با توجه به موقعيت فيليپين به‌عنوان بزرگ‌ترين کشور مسيحى و کاتوليک مذهب آسيا و نظر به نقش فعال اين کشور در دنياى کاتوليک و سابقه و موقعيت فرهنى کشورمان در جهان اسلام، توسعه و گسترش روابط فرهنگى ميان دو کشور همواره مورد توجه مقامات دو کشور بوده است. به‌طورى که ارائه طرح مشارکت جهانى اسلام و مسيحيت و دمکراسى براساس گفتگو و مفاهمه که از سوى رئيس مجلس نمايندگان فيليپين ارائه شده و استقبال مقامات اين کشور از پيشنهاد گفتگوى تمدن‌ها توسط جمهورى اسلامى ايران حاکى از عزم مقامات دو کشور در گسترش مناسبات فرهنگى ميان دو کشور مى‌باشد.


در همين راستا با همکارى رايزنى جمهورى اسلامى ايران در فيليپين نخستين همايش گفتگوى تمدن‌ها با عنوان گامى به‌سوى رهائى از جنگ و جهان صلح‌اميز در شهر زامبوانگا در جنوب فيليپين، با حضور انديشمندان و صاحب‌نظران مراکز مطالعاتى و تحقيقاتى و نيز نمايندگان کليساها و مقامات محلى همزمان با آغاز سال ۲۰۰۱ ميلادى به‌عنوان سال گفتگوى تمدن‌ها، برگزار گرديد.


انجمن دوستى ايران و فيليپين نيز در سال ۲۰۰۰ ميلادى همزمان با سفر وزير امور خارجه وقت فيليپين به تهران تأسيس گرديد که در اهداف ايجاد اين انجمن، بر گسترش روابط دو کشور، تبادل اساتيد و توسعه روابط در بخش علمى و صنعت گردشگرى تأکيد شده است.


در حال حاضر زبان فارسى به‌عنوان ۶ واحد درسى در دانشکده زبان‌هاى خارجى داشنگاه فيليپين (UP) تدريس مى‌گردد و در نظر است اقدام مشابهى نيز در دانشگاه دلاسال صورت پذذيرد.


در خصوص همکارى‌هاى سينمائى نيز اخيراً کارگردانان ايرانى فيلم‌هاى خود را در چند فستيوال بين‌المللى فيلم فيليپين شرکت داده‌اند که مورد توجه جدى بينندگان فيليپينى قرار گرفته و جوايز ممتازى نيز به‌دست آورده‌اند.


همچنين سالانه همزمان با مراسم بزرگداشت دهه فجر، هفته فرهنگى ايران در مانيل که شامل نمايش فيلم، نمايشگاه کتاب، عکس، آثار باستاني، فرش، قران و تبادل تجربيات کارشناسان ميراث فرهنگى و جهانگردى دو کشور است، برگزار مى‌گردند.