آفتاب

جریان کشی گوشی موبایل چیست؟



شاید شما هم تا کنون اصطلاح جریان کشی موبایل و این تست ویژه را نشنیده باشید . البته حق هم دارید و این اتفاق از اتفاقات رایج در بین کاربران عام موبایل نیست اما بد نیست راجع به تست مهم جریان کشی بیشتر بدانید .

این تست بر خلاف نامش در میان عوام در میان متخصصین موبایل یک تست بسیار رایج و کاربردی است .پس با هم بیشتر بدانیم .
باید بگوییم که  در حالت خاموش و در زمانی که گوشی شما مشکل خاصی ندارد جریان الکتریکی داخل گوشی شما بر حسب آمپر برابر با صفر می باشد . اما این جریان در حالت های مختلف اعداد متفاوتی را نشان خوهد داد . این تفاوت عددی باعث نگرانی نیست چون قرار هم بر این است که گوشی شما در هر موقعیت یک جریان الکتریکی مناسب آن حالت را داشته باشد .
تست جریان کشی بدنبال همین است یعنی مشخص نمودن میزان جریان در گوشی شما در هر حالت . این اتفاق و این تست در عیب یابی و تعمیرات گوشی شما نقش مهمی را ایفا خواهد نمود.


 جریان کشی گوشی موبایل


جریان نرمال گوشی چقدر است؟

گوشی شما که روشن می شود بلافاصله جریان الکترکی در آن شکل خواهد گرفت برای این تست ولتاژی برابر با چهار ولت و دو امپر برای شما کفایت می کند .با این توضیح ضروری که پس از روشن شدن گوشی میزان جریان الکتریکی نرمال از 0.85 یا همان 850 ملی آمپر در عموم و تا 1.5 آمپر یعنی 1500 میلی آمپر در برخی گوشی ها از جمله آیفون متغیر است .
با سنجش دقیق میزان جریان گوشی و قیاس آن با عدد استاندارد همان گوشی می شود متوجه اختلال یا عدم اختلال در جریان الکتریکی موبایل خودتان بشوید . البته فراموش نکنید برای این که میزان خطا را به صفر برسانید باید گوشی را پس از روشن نمودن در حالت پرواز قرار دهید تا بدلیل فعال بودن بعضی از قابلیت های گوشی که خود بر روی جریان برق تاثیر دارند از جمله اتصال اینترنت و آنتن و لوکیشن و.... میزان جریان الکترکی واقعی دستخوش تغییر و نوسان نگردد.جریان کشی گوشی باعث خرابی و کاهش طول عمر باتری گوشی میشود.باتری نوت 4 سامسونگ یکی از دلایل خرابی ان جریان کشی گوشی میباشد.باتری های موبایل برند سامسونگ بیشتر در اثر جریان کشی گوشی دچار مشکل و خرابی میشوند.


 جریان کشی گوشی موبایل


 حالت های مختلف جریان کشی در گوشی موبایل شما

در نخستین حالت مورد بررسی کارشناسان ابتدا شما به منبع انرژی متصل می شوید سپس گوشی را روشن می کنید . بعد از فشار دادن پاور و عمل کردن ان قطعا شدت جریان در حالت نرمال باید تغییر کند اما اگر چنین نشد خبر از یک ایراد فنی می دهد .
اگر پاور شما سالم باشد باید اتصال الکتریکی روی برد دیده شود و خود را نشان دهد در این جا شما باید شارژر را به گوشی وصل کنید و با مولتی متر خودتان ولتاژ بیس کلید را هم بدست بیاورید . که در اصل باید تقریبا هم اندازه ولتاژ خود باتری موبایل شما باشد .در غیر این صورت باید فاصله ما بین دکمه پاور گوشی تان و نیز آی سی مخصوص تغذیه آن و نیز فاصله تا خود باتری موبایل را با نقشه شماتیک گوشی چک و مقایسه نمایید .
با یاری این نقشه و با مولتی متر نخست شارژر را چک می کنیم بعد اول پایه کانکتورها و سپس مسیر منتهی به آی سی تغذیه بررسی اندازه گیر و چک شود .اگر در زمان چک کردن کانکتورهایمان عدد 1 یا نشانه OL ظاهر شد خبر بد این است که کانکتور ما خراب شده و باید به فکر تعویض ان افتاد . البته حالت دیگری هم در این مواقع داریم که کانکتور سالم نشان می دهد اما باتری موبایل و تبلت ما شارژ نمی شود این جا مشکل عموما مرتبط به نرم افزار است و باید با متخصص نرم افزار حتما مشورتی انجام بدهید .

