بعد از پيروزى انقلاب اسلامى ايران دو هيأت عالى‌رتبه ويتنامى براى تبريک پيروزى انقلاب اسلامى و ارائه پيشنهاد و گسترش مناسبات به جمهورى اسلامى ايران سفر کردند. به دنبال سفر اين دو هيأت و به درخواست آنها مرکز روابط سياسى از پکن به دهلى‌نو منتقل شد و سفراء ايران و ويتنام در دهلى‌نو به‌عنوان سفراء اکرديته دو کشور معرفى شدند.


در آذرماه ۵۸ وزارت خارجه ويتنام طى صدور بيانيه‌اى تهديدات آمريکا عليه ايران، پناه دادن به شاه در آمريکا و فعاليت‌هاى جاسوسى آن دولت را محکوم نمود و از مبارزات ملت ايران حمايت به‌عمل آورد. در ارديبهشت ۵۹ نخست وزير ويتنام طى پيامى به محضر امام خميني(ره) و رئيس‌جمهور وقت ايران از تلاش آمريکا براى آزادى گروگان‌ها ابراز تنفر و انزجار نمود. با آغاز جنگ تحميلى عراق عليه ايران، پشتيبانى مقامات ويتنام از جمهورى اسلامى ايران متوقف گرديده و اين کشور رسماً بى‌طرفى خود را اعلام نمود. با اين حال در همان ايام از سفر طه محى‌الدين معاون صدام حسين به هانوى استقبال نمود، در حالى‌که پذيرفتن هيأت ايرانى به سرپرستى وزير آموزش و پرورش خوددارى کرد بعد از آن ويتنام سعى نمود که در موضع خود نسبت به ايران و عراق بى‌طرفى را حفظ کند و در بيانه‌هاى مشترکى که با ديگر کشورها صادر نمود و در نطق نمايندگان خود در مجامع بين‌المللى از اشاره به جنگ تحميلى خوددارى مى‌کرد. در سال ۱۳۶۱ وزير خارجه جمهورى اسلامى ايران طى بازديد از هند با آقاى نگوى کوتاچ وزير خارجه وقت ويتنام که همزمان مشغول بازديد از هند بود ملاقات و مذاکره نمود. در اين ملاقات آقاى کوتاچ در پاسخ به اظهارات وزير خارجه کشورمان مبنى بر محق بودن جمهورى اسلامى ايران و عدم رعايت اعتددال و عدالت از طرف ساير کشورها در رابطه جنگ تحميلى اظهار نمود: ?بهترين راه مجاب کردن ساير کشورها آن است که ضربات کوبنده‌اى وارد سازيد چنانکه تا زمانى‌که آمريکا ويتنام شمالى و جنوبى را مورد تعرض قرار داد هيچ کشورى به ما توجه نمى‌کرد، ولى بعد از پيروزي، همه کشورها براى شناسائى و برقرارى روابط با ويتنام هجوم آوردند?.

افتتاح سفارت جمهورى اسلامى ايران در هانوى

تا سال ۱۳۶۹ روابط دو کشور به‌صورت انتصاب سفراء اکرديته ادامه يافت تا اين که در دى‌ماه همين سال سفارت جمهورى اسلامى ايران در هانوى افتتاح گرديد و اولين سفير مقيم جمهورى اسلامى به آن کشور اعزام گرديد. ويتنام به‌دليل مشکلات مالى فاقد سفارت در تهران است و سفير اين کشور در دهلى نو اکرديته در جمهورى اسلامى ايران است.

همکارى در مجامع بين‌المللى

دو کشور در مجامع بين‌المللي، کنفرانس‌ها و سمينارهاى منطقه‌اى به‌دليل تشابه مسائل مبتلاء به تابه حال همکارى‌هاى نزديک و خوبى با يکديگر داشته‌اند. در عين ارتباط برخى مسئوليت ويتنام جهت شرکت در سمينار و کنفرانس‌هاى بين‌المللى مختلف مانند اجلاس وزراء صنعت و تکنولوژى اسکاپ، هواشناسى و در سال ۱۳۷۱ اجلاس وزراء کار کشورهاى آسيا و اقيانوسيه در تهران (کاپلام) به کشورمان سفر نموده‌اند. همچنين وزير امور خارجه جمهورى اسلامى ايران و ساير مقامات و تبادل نظر داشته‌اند. ويتنام به قطع‌نامه جمهورى اسلامى ايران داير بر اخراج اسرائيل از سازمان ملل رأى مثبت داد. اين کشور همچنين تاکنون در قطع‌نامه‌هاى مربوط به حقوق بشر به نفع جمهورى اسلامى ايران رأى داده است.

روابط اقتصادى دو جانبه

در سال‌هاى اخير جمهورى اسلامى ايران در زمرهٔ مشتريان برنج ويتنام قرار گرفت و در پنج سال اخير بيش از ۱۰۰،۰۰۰ تن برنج از اين کشور خريدارى گرديد و هم اکنون نيز اين روند ادامه دارد. واردات ويتنام از کشورهاى مختلف عبارت است از: آهن، فولاد، نفت و مشتقات نفتي، کود شيميائي، سيمان، لاستيک اتومبيل، پنبه، ماشين آلات صنعتي، کلين‌کر و انواع سموم که در اين زمينه جمهورى اسلامى ايران توان صادرات بعضى از اين اقلام نظير فولاد، کلين کر، کود شيميائي، نفت و مشتقات نفتى را دارد.


صادرات ويتنام را عمدتاً برنج، قهوه، چاي، محصولات دريائي، منسوجات ذغال سنگ و ميوه تشکيل مى‌دهد. در جريان سفر ?لى دوک آنه? رئيس‌جمهور ويتنام و هيأت همراه که در ماه مى ۱۹۹۴ صورت گرفت مقامات ويتنامى در ملاقات‌هاى مختلف علاقه و تمايل خود را به توسعه روابط تجارى و اقتصادى ابراز داشتند از که سوى مقامات کشورمان نيز قول‌هاى مساعد به طرف ويتنامى داده شد. همچنين در جريان همين سفر موافقت‌نامه بازرگانى و يادداشت تفاهم کميسيون مشترک بين طرفين به امضاء رسيد و نيز مقامات ويتنامى ويتنام موافقت خود را با موارد زير به‌طور اصولى اعلام داشته‌اند.


- شرکت ايران در اکتشافات نفت و شرکت در مناقصه‌هاى اين کشور در خصوص نصب و راه‌اندازى پالايشگاه در ويتنام.


- احداث کارخانه سميان در ويتنام


- واردات فولاد و سيمان از ايران.


در خصوص احداث کارخانه سميان هيأتى از سوى معاونت فنى وزارت صنايع دفاع به ويتنام عزيمت نموده است و بررسى‌هائى در اين خصوص انجام داده‌اند. همچنين در مارس ۹۴ اجلاس مقدماتى کميسيون مشترک دو کشور در هانوى برگزار گرديد.

روابط فرهنگى دو جانبه

روابط فرهنگى تا به‌حال بين دو کشور وجود نداشته اما همکارى فرهنگى مى‌تواند در برنامه همکارى‌هاى آتى دو کشور گنجانده شود.


در همين ارتباط در زمينهٔ مبادلهٔ زبان‌آموز، اطلاعاتى در زمينه وضعيت آموزشى دو کشور و اعزام دانشجويان ويتنامى جهت آموزش در مرکز آموزش‌هاى ديپلماتيک وزارت امورخارجه بين دو کشور توافقاتى صورت گرفته است.