آفتاب

نخستین تولد نمایشنامه‌نویسی که ماندگار شد



سوم آبان ماه نخستین تولد محمود استاد محمد در نبود اوست.

سوم آبان ماه نخستین تولد محمود استاد محمد در نبود اوست. نمایشنامه‌نویسی که با اندیشه‌یی ملهم از دردهای جامعه پیرامونش می‌نوشت و یکی از پایه‌گذاران تئاتر اجتماعی ایران است. این روزها یکی از بهترین نمایشنامه‌هایش «آسیدکاظم» به یاد و خاطره این نویسنده، به کارگردانی محمودرضارحیمی در فرهنگسرای نیاوران روزهای آخر اجرایش را می‌گذراند.
 گروه تئاتر «هفتاد و سه» پیش از مرگ استاد محمد تمرینات این نمایش را آغاز کرد اما نمایشنامه‌نویس نماند که«آسیدکاظم»ش را به روایت شاگردانش بار دیگر بر صحنه ببیند. او پاییز سال ۱۳۲۹ به دنیا آمد. او را به عنوان هنرمندی تاثیرگذار و دردمند در تئاتر می‌شناسند. محمود استادمحمد با نگارش آثاری چون « شب بیست و یکم»، «خونیان و خوزیان»، «آسید کاظم»، «سرای شکنج و رنج»، «دیوان تئاترال»، «تهرن» و...، یکی از مطرح‌ترین هنرمندان تئاتر ما بود؛ هنرمندی که ناخودآگاه به تئاتر آمد. محمود استاد محمد پس از نوشتن نمایشنامه‌های متعدد، در سال ۱۳۶۴ به کانادا مهاجرت کرد. وی در سال ۱۳۷۷ دوباره به ایران بازگشت و فعالیت هنری خود را از سر گرفت.
او در صبح پنجشنبه سوم مرداد ۱۳۹۲ به دلیل سرطان کبد در بیمارستان جم تهران درگذشت. به گفته دخترش دارو‌های پدرش را به ناگزیر و به دلیل گرانی دارو بر اثر نوسانات قیمت ارز قطع کرده بودند. نمایش «آسید کاظم» به یاد و گرامیداشت محمود استاد محمد تا تاریخ هفتم آبان ماه، ساعت ۱۹ در فضای باز فرهنگسرای نیاوران اجرا می‌شود.



وبگردی