کشور لهستان در منطقه اروپاى مرکزى در ۲۵ درجه عرض شمالى و ۲۰ درجه طول شرقى واقع است. اين کشور از شرق به روسيه سفيد و اوکراين، از جنوب با اسلواک و جمهورى چک، از غرب با آلمان، از شمال با درياى بالتيک، از شمال شرقى با کشور ليتوانى و منطقه کالينيگراد روسيه هم‌مرز است. وسعت لهستان سيصد و دوازده هزار و ششصد و هشتاد و پنج (۳۱۲،۶۸۵) کيلومتر مربع است که سيصد و چهارهزار و چهارصد و ششصد و پنج (۳۱۴،۶۰۵) کيلومتر آن خشکى و هشت هزار و دويست و بيست (۸۲۲۰) کيلومتر مربع آن را آب فراگرفته است. طول مرزهاى لهستان ۲۸۸۸ کيلومتر، با آلمان ۴۵۶ کيلومتر، با اسلواکى ۴۴۴ کيلومتر، با اوکراين ۴۲۸ کيلومتر، با ليتوانى ۹۱ کيلومتر و با منطقه کالينينگراد روسيه ۲۰۶ کیلومتر مرز مشترک دارد. طول مرز آبى اين کشور در سواحل بالتيک نيز ۴۹۱ کيلومتر مى‌باشد.


آب و هوا

آب و هواى اين کشور سرد و ابرى است. لهستان داراى زمستان سخت با بارش شديد برف و باران و تابستان ملايم با باران‌هاى متناوب همراه است. قسمت اعظم خاک اين کشور مسطح و در امتداد مرزهاى جنوبى کوهستانى است.

منابع طبيعى

- منابع طبيعى اين کشور شامل: زغال‌سنگ، سولفور، مس، گاز طبيعي، نقره، سرب، نمک و زمين‌هاى قابل زرع مى‌باشند.


- مهمترين توليدات معدني: زغال‌سنگ، مس، آهن، مواد معدنى مثل سولفوره و نقره.


- مهمترين توليدات کشاورزي: غلات، سيب‌زمينى و شکر


- مهمترين صنايع: زغال‌سنگ، فولاد و خودرو.


- صادرات عمده: مس، زغال‌سنگ و کشتى


- واردات عمده: نفت و گاز، سنگ‌آهن، ماشين‌آلات و مواد شيميايي.


- پوشش سرزمينى اين کشور: زمين‌هاى زراعى ۵۱ درصد، مراتع ۱۸ درصد و اراضى جنگلى ۳۱ درصد بقيه هستند.

محيط زيست

وضعيت محيط زيست در لهستان، پس از تغيير نظام کمونيستى در منابع عظيم زغال‌سنگ عمده سوخت تأسيسات حرارتي، نيروگاهى و حتى کارخانجات خود را از اين ماده تأمين مى‌کرده است. اما آلودگى هوا به دليل دى‌اکسيد سولفور ناشى از مصرف زغال‌سنگ و ايجاد باران‌هاى اسيدي، زيان‌هايى را به محيط زيست منطقه بالتيک و کشورهاى اسکانديناوى وارد نمود که طى سال‌هاى اخير با اعمال فشار دولت‌هاى اسکانديناوى به دولت لهستان، اين کشور تلاش مى‌کند تا به تغيير سوخت عمده از زغال‌سنگ به گاز طبيعى از ضايعات زيست محيطى بکاهد.


پايتخت لهستان شهر ورشو است. و ديگر شهرهاى مهم اين کشور عبارتند از: ووج، کراکف، گدانسک، پزنان، وروسواو، کاتوويسه، بياوستوک، لوبلين، بنادر مهّم اين کشور در درياى بالتيک عبارتند از: گدانسک، گدينيا و اشچچن که اين بنادر علاوه بر اسکله‌هاى بارگيري، داراى کارخانجات عظيم کشتى‌سازى نيز هستند. لهستان هم‌اکنون در زمينه ساخت کشتى در اروپا مقام اول و در جهان مقام پنجم را دارا مى‌باشد. در حال حاضر ۱۵ مرکز، شرکت و کارخانه در ارتباط با فعاليّت‌هاى تحقيقاتى و طراحى ساخت و تعميرات کشتى در لهستان فعاليّت مى‌کنند که مراکز دانشگاهى واقع شده در شهرهاى گدانسک، گدينيا و اشچچين نيز آنها را پشتيبانى تئوريک و عملى مى‌نمايند. اين مراکز با توان علمى و فنى بالا، مقام چهارم را پس از کشورهاى چين، کره جنوبى و ژاپن در زمينهٔ توليد کشتى داراى مى‌باشند.