آشنایی با انواع مراکز اقامتی و خدمات مربوطه
وقتی قصد سفر دارید و مدت سفر شما در مقصد یا مقاصد مورد نظر یک شب یا بیشتر زمان می برد، لاجرم به مکانی برای اقامت نیاز دارید.

اگر در شهر یا شهرهای مقصد اقوام ، دوستان یا آشنایانی ندارید که برای اقامت به منزل آنها بروید یا حتی با وجود داشتن این افراد، بهدلایل مختلف نمیخواهید در محل سکونت آنها اقامت داشته باشید، میتوانید از انواع اقامتگاههایی که در آن مقصد برای سکونت مسافران وجود دارد استفاده کنید. دراینجا به بررسی انواع مکانهای اقامتی ویژه مسافران و گردشگران و همچنین امکانات و خدماتی که توسط این اماکن ارائه میشوند، میپردازیم.
۱٫ هتل
رایجترین مکان افامتی که اکثر مسافران جهت اقامت خود در نظر میگیرند هتلها هستند. هتلها بر اساس کیفیت، خدمات وامکاناتی که در اختیار مسافران خود قرار می دهند از یک ستاره تا پنج ستاره و حتی هفت ستاره رتبه بندی میشوند که این درجه بندیها از یکسری استانداردهای رایج پیروی میکنند. البته نحوه سنجش این استانداردها در کشورهای مختلف متفاوت بوده و با توجه به میزان حجم گردشگران و همچنین فرهنگ حاکم بر کشور، ممکن است از کشوری به کشور دیگر متغیر باشد، ولی در کل بخشی از این استانداردها پایهای و اساسی بوده که کموبیش در اکثر کشورها رعایت میشوند. طبیعتا هر چه درجه استاندارد هتل که آن را با ستاره مشخص میکنند بالاتر باشد، خدمات و امکانات سرویسدهی در هتل بیشتر است. نوع و تعداد اتاقهای یک هتل و مساحت آنها در تعیین رتبه آن هتل تاثیر دارد.
انواع اتاق در هتل
اتاق استاندارد (Standard Room)
این اتاقها در هتلها معمولا بین پانزده تا بیست متر مربع مساحت دارند که در این حالت فضای کافی برای تردد دو نفر که در اتاق ساکن هستند وجود دارد.
اتاق سوپریور (Superior Room)
این اتاقها با مساحت بیشتر در برخی هتلها قرار دارند که معمولا تا میزان دو برابر اتاق استاندارد وسعت دارند و لذا تجهیزات رفاهی بیشتری در آنها قرار دارد و مسافرین نیز از فضای بیشتری برای استراحت برخوردارند.
اتاق تو در تو (Connect Room)
این اتاقها از دو اتاق دونفره در کنار هم تشکیل شده که در دیوار مشترک بین دو اتاق دربی تعبیه شده که امکان تردد بین دو اتاق را فراهم میسازد. بیشتر در بین خانوادههایی که با فرزندان خود مسافرت میکنند خواهان دارد.
سوییت (Suite)
واحدهایی در داخل ساختمان اصلی هتل هستند که دارای یک یا دو اتاق خواب مجزا میباشند و گنجایش سه الی شش نفر مسافر را دارند. البته سوییتهایی با تجهیزات و امکانات اختصاصی بیشتر نیز در بعضی هتلهای با استاندارد بالا باعنوان سوییت رویال یا سوییت پرزیدنتال نیز وجود دارند.
واحدهای خارج از ساختمان اصلی (Club Room)
در بعضی از هتلها واحدهایی بهصورت اتاقها یا سوییت هایی داخل محوطه هتل و خارج از ساختمان اصلی هتل نیز وجود دارند.
از دیگر عوامل موثر در تعیین درجه بندی هتل میتوان به امکانات داخل اتاقها نظیر نوع تخت، سرویسهای بهداشتی و حمام، وسایل بهداشت شخصی مانند مسواک و خمیردندان، صابون و شامپو، حوله، دمپایی، سشوار، کمد دیواری و جا لباسی، یخچال و مینی بار داخل آن، تلویزیون، اینترنت داخل اتاق، وسایل سرمایشی و گرمایشی، چای ساز، میز و صندلی راحتی، آباژور، صندوق امانات رمز دار، تلفن رومیزی و نظایر آن اشاره کرد.
