ گر به ‌صورت ماهیانه یا سالانه مبلغی را به‌ عنوان حق بیمه دریافت کرده و در مقابل، متعهد می‌ شود هر گونه خسارت وارده به اموال منقول و غیرمنقول بیمه‌ گذار را تا سقف تعهدات جبران کند. بیمه آتش ‌سوزی خسارات ناشی از آتش، صاعقه و انفجار را پوشش می ‌دهد. از آنجا که آتش‌ سوزی می ‌تواند به خسارات مالی سنگینی منجر شود، بیمه اموال نه‌ تنها از نگرانی بابت خسارات می‌ کاهد، بلکه با ارائه خدماتی مانند محاسبه دیه و ارش حوادث ناشی از کار، آرامش و اطمینان خاطر بیشتری به بیمه ‌گذار می ‌بخشد.

 

انواع پوشش‌ های بیمه آتش‌ سوزی ساختمان

بیمه آتش سوزی ساختمان

بیمه آتش ‌سوزی یکی از انواع بیمه ‌نامه ‌هایی است که از افراد در برابر خسارت‌ های مالی ناشی از آتش ‌سوزی محافظت می ‌کند. این بیمه انواع ساختمان ‌ها با کاربردهای مختلف را تحت پوشش قرار می ‌دهد و در برابر حوادث ناگوار، به صاحبان اموال اطمینان و آرامش خاطر می ‌بخشد. همچنین، داشتن سابقه بیمه تأمین اجتماعی مشهد می ‌تواند در فرآیند دریافت پوشش ‌های بیمه ‌ای و خدمات درمانی به بیمه ‌گذاران کمک کند و به آنان امکان بهره ‌مندی از مزایای بیشتر را بدهد. انواع بیمه آتش سوزی بر اساس کاربرد ساختمان شامل موارد زیر می شود:

بیمه آتش سوزی منازل مسكونی

بیمه آتش سوزی منازل مسکونی تمام خانه ها و آپارتمان های مسکونی که در معرض خطر آتش سوزی هستند را تحت حمایت خود می گیرد.

بیمه آتش سوزی برای مراكز صنعتی و کارگاهی

مراکز صنعتی یکی از مراکز بسیار مهم هستند که به بیمه آتش سوزی نیازی دارند. در این مراکز میزان زیادی سرمایه نهفته است که با یک اشتباه کوچک یک شبه نابود می شوند؛ از این رو مالکین ساختمان های صنعتی باید احتمال هر گونه خطری را بدهند و اموال و ساختمان خود را تحت پوشش بیمه آتش سوزی قرار دهند.‌ از آنجایی که فعالیت های بسیاری از مراکز صنعتی اشتعال زاست، حتما باید تحت این بیمه نامه قرار گیرند و نگرانی بابت حوادث احتمالی نداشته باشند.‌ این بیمه نامه مکان هایی چون کارخانجات، تاسیسات صنعتی، انبارها و سایر مکان های صنعتی را تحت پوشش قرار می دهد.

بیمه آتش سوزی برای مراكز غیر صنعتی

بیمه مراکز غیر صنعتی ساختمان های غیر صنعتی مانند دفاتر اداری، فروشگاه های تجاری، دفتر کارخانه ها و ... را تحت پوشش قرار می دهد.‌

تفاوت بیمه آتش‌ سوزی منازل مسکونی و ساختمان‌ های تجاری

بیمه آتش سوزی ساختمان های تجاری

بیمه آتش سوزی منازل مسکونی و ساختمان های تجاری از جنبه های زیر با هم تفاوت دارند:

  • محتوای پوشش: بیمه نامه مسکونی وظیفه حمایت از مسکن و اموال شخصی مالکین را بر عهده دارد. بیمه تجاری اموال تجاری مانند ساختمان، تجهیزات، اموال منقول و غیر منقول خصوصی و عمومی را تحت حمایت خود می گیرد.‌
  • معیار ارزیابی: در بیمه آتش سوزی مسکونی ارزیابی بر اساس ارزش ملک مسکونی و دارایی های درون آن انجام می گیرد. در صورتی که در بیمه تجاری معیار ارزیابی بر اساس درآمد ناشی از بیزنس، ارزش دارایی ها و مسئولیت های عمومی و مالکیتی انجام می گیرد.
  • تعهدات و استثناء ها: تعهدات بیمه تجاری در مقایسه با بیمه مسکونی بسیار بیشتر است، به عنوان مثال بر اساس مفاد بیمه نامه بیمه گر امکان دارد که پرداخت خسارت ناشی از توقف بیزنس را هم متعهد شود.‌
  • حفاظت از مسئولیت ‌های عمومی: حفاظت از مسئولیت های عمومی یکی از بندهای بسیار مهم بیمه تجاری است که خسارات ناشی از آسیب دیگران و اموال عمومی را هم جبران می کند. در صورتی که در بیمه نامه مسکونی این پوشش به شکل محدودتری ارائه می شود یا اصلا وجود ندارد.

مزایای بیمه آتش‌ سوزی ساختمان برای منازل مسکونی

آتش سوزی یکی از حوادث بسیار تلخ و غیر قابل جبرانی است که امکان دارد در اثر یک عامل طبیعی یا انسانی رخ بدهد. در زمان وقوع آتش سوزی بسیاری افراد می توانند جان خود را نجات دهند اما نجات دادن ساختمان و دارایی های درون آن کار غیر ممکنی است؛ از این رو بهترین کار این است خانه مسکونی و دارایی های درون آن را تحت پوشش بیمه آتش سوزی قرار دهید.‌ با بیمه کردن خانه خود یک محیط ایمن برای خود و اعضای خانواده تان ایجاد می کنید و از مزایای زیر بهره می برید:

  • تحت پوشش قرار گرفتن در مقابل جبران خسارت‌ های به وجود آمده به ساختمان مسکونی
  • ارائه پوشش هزینه ‌های اضافی برای جبران خسارت ‌های به وجود آمده به ساختمان مسکونی
  • پوشش تعویض تجهیزات الکتریکی گران قیمت مانند کامپیوتر، کولر، تلویزیون و غیره

نحوه محاسبه حق بیمه آتش ‌سوزی ساختمان

نحوه محاسبه بیمه آتش سوزی ساختمان

یکی از موضوعات بسیار مهم برای بیمه گذاران نحوه محاسبه حق بیمه آتش سوزی است که در واقع نحوه محاسبه حق بیمه آتش سوزی ساختمان های مسکونی به عوامل مختلفی بستگی دارد. به طور کلی حق بیمه بر اساس میزان ریسک اموال منقول و غیر منقول محاسبه می شود. عواملی مثل ارزش بنا، ارزش دارایی ها، ویژگی های سازه مانند جنس مصالح، سن ساختمان، محله ساختمان و ... همگی بر نحوه محاسبه حق بیمه ساختمانی اثر می گذارند.

عوامل موثر بر هزینه بیمه آتش‌ سوزی ساختمان

عوامل زیادی در تعیین هزینه بیمه آتش سوزی ساختمان موثرند، این عوامل موثرند:

  • نخستین عامل میزان سرمایه بیمه گذار است که سرمایه شامل ارزش ملک و دارایی که فرد قصد بیمه کردن آن را دارد، می ‌شود.
  • عامل دوم در تعیین قیمت بیمه آتش سوزی ساختمان مسکونی بازه قرارداد است. برای مثال در صورتی که فرد بیمه گذار بخواهد قرار داد را فسخ کند، بیمه برای او به صورت روز شما محاسبه می شود.‌
  • عامل مهم دیگری که قیمت بیمه آتش سوزی را تعیین می کند، این است که متقاضی بیمه بخواهد برای کاهش خسارت سایر اموال خود را تحت پوشش سایر بیمه ها قرار دهد که این موضوع هم قیمت نهایی بیمه آتش سوزی را تعیین می کند.‌

شرایط و مراحل دریافت بیمه آتش‌ سوزی برای ساختمان‌ ها

بیمه آتش سوزی ساختمان

از آنجایی که بیمه آتش سوزی انواع مختلفی دارد، شرایط منعقد شده در هر نوع بیمه نامه هم متفاوت است. انواع بیمه آتش سوزی ساختمان ها بر اساس شرایط بیمه گر و بیمه گذار در انواع زیر صادر می شوند:

