کانال‌هاى توزيع محصولات و خدمات وارداتي، بيشتر بر روى دفاتر نمايندگى‌هاى فروش و يا شرکاى عمده فروش صادرکنندگان در سنگاپور متمرکز است.


انواع محصولات صنعتى فلزى و غيرفلزي، انواع خودرو، انواع قطعات الکترونيکي، همه از طريق نمايندگى‌هاى فعّال به شرکت‌هاى در حال توسعهٔ بازارياب عرضه شده و از طريق آنها توزيع مى‌گردند و يا اينکه به‌صورت مستقيم توسط اين نمايندگى‌ها به‌خرده‌فروشان عرضه مى‌شوند. به‌علاوه واردکنندگان عمدهٔ سنگاپور از طريق نمايندگى‌هاى ثابت و سيّار خود در کشورهاى صادرکننده به واردات و سپس توزيع کالاها اقدام مى‌نمايند.همچنين اين واردکنندگان توسط وسايل ارتباطى مختلف از قبيل تلفن، فاکس، اينترنت، انواع پست‌ها و .. با صادرکنندگان ارتباط برقرار کرده و حتى اقدام به پيش‌فروش محصولات در شبکه‌هاى داخلي، قبل از ورود کالاى موردنظر به سنگاپور مى‌نمايند.


همچنين اين واردکنندگان توسط وسايل ارتباطى مختلف از قبيل تلفن، فاکس، اينترنت، انواع پست‌ها و .. با صادرکنندگان ارتباط برقرار کرده و حتى اقدام به پيش‌فروش محصولات در شبکه‌هاى داخلي، قبل از ورود کالاى موردنظر به سنگاپور مى‌نمايند.


در حال حاضر، ورود شرکت‌ها به بخش عمده‌فروشى و کانال‌هاى توزيع در طبقات فوقانى توزيع، با توجه به قابليّت سنگاپور در صادرات مجدد محصولات، روند افزايش دارند.

کانال‌هاى توزيع محصولات داخلى به‌تفکيک گروه‌هاى کالايى عمده

در کشور سنگاپور، شرکت‌ها و مؤسسات فراوانى وجود دارند که در زمينهٔ صنايع مونتاژ سرمايه‌گذارى کرده و فعّال مى‌باشند. اين صنايع مونتاژي، معمولاً داراى دفاتر مرکزى فروش هستند که قسمتى از نياز داخل را تأمين کرده و به آن پاسخ مى‌دهند. به‌علاوه اين شرکت‌ها، با توجه به امکان‌سنجى صادرات کالاهاى خود، به بازاريابى و فروش محصولات خود به‌صورت مستقيم و يا توسط صادرکنندگان ديگر به کشورهاى منطقه و نيز ساير کشورهاي، اقدام مى‌نمايند.


ديگر توليدکنندکان داخلى نيز که در رقابت شديد با شرکت‌هاى بزرگ خارجى و چند مليّتى هستند، جهت به‌دست آوردن سهمى از بازار براى رضايت هرچه بيشتر مشتريان نهايى (مصرف‌کننده‌ها) تلاش مى‌کنند. و اين ميّسر نيست مگر با افزايش سرويس‌دهى‌ها، افزايش گارانتي، افزايش شعبات پشتيبانى از محصولات و تعميرکنندگان آنها و ... به‌همين جهت اين شرکت‌هاى توليدى داخلي، که عموماً در بخش غيرصنايع غذايى فعّال هستند، به ايجاد نمايندگى‌ها و شعباتى در شهرهاى مختلف اقدام ورزيده‌اند تا از اين طريق، نقش واسطه‌ها را نيز کاهش داده و درصدد ارتباط مستقيم با مصرف‌کننده هستند.


اما در کنار اين نمايندگى‌ها، شرکت‌ها و مؤسساتى نيز از هر دو طيف سنتى و مدرن وجود دارند که اقدام به توزيع کالاها و خدمات در ميان خرده‌فروشان مى‌نمايند.


بيشتر کالاها به‌طور مستقيم و از طريق نمايندگى‌هاى فروش شرکت‌هاى توليدى وارد بازار خرده‌فروشى مى‌شوند و افزايش بهاى آنها در اين مرحله بين ۲۰ تا ۴۰ درصد قيمت تمام شده مى‌باشد.