اما غیر از امکانات داخل اتاقها که به آنها اشاره شد، امکانات فضای داخلی هتل اعم از واحد پذیرش و مسئولین آن که اصولا باید به حداقل دو یا چند زبان آشنایی داشته باشند، امکان دستیابی به اینترنت در فضای داخلی و محوطه هتل، لابی با فضای مناسب و آرام جهت استراحت و یا دورهمیهای دوستانه، رستوران، کافی شاپ، سالنهای ورزشی، استخرهای روباز و سرپوشیده، پارک آبی، سونا (بخار و خشک)، جکوزی، محل بازی کودکان، پارکینگ، آسانسور، خشکشویی، تاسیسات، فروشگاه برای خرید سوغاتی و صنایع دستی، پزشک مستقر در هتل، دستگاه خودپرداز، صرافی، غرفه کرایه تاکسی، نگهبانها و پرسنلی که به مسافران در انتقال و جابجایی چمدانها و وسایل همراه آنها کمک میکنند (Bell Boy) و نظایر اینها همگی در تعیین درجه بندی هتل از جمله عوامل تاثیر گذار بهحساب میآیند. بدیهیست هر چه امکانات و کیفیت خدماتی که هتل به مسافران ارایه میدهد بیشتر و بالاتر باشد، درجه هتل بالاتر و تعداد ستاره تعلق گرفته به آن بیشتر است.
۲٫ هتل آپارتمان
اصلیترین تفاوت این نوع مکان اقامتی با هتل در نوع اتاق آن است، بهطوری که در هتل آپارتمان علاوه بر امکانات اتاق در هتل، بخشی از مساحت اتاق بهصورت یک آشپزخانه کوچک با امکانات و وسایل پخت و پز و ظروف وجود دارد که در واقع حالت یک سوییت کوچک را دارد که میتواند بدون اتاق خواب مجزا و بعضا دارای یک یا دو اتاق خواب هم باشد. که طبیعتا در این حالت هم مساحت آن از اتاقهای استاندارد هتل بیشتر است و هم تعداد نفرات بیشتری که معمولا اعضای یک خانواده یا یک گروه دوستانه هستند میتوانند در آن اقامت کنند. هتل آپارتمانها عمدتا از امکانات جانبی کمتری تسبت به هتلها برخوردارند و در درجه بندی هتلی، ستارهای به آنها تعلق نمیگیرد.
۳٫ متل
به مجموعه اقامتگاههایی اطلاق میشود که در قالب سوییتهایی با مساحتهای متفاوت و بهصورت جدا از هم داخل یک مجموعه اقامتی قرار دارند و مسافران میتوانند با وسیله نقلیه شخصی خود تا جلوی واحد خود رفته و وسیله نقلیه خود را آنجا پارک نمایند (این کلمه تلفیقی از کلمات موتور و هتل است).
۴٫ مهمانسرا
اقامتگاههایی بعضا در حد هتل دو ستاره هستند که بیشتر تحت پوشش سازمانها و ادارات دولتی هستند و در مواردی بهطور اختصاصی در اختیار پرسنل زیر مجموعه آن سازمان قرار میگیرند. البته مهمانسراهای سازمان ایرانگردی و جهانگردی بهدلیل متولی بودن در حوزه ایرانگردی قابل استفاده عموم نیز میباشد.
۵٫ هاستل
این نوع مکان اقامتی شامل مجموعهای از اتاقهایی با ظرفیت دو تا دوازده نفر و حتی بالاتر میباشد که افراد ساکن در آن بهظور اشتراکی از فضای اتاق استفاده میکنند، ولی لزوما با یکدیگر آشنایی قبلی ندارند. هاستل از نظر اقتصادی بسیار مقرون بهصرفه میباشد و عموما دانشجویان یا افرادی که بسیار اقتصادی سفر میکنند از این مکان اقامتی استفاده میکنند.
۶٫ مهمانپذیر
در واقع همان حالت مسافرخانههای قدیم را دارند و از حداقل امکانات برخوردارند و خدمات در آنها فقط به ارائه اتاق برای خواب و بدون امکانات هتلی میباشد و در واقع نوعی خوابگاه محسوب میشوند.