حالت دوم :

اگر گوشی شما آب خورده باشد جریان کشی باید قبل از دکمه پاور موبایل شما اتفاق بیفتد که عموما دلیل آن آلودگی های ناشی از سولفاته شدن و یا سایر آلودگی های فیزیکی داخل گوشی می باشد . برای شروع فرآیند گوشی کشی باید اول دست به کار شوید و گوشی را با اولتراسونیک و تینر به دقت شستشو دهید . لازم نیست یاداوری شود که چقدر این شست و شو باید با دقت و ظرافت انجام شود . حالا گوشی شما تمیز و قابل تست شده است. در این حالت اگر جریان کشی ملاحظه شود باید تمامی اتصالات مشکوک گوشی باز و بسته و چک شود . و ایراد و اتصال معیوب شناسایی و برطرف گردد.


 جریان کشی گوشی موبایل


حالت سوم :

حالت سوم متعلق به زمانی است که بعد از فشار دادن پاور موبایل گوشی شما روی یک جریان ثابت می ماند که البته این جریان ثابت بالاتر از نرم معمول است . در این زمان نیز گوشی شما روشن نخواهد شد . این جا تشخیص رایج این است که قطعه ای از سخت افزار گوشی شما معیوب شده و در اثر این عیب معمولا داغ می شود و ایجاد اختلال و در نتیجه جلوگیری از روشن شدن گوشی شما می کند. معمولا مقصر اصلی در این اتفاق آی سی pf  گوشی تان است اما مقصر های دیگری هم ممکن است در کار باشند از جمله آی سی های مربوط به تغذیه گوشی شما یا آی سی لایت موبایل و یا آی سی دیگری یعنی EMMC . به هر حال با این روش می توان عضو معیوب را یافت و تعویض نمود .

حالت چهارم:

مربوط به زمانی است که گوشی به شکل اتصال باشد و در آن حالت جریان کشی هم داشته باشد .در این وضعیت خاص پیشنهاد این است که اول برای تست به سراغ آی سی هایی برویم که بصورت مستقیم و بی واسطه به جریان خود باتری وصل هستند. مثل آی سی های تغذیه و وای فای و پی اف و... اگر این قطعه را از مسیر حذف کردیم و باعث برطرف شدن اتصال گوشی شد ایراد را پیدا کرده ایم و راه حل هم تعویض آن قطعه معیوب است.گاهی این عضو معیوب یک آی سی است و گاه یک خازن کوچک و گاه اتصالی به دلیل ضربه و تغییر شکل های فیزیکی در قطعات است .


 جریان کشی گوشی موبایل


حالت پنجم:

این حالت زمانی است که پس از فشار دادن پاور عدد جریان روی یک عدد ثابت اما غیر از استاندارد قرار می گیرد . که به آن جریان کشی لحظه ای هم می گویند.در این حالت هر عدد می تواند معرف یک ایراد در گوشی شما باشد مثلا در صورت ایراد در سی پی یو احتمالا عددی بین 0.01 و 0.04 دیده می شود اگر همان عدد 0.01 باشد ممکن است دلیل ایراد گوشی ما آی سی آر اف باشد .
عدد بین 0.03 تا 0.06 می تواند خبر از نقص و ایراد در آی سی تغذیه بدهد و اگر عددی که دیدید بین 0.08 تا عدد 0.15 باشد به سراغ اجزایی چون آی سی موسوم به EMMC  و یا حتی هارد گوشی تان بروید . اگر جریان کشی فقط در بازه زمانی کوتاه پس از فشار دادن پاور باشد هم ممکن است ایراد گوشی شما یا از آی سی هاردتان باشد و یا اصلا ایراد سخت افزاری نباشد و برگردد به ایرادات مرتبط به نقایص و ناهنجاری های نرم افزاری موبایل تان .
سخن پایانی
گاه کارشناسان برای شما از عمومی ترین نیازهایتان می گویند یعنی مواردی ابتدایی  از باتری و شارژر و کابل و... و گاه مشاوره هایی می دهد که بیشتر و گاه کاملا به کار تعمیر کار موبایل تان می آید و بس . جریان کشی از دوسته دوم اطلاعات است که به هر روی قطعا به کار خواهد آمد . در ضمن بهتر است تا حدودی با این اصطلاحات و کارکردشان آشنا شوید . به هر حال فراموش نکنیم که با داشتن یک مشاور کار بلد و امین که خود نیز می تواند تامین کننده نیازهای سخت افزاری شما باشد لذت و احساس امنیت و آرامش شما هنگام استفاده و تعمیر و خرید و... موبایل بیشتر و بیشتر خواهد شد .







وبگردی