آفتاب

چرا باید کابل‌ها را محکم نصب کنیم؟



سیم‌کشی، تبدیل به یکی از حرفه‌هایی شده است که در صنعت ساختمان‌سازی، وجودش بسیار ضروری تلقی می‌شود. دلیل این کار هم این است که برق جایگاه بسیار حیاتی و ضروری در زندگی روزمره‌ی افراد پیدا کرده است.

امروزه، کمتر وسیله‌ای پیدا می‌کنیم که بدون نیاز به برق کار کنند. فعلا در دسترس‌ترین، ارزان‌ترین و کارآمدترین راه برای نقل و انتقال برق، سیم‌های برق است. الکتروکارینا، تولیدکننده و پخش‌کننده انواع لوازم برق صنعتی در این مقاله در مورد اهمیت نصب صحیح کابل‌ها مواردی را بیان می‌کند. این کابل‌ها با این که ساختار نسبتا ساده‌ای دارند، اما کار با آن‌ها، پیچیدگی‌های مخصوص به خود را دارد. یکی از جنبه‌های این پیچیدگی، مربوط به مسائل امنیتی می‌شود. در صورتی که مسائل امنیتی در سیم‌کشی ساختمان رعایت نشود، ممکن است باعث بروز حادثه‌های ناخواسته‌ای گردد که علاوه بر هزینه‌های اقتصادی، می‌تواند هزینه‌های غیر مترقبه‌ی دیگری هم رقم بزند.

پیامدهای سفت نصب نکردن کابل‌ها

یکی از جنبه‌هایی که باید در افزایش امنیت برقی ساختمان و انتقال کابل‌های برق آن را در نظر گرفت، سفت نصب کردن آن‌ها است. در صورتی که این کار صورت نگیرد، می‌تواند باعث بروز حوادث ناخواسته‌ای شود. پیامدهای رعایت نکردن چنین چیزی را در ادامه، به صورت مختصر بررسی می‌کنیم.


 چرا باید کابل‌ها را محکم نصب کنیم


در صورتی که کابل‌ها، شُل نصب شود، یکی از پیامدهای ممکن این است که امکان پارگی سیم به علت برخورد آن با سایر اجسام یا حتی افراد در حال حرکت، وجود دارد. این موضوع هم سبب می‌شود که هر چند برای مدتی کوتاه، سیستم برق‌رسانی ساختمان دچار اختلال شود، هم علاوه بر این موضوع، ممکن است موجب بروز خطراتی مثل برق‌گرفتگی شود که قطعا مضرات و هزینه‌های بیشتری خواهد داشت.
البته مسئله‌ای که در بالا به آن اشاره شد، مربوط به سیم‌هایی است که به قدری شُل نصب شده است که به مرحله‌ی آویزانی برسد. البته در صورتی که سیم‌ها، تا حد کمی هم شُل نصب شده باشند، می‌توانند احتمال پارگی آن را افزایش دهند.
دیگر مسئله‌ای که می‌تواند باعث شود تا سفت نصب کردن سیم‌های برق، از جمله مسائلی باشد که باید به آن توجه شود، این است که چنین کاری حتی می‌تواند هزینه‌های سیم‌کشی کل ساختمان را نیز افزایش دهد. بدیهی است که نیاز به حداقل سیم در صورتی ممکن است که سیم‌ها مسیر اضافی را طی نکنند. در صورتی که سیم‌ها به طور کامل سفت نصب نشده باشند، ممکن است در هر یک متر، نیاز به چند سانتی‌نتر سیم بیشتر برای رسیدن به هدف مورد نظر نیاز باشد. شاید بگویید که این اندازه، چندان چشم‌گیر نیست که بخواهیم برای آن ارزش خاصی قائل شویم. اما باید ساختمانی چند طبقه را در نظر بگیرید که برای تکمیل سیستم برق‌رسانی آن، حداقل نیاز به چندین صد متر کابل برق دارید. اگر در هر یک متر، فقط چند سانتی‌متر در اندازه‌ی سیم مصرفی، صرفه‌جویی شود، مجموع پس‌اندازی که در ساخت کل مجموعه صورت گرفته است، می‌تواند عددی قابل توجه باشد.


 چرا باید کابل‌ها را محکم نصب کنیم


البته در کنار همه‌ی این مواردی که گفتیم، زیاد از حد سفت نصب کردن سیم نیز می‌تواند مشکلات مخصوص به خود را داشته باشد. اگر کابل برق ساختمان را بیش از اندازه محکم نصب کنید، فشاری که به آن وارد می‌شود، افزایش خواهد داشت. این فشار بیشتر می‌تواند سبب این شود که سیم پاره شود. پارگی سیم در حالی که درون آن جریان برق وجود دارد، به خصوص اگر در محیط‌های مرطوب یا خیلی گرم باشد، می‌تواند باعث بروز اتفاقات و حوادثی شود که شاید جبران آن‌ها، حتی به مرحله‌ی غیر ممکن هم برسد.

ابزار لازم برای محکم کردن نصب سیم‌های ساختمانی

تا حالا درباره‌ی این موضوع صحبت کردیم که چرا سفت نصب کردن سیم‌ها در برق‌کشی ساختمان، از اهمیت بالایی برخوردار است. این نیاز، مسئله‌ی جدیدی در بازار محسوب نمی‌شود. متخصصان برای سالیان زیادی است که با وجود چنین چالشی در صنعت سیم‌کشی آشنایی دارند و برای حل این چالش هم به دنبال ابداع راه‌ها و تولید محصولات خلاقانه‌ای بوده‌اند. از جمله محصولاتی که به طور موفقیت‌آمیز برای چنین منظوری توسعه یافته است، ریل بست چنگالی است.


 چرا باید کابل‌ها را محکم نصب کنیم


بست‌ها یکی از ابزاری هستند که برای نصب ایمن و سفت سیم برق مورد استفاده قرار می‌گیرند. با توجه به این که سیم‌ها را در همه جای ساختمان می‌توان مشاهده کرد، پس برای پیاده‌سازی یک ایده‌ی واحد روی آن، نیاز دارید تا از بست‌های مختلفی استفاده کنید. یکی از انواع بست کابل که اتفاقا طرفداران زیادی هم در بازار دارد، بست چنگالی است.
از نام این محصول، می‌توان تصوراتی هم از شکل ظاهری آن داشت. این بست، با شکل رشته رشته و چنگالی که دارد، می‌تواند علاوه بر این که از سفتی مناسب نصب سیم‌ها اطمینان حاصل می‌کند، سبب افزایش امنیت آن و جلوگیری از تماس آن با رطوبت و سایر آلودگی‌ها مثل روغن و گرد و غبار می‌شود، و هم این که در شرایطی که رشته سیم‌های زیادی از یک مسیر واحد عبور می‌کنند، می‌تواند کمک کند تا آن‌ها را به درستی دسته‌بندی کنیم، به نحوی که با یکدیگر قاطی نشوند.
پس علاوه بر ریل چنگالی،‌ بست چنگالی یکی دیگر از محصولاتی است که نقش مهمی در نصب صحیح و اصولی کابل‌ها و سیم‌ها دارد.


 چرا باید کابل‌ها را محکم نصب کنیم


در پایان لازم ذکر است که در صورتی که به مطالعه روش‌های نصب اصولی و صحیح تجهیزات برق صنعتی علاقه‌مند هستید، می‌توانید به سایت الکتروکارینا مراجعه نمائید.





وبگردی