بيش از امر والى‌گرى در حکمرانى والى والد (تا به اثراه) در سنه ۱۳۰۹ به خدمت امامزاده على صالح -عليه‌الرحمه بن عبدالله الاعرج بن حسين اصغر بن زين‌العابدين قيام نمود. بقعه مطهر [از] کاشى و حصار او از گچ و سنگ به معماريت استاد غلام حسين دزفولى و نظارت و مقرب‌الحضرت نايت کرمانشاهى عنيل‌خان رشنويى به اتمام رسيد. بعد امر به ساختن قلعه حسين‌آباد که مشهور به ده بالاست نمود. و قلعه و حمام و باغ به معماريت حاج درويش على کرمانشاهى و حجارى رضاقلى و به خط مقرب‌الخاقان ميرزا عبدالحسين ‌خان بيگ رشنويى در سال ۱۳۲۵ هـ.ق به تمام رسانيد و در سال ۱۳۱۹ هـ.ق جناب مستطاب اجل اکرم افخم به القاب جليل صارم‌السلطنه سردار اشرف نايل گرديد.و در سال ۱۳۲۵ هـ.ق در بدو جلوس سلطنت عادل محمدعلى شاه به حکمرانى صفحه طراحان برقرار و در همين تاريخ به حفر قنات سرداريه مشهور به مله‌بازان به معماريت استاد حسين مغنى‌باشى اصفهاني به اتمام و در همين تاريخ چند رشته در آسمان‌آباد مشهور به اشرف‌آباد است به اتمام رسانيد.

سنگ‌نوشته نخچير

کتيبه مذکور در دامنه غربى کوه نخچير شهرستان مهران، بخش صالح‌آباد و در محلى موسوم به سرتزن قرار گرفته است. اين سنگ‌نوشته به فرمان غلامرضاخان والى در سال ۱۳۲۷هـ.ق (به يادبود خريد باغى بزرگ و باصفا در صالح‌آباد) بر روى نماى غربى تخته‌ سنگى بزرگ به ابعاد ۴۵۰٭۲۲۰٭۴۰۰ سانتى‌متر و به خط نستعليق برجسته حکاکى شده است.

سنگ‌نوشته حسينقلى خان والى

حسينقلى خان والى پدر غلامرضاخان، آخرين والى منطقه ايلام و پشتکوه است. اين سنگ‌نوشته تنها سنگ‌نوشته‌اى است که حسينقلى خان به سال ۱۲۹۴ هـ.ق به يادگار گذاشته و متن آن درباره ساختن قلعه و باغ حسين‌آباد و حسينيه و ... است سنگ‌نوشته مذکور در شمال شهر ايلام، و رو‌به‌روى پارک آزادى اين شهر، بر نماى جنوبى تخته سنگ بزرگى به ابعاد حدود ۲۶۰ سانتى‌متر و ارتفاع و ۳۲۰ سانتى‌متر و عرض و ۳ متر قطر حکاکى شده است.

سنگ‌نوشته قلعه والى

اين سنگ‌نوشته را بايد شناسنامه قلعه والى دانست. غلامرضاخان بعد از اتمام ساخت قلعه دستور حکاکى اين سنگ‌نوشته را داد.


اين سنگ‌نوشته ۱۸۰ سانتى‌متر طول، ۳۴ سانتى‌متر عرض و ۱۴ سانتى‌متر قطر دارد و با خط زيباى نستعليق برجسته در ۱۷ سطر منظم و مجزا از يکديگر حکاکى گرديده است.

سنگ‌نوشته ميمه

کتيبه‌اى است متعلق به دوره قاجاريه که به فرمان غلامرضاخان والى پشتکوه بر روى تخته سنگى حکاکى شده و مضمون آن شرح خلاصه‌اى از خدمات عمرانى غلامرضاخان والى است. اين کتيبه در شمال شهر ميمه شهرستان دهلران و مشرف بر رودخانه موسوم به سراب ميمه قرار دارد.

سنگ‌نوشته قوچعلى

اين کتيبه در شهرستان ايلام قرار گرفته و ارتفاع آن از سطح زمين حدود ۵/۴ متر مى‌باشد. متن اين سنگ‌نوشته به زمينه‌اى به ابعاد ۴۰٭۷۵ سانتى‌متر به شکل ذوزنقه نگارش و حکاکى شده است. ابتدا قسمتى از سطح را به عمق حدود يک سانتى‌متر صاف نموده آنگاه قسمتى از پايين در حدود ۱۵٭۷۵ سانتى‌متر را رها ساخته و مابقى را به عمق حدود ۴ سانتى‌متر تراش داده و همراه آن متن کتيبه را به صورت برجسته و با خط نستعليق زيبايى اجرا نموده‌اند که به علت عدم دسترسى به آن تاکنون سالم باقى مانده است. اين کتيبه به دستور غلامرضاخان والى و به پاس احترام به پدرش (حسينقلى خان والى مستوفى در سال ۱۳۱۸) ساخته است.