۷٫ اقامتگاه بومگردی
این مکانهای اقامتی در مناطقی قرار دارند که بیشتر جنبه طبیعی و بکر داشته و از هیاهوی فضاهای شهری بهدور باشند. واحدهای اقامتی آن بیشتر بهصورت کلبهها یا خانههای روستایی بوده و به شکل کاملا سنتی ساخته شدهاند. حتی در در برخی موارد فاقد تخت برای خوابیدن هستند و حالت کف خواب دارند. فضای درونی اتاقها و تا حدودی بیرونی آنها تداعی کننده طبیعت و سنت رایج در آن منطقه است و در کل محیطی مناسب برای آرامش و تمدد اعصاب بهشمار میروند. البته مکانهایی تحت این عنوان در داخل شهرها نیز وجود دارند که فضای داخلی خود را به سبک سنتی و اصطلاحا بومگردی طراحی کردهاند، ولی آن حس و حال اقامتگاههای بومگردی را از نظر آرامش و بودن در فضا و محیط طبیعی القا نمیکنند.
۸٫ ویلا و سوییت
ویلاها و سوییتها در واقع مکانهای اقامتی شخصی و خصوصی هستند که معمولا در آنها کلیه امکانات رفاهی یک خانه مسکونی وجود دارد، ولی هیچگونه خدمات هتلی در آنها ارائه نمیشود و افرادی که در این مکانها اقامت میکنند در واقع آنها را یرای مدت معینی از صاحبخانه کرایه میکنند.
تفکیک اتاقهای هتل بر اساس ظرفیت پذیرش مسافر
اتاق یک تخته (Single)
این نوع اتاق همانطور که از نامش پیداست، دارای یک تخت یکنفره بوده که بهندرت در هتلهای دارای استاندارد بالا وجود دارد. اصولا اگر مسافری به تنهایی قصد اقامت در هتل را داشته باشد باید در اتاق دو تخته اقامت کند و بهای اتاق دو نفره را با اندکی مبلغ پایینتر پرداخت نماید. این نوع اتاق را با علامت اختصاری .SGL نشان میدهند.
اتاق دو تخته (Double/Twin)
اتاق دو تخته برای اقامت دو نفر در نظر گرفته شده که اگر دارای تخت دو نفره بهم چسبیده باشد به آن Double با علامت اختصاری .DBL و اگر دارای دو تخت یکنفره جدا از هم باشد به آن Twin میگویند.
اتاق دو تخته
اتاق سه تخته (Triple)
بیشتر هتلهای استاندارد اتاق سه تخته ارائه نمیدهند و درصورتیکه تعداد مسافرین سه نفر باشد، معمولا تخت نفر سوم از نوع سفری یا کاناپه تختخوابشو و یا حتی در مواردی بهصورت تشک کف خواب میباشد که آن را در اتاق دو تخته قرار میدهند. این نوع اتاق را با علامت اختصاری .TPL نشان میدهند.
نحوه پذیرش مسافران در هتل بر اساس سن
بزرگسال (Adult): افراد بالای ۱۲ سال هنگام پذیرش در هتل بزرگسال محسوب میشوند.
کودک با تخت (Child With Bed): بچههای بین سن ۶ تا زیر ۱۲ سال را شامل میشود و برای آنها تخت اضافه بهعنوان نفر سوم به اتاق دو تخته اضافه میشود. هزینه پرداختی برای آنها معمولا نصف مبلغ بزرگسال میباشد.
کودک بدون تخت (Child No Bed): کودکان بین سنین ۲ تا ۶ سال بهعنوان کودک همراه پدر و مادر محسوب شده و بهطور مشترک از تخت آنها برای خواب استفاده میکنند. اقامت این کودکان در هتل معمولا رایگان است.
نوزاد (Infant) : بچههای زیر ۲ سال هنگام پذیرش در هتل نوزاد محسوب شده و اقامت آنها رایگان است.
ذکر این نکته ضروری است که قوانین فوق برای پذیرش کودکان بر اساس سن در هتلها کلی بوده و در برخی هتلها این مقررات متفاوت می باشد، لذا هنگام رزرو اتاق برای کودکان باید به قوانین مربوط به پذیرش کودکان بر اساس آنچه که در سایت هتل به آن اشاره گردیده، توجه کرد.
انواع خدماتی که هتلها به هنگام رزرو ارائه میدهند
هتلها را بر اساس خدمات و سرویسهایی که هنگام رزرو اتاق به مسافرین ارائه میدهند بهترتیب ذیل دسته بندی میکنیم.
۱٫ اقامت تک (RO) Room Only
در این نوع از خدمات هتلی فقط اتاق جهت سکونت در اختیار مسافر قرار میگیرد و مسافر برای دریافت خدمات مازاد باید وجه آن را جداگانه پرداخت نماید. این نوع سرویس بیشتر در هتلهای کشورهای خارجی ارائه میشود و معمولا مسافرینی که تمایلی به صرف صبحانه ندارند یا برنامه کاری آنها بهگونهای است که به زمان صرف صبحانه در هتل نمیرسند، از آن استفاده میکنند.
