آفتاب

دومین مناظره انتخاباتی نامزدهای ریاست‌جمهوری؛

زاکانی: کشور را نمی‌توان کاریکاتوری اداره کرد



نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: رییس جمهوری باید بسته جامعی داشته باشد؛ نمی‌شود کشور را کاریکاتوری اداره کرد بلکه باید برای مدیریت و اقتصاد، فرهنگ و اجتماع، سیاست و امنیت برنامه داشته باشد.

ایرنا: علیرضا زاکانی عصر سه شنبه در دومین دور مناظره نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوال مجری برنامه درباره سیاست‌های جمعیتی و برنامه وی برای مقابله با عوامل تحریک کننده جمعیت مانند نرخ ازدواج، ‌تجرد قطعی و ناباروری اظهار داشت: موضوع جمعیت در کشور به یک نقطه بحرانی تبدیل شده است که نیاز به یک تجدید نظر خاص دارد.

وی افزود: اکنون نرخ رشد جمعیت کشور به ۸ دهم درصد رسیده و در شرایط بحرانی است و در حوزه باروری از ۶.۹ در سال ۶۰ به ۱.۷ دهم رسیده است و ما باید حتما نرخ باروری را به ۲.۳ دهم برسانیم تا از این وضعیت اسفناک خارج شویم.

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری خاطرنشان کرد: برای این ماجرا چند سطر برنامه وجود دارد که در حوزه فرهنگ و اجتماع چهار خط تلاش را در نظر گرفتیم که  مواردی از جمله تعلیم و تربیت، ‌ تحکیم خانواده و رشد جمعیت، احیاء و تندرستی و رفاه اجتماعی و صیانت از محیط زیست است.

زاکای ادامه داد:‌ اکنون ۳.۵ میلیون زوج ناباور در کشور وجود دارد که تقریبا از هر پنج زوج یک زوج ناباور است و ۸۰ تا مرکز باوری وجود دارد که خانواده‌ها در زمان طولانی هزینه‌های زیادی را تقبل می‌کنند.

وی با بیان این که نخستین برنامه ای که دارد، بیمه کردن زوج‌ها نابارور است، اظهار کرد: این سبب می‌شود که بچه دار نشدن بر دل زوج های جوان باقی نماند.  

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود:‌ نکته دوم این است که بر اساس پیمایشی که در سال ۸۴ انجام شد، ۷۰ درصد مردم ایران قائل به دو فرزندی هستند و در سال ۹۸ پیمایش دیگری انجام شد که بر اساس آن ۶۰ درصد مردم اعلام کردند سه  فرزندی را مطلوب می‌دانند اما از عواقب این می‌ترسیم.

زاکانی همچنین گفت:‌ نماینده دولت اینجا است و حاضر به مناظره نیست که البته این مدلی است برای این که پاسخ ندهند، ‌ حاضر نیستند از نظر رقمی و کمی و کیفی با نامزد دیگر بحث کنند، دولت موجود کاری کرده است که پوشک بچه در طی سه سال ۳۶ میلیون برای خانواده ها هزینه داشته باشد. همین دولت بلایی بر سر مردم آورده است که مردم خارج از تهران ۲۸ درصد و ساکنان در تهران ۵۸ درصد از حقوق خود را برای یک خانه ۷۵ متری پرداخت کنند که در واقع این دولت امیدی باقی نگذاشته است.

وی با تاکید بر پیگیری مسایل زوج‌های نابارور، حل مشکل مسکن و ایجاد امید، یادآور شد:‌ این سبب می‌شود خانواده هایی که می‌خواهند سه فرزند داشته باشند، ‌ امکان فرزندآوری برای آنها آماده شود و سرانجام شرایط ازدواج را تسهیل می‌کنم که در شرایط بهتری در ازدواج حاصل شود.

مشکل؛ آزادی خواهی در مقابل استبداد است

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: امروز مشکل، فقر و بی عدالتی مقابل تبعیض‌ها و آزادی در مقابل استبداد است. آزادی از عدالت قابل تفکیک نیست؛ ‌به عنوان پزشک و رزمنده می‌گویم، ما که جان خود را کف دست گرفتیم، جان ما فدای همه ملت است و این را ثابت کردیم.

زاکانی ادامه داد: اینجا گفته شد برخی صدای کولبران هستند، به واقع باید دید ۲۵ میلیارد دلار قاچاقی که در کشور صورت می گیرد و ۹۵ درصد از مبادی رسمی می‌آید و افراد آن معلوم است، چرا آقایان وقتی در دولت بودند، همت نکردند جلوی این قاچاق را بگیرند تا کولبران به جای اینکه در کوه‌ها آسیب بخورند، زندگی عزت مندانه داشته باشند.

