با توجه به امکانات و توان دو کشور در زمينه گوناگون اعم از معدني، صنايع، شيلات و غيره؛ زمينه‌هاى بالقوه همکارى اقتصادى فيمابين وجود دارد که به برخى از آنها اشاره مى‌گردد:

معادن و فلزات

با توجه به قابليت شيلى در زمينه معادن و صنايع وابسته به آن که اين کشور را طى چند دهه گذشته در مقام اول صادرات معدنى خاصه مس قرار داده و نيز وجود معادن غنى و نوپا بودن اين صنعت [مس] در ايران افزايش همکارى‌هاى اين کشور و شيلى در بخش معدن، به ويژه در خصوص استخراج، توليد و فروش مس، و استفاده از ظرفيت‌هاى بالقوه متقابل دو کشور و نيز استفاده از دانش فنى شيليائى‌هاى و شرکت مس آن کشور، کودلکو Codelco، مى‌تواند محور مهم روابط دو کشور باشد.

صنايع

در بخش صنايع، ايران مى‌تواند برخى از توليدات خود همانند گلوله‌هاى آسياب سنگ يا سنگ شکن معدن Grinding Ball را به بازار شيلى عرضه و در امر فروش تراکتور و صادرات خودرو به صورتى فعال حضور داشته و دامنه فعاليت خود را از شيلى به تمامى آمريکاى لاتين بگستراند. اين گلوله‌ها با توجه به وجود فعاليت‌هاى معدنى بسيار در شيلى از تقاضاى بالائى برخوردار بوده، در حالى که تنها يک کارخانه توليد کننده اين محصول در شيلى وجود داشته و فعلاً نياز بازار از آمريکا، مکزيک، کانادا و برزيل برآورده مى‌شود.


در خصوص صنايع تراکتور سازى ايران نيز شرکت Company United Trading S.A در سال ۱۹۹۴ تعداد ۵۰ دستگاه تراکتور CKD تبريزى را از طريق ليبى وارد نموده و در سال ۱۹۹۵ نيز واردات مستقيم اين کالا را از ايران به تعداد کمترى عملى ساخت. در اين زمينه چندين شرکت کشاورزى مرغوبيت توليدات تبريز را پس از انجام آزمايشات مربوطه تائيد کرده و آمادگى ورود اين کالا به بازار شيلى بيش از پيش فراهم آٰمده است.

خريد نفت از ايران

به موجب آمار بانک مرکزى شيلى کل صادرات کالاهاى ايران به اين کشور از سال ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۵ به قرار زير بوده است:

جدول خريد نفت از ايران ( ميليون دلار)

۱۹۹۲ ۱۹۹۳ ۱۹۹۴ ۱۹۹۵ ۱۹۹۶ژانويه
۴۰ ۹۳ ۴/۵ ۹/۵ ۱۰۰هزار دلار


اما نکته قابل توجه اينکه حدود ۹۵% از ارقام فوق مربوط به صادرات غير مستقيم نفت ايران به شيلى مى‌باشد به نحوى که براى مثال در سال ۹۲ که از کل ۴۰ ميليون دلار مبلغ ۰۰۰/۴۶۵/۳۹ دلار آن مربوط به صادرات نفت بوده است و از سال ۹۴ که صادرات (نفتي) به شيلى کاهش يافته علت آن واردات نفت آرژانتين توسط شيلى بوده است.

کشاوزرى، شيلات و مواد خام تشکيل دهنده کاغذ

تجربيات موفق کشاورزى شيلى بالاخص در امر ميوه و نيز سرمايه‌گذارى بر روى توليد علوفه دام در ايران با پيشرفته‌ترين تکنولوژى براى تأمين نياز داخلى و صادرات آن به خارج، مواضع درگيرى است که در زمينه همکارى‌هاى فيمابين مى‌تواند نقش عمده‌اى ايفاء نمايد. بالاخص آنکه برخى از مناطق استان سيستان و بلوچستان که از قابليت بارورى بالائى برخوردار هستند، مورد توجه برخى شرکت‌هاى توليدى کشاورزى شيلى مى‌باشند. همچنين اختلاف فصل بين ايران و شيلى مى‌تواند عاملّى براى تأمين متقابل قرآورده‌هاى کشاورزى بين دو کشور باشد. در زمينه صنعت کاغذسازى نيز همکارى‌هاى گذشته دو شرکت کاغذ پارس و چوکاى ايران با شرکت‌هاى شيليائى خاصه شرکت آرائکو مى‌تواند علاوه بر موضوع واردات اين محصول به زمينه‌هاى همکارى دو جانبه در مبحث تکنولوژى توليد کاغذ نيز گسترش يابد.