۲٫ اقامت با صبحانه Bed and Breakfast (BB)
رایجترین نوع اقامت در هتل، اقامت به همراه صبحانه است و هتل به تعداد شبهای اقامت مسافر در هتل به وی خدمات صبحانه را که عمدتا بهصورت بوفه (Buffet Breakfast) است، ارائه میدهد. ساعت ارائه صبحانه در هتلها متغیر است ولی عموما صبحانه از ساعت ۷ الی ۱۰ صبح سرو میگردد. در اینجا به انواع مختلف صبحانه که در هتلها به مسافرین ارائه میشود اشاره میکنیم:
اتاق با صبحانه
منوی بسته
این نوع صبحانه که معمولا در رستوران هتل سرو نمیگردد و توسط پرسنل در اتاق به مسافر تحویل میگردد، شامل وعده غذایی سادهای حاوی چای، شیر، نان، پنیر، کره، مربا و تخم مرغ است.
صبحانه کنتینانتال (Continental Breakfast)
سادهترین شکل سرو صبحانه بوفه است که در رستوران هتل ارائه میگردد و شامل انواع آبمیوه، انواع نان، پنیر، کره، انواع مربا و عسل و نوشیدنی (چای، قهوه و شیر) میباشد.
صبحانه امریکایی (American Breakfast)
متداولترین شیوه سرویس صبحانه در هتلهای دنیاست که شامل انواع آبمیوه، سالاد میوه، سبزیجات، انواع کمپوت، غلات صبحانه، انواع تخم مرغ (آب پز، نیمرو، انواع املت)، انواع پنیر، کره، انواع مربا و عسل، انواع ماست (ساده، چکیده، میوهای)، انواع نان و شیرینی، سوپ، عدسی، گوشت (بیکن، سوسیس، سالامی) و نوشیدنی (چای، قهوه، نسکافه، شیر و شیرکاکائو) است.
صبحانه انگلیسی (English Breakfast)
کاملترین نوع صبحانه است که در آن علاوه بر اقلام ذکر شده در صبحانه امریکایی، ماهی سالمون بهصورت کبابی، آب پز و بخارپز نیز در آن سرو میگردد.
۳٫ اقامت با صبحانه به همراه یکی از وعدههای غذایی ناهار یا شام Half Board (HB)
با انتخاب این نوع از خدمات هتل، مسافر میتواند به دلخواه خود علاوه بر صرف صبحانه، یکی از وعدههای غذایی ناهار یا شام را نیز دریافت نماید.
۴٫ اقامت به همراه صبحانه، ناهار و شام Full Board (FB)
همانطور که مشخص است هتل به همراه اقامت مسافران، به آنها هر سه وعده غذایی را ارائه مینماید. در ارائه پکیج بهصورت فولبرد، معمولا صبحانه بوفه عرضه میگردد ولی ارائه وعدههای ناهار و شام به یکی از سه حالت زیر صورت میپذیرد:
منوی بسته
در این حالت مسافران ناهار و شام خود را بر اساس غذایی که هتل برای آنها در نظر گرفته دریافت میکنند و حق انتخاب نوع غذا را ندارند.
منوی انتخابی
در این حالت، برای وعدههای ناهار و شام، هتل چند نمونه (معمولا سه یا چهار) غذا را ارایه مینماید و مسافر میتواند برای هر وعده یکی از این نمونهها را انتخاب نماید.
منوی باز (بوفه)
در این حالت مانند بوفه صبحانه، غذاهای متنوعی از طرف هتل تدارک دیده شده و مسافر میتواند بهصورت سلف سرویس غذاهای مورد نظر خود را انتخاب کرده و میل نماید.
لازم به ذکر است که این دسته بندی در مورد ارائه خدمات هتل بهصورت Half Board نیز صدق میکند.