وی با بیان این که آقایان برای خود در جامعه طبقه بندی دارند، گفت: شرایط را در جامعه به گونه ای قرار نمی‌دهند که عموم مردم منتفع شوند. آقایانی که در دولت کنونی بودند، بگویند کدام سمت این ماجرا می‌ایستند؟ به نظر من معلوم است کدام سمت می‌ایستند؛ اگر کمی به اندرونی اینها سر بکشیم، خواهیم فهمید چگونه با جان و مال و عِرض و آبروی مردم بازی می‌کنند. این جهت نیازی به مظلوم نمایی ندارد بلکه نیاز به برنامه دارد.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری اظهار داشت: عده ای در سال ۹۲ از مردم رأی گرفتند و بعد هم مشخص شد هیچ تعهدی به آنچه که گفتند، ندارند. آدم از یک سوراخ نباید دو بار گزیده شود؛ عزیزانی که هستند سعی کنند جوری صحبت کنند که با کارنامه و برنامه های شان همخوانی داشته باشد.

زاکانی تاکید کرد: مشکلاتی که امروز در کشور است، به بانک مرکزی ارتباط دارد؛ قیمت دلار، نهاده‌ها، بی توجهی به نوع سیاستگذاری و نظارت بر بانک‌ها، ‌بحث خلق نقدینگی، افزایش پایه پولی. «کی بود کی بود من نبودم» که درست نیست.

وی همچنین با نقد بخشی از سخنان محسن رضایی، گفت: آقای رضایی حتما باید روی منابع تجدید نظر کنند؛ عدد و رقم هایی که می‌گوید عجیب است و موضوع را هم نباید سیاسی کرد. وظیفه داریم ناظر به منفعت ملی مان نظر بدهیم.  

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: با یک محاسبه از این عدد و رقم‌ها در این چند وقت و مقایسه آن با دارایی های دولت و امکانات کشور، کار سخت می‌شود؛ مگر اینکه جناب آقای رضایی دقیق بگویند این ۱۳۷ میلیارد چیست و چگونه آن را احصا می‌کنند که این موضوع هم در ذهن ما روشن شود.

وی با بیان اینکه در کشور انسداد وجود ندارد، افزود: مشکل، مشکل مدیریت؛ مشکل، مشکل رویکرد؛ مشکل، مشکل زیاده خواهی‌ها و باند بازی‌ها است. بنابراین در این جهت ما برنامه‌هایی را باید ارائه کنیم.

نامزد سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری به روند برگزاری مناظره اشاره و خاطرنشان کرد: حاضرم با هر کدام از دوستان عزیز مناظره کنم. البته مناظره هم دقیقِ و برنامه ای باشد؛ چون بر این باور هستم، خیلی بهتر می‌توان مناظره برگزار کرد و بهتر بود مناظره دو به دو داشته باشیم که عیار گفته ها بهتر معلوم شود.

نمی‌توان کشور را کاریکاتوری اداره کرد

زاکانی در سومین بخش از سخنان خود در مناظره اظهار داشت: رییس جمهوری باید یک بسته جامع داشته باشد؛ نمی‌شود کشور را کاریکاتوری اداره کرد بلکه باید برای مدیریت و اقتصاد، فرهنگ و اجتماع، سیاست و امنیت برنامه داشته باشد.

وی تاکید کرد: در حوزه سلامت بر این باور هستم، دولت می‌تواند اقدام اساسی و جدی بکند که مریض غیر از درد بیماری، ‌ درد دیگری نکشد. در این زمینه برنامه جامعی تنظیم کرده ام که تقدیم می کنم.

زاکانی ادامه داد: سال اول می توان ریشه فقر مطلق را قطع کرد و برای آن هم برنامه ۶ سرفصلی تنظیم کرده ام که منابع، امکان و شرایط در درون برنامه گنجانده شده و همین امروز می‌توان آن را اجرا کرد؛ اصلا اینطور نیست که حواله به غیب و منبع نامعلومی بدهم.

نامزد سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری درباره آزادی‌های مدنی، اظهار کرد: در بخش آزادی‌های مدنی بر این باور هستم دولت باید پیرو و پاسخگوی مردم باشد؛ بنابراین قائل به شفافیت، دقت و ایجاد نهاد سازی نوین در جهت پذیرش موضوع نظارت، مطالبات و اعتراضات مردم هستم.

وی با بیان این که از ۳.۵ میلیون زن سرپرست خانوار، ۱۷۷ هزار نفر تحت پوشش بیمه هستند، خاطرنشان کرد: وقتی صحبت از فقر مطلق می‌کنیم، دولتی که باید بیاید برای همه ابعاد و ساحت های زندگی برنامه داشته باشد.



وبگردی