بورس‌هاى عمدهٔ کالا

در سنگاپور فرانسه با توجه به خصوصيات و مزيّت‌هاى منحصر به‌فرد آن و اين‌که اين کشور به‌عنوان ويترينى براى توليدات و محصولات مختلف در آسيا محسوب مى‌شود، نمايشگاه‌هاى عمدهٔ فراوانى در آن برگزار مى‌گردد که شرکت‌هاى بين‌المللى و داخلى اقدام به نمايش محصولات خود مى‌نمايند. در اين نمايشگاه‌ها، هر ساله مقادير بسيار زيادى چه به‌صورت خرده‌فروشى و چه به‌صورت خريد و فروش در مقياس عمده مورد معامله قرار مى‌گيرد.


اين نمايشگاه به صورت‌هاى مختلفى برگزار مى‌گردد؛ برخى به‌صورت سالانه، برخى به‌صورت فصلى و موقتى و برخى چند سال يک بار برگزار مى‌گردند و معمولاً از تمامى کشورهاى جهان شرکت کننده دارند.


دولت سنگاپور و نيز هيئت توسعهٔ تجارت سنگاپور (STDB) (Singapore, Trade Development Board) تسهيلات ويژه‌اى را براى بازرگانان، شرکت‌ها و مؤسسات جهت برپايى اين‌گونه نمايشگاه‌ها درنظر مى‌گيرد. همچنين با توجه به اينکه برنامه‌ريزى براى برپايى اين نمايشگاه‌ها از مدّت‌ها قبل از برگزارى آن صورت مى‌گيرد، تسهيلات فراوانى براى بازديد شرکت‌ها، مؤسسات و نمايندگان آنها نيز جهانگردانى که بدين منظور وارد سنگاپور مى‌شوند، تدارک ديده مى‌شود.


حضور در اين نمايشگاه‌ها و بازديد از آنها، خود باعث ترغيب شرکت‌هاى بين‌المللى به‌تجارت هرچه بيشتر با سنگاپور مى‌گردد و از اين‌رو مى‌توان گفت که اين نمايشگاه‌ها از چندين طريق، در ايام برگزارى آنها، به رونق اقتصادى سنگاپور کمک مى‌کنند که افزايش تجارت و افزايش شمار جهانگردان و افزايش ارائه خدمات به شرکت‌کنندگان، جزئى از آن مى‌باشد.


اين نمايشگاه‌ها تمامى بخش‌هاى اقتصادى را شامل مى‌شوند، انواع صنايع الکترونيکي، (نرم‌افزاى و سخت‌افزار)، صنايع شيميايي، صنايع پتروشيمي، صنايع ماشين‌سازي، صنايع خودروسازي، صنايع مرتبط با انوع فلزات و ذوب آنها، صنايع لاستيک‌سازي، صنايع دستگاه‌هاى مرتبط با چاپ و انتشارات صنايع بهداشتي، صنايع غذايى و فرآورده‌هاى مرتبط، صنايع کشتى‌سازى و ... به عرضه و ارائه و نمايش توليدات و محصولات و جديدترين تکنولوژى‌هاى توليد خود مى‌پردازند.


با توجه به حجم مبادلات و قراردادهاى منعقد شده، اين نمايشگاه‌ها به‌عنوان ابزار مناسبى براى کنترل و تسلط (هرچند بسيار اندک با توجه به ماهيّت رقابتى آنها) بر بازار مى‌باشند. در فصل بعد تعدادى از مشهورترين نمايشگاه‌هاى سنگاپور معرفى خواهند شد.


همچنين از ديگر بورس‌هاى کالايى مى‌توان به حراجى‌هاى بزرگى اشاره کرد که توسط شرکت‌ها و مؤسسات مختلف داخلى و خارجى در مکان‌هاى مختلف و در زمان‌هاى مختلف برگزار مى‌گردد. در اين حراجى‌ها، که تعداد کثيرى از مردم جهت خريد در آنها شرکت مى‌کنند، کالاها با کيفيت مناسب و با قيمت پايين‌ترى نسبت به مراکز فروش فروشگاهى عرضه مى‌گردد.


بزرگترين حراج سال سنگاپور مقارن با ماه‌هاى ژولاى و اوت هر سال به مدّت يک ماه در تمام اين کشور برگزار مى‌گردد، و در آن بازرگانان و شرکت‌هاى تجارى قيمت‌ محصولات خود را کاهش مى‌دهند، اين امر معمولاً با استقبال دولت نيز همراه مى‌گردد.


همچنين جشنواره‌ها و مراسم خاص فراوانى در اين کشور برگزار مى‌گردد که هر يک حراجى خاص خود را به‌همراه دارند، نظير جشنواره‌ٔ هنرى سنگاپور، جشنوارهٔ غذاى سنگاپور و ...