روابط فرهنگى دو کشور از قدمت زيادى برخوردار مى‌باشد. در ميان کشورهاى اروپايي، لهستان نخستين کشورى بود که در آن ايران‌شناسى به مفهوم واقعى آغاز گرديد و از آن زمان تا کنون لهستان همواره يکى از کانون‌هاى مهم ايران‌شناسى در اروپا بوده است. همچنين تأسيس کرسى زبان ‌فارسى در دانشگاه‌هاى ورشو و کراکف در آغاز قرن بيستم و آموزش زبان فارسى بصورت رسمى و آکادميک نشانگر علاقمندى بخش قابل توجهى از دانش‌پژوهان لهستانى به فرهنگ پربار ايران است که کمک‌هاى آموزشى زيادى را به دانشگاه‌هاى فوق‌الذکر بخاطر تداوم فعاليّت کرسى ‌زبان فارسى در آن دانشگاه‌ها اعطاء کرده است.


اما اولين سندى که به‌طور رسمى حاکم بر روابط فرهنگى دو کشور بوده است به امضاء موافقت‌نامه فرهنگى بين دو کشور که در سال ۱۳۴۷ باز مى‌گردد. اين موافقت‌نامه که طى سفر رئيس‌جمهور وقت لهستان به ايران توسط وزراء امور خارجهٔ دو کشور امضاء شد حاوى ۱۰ بند بوده است. در بند اول اين موافقت‌نامه امضاء برنامه‌هاى مبادلات آموزش، علمى و فرهنگى بين دو کشور براساس مدّت معيّن (هر ۲ سال يک بار) مورد تأکيد قرار گرفته است.


لذا براساس آخرين برنامه مبادلات علمي، فرهنگى و آموزش امضاء شده بين دو کشور در سال ۱۳۷۷ اقدامات مهمّى درخصوص روابط علمي، آموزشى و فرهنگى بين دو کشور به‌وقوع پيوسته است که اهم آنها عبارتند از:


- حضور موفقيت‌آميز ايران در نمايشگاه بين‌المللى کتاب ورشو در سالهاى ۱۳۷۶ و ۱۳۷۷ و اهداء کتب‌هاى ارسالى به بخش‌هاى زبان فارسى در دانشگاه‌هاى ورشو و کراکف.


- اعطاء ۵ بورس تحصيلى در مقطع دکترا از جانب دولت لهستان به دانشجويان ايرانى و متعاقب آن اعطاء بورس‌هاى تحصيلى بلندمدت و کوتاه‌مدت (۶ ماهه و يک ماهه) به تعداد زيادى از دانشجويان رشته زبان فارسى دانشگاه‌هاى ورشو و کراکف.


- برگزارى هفته فيلم ايران در شهرهاى ورشو و کراکف در سال‌هاى ۱۳۷۶ و ۱۳۷۸ و استقبال مردم لهستان از آن.


- شرکت در نمايشگاه بين‌المللى جهانگردى لهستان.


- برپايى نمايشگاهى از آثار و ادوات نظامى و اسلحه ايرانى از دوره صفويه در موزه نظامى شهر مالبورک لهستان.


- برگزارى مراسم شصتمين سالگرد ورود پناهجويان لهستانى به ايران، با حضور جمعى از نمايندگان مجالس سنا و نمايندگان و شمارى از مقامات رسمي، نظامى و روحانى لهستان در گورستان دولاب - جنوب شرقى تهران - ارديبهشت ۱۳۸۱.


طى سال‌هاى حضور اتباع لهستانى در ايران در جنگ جهانى دوم تعدادى از آنان درگذشتند که برخى از آنها در گورستان‌هاى مسيحى شهرهاى انزلي، مشهد، اصفهان و اهواز مدفون و تعداد ۳ هزار نفر در قبرستان دولاب (در جنوب شرق تهران) دفن مى‌باشند. سفارت لهستان همه ساله مراسمى را براى يادبود آنان برگزار مى‌کند.