  • بیمه آتش سوزی با سرمایه ثابت: در این نوع بیمه نامه میزان پرداخت خسارت وارد شده بر اساس میزان سرمایه بیمه شده تعیین می شود. پس بیمه گذار باید شرکت بیمه را از ارزش واقعی دارایی های خود آگاه کند و پرداخت غرامت بر اساس ارزش روز ملک و دارایی ها خواهد بود.
  • بیمه آتش سوزی با شرایط شناور: اگر سرمایه موجود در ساختمان تحت بیمه مدام در حال تغییر باشد، باید این نوع بیمه را انتخاب کرد.‌ بیمه گذار باید ماهانه یک فهرست از موجودی ساختمان تحت بیمه گردآوری کند و برای بیمه گر ارسال کند. شرکت بیمه میانگین سرمایه را مبنای محاسبه حق بیمه در سال قرار می دهد.‌
  • بیمه آتش سوزی با شرایط جایگزینی و بازسازی: از آنجایی که در سال های اخیر با نوسان قیمت ها و تورم روبرو هستیم، این بیمه بسیار ایده آل است. در صورت وارد شدن خسارت بیمه گر تمام مبلغ خسارت را به نرخ روز برای جایگزینی یا تعویض دارایی ها برای بیمه گذار پرداخت می کند.
  • بیمه آتش سوزی فرست لاست: این نوع بیمه برای افرادی مناسب است که اطمینان دارند در صورت وقوع آتش سوزی تمام دارایی ها و سرمایه تحت بیمه آنها هدر نمی رود و فقط بخشی از آن صدمه می بیند.‌ این نوع بیمه نامه بر اساس میزان خسارت پیش بینی شده منعقد می شود و شرکت بیمه گر هم متعهد به پرداخت غرامت بر اساس مبلغ قید شده در بیمه نامه است.
  • بیمه آتش سوزی با شرایط توافقی: در این نوع بیمه نامه بیمه گر و بیمه گذار در مورد موضوعاتی چون میزان سرمایه، میزان پرداخت غرامت و ... با هم توافق می کنند.‌
  • بیمه خانه اجاره‌ ای: افرادی که در خانه اجاره ای زندگی می کنند، می توانند اموال منقول خود را تحت این بیمه قرار دهند.‌

مراحل دریافت تمام این بیمه ها بسیار ساده است، نخست باید در مورد هر شرکت بیمه و آیین نامه های آن به خوبی تحقیق کنید. سپس به دفتر شرکت بیمه بروید و بر اساس شرایط خود بهترین بیمه آتش سوزی را انتخاب کنید.

نتیجه گیری

بیمه آتش ‌سوزی از انواع بیمه ‌های اموال منقول و غیرمنقول است که با تحت پوشش قرار دادن ساختمان ‌ها، امکان جبران خسارت‌ های مالی ناشی از آتش‌ سوزی را فراهم می ‌کند. این نوع بیمه به دو دسته اصلی و فرعی تقسیم می ‌شود؛ در نوع اصلی، خسارات ناشی از حریق، صاعقه و انفجار تحت پوشش قرار می ‌گیرد، و در نوع فرعی، پوشش ‌هایی برای جبران خسارات ناشی از سیل، زلزله، طوفان و دیگر حوادث طبیعی ارائه می ‌شود. انواع ساختمان با کاربری ‌های مختلف، از جمله مسکونی، صنعتی، تجاری، اداری و انبار تجهیزات، می ‌توانند از این بیمه بهره‌ مند شوند. در این زمینه، هم فکری با وکیل بیمه تأمین اجتماعی مشهد می ‌تواند به شما کمک کند تا بهترین پوشش ‌ها و خدمات بیمه ‌ای را متناسب با نیازهای خود دریافت کنید و از امنیت سرمایه‌ گذاری خود مطمئن باشید.

گالری تصاویر

لینک کوتاه :
https://aftabir.com/index.php/article/show/2409341
PRINT
شبکه های اجتماعی :
PDF
نظرات
جدیدترین اخبار ها
بروزترین اخبار ها
مطالب مرتبط

مشاهده بیشتر

با معرفی کسب و کار خود در آفتاب در فضای آنلاین آفتابی شوید
همین حالا تماس بگیرید