به موازات برقرارى و گسترش ارتباطات بازرگانى بين اهالى جنوب ايران و مردم قطر و به تبع آن افزايش رفت و آمدهاى آنان به دو کشور، روابط فرهنگى بين ايران و قطر نيز ادامه يافت. در اين راستا بسيارى از اتباع قطر ترجيح مى‌دادند که تعطيلات خود را صرف زيارت اماکن مقدسه ايران و يا مسافرت به شهرها و اماکن ديدنى کشورمان نمايند.


در چارچوب اين روابط و توافق‌هاى انجام شده، ايران اقدام به آموزش اتباع قطرى در زمينه‌هاى مختلف نمود. پس از تأسيس مدارس ايرانى در قطر در سال ۱۳۵۱ سرپرستى مدارس ايرانى در قطر نيز آغاز به کار نمود. در تاريخ سوم مرداد ۱۳۵۲ تعداد ۳۰ نفر از دانشجويان قطرى براى انجام مسابقات فوتبال به اصفهان آمدند. تيم ملى فوتبال ايران نير در بهمن‌ماه ۱۳۵۳ جهت انجام مسابقه با تيم ملى فوتبال قطر عازم اين کشور شد. در فروردين ۱۳۵۳ وزير وقت آموزش و پرورش بنا به دعوت همتاى قطرى خود ديدارى ۳ روزه از اين کشور به‌عمل‌ آورد. وى در اين سفر با امير قطر نيز ملاقات و گفتگو نمود. همچنين معاون وقت وزير آموزش و پرورش ايران در ۲۹/۹/۱۳۵۳ طى ديدارى ۲ روزه از قطر، وضعيت مدارس ايرانى را از نزديک مورد بازديد قرار داد. مدارس ايرانى در سال تحصيلى ۱۳۷۳ تعداد ۱۱۰۰ دانش‌آموز داشتند. اين مدارس در مجموع ۷ باب شامل ۱ مدرسه ابتدايى دخترانه و ۲ مدرسه پسرانه، ۲ مدرسه راهنمايى پسرانه و دخترانه، ۱ دبيرستان دخترانه و ۱ دبيرستان پسرانه مى‌باشد. در بهمن ۱۳۵۳ تعداد ۳۰ نفر از دانشجويان دانشکده تربيت معلم قطر باتفاق ۴ نفر از سرپرستان اين دانشکده طى ديدارى ۱۲ روزه، آثار باستانى ايران را مورد بازديد قرار دادند.


روابط فرهنگى مردم ايران و قطر بويژه پس از استقلال اين اميرنشين، تا سال ۱۳۵۷، در جنبه‌هاى هنرى و ورزشى و بازديدهاى دانشجويى از آثار باستانى و ديدنى ايران نمود داشت. از سال ۱۳۷۰ همکارى‌هاى فرهنگى دو کشور نيز همچون روابط سياسى و اقتصادي، تولدى دوباره يافت. معاون وزير آموزش و پرورش کشورمان در دهم خردادماه ۱۳۷۰ و هشتم اسفندماه همان‌سال به‌منظور بررسى امور مدارس ايرانى به دوحه سفر کرد. در سيزدهم مهر ۱۳۷۰ وزير آموزش قطر جهت مذاکره با مقامات کشورمان پيرامون تهيه پيش‌نويس موافقت‌نامه همکارى آموزشى ميان دو کشور به تهران آمد. در همين سال آقاى ناصر محمدالعثمان مسؤول و سردبير روزنامه الشرق و آقاى الغرب‌الطبيب خبرنگار روزنامه الرايه جهت شرکت در کنفرانس بين‌المللى حمايت از انقلاب اسلامى فلسطين به ايران آمدند. در اين ميان چندين تيم فوتبال از ايران به‌منظور شرکت در مسابقات قهرمانى و استقلال قطر به اين کشور رفته و متقابلاً چند تيم قطرى جهت شرکت در مسابقات فوتبال، دو و ميدانى و نيز رقابت‌هاى بين‌المللى دهه فجر به تهران آمدند.


در سال ۱۳۷۱ در چارچوب موافقت‌نامه آموزشى بين دو کشور و بنا به دعوت وزارت آموزش و پرورش جمهورى اسلامى ايران تعداد ۶ نفر از مسؤولين و ۶۰ تن از دانش‌آموزان پيشاهنگ قطرى به مدت ۱۰ روز در اردوى تابستانى تربيتى - آموزشي، وزارتخانه مزبور شرکت کرده و از شهرهاى تاريخى و ديدنى اصفهان، شيراز، مشهد، تبريز و رامسر ديدن کردند. در همين سال تيم فوتبال پاس براى شرکت در مسابقات جام در جام باشگاه‌هاى آسيا به دوحه عزيمت نمود. جمهورى اسلامى ايران در اولين نمايشگاه سير و سياحت که در هفدهم فروردين ۱۳۷۲ در دوحه برگزار شد شرکت کرد. همچنين آقاى عبدالعزيز الکوارى وزير فرهنگ و ارشاد قطر بنا به دعوت وزير فرهنگ و ارشاد اسلامى کشورمان در تاريخ بيست و پنجم شهريور ۱۳۷۲ وارد تهران شد. پس از مذاکرات مشاراليه با مقامات ايران يک يادداشت تفاهم فرهنگى بين دو کشور به امضاء رسيد.


حضور ۲۵ هزار نفر ايرانى در قطر و نگرانى اين کشور که عمدتاً ناشى از تبليغات سوء استکبار جهانى عليه جمهورى اسلامى ايران بود، موجب شد دولت قطر در سال‌هاى اوليه پيروزى انقلاب اسلامى نسبت به تثبيت روابط فرهنگى با ايران حساسيت شديدى نشان داده و حتى زمينه اينگونه فعاليت‌ها را نيز محدود کند. در اين رابطه دولت قطر علاوه بر محدود ساختن اعطاى ويزا به ايرانيان، تعدادى از آنها را نيز اخراج نمود.


اما به‌دنبال پايان جنگ تحميلى از يک‌سو و تجاوز دوم اوت ۱۹۹۰ عراق به کويت حقانيت و حسن نيت جمهورى اسلامى ايران براى کشورهاى منطقه از جمله قطر محرز گشته و روابط فرهنگى نيز پابه‌پاى روابط سياسى وارد مرحله جديد و فعالى شد بگونه‌اى که در سال‌هاى اخير تا حد قابل توجهى از فشار عليه ايرانيان کاسته شده و حتى در زمينه اعطاى ويزا به ايرانيان نيز مشکل خاصى وجود نداشته است.