۵٫ All Inclusive
این سرویس در مورد هتلهایی که بیشتر حالت تمام تفریحی و نوعا ساحلی دارند و مسافران برای استراحت مطلق به آنجا می روند ارائه میگردد و مسافران میتوانند علاوه بر اقامت، از تمامی خدمات خوراکی و تفریحی هتل بهطور رایگان استفاده نمایند. مهمترین تفاوت ارائه خدمات در پکیج بهصورت All Inclusive با فولبرد این است که اولا در ارائه خدمات بهصورت فولبرد تمامی خدمات هتل رایگان نیست و فقط اقامت به همراه صبحانه، ناهار و شام است و مثلا مسافر نمیتواند از مینی بار یخچال یا سایر امکانات رفاهی هتل بهطور رایگان استفاده کند و ثانیا وعدههای غذایی در پکیج فولبرد در ساعات معینی ارائه میگردند و مسافر نمیتواند در خارج از ساعات مقرر برای صرف غذا به رستوران مراجعه نمایدو درحالیکه در پکیج All Inclusive تمامی امکانات خوراکی و تفریحی هتل یهطور رایگان است و این خدمات از اولین ساعات بامداد تا نیمهشب قابل دسترسی بوده و محدودیت زمانی خاصی ندارند.
۶٫ Ultra All Inclusive
ارائه این سرویس تفاوت چندانی با خدمات All Inclusive ندارد، ولی شاید تنها تفاوت آنها یکی در این مورد باشد که ارائه خدمات در پکیج بهصورت Ultra All Inclusive بهصورت شبانه روزی بوده و دیگر اینکه نوشیدنیهایی که در این پکیج استفاده میگردند از برندهای معتبر جهانی هستند.
در پایان ذکر این نکته بسیار ضروری است که استاندارد زمان ورود به هتل در تمامی نقاط دنیا ساعت ۱۴ و زمان خروج از هتل ساعت ۱۲ ظهر می باشد. اگر چنانچه قبل یا بعد این ساعات بخواهید به هتل وارد یا از آن خارج شوید توصیه میشود به مطلبی که در این خصوص تحت عنوان نیم شارژ و ساعات ورود و خروج هتل که در وبسایت آکادمی فرانگر در سایت آکادمی منتشر شده، مراجعه فرمایید. ضمنا بعضی هتلها برای زمان ورود و خروج مقررات خاص خود را دارند که بهتر است قبل از رزرو به آن توجه فرمایید.
ابوالقاسم حقیری مدیر فنی بند ب، آژانس نوروز گشت
وبگردی
-
الی گشت
-
درمان بواسیر خارجی
-
خرید فرش دستباف
-
فیلم ترسناک جدید
-
خرید فالوور اینستاگرام
-
تعمیر کرکره برقی شبانه روزی
-
خرید یوسی
-
کد تخفیف رایگان
-
مزایده خودرو
-
مزایای خرید آنلاین بلیط هواپیما مشهد کیش
-
تجهیزات آشپزخانه صنعتی
-
طراحی وب سایت
-
بسته بندی اثاثیه
-
فروش سرورهای HP
-
دارالترجمه نزدیک من
-
تحصیل در آمریکا با دیپلم
-
گندم موزیک
-
خرید سرور
-
خرید کولر گازی
-
روکش صندلی تهلوکس
-
آرایشگاه زنانه در پردیس
-
خرید وب مانی
-
خرید یوسی
-
آهن هایپر
-
سئو سایت
-
انگشتر جواهر
-
خرید و فروش تتر
-
هاست ایران
-
کابین آسانسور
-
قفل دیجیتال
-
ایمپلنت یک روزه
-
خرید گل
-
مجله سلامت کوئیک فیت
-
لب تاپ دست دوم
-
فروش اقساطی با چک شخصی
-
چمن مصنوعی
-
فیزیوتراپی در منزل
-
خرید لوازم آرایشی
-
تبلیغ در گوگل
-
خرید یوسی پابجی
-
کلینیک زیبایی آنیل
-
طراحی سایت
-
دانلود فیلم ایرانی
-
تعمیرگاه اتوداکار
-
خرید فالوور ارزان
-
خرید سرور hp
-
آموزش زبان فرانسه
-
فروشگاه اینترنتی
-
سرور اچ پی
-
خرید فالور اینستاگرام
-
خرید پرفکت مانی
-
قیمت روز گوشی
-
دندانپزشکی شبانه روزی
-
فروشگاه آنلاین لوازم آرایشی
-
خرید فالوور فیک
-
بلبرینگ
-
تدریس خصوصی زبان
-
سایت ترجمه
-
سرور HP
-
چمن مصنوعی
-
جدید ترین آهنگ ها
-
paraffin wax price
-
فروش کابل شبکه
-
ونوس
-
خرید سرور hp
-
فیلم ترسناک جدید
-
binance signals
-
دانلود فیلم هندی
-
پنل اینستاکرام
نظر شما چیست؟
لیست نظرات
نظری ثبت نشده است