به گزارش ایسنا، طبق آماری که توسط روزنامه فایننشیال تایمز مشاهده شد، سود خالص ویتول در سه ماهه نخست سال میلادی جاری تنها ۱۸۰ میلیون دلار بود در حالی که در مدت مشابه سال ۲۰۱۹ با تجارت بیش از هفت میلیون بشکه نفت و فرآوردههای نفتی، درآمد خالص حداکثر ۶۰۰ میلیون دلار را ثبت کرده بود.
به گفته منابع صنعتی، شرکت ویتول امسال با انتظار برای رشد بالاتر تقاضای جهانی، میزان زیادی نفت نگهداری کرده بود اما پس از شیوع پاندمی کووید ۱۹ از چین به اروپا، ویتول ناچار شد زمان بندی فروش نفت و فرآوردههای نفتی را تغییر دهد زیرا خریداران به دلیل سقوط تقاضا در بسیاری از کشورهایی که تحت قرنطینه قرار داشتند، خواهان تاخیر در تحویل محمولهها شدند.
بعلاوه یکی از شرکای ویتول اوایل امسال با پیش بینی بهبود قیمتهای نفت پس از شیوع ویروس کرونا در چین، قرارداد بزرگی را در بازارهای مالی گشود اما گسترش ویروس کرونا به خارج از چین و جنگ قیمت نفت میان عربستان سعودی و روسیه باعث شد قیمتهای نفت در ماه مارس سقوط بیشتری پیدا کند و سرمایه گذاری ویتول درست از آب درنیاید.
تا پایان مارس، ویتول کاهش تقاضا برای نفت به میزان ۲۰ میلیون بشکه در روز را در هفته های آینده پیش بینی میکرد.
پس از ریزش قیمت نفت، ویتول ظاهرا پس از پایان سه ماهه اول عملکرد بهتری داشت و از کرایه ابرنفتکشها به منظور نگهداری نفت در دریا سود برد. شرکتهای بازرگانی نفت معمولا از اشباع عرضه در بازارهای نفت سود می برند.
بر اساس گزارش اویل پرایس، ویتول در اوایل ماه مه از پایان بدترین دوره برای بازار نفت خبر داد و راسل هاردی، مدیرعامل ویتول به رویترز گفت: پیش بینی آینده اندکی راحتتر شده است و بازار می تواند درباره روند توازن عرضه و تقاضا حدسهای صحیحتری بزند.